Pukla šoferšajbna
- bluesman
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd
Perem ja danas svoju 156, napolju naravno, i odjednom se pojavi pukotina na sredini, izmedju brisaca pa na gore jedno 20 cm.
Šta mi je činiti?
Koliko je zamena, i moze li se reparirati?
Šta mi je činiti?
Koliko je zamena, i moze li se reparirati?
- ilija156
- Garaža: alfa GT
Meni se nekad davno desilo u toku voznje sva mi se soferka sasula u krilo.Bilo je hladno vreme i cim sam upalio grejanje bumm.Tad sam vozio Golf 1.Kasni je su utvrdili da nije bila original a nije ni imala onu prozirnu foliju sto se nalazi u svakoj soferki koja cuva od rasipanja.
-
gi
- Drug Član
Yo bluesman.
Za tako veliku pukotinu nema preparacije, mora nova. Cena ide od nekih 100€ u glass servisu (bez grejača i senzora) pa čak i preko 300 ukoliko imaš grejače, senzore za kišu itd.
Za tako veliku pukotinu nema preparacije, mora nova. Cena ide od nekih 100€ u glass servisu (bez grejača i senzora) pa čak i preko 300 ukoliko imaš grejače, senzore za kišu itd.
- OMP
- Garaža: GP TJet
za 155icu je ovde kod mene u KS (firma koja radi za glass servis) bilo 70e sa ugradnjom letos, ne verujem da je sad skuplje, mozda 80, pa tako i za 156 ne bi trebalo biti preko 100
ali od popravke sto kaze Gile nema vajde, mada skokni do glasa pa vidi najbolje sa njima 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
Tesite se,za sest meseci promenuo dve i par dana posle zamene dobijem kamencinu u gornji desni deo,a predhodna je posle nekih mozda mesec dana voznje udario kamicak od oko 2cm u precniku na auto putu pri nekih 80km/h,na sredinu 10-ak cm od donje ivice,neprimetna tackica.
Posle sat vremena parkiranog auta sedam i stomak mi se momentalno okrene.
Pojavila se pukotina prema levoj strani jedno 20cm,odma sam zalepio traku da vidim dal ce ici dalje,za par kilometara jos 5cm,za dva dana jos 5cm i porucim novu kod Marcetica,sto radi zatamnjivanje,posle zamene kad sam otisao po auto pokaze mi cime je bila lepljena,najobicniji crni silikon,sumnjao sam na tu soferku cim mi je procurila na prvom pranju i eto baksuza.
Sad sam osigurao sva stakla i putnike pa ako ova tackica krene u raspadanje i linije odma pokrecemo akciju zamene,prva je kostala 130e a druga je 120e i osiguranje pri registraciji je bilo skuplje za oko 40e.
Posle sat vremena parkiranog auta sedam i stomak mi se momentalno okrene.
Pojavila se pukotina prema levoj strani jedno 20cm,odma sam zalepio traku da vidim dal ce ici dalje,za par kilometara jos 5cm,za dva dana jos 5cm i porucim novu kod Marcetica,sto radi zatamnjivanje,posle zamene kad sam otisao po auto pokaze mi cime je bila lepljena,najobicniji crni silikon,sumnjao sam na tu soferku cim mi je procurila na prvom pranju i eto baksuza.
Sad sam osigurao sva stakla i putnike pa ako ova tackica krene u raspadanje i linije odma pokrecemo akciju zamene,prva je kostala 130e a druga je 120e i osiguranje pri registraciji je bilo skuplje za oko 40e.
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- bluesman
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd
U glass servisu 135 eura sa zamenom, u euro glassu 12 800dinara.
Za sada cu voziti ovako, ne smeta mi za pregled situacije ispred, ako se prosiri moracu da menjam, a taman sam planirao da menjam gume
.
Za sada cu voziti ovako, ne smeta mi za pregled situacije ispred, ako se prosiri moracu da menjam, a taman sam planirao da menjam gume

- vule
- Garaža: AR 164 TS 2.0 Super
Ja sam imao vrlo neobicno iskustvo sa Glass servisom... prvo su mi preko telefona rekli da imaju soferku sa zatamnjenom trakom i grejacem i dali mi cenu oko 18k. kada sam otisao, rekli su da nemaju takvu soferku vec nesto sto su nazvali 'zatamnjena zelena'
Posto nisam imao vremena da cekam original, rekao sam im da ugrade i platio nekih 11k. Kada sam preuzeo auto, soferka je bila sa zatamnjenom trakom i grejacima
Nisam bio lenj, pa sam ih nazvao ponovo i pitao da li imaju soferku sa grejacem i rekose da imaju za 18k
Mislim da su se malo zeznuli

Nisam bio lenj, pa sam ih nazvao ponovo i pitao da li imaju soferku sa grejacem i rekose da imaju za 18k

Mislim da su se malo zeznuli

Pozdrav,
Vule

Vule

- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- vule
- Garaža: AR 164 TS 2.0 Super
Bas tako, 164 i daljeFlavio napisao:@vule,za koju Alfu?
Ti si imao 164 bese?

