Golden Lodge 25 HLD
- cobra0171
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.4 JTD
Zna li neko gdje mogu da se nadju svjecice Golden Lodge 25HLD za 164 2.0 TS
-
ma
- Drug Član
Teško,vrlo teško.Ne proizvode se više.Ili ako je ostala neka nekome u radnji na zalihama ili neka divča koja radi 2000km.Bolje nađi neku zamenu.
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- lux
- Garaža: 147 1.6 TS 77kw
A gde u BGu kupiti za moju 146 ts NGK i koliko kosta komplet posto mi je vreme za zamenu.Cuo sam da postoji jeftinija varijanta ali sa kracom radnom kilometrazom i ona skuplje koje se menjaju na 100000.Pa me interesuje cena i jednih i drugih ako neko zna i gde.
- acasmc@146
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6TS '97
mislim da ja imam Lodge, provericu pa cu da postujem sutra
Ma bre mi smo dali otkaz i Enzo Ferrariju!
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Setio sam se tebe
al' koliko se secam,te nisu odgovaral za ove nase stare TS-ove
.
@Lux,vidi kod @M-Power,u CBC Shopu ili eventualno u Mass Company,BG.

@Lux,vidi kod @M-Power,u CBC Shopu ili eventualno u Mass Company,BG.
Fabricka alternativa za 25HLD su Champion C6YCC(2D), pa probaj naci njih...
- cobra0171
Hvala svima, kako stvari stoje moracu da nabavim NGK ili neku drugu zamjenu, jedino sam pronasao u Njemackoj komplet koji kosta oko 80 EUR + postarina. Malo puno. Bilo bi dobro da je acasmc pronasao
- acasmc@146
imam 25HL, e sad da li mogu da zamene 25HLD to ne znam. ako hoces da probas, ja cu da ti posaljem.
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Jel su te OK 21 ili 16 ?
Ako se dobro secam slike od onda,one su 21 pa nema mesta za njih u T.S. glavi,cak i da pashe toplotna vrednost
.
Ako se dobro secam slike od onda,one su 21 pa nema mesta za njih u T.S. glavi,cak i da pashe toplotna vrednost

- acasmc@146
- cobra0171
Mislim da je razlika u njima upravo u 21 i 16. HLD su 16 tako da druge ne mogu da stanu. U svakom slucaju hvala druze.
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Ja sam skoro skidao svecice sa majstorom i ustanovio da su na pola svog radnog veka po potrosenosti, akop se to uopste tako gleda, a presle su nesto oko 100 000.
Sad mi malo nije jasno je li to moze da gura i preko te cifre, ili se menjaju bez obzira sto sve radi kako treba, kod mene ne pokazuju nikakve nedostatke, ustvari sta se desava kad dodju do kraja?
Sad mi malo nije jasno je li to moze da gura i preko te cifre, ili se menjaju bez obzira sto sve radi kako treba, kod mene ne pokazuju nikakve nedostatke, ustvari sta se desava kad dodju do kraja?
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Fabricki propisano da se menjaju na svakih 100k km,ali;
Prvo,vozis na plindzi,to primetno produzava vek svecama.Drugo,i u praxi sam primetio,cesce/duze voznje na manjim obrtajima=manje se trose svece,logicno.
Opet,i u onih 100k km je sigurno uracunat i neki stepen sigurnosti sto ce reci:vozis i ne mislis-onda menjaj na 100k.Vozis ih dok ima "mesa" ili neka ne pocne da zeza,racunaj jos 10-15k,mozda i 20k,na onih 100.
E sad,sve ima svoje.Ako su svece sa nekom od prevlaka (platina,iridijum,..) kad se prevlaka nacne,vek ubrzano opada.
Nacelno,da preskoci varnica potrebne su 2 elektrode ali ... nije svaka iskra prava iskra
.Ostre ivice elektroda omogucavaju kvalitetniju varnicu jer je manji otpor.Sto je sveca duze u upotrebi,elektrode sve vise sagorevaju i vrhovi im se zaobljavaju.To znaci da raste i otpor koji elektricni luk treba da savlada kako bi spojio elektrode.Taj uvecani otpor rezultira slabijom varnicom,takodje steti i kablovima svecica.
Kako znati kad im je kraj?
Obzirom na napredak tehnike i rast standarda,pitanje da li iko vise ima probni sto za svecice,gde bi se utvrdila ispravnost istih.Drugo,obzirom da ih je 8 na motoru i da obe na pojedinom cilindru,kako bese na 16V,okidaju gotovo u isto vreme,ne vidim kako primetiti da jedna na nekom cilindru zeza,dok i druga ne pocne da pravi probleme
... Ja sam probao da vozim sa samo 4 svece i oseca se razlika ali sa samo 1 u autu
...
Sve u svemu,dve su opcije po svoj prilici:
-menjati kad je propisano,na 100k km
-iskustveno/odokativno(licno ili majstor od poverenja) utvrditi stanje,podesiti zazor ako su 1-krake i voziti,uz kontrolu,recimo kod svake zamene ulja u motoru
Auuu
,poceo sam k'o @brick
p.s.
Sad mi nesto pade na um da @IvanT ima osciloskop za svece ...
Prvo,vozis na plindzi,to primetno produzava vek svecama.Drugo,i u praxi sam primetio,cesce/duze voznje na manjim obrtajima=manje se trose svece,logicno.
Opet,i u onih 100k km je sigurno uracunat i neki stepen sigurnosti sto ce reci:vozis i ne mislis-onda menjaj na 100k.Vozis ih dok ima "mesa" ili neka ne pocne da zeza,racunaj jos 10-15k,mozda i 20k,na onih 100.
E sad,sve ima svoje.Ako su svece sa nekom od prevlaka (platina,iridijum,..) kad se prevlaka nacne,vek ubrzano opada.
Nacelno,da preskoci varnica potrebne su 2 elektrode ali ... nije svaka iskra prava iskra

