Pozdrav,
Imam problema sa servom, prilikom motanja u desno, volan se teze okrece... dok je motanje u levo znatno lakse... ali opet to nije to.
Proverio sam i dosuo ulja, medjutim opet isto.
Da li je neko imao slichnih problema?
156 1.9 JTD - servo ?!
- Mario
- Garaža: -- Alfa Romeo 156 1.9 JTD
-- Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
-- Audi A4 B8 2.0 TDI
-> Audi A6 C7 2.0 TDI - Lokacija: Earth
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Imao sam slican problem. Doduse, kod mene se volan uopste nije vracao u centralnu poziciju... servo kao da nije ni postojao. Letva volana je navodno bila previse stegnuta, ili tako nesto. Majstor je olabavio i rekao mi da dodjem tamo poslije mjesec-dva, "dok ne dodje na svoje mjesto" kako bi je dotegao kako treba.
Poslije toga, primjetan je bio napredak, ne puno veliki, ali su vremenom stvari dolazile na svoje. U pocetku, najvise me je nerviralo skripanje volana pri skretanju u desno pri manjim brzinama. Kasnije je i to nestalo. Nadam se da sam bio barem malo od pomoci.
Poslije toga, primjetan je bio napredak, ne puno veliki, ali su vremenom stvari dolazile na svoje. U pocetku, najvise me je nerviralo skripanje volana pri skretanju u desno pri manjim brzinama. Kasnije je i to nestalo. Nadam se da sam bio barem malo od pomoci.
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Pozdrav druze, moguce je i da je pumpa pocela polako da otkazuje....imam preporuku za jednog majstora u SU sto radi servo letve i pumpe, dobar je, imao sam prilike da se uverim na mnogim vozilima iz okruzenja a nije skup....sve u svemu ako je to javi se i na pm dobijes broj pa se dogovarajte....
P.S. .....ako je aluminijumska pumpa onda ne moze da remuntuje tu nego mora da ugradi neku metalnu na koju daje garanciju i cena bi bila 100 veverica.....tako mi je rekao zadnji put kada smo pricali....ako nije aluminijumska onda moze remont tvoje i on je oko 60 veverica.....moja je aluminijumska naravno ali jos nije za zamenu
Pozdrav iz SU

P.S. .....ako je aluminijumska pumpa onda ne moze da remuntuje tu nego mora da ugradi neku metalnu na koju daje garanciju i cena bi bila 100 veverica.....tako mi je rekao zadnji put kada smo pricali....ako nije aluminijumska onda moze remont tvoje i on je oko 60 veverica.....moja je aluminijumska naravno ali jos nije za zamenu

Pozdrav iz SU

Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
- marin krk
- Garaža: 147 jtd
147 ducati corse - Lokacija: KRK i ITALIJA
kad okreces volan dali se cuje kakav cudan zvuk na pumpi
koliko si ulja nadolio

koliko si ulja nadolio

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Meni se cuje cudan zvuk, kao neko zujanje, pistanje. Kazu da je to normalno za pumpu kada smotas do kraja. Ponekad mi se cuje i kad ne idem do kraja volanom, a stojim u mestu, odnosno parkiram. U toku voznje na putu sve je OK.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- marin krk
meni je na 147 pocela pustat cijev od povrata ulja iz pumpe u posudu. cijev je savna aluminijska jednostavno se otvorila i pocela pustat. ali meni je bilo ulja ispod auta. pogledaj malo te cijevi, mislim da su kao i kod 147-ice u desnom blatobranu. tamo ti je i spirala kroz koju se hladi ulje. pa ako fali ulja pumpa pocne zujat
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Gledao mi je majstor. Sve je u redu. Ulja ima dovoljno i dobre je boje, tj. ne treba ni da se menja.
Cuo sam za slucaj da se neko od tih creva prekolopilo i pumpa nije dobijala dovoljno ulja pa je zato zujala. To bih mogao da proverim.
Cuo sam za slucaj da se neko od tih creva prekolopilo i pumpa nije dobijala dovoljno ulja pa je zato zujala. To bih mogao da proverim.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- marin krk
moguce, ali tesko da se preklope jer crijeva se ne micu. nisu vezana ni za jedan pokretan dio