Pozdrav,
Vule

Vule

- boris88
- Garaža: Alfa Romeo 156 SP3, Alfa Romeo 156 SW 2.4 20V
momci pokrecem temu iz mrtvih, evo danas ovaj minus, a ja raspalio grejanje i eto sad imam pukotinu na soferci od nekih 20-ak cm
da li zna neko da li postoji za 156 soferka sa grejacima i gde bih mogao to da potrazim?
da li zna neko da li postoji za 156 soferka sa grejacima i gde bih mogao to da potrazim?
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Jedino da uzmes soferku od recimo... Forda! 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Koliko znam samo ford ima tu opciju...koja je po mom misljenju bolja nego da auto ima klimu.Mislim koliko je to korisna stvar,imam na tranzitu i odledjava,susi odmah kad je flazno uvek vidljivost odlicna.

- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Kod prvog rođaka ("brat od tetke" po SRB tumačenju) sam vidio da i njegov Renault Megane 1 ima sitnu, sitnu mrežicu u šoferki. Kaže da su u pitanju grijači i da super rade posao.
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Re: Pukla šoferšajbna
Ti na JTDu najverovatnije imaš i dopunski elektro grejač šajbne koji se aktivira kad točkić usmeravanja vazduha okreneš skroz desno. Zbog njega si vrv i sredio šajbnu i zbog njega vrv i nema šajbne sa grejačem za 156boris88 napisao:momci pokrecem temu iz mrtvih, evo danas ovaj minus, a ja raspalio grejanje i eto sad imam pukotinu na soferci od nekih 20-ak cm

U prevodu, zameni šajbnu i vozi Miško

- boris88
- Garaža: Alfa Romeo 156 SP3, Alfa Romeo 156 SW 2.4 20V
U pitanju je dvozonska klima automatska, ne znam da li ima dodatne grejace, ne verujem, to sam vidjao na skupljim automobilima, alfa ne greje dok se motor ne pocne grejati...
- OMP
nema 156ica a ni 147ica dodatne grejace stakla (kao kod forda), ono sto je oznaceno kao grejac stakla na tockicu za stelovanje vent. samo aktivira klimu i pojacava duvanje u staklo, meni to nikad nije imalo efekta jer sem sto jace duva nisam video nikakvu prednost, ne krece da duva toplo dok se motor ne ugreje a npr. na pezou mi radi extra i vrlo brzo odledi-odmagli, krene da duva toplo tj mlako bez obzira sto je motor hladan
ali prava stvar su grejaci stakla kao na fordu tj kao sto imamo svi na zadnjim soferkama, nekad davno je to imalo da se kupi posebno i nalepi na staklo vidjao sam na nekis starim automobilima a mislim da i danas ima da se nadje na netu tako nesto ali nisam vidjao kod nas

ali prava stvar su grejaci stakla kao na fordu tj kao sto imamo svi na zadnjim soferkama, nekad davno je to imalo da se kupi posebno i nalepi na staklo vidjao sam na nekis starim automobilima a mislim da i danas ima da se nadje na netu tako nesto ali nisam vidjao kod nas
- alaza
- Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98. - Lokacija: Pecinci
Da ne otvaram novu temu. Ovih dana kao ja planiram da osiguram stakla i nikako da odem (pre mesec dana prilikom reg zaboravim), kad danas srece i radosti, bum rizla i dobijem zvezdu na sajbi 1 x 1 cm.
Jel moze proci tako da je osiguram? Ako ne moze ima li neko info iz iskustva koliko kostaju takve male popravke pod uslovom da moze?
Jel moze proci tako da je osiguram? Ako ne moze ima li neko info iz iskustva koliko kostaju takve male popravke pod uslovom da moze?
- OMP
mozes da je osiguras jedino preko neke veze inace regularno ne moze.
pre svakog osiguranja slika se trenutno stanje soferke, auta ili cega god kao dokaz da pre osiguranja nije bilo nikakvog ostecenja, e sad neko bi to mogao vesto da uslika da se ne vidi ili da se malo obradi fotka ali realno ko bi se igrao sa tim sem da radi neka veza ali i tad...????
ja sam pre xx godina osigurao izgrebanu soferku na 155ici bas iz razloga jer sam hteo da je menjam, prilicno je bila izgrebana od brisaca i nervirala me tako, ovi iz osiguranja mi nisu pravili problem oko toga zanimalo ih je samo dal nije cuknuta, prsla ili sl. tako da sam je uspesno osigurao i posle mesec dana "sasvim slucajno neko je cukne na parkingu" i napravi zvezdu
odem u osiguranje prijavim stetu i naplatim novu soferku
e sad ovo je sve bilo regularno ali ako vec ima ostecenje kao sto rekoh jako tesko da moze nesto da se izvede.
sto se popravke tice vrv moze ali je pitanje isplativosti
pre svakog osiguranja slika se trenutno stanje soferke, auta ili cega god kao dokaz da pre osiguranja nije bilo nikakvog ostecenja, e sad neko bi to mogao vesto da uslika da se ne vidi ili da se malo obradi fotka ali realno ko bi se igrao sa tim sem da radi neka veza ali i tad...????
ja sam pre xx godina osigurao izgrebanu soferku na 155ici bas iz razloga jer sam hteo da je menjam, prilicno je bila izgrebana od brisaca i nervirala me tako, ovi iz osiguranja mi nisu pravili problem oko toga zanimalo ih je samo dal nije cuknuta, prsla ili sl. tako da sam je uspesno osigurao i posle mesec dana "sasvim slucajno neko je cukne na parkingu" i napravi zvezdu

- alaza
- Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98. - Lokacija: Pecinci
Zato sam i ja hteo da je osiguram jer je izgrebana od brisaca, nova 85e sa rukama al mi se ne da. Nesto cemo iscackati
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ako je ikako moguce u buduce nemoj da delis "male tajne velikih majstora"!
Ovim si objasnio mnogo toga na zalost
O cemu ti to kolega? O tome kako iznuditi novac od osiguranja na "legalan" nacin? Obraditi sliku u Photoshopu?OMP napisao:mozes da je osiguras jedino preko neke veze inace regularno ne moze.
ja sam pre xx godina osigurao izgrebanu soferku na 155ici bas iz razloga jer sam hteo da je menjam, prilicno je bila izgrebana od brisaca i nervirala me tako, ovi iz osiguranja mi nisu pravili problem oko toga zanimalo ih je samo dal nije cuknuta, prsla ili sl. tako da sam je uspesno osigurao i posle mesec dana "sasvim slucajno neko je cukne na parkingu" i napravi zvezduodem u osiguranje prijavim stetu i naplatim novu soferku
e sad ovo je sve bilo regularno ali ako vec ima ostecenje kao sto rekoh jako tesko da moze nesto da se izvede.

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Coo
- Garaža: ex 147 '07 JTDm 8v
Yeti TDI 4x4 - Lokacija: BGD
Vidi u Glass service da li mogu da je zakrpe. Pošto je sveža šteta, a i nije veliko oštećenje. Mislim da je nešto 2-3 hiljade dinara plafon da se to popravi, nemoj da me držiš za reč.alaza napisao:Da ne otvaram novu temu. Ovih dana kao ja planiram da osiguram stakla i nikako da odem (pre mesec dana prilikom reg zaboravim), kad danas srece i radosti, bum rizla i dobijem zvezdu na sajbi 1 x 1 cm.
If it ain't broke, don't fix it.
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Opusti se, to je javna tajna i svi to masovno rade!
erdeljan napisao:O cemu ti to kolega? O tome kako iznuditi novac od osiguranja na "legalan" nacin? Obraditi sliku u Photoshopu?OMP napisao:mozes da je osiguras jedino preko neke veze inace regularno ne moze.
ja sam pre xx godina osigurao izgrebanu soferku na 155ici bas iz razloga jer sam hteo da je menjam, prilicno je bila izgrebana od brisaca i nervirala me tako, ovi iz osiguranja mi nisu pravili problem oko toga zanimalo ih je samo dal nije cuknuta, prsla ili sl. tako da sam je uspesno osigurao i posle mesec dana "sasvim slucajno neko je cukne na parkingu" i napravi zvezduodem u osiguranje prijavim stetu i naplatim novu soferku
Opusti se, to je javna tajna i svi to masovno rade!

Alfa Romeo - The car inside the driver.
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
"neobavesten" to mi je nesto poznato 

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”