kuciste brave
- alfarion79
- Garaža: 145 1,9 JTD `99
Pre nekog vremena mi je otkazala brava na vozacevim vratima. Otkljucavanje radi, ali zakljucavanje nikako. Posto je brava centralna, preko suvozacevih vrata sad zakljucavam. Bravar Ristic iz Zemuna mi rece da je otislo kuciste brave i da to samo moze u Delti :-( da se nadje, a komsa sto u Delti radi kaze da mi ta kombinacija nece izaci jeftino (a kad je sta u Delti izaslo nekog jeftino). Moram da smislim sad neko resenje za ovaj problem, jer se plasim da moze i suvozaceva brava da otkaze poslusnost. Dajte neku ideju kako bih ovaj problem mogao premostiti, ili nesto drugo iskoristiti kao sistem zakljcavanja (negde sam cuo da se moze u Bubanj-potoku kupiti nesto sto izigrava alaram i centralnu bravu za 20-30 eur, zna li neko nesto o tome?)
- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
Pa imas na bubnju da kupis centralu i daljinski koja sluzi samo za otkljucavanje i zakljucavanje, ako dodas jos malo para kupis i alarm i imas i tu zakljucavanje i otkljucavanje + neku zastitu nije to sad skupo a i nije tesko spojiti ali je bolje ako odradis u servisu cisto da nesto nesprzis i kod njih su sad pale cene.
Raspitas se koliko kosta na bubnju + ugradnja u servisu ili ugradnja u servisu sa garancijom pa sta ti je jeftinije
Raspitas se koliko kosta na bubnju + ugradnja u servisu ili ugradnja u servisu sa garancijom pa sta ti je jeftinije

Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
- Majoras V6
- Garaža: @ Fiat Stilo (2005) van 1.9JTD 115ks @ Mercedes W210 E230 Kompresor @ VW Polo 1.4 16v
- peja57
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.4 IE
Evo ovako: ja sam imao isti problem i lepo otišo kod prvog bravara u kraju. Dal čovek zna znanje ili ne voli da komplikuje, on otvori bravu, nađe mahanički kvar (nekava mala osovinica - štift se potrošio - polomio i onako privremeno mi izbuši i namesti neku zamenu dok ne nađem polovnu bravu (kaže samo deo na kraju - nekakav ekcentar sa osovinicom). Može kaže i da se uzme od nekih vrsti Fiata - Marea ili Stilo npr. a onda on prepakuje bravu na originalnu, a zameni samo istrošeni deo. To bi trebao znati svaki bravar. Pretpostavka je da je samo mehanički kvar - kod mene je to bio slučaj, jer sam forsirao zaleđenu bravu. Eto jednog veoma mogućeg rešenja. 

- sasa km
- Garaža: AR 155 1.7 TS 8V /94
ja na 155 sam menjao bravu a staru razbucao da vidim sta je otislo
ima 4 kontakta od kojih prva dva su od motorica a druga dva od mikroprekidaca kad na prva dva menjas plus i minus cujes dali radi motoric - otvara i zatvara - a na druga dva cujes mikroprekidac - uradi samo klik - varijanta brave kod mene ne moze da se otvori i zatvori jer ima nitne sa duplim nitovanjem koje je nemoguce ponovo vratiti
postimage ne daje da postavim sliku pa kad bude moglo
ima 4 kontakta od kojih prva dva su od motorica a druga dva od mikroprekidaca kad na prva dva menjas plus i minus cujes dali radi motoric - otvara i zatvara - a na druga dva cujes mikroprekidac - uradi samo klik - varijanta brave kod mene ne moze da se otvori i zatvori jer ima nitne sa duplim nitovanjem koje je nemoguce ponovo vratiti
postimage ne daje da postavim sliku pa kad bude moglo
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
zameni mesta bravama,posto cesce koristis na vozacevim vratima,a sto se tice centralne na daljinski je daleko jednostavnije,pogotovo nocu kad ne moras da ciljas rupu i gde turiti kljuc jos ako su ti pune ruke,pa povezes da se i gepek otvara na daljinaski
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- alfarion79
kako da napravim to sa centralnom, da povezem i gepeg, kad se on mehanicki otvara na polugicu ispod vozacevog sedista? jel me savetujes da kupim taj sistem centralne na daljinski, ili..?ljube-kugla napisao:zameni mesta bravama,posto cesce koristis na vozacevim vratima,a sto se tice centralne na daljinski je daleko jednostavnije,pogotovo nocu kad ne moras da ciljas rupu i gde turiti kljuc jos ako su ti pune ruke,pa povezes da se i gepek otvara na daljinaski
- Blade
- Drug Član
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo Spider 916
Evo nadam se da sam ti pomogo ovako je kod jednogo kod koga ja i mje drustvo radimo te zajebancije sad se ti raspitaj de je jeftinije ali evo od prilike cene 
Ugradnja u servisu donetog uredjaja 30e
Ugradnja centralnog zakljucavanja sa njihovim uredjajem 45e
Ugradnja alarma (sa otkuljucavanjem naravno) nekog ok da radi 70e
Ugradnja zadnjeg motorica na centralnu ili alarm sa nekim sajlicama i motoricem 15e

