e a sad sinoc u gradu mi se desilo dok sam isao 3 polako nekih 40kmh bez ikakvog zvuka ili trzaja izgubila sve brzine,tj u koju god brzinu ubacim i pustim kvacilo dodavanjem gasa kilometar sat se pomera a alfa stoji(ne cuje se nikakvo krcanje ili bilo kakav zvuk)... pa ako iko zna sta moze da bude neka pomaze
alfa 155 menjac
Evo prvo da svima cestitam Novu godinu i da pozelm sve najbolje,
e a sad sinoc u gradu mi se desilo dok sam isao 3 polako nekih 40kmh bez ikakvog zvuka ili trzaja izgubila sve brzine,tj u koju god brzinu ubacim i pustim kvacilo dodavanjem gasa kilometar sat se pomera a alfa stoji(ne cuje se nikakvo krcanje ili bilo kakav zvuk)... pa ako iko zna sta moze da bude neka pomaze
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Proveri poluosovine, meni se slicno desilo na mojoj fiat regati, odvrnula se leva polousovina i auto je jednostavno stao, kad ubacim u brzinu i pustim kvacilo on je stajao u mestu. 
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
Proverio poluosovine sve dobro.Auto normalno saltuje km. sat radi kao da je na valjcima a stoji u mesto nikakav cudan zvuk ili lupanje.Da nije nesto u diferencijalu.
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Po tvom opisivanju a i po tome što kažeš da kilometar sat pokazuje kao da je auto na valjcima ,
znači da se diferencijal okreće , možda je stradala prirubnica što ulazi u diferencijal
ili same ricne na prirubnici ili trkačima

Mada je čudno
što nema nikakav zvuk 
znači da se diferencijal okreće , možda je stradala prirubnica što ulazi u diferencijal
ili same ricne na prirubnici ili trkačima

Mada je čudno

Izgleda da ce morati menjac dole.Nasao drugi u Cacku 100e,pa sutra na posao
- Tihomirce
Ako stigneš i budeš u mogućnosti ti napravi par fotki i prateći teks šta je bio problem 

Javljam obavezno,jer i za mene je ovo nesto novo,a prilicno poznajem i radim mehaniku.Buni me sto se nista nije osetilo u voznji da je lupilo,puklo ne cuje se nikakvo zvrcanje kad se daje gas,sve radi saltuje km. sat vrti ali alfijana stoji
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Nisam jos nesto mi se ne radi,imam drugi auto pa zato i nemam volju da se mrznem i radim.Jos je praznik 
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
... a to je na alfi bas ogroman posao , bolje izvadi ceo motor sa menjacem , lakse provereno , srecno 
busso trsi Sline
Znam da je veliki posao pa mi se zato i ne radi.Mislim da su trkaci u diferencijalu,nisam pogledao kako je na menjacu da li moze diferencijal da se rasturi bez skidanja menjaca
- Tihomirce
Najgore je sto se bavim privatnim poslom,i imam zakazan posao do Bozica a posle se ne radi nekoliko dana.Morace da saceka dok sve to prodje,znam da mi treba ceo dan za taj posao,a sada ne mogu da sa njom zatvorim radionicu
- alfaskorpion
ako nisi skidao nikad menjac na 155ici trebace ti vise od jednog dana 
busso trsi Sline
Iz iskustva, najmanje 3 dana ako radis sam moze i 2 ako radis sa nekim iskusnim majstorem koji je to vec ranije radio i ako dižeš auto na dizalici, računaj da te kanal usporava bar 30%. Prvo vrlo tesko ćes da skines samo menjac bez skidanja motora, mislim da je to nemoguce. Na 155-tici jedva mozes i karter da skines a da nevadis ceo motor.
Neželim da te obeshrabrijem samo kažem da se spremiš na veliki poso, kad sve to radiš najbolje prekontroliši lamelu i korpu.
I još jedan savet obavezno spremi bar 10-tak kutijica za sitne delove i odmah obeleži šta je od čega, da nebi dolazio u neprijatnu situaciju da ti fale sitni delovi (srećom ja imam još jedan rasturen auto).
Neželim da te obeshrabrijem samo kažem da se spremiš na veliki poso, kad sve to radiš najbolje prekontroliši lamelu i korpu.
I još jedan savet obavezno spremi bar 10-tak kutijica za sitne delove i odmah obeleži šta je od čega, da nebi dolazio u neprijatnu situaciju da ti fale sitni delovi (srećom ja imam još jedan rasturen auto).
Video sam na prvi pogled da ima posla.Radicemo dvojica i imamo prilicno iskustva.Imam dosta alata,jedino sto moram iz kanala.Mislim da cu moci da ga spustim dole ako skinem ceo trap i viljusku na strani do menjaca.
- alfaskorpion
Naravno da moze da se skine bez vadjenja motora , ja ga licno skidao . Potrebno je samo da otpustis sve srafove na mostu i da ga nekim pajserom nategnes a da ga neko tom prilikom smakne jer ces tada imati mesta
Preporucujem ti da ga skines sa moorom , mnogo lakesi posao
Preporucujem ti da ga skines sa moorom , mnogo lakesi posao
busso trsi Sline
- Tihomirce
Sta bi sa menjačem , imal kakve nada da skorije krene
pričaj šta si uradio daj kakve sličke
pričaj šta si uradio daj kakve sličke

U petak popodne pocinjem,i nadam se u subotu da bude gotovo.Jaaavicu se ako preteknem
Evo na brzinu da javim da smo menjac skinuli za 4 sata bez nekih problema.Islo je mnogo lakse nego sto sam ocekivao.Kao sto sam i mislio pukli su trkaci i razbili kutiju kod pinjona nije mnogo.E sad nastupa druga zeza,isao sam za menjac u Smederevo i 3 puta u Cacak i ni jedan menjac nije kao moj.Znaci moj je neki 4 ili 5 model.Razmisljam da zavarim kutiju i da kupim delove diferencijala pa da spakujem moj menjac.Jos sam zakacio i grip pa ne radim,sve naopako.Zamenio sam i lamelu
- Tihomirce
Kod dva tipa bih morao da menjam i cilindar kvacila,kod mene se cilindar direktno srafi za kutijumenjaca,kod mene je za blok motora vezan menjac m8 srafovima,drugi koji sam nasao so srafovi m10 i m12.Treci kod kojeg odgovara poluga za druk lezaj i one 3 za birac brzina razlikuje se zvono 
- OMP
- Garaža: GP TJet
znaci ozbiljna piiiip oko menjaca
, ma zavari zvono menjaca, samo da ti to neko lepo odradi i repariraj tvoj menjac i teraj, nemas brige posle, bar znas da si sve sredio a ovako ako kupis polovan ne znas ni kakav je ni dokle ce da traje, mozda bude dobar prvih par iljada a posle??? ja bih pre odradio svoj menjaca nego se zezao sa drugim,e sad sto se cene delova i ruke tice ne znam u odnosu na komplet polovan kako je 
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji