Signalna lampica-kočnice
- ctrl alt del
- Garaža: AR 146 1.4TS
U pitanju je 146 1.4TS. Lampica na instrument tabli koja signalizira istrošenost kočionih pločica se ne pali prilikom davanja kontakta i startovanja motora. Na nekim drugim automobilima (tojota) pali se zajedno sa ostalim lampicama (air bag i sl). Da li je lampica pregorela ili na 146 nema odgovarajućih senzora ili je ovo normalno a zasvetleće tek ako dođe do istrošenosti?
IDEMO U RAT DA SE BIJETE.
NEKI ĆETE DA POGINETE.
A NEKI ĆEMO I DA SE VRATIMO.
NEKI ĆETE DA POGINETE.
A NEKI ĆEMO I DA SE VRATIMO.
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
bice da nema senzora, zavisi od diskova i plocica...
ne verujem da taj motor vuce opremu sa senzorima.
moja 155 ima instalaciju razvucenu za to, ali je skoljka ipak otisla sa trake sa motorom 1.8 i paketom opreme bez toga - diskovi nisu 284 vec 257mm...
*a ako ih imas (senzore) - zasvetlece tek kad bude trebalo
ne verujem da taj motor vuce opremu sa senzorima.
moja 155 ima instalaciju razvucenu za to, ali je skoljka ipak otisla sa trake sa motorom 1.8 i paketom opreme bez toga - diskovi nisu 284 vec 257mm...
*a ako ih imas (senzore) - zasvetlece tek kad bude trebalo

- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
146 1.4 TS treba da ima senzore za istrosenost plocica (bar sam ja imao) i koliko se secam lampica se ne pali po davanju kontakta nego samo kada treba da se upali tj. kada se plocice istrose... 

Nov sam clan pa imam pitanje...
Signalna lampica za kocione obloge se cesto pali ili dosta dugo gori a koci dobro tj. nema struganja ili sl. zvukova. Imam ALFA ROMEO 155, 1.8 TSPARK sport, 127 KS/93KW. Dali znate ima li ova verzija te senzore za kocione obloge ili ovu lampisu pali neispravan prekidac rucne kocnice?
Hvala i pozdrav!
Viktor Maricic - Kraljevo
Signalna lampica za kocione obloge se cesto pali ili dosta dugo gori a koci dobro tj. nema struganja ili sl. zvukova. Imam ALFA ROMEO 155, 1.8 TSPARK sport, 127 KS/93KW. Dali znate ima li ova verzija te senzore za kocione obloge ili ovu lampisu pali neispravan prekidac rucne kocnice?
Hvala i pozdrav!
- 982026
- Garaža: Hornet 919
Moja 155ica je 92.god. i imao sam istih problema, ali nakon zamene diskova i kocionih plocica problem je nestao.Naravno i nivo kocione tecnosti mora biti na nivou.constantin napisao:Nov sam clan pa imam pitanje...
Hvala i pozdrav!