Ugradnja u servisu donetog uredjaja 30e
Ugradnja centralnog zakljucavanja sa njihovim uredjajem 45e
Ugradnja alarma (sa otkuljucavanjem naravno) nekog ok da radi 70e
Ugradnja zadnjeg motorica na centralnu ili alarm sa nekim sajlicama i motoricem 15e
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
pa u gepek napravis jos jednu sajlu manju za otvaranje i stavis motor koji ce povlaciti tu drugu sajlu ...i onda povezes sa sistemom da sa nekim dugmetom pokrece taj motoric i etoalfarion79 napisao:kako da napravim to sa centralnom, da povezem i gepeg, kad se on mehanicki otvara na polugicu ispod vozacevog sedista? jel me savetujes da kupim taj sistem centralne na daljinski, ili..?ljube-kugla napisao:zameni mesta bravama,posto cesce koristis na vozacevim vratima,a sto se tice centralne na daljinski je daleko jednostavnije,pogotovo nocu kad ne moras da ciljas rupu i gde turiti kljuc jos ako su ti pune ruke,pa povezes da se i gepek otvara na daljinaski

- lanmi
- Garaža: Alfa Romeo 145 TS 1.4 75KW '99
I meni je riknula brava na vozacevim vratima na alfi 145. Isti slucaj hoce da otkljucava ali nece da zakljucava. Mislim da je u pitanju neki mehanicki kvar. Mislim da moze da se prepakuje i zameni polomljeni metalni deo za zakljucavanje.

- alfarion79
Javi kako si resio problemlanmi napisao:I meni je riknula brava na vozacevim vratima na alfi 145. Isti slucaj hoce da otkljucava ali nece da zakljucava. Mislim da je u pitanju neki mehanicki kvar. Mislim da moze da se prepakuje i zameni polomljeni metalni deo za zakljucavanje.

- Blade
- Drug Član
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo Spider 916
Sta bi jesi video nesto ?
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
- alfarion79
Jos nisam, kolje me skidanje menjaca, nesto mi lupka i tandrce, to ce me kosta minimum 70eur. Javicu ti sta sam uradio.Blade napisao:Sta bi jesi video nesto ?
- lanmi
- Garaža: Alfa Romeo 145 TS 1.4 75KW '99
I meni nesto pocelo da lupka na 4 klipu ali ne znam da li je gore gde su bregaste ili dole pored menjaca cuje se i odozgo i odozdo. Otvorio sam temu za ovaj moj problem Lupkanje na 4 klipu. Sada ne znam da li je do menjaca, posto ajde da proverim da li ima ulje i bio je suv dolio mu i stalo oko 1l. Izvini sto odosmo malo offtopic ali da se vratimo malo temi.
Nasao sam nekog auto bravara ovde u Nisu i on rece da skinem bravu i donesem da pogleda. Gledao uputsvo kako se skida kuciste brave i onaj tapaciring da bi se doslo do njega pa kada sam video koliko tu ima posla odlozio sam za neki vikend. Javljam sta sam uradio, ali i ja razmisljam o nekoj ugradnji alarma sa centralnim zakljucavanjem pa ako neko ima neku preporuku za vrstu alarma za 145icu i majstora ovde u Nisu, neka javi.
Nasao sam nekog auto bravara ovde u Nisu i on rece da skinem bravu i donesem da pogleda. Gledao uputsvo kako se skida kuciste brave i onaj tapaciring da bi se doslo do njega pa kada sam video koliko tu ima posla odlozio sam za neki vikend. Javljam sta sam uradio, ali i ja razmisljam o nekoj ugradnji alarma sa centralnim zakljucavanjem pa ako neko ima neku preporuku za vrstu alarma za 145icu i majstora ovde u Nisu, neka javi.