alfa 155 1.7ts
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
- 982026
- Garaža: Hornet 919
- 982026
Miso 063/666156dujca napisao:dujca---zovu ga misa alfa.U mirijevu kod crkve.nemam tel
- alfaskorpion
- 982026
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- OMP
- Garaža: GP TJet
to i mene zanima
, konusan tesko da moze biti, a mozda se covek pogresno izrazio

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- OMP
to i ja pomislih
- alaza
- Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98. - Lokacija: Pecinci
Tiki Vent. Beograd 11000, Vojvode Stepe 85 - Voždovac. tel 011-39-79-606. 011-39-79-636. Uvek su imali sve.
Da ne bih otvarao novu temu, kada se radi vec o pomenutom motoru iz 155-ce 1,7 twin spark, PITANJE za sve-da li se mogu menjati gumice ventila a da se ne skida glava motora?

Da ne bih otvarao novu temu, kada se radi vec o pomenutom motoru iz 155-ce 1,7 twin spark, PITANJE za sve-da li se mogu menjati gumice ventila a da se ne skida glava motora?

Tija bakcili, svi gi ja potepam,znaš kako? Prvo si progutam jednu kocku šeker,pa se oni svi navadu na njojzi. Ondak si popijem 'ednu jaku crnu kavu da gi zaćoravim, pa kad si ne znaju kude će,tage si popijem 'ednu ljutu rakiju te gi potepam svi.
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
@alaza
druže , može da se uradi tako ,
ali ne možeš da očistiš pečurku ventila i ne možeš da ih ušlajfuješ ,
i pitanje je kakve su vođice ventila , ne verujem da ćeš tako rešiti problem
,
moj ti je predlog da skineš glavu i to lepo odradiš , jeste skuplje ali si siguran
druže , može da se uradi tako ,
ali ne možeš da očistiš pečurku ventila i ne možeš da ih ušlajfuješ ,
i pitanje je kakve su vođice ventila , ne verujem da ćeš tako rešiti problem

moj ti je predlog da skineš glavu i to lepo odradiš , jeste skuplje ali si siguran

- alfaskorpion
ovo je sto posto tacno , dzaba ces menjati gumice ako su vodjice propale, gumice na losim vodjicama traju vrlo kratko i dzaba veliki posao 

busso trsi Sline
- alaza
- Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98. - Lokacija: Pecinci
Slicno sam misljenje i ja imao. Hvala onom ko izmisli ovaj forum hvala vam na odgovoru. 

Tija bakcili, svi gi ja potepam,znaš kako? Prvo si progutam jednu kocku šeker,pa se oni svi navadu na njojzi. Ondak si popijem 'ednu jaku crnu kavu da gi zaćoravim, pa kad si ne znaju kude će,tage si popijem 'ednu ljutu rakiju te gi potepam svi.
- OMP
slazem se sa kolegama, skines celu glavu i odradis komplet i nema promasaja, komplet obrada glave( ravnanje, obrada siceva i ventila i zamena gumica) kosta oko 30e, konkretno gde ja radim je toliko, tako da nije neka cifra a odradis i siceve koji sigurno nisu najsjajniji kod starijih automobila, narocito ako ima auto dosta km iza sebe, proveris vodjice mada ne verujem da su stradale jer i na automobilima koji su mnogo prelazili ne stradaju(iz mog iskustva) sem ako auto nije imao neke havarije tipa pregrevanja motora, prezubcenja, krivljenja ventila itd. tako da verovatno vodjice ne moraju da se menjaju a kad uradis ovo sa glavom miran si 

Hvala svima.Nasao sam lezajeve u nekom ovlascenom alfinom servisu kod gazele.Kazu da su im stojali sto god i original su.
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Odlicno. Mozes li nam reci kolika je bila cena lezajeva s obzirom da su original i da si ih kupio u ovlascenom servisu?

