Kao zacetnik teorije dobrog i zlocestog golfa, imao sam neodoljivu zelju da napisem rad na ovu temu.
Sve je pocelo kada je Hitler dosao na vlast. Covijek je normalno htio cistu rasu, cistu ko suza, a kako je u jednoj rasi 95% seljaka, trebalo je napraviti seljacko auto.
Onda je uvatija jadnog Ferdinanda da mu napravi auto za seljake koje ce se posebno svidjati zenama i smatrati ga simpaticnim. U jeku njemackog nacizma, Ferdo se usudi na napravi nesto ruzno, ogavno i sporo, totalno van svoga vremena i nazvao to VolksWagen, sto i samo ime kaze, auto za ljude koji nemaju para za nista bolje, kao sta sam rekao auto je bilo totalno van vremena, imalo je cak i motor na krivom mistu i tako to.
Naravno da se auto svidilo svim seljacima, a posebno paranoicnom ludjaku Hitleru koje se osobno vozio u mercedesu.... Zatim se barba Adolf ubija, Ferdo otisao u penziju, tako da su mladosti na bremenu ostavili tu gresku vremena, sta je najzanimljivije takvo jedno auto je i bilo van vremena sve do na sih dana iako se i dan danas u nekim primitivnim krajevima svijeta proizvode vjerojatno u manifakturi.
Zatim se nesto prelomilo, trebalo je novo seljacko auto, naravno da su strucnjaci u VolksWagenu odredili da auto mora biti totalno van vremena, i mora biti neudobno i ruzno, i tako su nakon nekoliko godina strucnjaci VolksWagena napravili jedno zanimljivo vozilo, cudaci su ga zvali Golf, i kod svakoga pravog seljaka to ime bi izazvalo strahopostovanje vece nego Ilija Gromovnik u najboljim danima.
I tako da stvar bude jos veca glupost, strucnjaci iz VolksWagena su primjetili kako Fergusonovi traktori malo trose i da se i oni takodjer svidjaju seljacima, i tako oni spoje ugodno s korisnim, stave motor is Fergusona u to vozilo, i tako su napravili prvi cestovni traktor u povijesti, iz evidencije prodaje golfa se moze vijet posotak seljaka u jednoj naciji.
Da sada ne duljimo, dosao je i Golf II i golf III, ne znas koji je cudniji i nelogicniji.... To je bilo ukratko o povijesti golfova, a sada malo vise o samoj teoriji golfova, tj. o zlocestim bjelim golfovima.
Bio sam dijete, od malih nogu su mi punili susidi glavu kako je golf najbolje auto, ali mene su moji roditelji i dalje vozili u autima ne u golfu, nekoliko godina kasnije sa odprilike sa 7 godina sam naucio sta je to karburator, razvodnik paljenja, platine, svjecice i gas i cemu sve to sluzi. Zatim sam igrom slucaja jednom zavirio pod haubu golfa i primjetio da on nema nista od gore navedenih dijelova, osim papucice gasa koja nije imala apsolutni nikakvu svrhu, sto me je stvarno zbunilo i ostavlio tragove na mojoj psihi. Tada sam zakljucio da pod tom haubom nema nista dobro. Zatim sam opet bio okruzen seljacima, dosta godina, pametni ljudi su kupovali auto, a oni manje pametni golfove, tako sam zakljuci da se to zlo sve vise uvlaci u pore nasih zivota.
Moj um to vise nije mogao podnjeti, sa 15 godina sam se prvi put posteno napio, a zna se sta trijzan misli, pijan govori...i tako sa nekoliko promila alkohola u krvi sam isao po pujankama (kvartu u Splitu), i odjednom ugledao nesto mega strasno, golfa, bijeli golf, tada me obuze nekakav bijes, bijes koji se skupljao godinama, koji mi je vjrojatno otac u genima prenio. Podivljao sam nisam mogao stati, sa svojih 80 kg sam se satrcao prema tome otjelovljenju zla, samome bilome luciferu, i svom snagom udario ramenom u zadnji nosac krova, i kolinom u zadnji blatobran, zatim sam ga poceo udarati nogama i sakama, u totalnom bijesu. Rezultat je bio razbijen golf, rukama sam razbi golfa, zatim su me uvatila dvojica prijatelja i odnili sa mjesta incidenta. To bi bilo ukratko o toj teoriji.
Autor: Nenad Zaninović