Kako znati kad im je kraj?
Obzirom na napredak tehnike i rast standarda,pitanje da li iko vise ima probni sto za svecice,gde bi se utvrdila ispravnost istih.Drugo,obzirom da ih je 8 na motoru i da obe na pojedinom cilindru,kako bese na 16V,okidaju gotovo u isto vreme,ne vidim kako primetiti da jedna na nekom cilindru zeza,dok i druga ne pocne da pravi probleme

Sve u svemu,dve su opcije po svoj prilici:
-menjati kad je propisano,na 100k km
-iskustveno/odokativno(licno ili majstor od poverenja) utvrditi stanje,podesiti zazor ako su 1-krake i voziti,uz kontrolu,recimo kod svake zamene ulja u motoru
Auuu

p.s.
Sad mi nesto pade na um da @IvanT ima osciloskop za svece ...
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Ma kakav brick, ovo je bilo vrlo konstruktivno...
S obzirom da je svako moje ludilo da menjam delove koji jos uvek rade bilo ispraceno jos gorim rezultatom nego sto je bio, resio sam da ne diram nista dok ne pokaze jasne znake da mora da se menja, pa tako cu i sa svecicama.

S obzirom da je svako moje ludilo da menjam delove koji jos uvek rade bilo ispraceno jos gorim rezultatom nego sto je bio, resio sam da ne diram nista dok ne pokaze jasne znake da mora da se menja, pa tako cu i sa svecicama.
- lux
- Garaža: 147 1.6 TS 77kw
Da li svecice sa 2.0 t.s. 146tice odgovaraju za 1.6 t.s.Nasao sam sa jednog stranca veoma povoljno a nisu presle ni 10000 km.Pise u servisnoj knjizici datum i kilometraza zamene.
- acasmc@146
koliko ja znam sve TS su svecice iste?lux napisao:Da li svecice sa 2.0 t.s. 146tice odgovaraju za 1.6 t.s.Nasao sam sa jednog stranca veoma povoljno a nisu presle ni 10000 km.Pise u servisnoj knjizici datum i kilometraza zamene.
- acasmc@146
Lodge 25HLNY
to pase u AR 33 ka nista! ali gde moze jos, nemam blage veze!
to pase u AR 33 ka nista! ali gde moze jos, nemam blage veze!
- cobra0171
- freedom
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm2 140KS
ex Alfa Romeo 146 1.6 TS - Lokacija: Beograd
Da li ove 25 HLD mogu u 146 1.6 TS?
I da li bi mogle da se "mešaju" sa malim NGK PMR7A ?
I da li bi mogle da se "mešaju" sa malim NGK PMR7A ?
ПОТПИС?! Ма не потписујем ништа!
- freedom
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm2 140KS
ex Alfa Romeo 146 1.6 TS - Lokacija: Beograd
izgleda da niko ne čita stare teme...
ajde ljudi kažite... mogu li 25HLD u 146 1.6 TS

ajde ljudi kažite... mogu li 25HLD u 146 1.6 TS

ПОТПИС?! Ма не потписујем ништа!