FANTAZ'JA
- tumbas
- Garaža: Alfa Romeo 155 TS 1.8 8v
e sada hteo bih da zamenim zaptivac glave jer malo baca ulje na njemu... Auto je generalno u dobrom stanju lepo vuce lako pali, ne dimi samo baca ulje na jednom mestu... Interesuje me kako se krecu cene tih radova posto ovde u Subotici ljudi bacaju cifre da ne poverujete.... Bio bih vam zahvalan na odgovoru....
Re: alfa 155 1.7ts
Pozdrav svima, nov sam na forumu od nedavno sam vlasnik jedne 155 1.8 ts....slazem se sa kolegama, skines celu glavu i odradis komplet i nema promasaja, komplet obrada glave( ravnanje, obrada siceva i ventila i zamena gumica) kosta oko 30e, konkretno gde ja radim je toliko, tako da nije neka cifra a odradis i siceve koji sigurno nisu najsjajniji kod starijih automobila, narocito ako ima auto dosta km iza sebe, proveris vodjice mada ne verujem da su stradale jer i na automobilima koji su mnogo prelazili ne stradaju(iz mog iskustva) sem ako auto nije imao neke havarije tipa pregrevanja motora, prezubcenja, krivljenja ventila itd. tako da verovatno vodjice ne moraju da se menjaju a kad uradis ovo sa glavom miran si
e sada hteo bih da zamenim zaptivac glave jer malo baca ulje na njemu... Auto je generalno u dobrom stanju lepo vuce lako pali, ne dimi samo baca ulje na jednom mestu... Interesuje me kako se krecu cene tih radova posto ovde u Subotici ljudi bacaju cifre da ne poverujete.... Bio bih vam zahvalan na odgovoru....
155 1.8 8v
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
samo polako s tim, verovatno ces u BG da prodjes najjeftinije, sto se "ruku" tice.
Misa i Aleksa, npr.
(063666156) pozovi raspitaj se malo i sa strane.
srecno!
zivela 155
Misa i Aleksa, npr.

srecno!
zivela 155

- tumbas
Hvala, nov sam u svemu ovome, nema bas puno ljudi u Subotici koji rade alfe...
Moram to da sredim nervira me poprilicno...
Moram to da sredim nervira me poprilicno...
155 1.8 8v
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Posto kazes da si nov ... siguran si da je diht. glave?
Pitam,posto je cesto curenje na dihtungu poklopca glave i onim cepovima sa cela glave.Ako je to,onda je stvar daleko prostija i jeftinija
.
Pitam,posto je cesto curenje na dihtungu poklopca glave i onim cepovima sa cela glave.Ako je to,onda je stvar daleko prostija i jeftinija

- tumbas
Nisam nov sto se auta i motora tice, novi sam sto se alfi tice...
Nije na cepovima izedju glave i bloka je. Curi ispod dela glave koji se nalazi izmedju prvog klipa i dela glave kroz koji prolazi razvodni lanac.... Inace primetio sam da sluzi i malo sa tih cepova, zaptivku poklopca ventila sam uzeo, dali se i ti cepovi kupuju novi ili se ti postojeci samo namazu novom zaptivnom masom?

Nije na cepovima izedju glave i bloka je. Curi ispod dela glave koji se nalazi izmedju prvog klipa i dela glave kroz koji prolazi razvodni lanac.... Inace primetio sam da sluzi i malo sa tih cepova, zaptivku poklopca ventila sam uzeo, dali se i ti cepovi kupuju novi ili se ti postojeci samo namazu novom zaptivnom masom?

155 1.8 8v
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
- alfaskorpion
ti cepovi hoce da prave problem verujem da se kupuju , njih dobro namazes diht masom i radice posao neko vreme
A sto se tice tog curenja na dekli gde prolazi lanac to je zbog dihtunga glave, mozes da pokusas da dotegnes 13 gedorom dva srafa koja se odozdo zavijaju u glavu a sluze bas za stezanje dekle za glavu.

busso trsi Sline