Dizel Boxer

Alfa Sud | Sprint | Arna | 33
Jednom boxer, uvek boxer!
Gocy
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 7:37 pm

Dizel Boxer

Pon Jan 05, 2009 3:04 pm

Verovatno vec i ptice na grani znaju da su u Subaru-u napravili dizel sa boxer motorom. Sta Vi mislite da li je to "skrnavljenje" motora ili ne i da li je iko imao prilike da ga slucajno vozi? Znam da su u poslednjim godinama dizel motori strasno napredovali i da zahvaljujuci turbini ili turbinama neki od njih ispadaju kao, ali i bolji od benzinaca. Iskreno, dizel motore ne volim, ali me interesuje kakav je taj boxer dizel? Ispravite me ako gresimi, to je bio neki deall izmedju Alfe i Subarua - boxer za 4x4. S'tim sto je Alfa ugasila proizvodnju boxera a ovi sad i dizel napravili. Kako mi se cini, pogon na 4 tocka nije proslavio ove "nase" ali nema veze. :arflag
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Korisnikov avatar
QV lale
Garaža: Alfe & Lancie
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:26 pm

Re: Dizel Boxer

Pon Jan 05, 2009 10:55 pm

Po meni to nije skrnavljenje...Dizeli su postali realnost,a subaru je pokazao svoju ozbiljnost konstruisanjem takvog agregata..O njemu vise mozes procitati ovde: http://www.boxerdiesel.com/ ;) A sto se tice 4x4 i ja sam cuo takvu pricu,ali nisam siguran koji je tu dil bio..
Slika
ma
magic33
Drug Član
Drug Član

Uto Jan 06, 2009 12:13 am

Što bi bilo skrnavljenje? Ako može boxer na plin,što ne bi i na dizel.Što reče prethodnik dizeli su toliko napredovali da ih ugrađuju u sportska vozila.Nisam siguran al mislim da Seat koristi dizel motore za WTCC.A što se tiče Subaruovog boxer dizela čuo sam da je po Evropi napravio pravi bum.Dok svi zatvaraju fabrike Subaru traži dilere jer prodaja ide samo tako.Oni su jedini ostali dosledni boxer motorima,4x4 pogonu i ovo je bio normalan korak napred.Voleo bih da vidim samo koji taj obrtni moment ima,a i da probam naravno
Slika
jednom boxer-uvek boxer
Gocy
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 7:37 pm

Uto Jan 06, 2009 2:07 pm

Ne mogu da sudim o necemu sto ne poznajem. Pomalo me to (boxer dizel) podseca na muziku, zato sam i pitao da li je "skrnavljenje". Onaj fazon, kad neko izvuce stari hit i sa novim aranzmanima dobije nesto sasvim drugo sto i ne potseca na original, jedino ima isti tekst koji se jedva i prepoznaje. A posto ovde ima dosta poklonika boxera, zanima me misljenje ostalih. Naravno, da je i meni interesantno probati tako nesto pa onda reci - dobro ili lose.
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Korisnikov avatar
gaston
Garaža: EX.....164/156 2+2=4.0
147 Mjet 260 HP +Djulieta 2.0 170 HP
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 3:12 pm

Čet Jan 15, 2009 10:31 am

Joos iz doba saradnje Alfe i Nisana iz koje je izasao nesrecni ali uopste ne tako los , pogotovo za ono vreme model zvani Arna , subaru je poceo da radi skoro identicne motore kao alfini boxeri , ne u nekim serijama ali vidjao sam projekte , kada je alfa izbacila 16 V , oni su ubrzali stvar i krenuli u doterivanja , sledeci korak je ono sto zovu BOXER , odnosno V 6 24 V pod 180 % , boxer je pre svega oznaka za motor kome su klipovi u fazi sto je za setaka neizvodljivo , elem , za dizel je trebalo samo povecati hod klipa i malo ojacati blok , ostalo je stvar periferija , i dobijen je motor sa malim vibracijama pre svega i ponistavanjem udara kod nizih obrtaja , sa komon rej ubrizgavanjem , rad je jos meksi , stepen iskoriscenja veci i naravno sa smanjenjem hoda klipa odnosno smanjenjem brzine klipa moze se ici na veci broj obrtaja , tema za mnogo diskusije , ali pre svega treba odvojiti babe i zabe , tj , atmnosfersi benzinac i turbo dizel .
Izlazili su iz privatnih radionica turbo benzinci u 33 i uglavnom su ih koristili za drag , ko zna zasto ... :D :arflag
http://www.youtube.com/watch?v=Pf0JT4jsR9Y" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
siki
Garaža: Kapa kupe 2.0 t 16v
Alfeta gtv 2.O iz 1977 god.
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 8:10 am

Sub Feb 28, 2009 11:25 pm

što li alfa nije napravila bokser sa 6 cilindara/šta bi to bilo :shock: :shock: :P
Korisnikov avatar
Blade
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:14 am

Pet Mar 27, 2009 3:59 am

Pozdrav Gastonu velikom ljubitelju BoXera :wave:
Boxer dizel :scratch: pa ne znam bas nesto ne volim ni plin a ni dizel verovatno je bolji od obicnog dizel agregata barem u voznji nisko teziste auta ali vreme ce pokazati kakav je stvarno.
Inace i meni je zao sto je Alfa prestala da radi Boxera ko zna sta bi bilo
mozda bi isle ovako serijski :P

Eh da nije tako skup :(
AHM 2.0 16v BOXER
Slika

Slika
Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Korisnikov avatar
gaston
Garaža: EX.....164/156 2+2=4.0
147 Mjet 260 HP +Djulieta 2.0 170 HP
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 3:12 pm

Ned Apr 19, 2009 11:24 pm

Hvala na pozdravu , takodje .
Joooj , gde nadje ovu lepoticu od cudovista ? , sto li su karter prepravljali , ustvari cemu li sluzi nadogradnja na donjem delu bloka ???? :love:
http://www.youtube.com/watch?v=Pf0JT4jsR9Y" onclick="window.open(this.href);return false;

Povratak na “Boxer Odeljenje”