Odbrana italijanskog duha: Esej o belom Golfu

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Odbrana italijanskog duha: Esej o belom Golfu

Ned Jan 11, 2009 11:53 pm

Nešto sam tražio po netu pa nabasah na ovaj tekst. Dalmatinac je lud k'o struja hahaha

Kao zacetnik teorije dobrog i zlocestog golfa, imao sam neodoljivu zelju da napisem rad na ovu temu.

Sve je pocelo kada je Hitler dosao na vlast. Covijek je normalno htio cistu rasu, cistu ko suza, a kako je u jednoj rasi 95% seljaka, trebalo je napraviti seljacko auto.

Onda je uvatija jadnog Ferdinanda da mu napravi auto za seljake koje ce se posebno svidjati zenama i smatrati ga simpaticnim. U jeku njemackog nacizma, Ferdo se usudi na napravi nesto ruzno, ogavno i sporo, totalno van svoga vremena i nazvao to VolksWagen, sto i samo ime kaze, auto za ljude koji nemaju para za nista bolje, kao sta sam rekao auto je bilo totalno van vremena, imalo je cak i motor na krivom mistu i tako to.

Naravno da se auto svidilo svim seljacima, a posebno paranoicnom ludjaku Hitleru koje se osobno vozio u mercedesu.... Zatim se barba Adolf ubija, Ferdo otisao u penziju, tako da su mladosti na bremenu ostavili tu gresku vremena, sta je najzanimljivije takvo jedno auto je i bilo van vremena sve do na sih dana iako se i dan danas u nekim primitivnim krajevima svijeta proizvode vjerojatno u manifakturi.

Zatim se nesto prelomilo, trebalo je novo seljacko auto, naravno da su strucnjaci u VolksWagenu odredili da auto mora biti totalno van vremena, i mora biti neudobno i ruzno, i tako su nakon nekoliko godina strucnjaci VolksWagena napravili jedno zanimljivo vozilo, cudaci su ga zvali Golf, i kod svakoga pravog seljaka to ime bi izazvalo strahopostovanje vece nego Ilija Gromovnik u najboljim danima.

I tako da stvar bude jos veca glupost, strucnjaci iz VolksWagena su primjetili kako Fergusonovi traktori malo trose i da se i oni takodjer svidjaju seljacima, i tako oni spoje ugodno s korisnim, stave motor is Fergusona u to vozilo, i tako su napravili prvi cestovni traktor u povijesti, iz evidencije prodaje golfa se moze vijet posotak seljaka u jednoj naciji.

Da sada ne duljimo, dosao je i Golf II i golf III, ne znas koji je cudniji i nelogicniji.... To je bilo ukratko o povijesti golfova, a sada malo vise o samoj teoriji golfova, tj. o zlocestim bjelim golfovima.

Bio sam dijete, od malih nogu su mi punili susidi glavu kako je golf najbolje auto, ali mene su moji roditelji i dalje vozili u autima ne u golfu, nekoliko godina kasnije sa odprilike sa 7 godina sam naucio sta je to karburator, razvodnik paljenja, platine, svjecice i gas i cemu sve to sluzi. Zatim sam igrom slucaja jednom zavirio pod haubu golfa i primjetio da on nema nista od gore navedenih dijelova, osim papucice gasa koja nije imala apsolutni nikakvu svrhu, sto me je stvarno zbunilo i ostavlio tragove na mojoj psihi. Tada sam zakljucio da pod tom haubom nema nista dobro. Zatim sam opet bio okruzen seljacima, dosta godina, pametni ljudi su kupovali auto, a oni manje pametni golfove, tako sam zakljuci da se to zlo sve vise uvlaci u pore nasih zivota.

Moj um to vise nije mogao podnjeti, sa 15 godina sam se prvi put posteno napio, a zna se sta trijzan misli, pijan govori...i tako sa nekoliko promila alkohola u krvi sam isao po pujankama (kvartu u Splitu), i odjednom ugledao nesto mega strasno, golfa, bijeli golf, tada me obuze nekakav bijes, bijes koji se skupljao godinama, koji mi je vjrojatno otac u genima prenio. Podivljao sam nisam mogao stati, sa svojih 80 kg sam se satrcao prema tome otjelovljenju zla, samome bilome luciferu, i svom snagom udario ramenom u zadnji nosac krova, i kolinom u zadnji blatobran, zatim sam ga poceo udarati nogama i sakama, u totalnom bijesu. Rezultat je bio razbijen golf, rukama sam razbi golfa, zatim su me uvatila dvojica prijatelja i odnili sa mjesta incidenta. To bi bilo ukratko o toj teoriji.

Autor: Nenad Zaninović
Korisnikov avatar
Dejan
Garaža: 159 1.9 JTDM Rosso, Punto Sporting 1.4 16V Giallo
Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 3:38 pm

Re: Odbrana italijanskog duha: Esej o belom Golfu

Uto Jan 13, 2009 9:54 pm

Jedan od "jacih" tekstova o "NarodnimVozilima" zaista respect za pisca :D
Alfa 4 Ever :arflag
Alfa +
Korisnikov avatar
gane
Garaža: Alfa Romeo 156 1.8 TS
&
Alfa Romeo 33 1.4 IE
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 7:12 pm

Uto Jan 13, 2009 10:18 pm

:D
Nenade, Nenade
:arflag
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Sre Jan 14, 2009 5:58 pm

Ko zna, zna! :grin:
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Čet Jan 15, 2009 3:04 pm

:rotfl: :arflag
:D
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
ana156
Garaža: 147 1.6 TS plava metalik
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 9:57 am

Pet Jan 16, 2009 11:25 am

Hvala Gile i tebi i autoru, ulepšaste mi život :green_many:
TRUE to YOU TS
Masinac
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 166 dizlo
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:52 pm

Sub Jan 17, 2009 2:15 pm

:arflag :amen: :arflag
Korisnikov avatar
Coha_the_King
Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 9:27 am

Uto Jan 20, 2009 8:51 am

Odlican text. Sit se nasmejah. Svaka cast
Korisnikov avatar
Tetak
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:39 pm

Uto Jan 20, 2009 10:43 pm

Odličan ugao posmatranja u odnosu na večitu temu.......!
Neka bude svetlo......i bi.....
Korisnikov avatar
unico-re
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 3:59 pm

Pon Jan 26, 2009 5:07 pm

Hahaha,kralj,sta reci drugo... :arflag
Korisnikov avatar
Vuk 166
Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05