Pimetio sam da me neobjasnjivo osecanje obuzme svaki put kad se mimoidjem sa AR. U milisekundi se znacajno se pogledam sa vozacem u drugoj Alfi, kao da jedan drugom cestitamo da divnom jedinstvenom primerku koji posedujemo. U isto vreme to je i pogled odobravanja, kao da jedan drugom pogledom kazemo da razumemo kolicinu ljubavi koju poklanjamo nasim ljubimcima, a koju niko drugi van AR sveta ne moze da razume.
Tako da sam ja odlucio da ubuduce bucno i zvucno pozdravim svaku srodnu dusu u AR .
Ako vam nepoznata Alfa trubi i ablenduje , nemojte je cudno gledati, vec odgovorite na pozdrav. Nas malo ima i trebalo bi nam biti drago kad jedan drugog sretnemo na putu.
Ja sam skoro na OMV-u video jednu, parkira se iza moje, identične, potpuno, samo što je njegova imala crnu kožu, a moja ima krem boju. Puni gorivo, a ja izašao da platim, vraćam se, čovek gleda, ja mu dobacim "bliznakinje, a?", a on kaže "jednojajčane!", a ja opet pitam "JTS ili JTD", pošto ga gledam odnazad, a on kaže "JTD". Ja opet - "svaka čast", a on meni otpozdravlja, ono, kao vojska komandanta . Bila je gužva pa se nismo zadržavali, ali se možda vidimo na nekom okupljanju...
Vise puta sam digao ruku i pozdravio coveka , kad primetim da i on zagleda i alfu i vozaca (mene).
A kad vidim zmijicu na krilu, obavezno zvucno ili svetlosno javljanje.
Cak i kad sam u sluzbenom autu, ali tad obicno zbunim alfistu (Fiat Doblo)
Potvrdjujem,kako se lako udje u pricu sa drugim Alfistom. Juce smo ortak(Cezar,predstavice se pazario je 75TS) i ja svratili u Autostil po neke delove i musterija ispred nas je uzimala gumu kardana i odmah je palo pitanje:75-ica,a?....jeste,V6(sa kezom),pa gde je odrzavas?itd...
Obicno se odusevim i zagledam da vidim koja je to faca sto vozi AR Imam jednog komsiju koji vozi jaaako lepu 156-icu karavan i primetih da i on zagleda kad me video pre neki dan
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!