evo meni prvog kvara...
(Alfa Romeo 155 1.8 16V)
sinoc oko 20.00 propade mi kvacilo. dignem ga rukom ali ne vredi nece da povrati otpor ima otpor samo mozda trecinu, dve trecine ko u vazduh. ne mogu da ubacim u prvu. ugasim, ubacim i prvu i palim i krecem, posle 5-6m uhvati, posle 10ak metara zeznem ga u drugu nekako i tako stignem do Cukaricke Padine, uparkiram u prvo slobodno mesto unapred i posle se vratim do kola sa lampom i imam sta da vidim. cilindar na menjacu i sve oko njega musavo, nivo ulja pao za oko 1cm...
cilindar nov Kit Komerc, 2000din (polovan je 10e, ali nisam ga nasao), ulje imam u rezervi Motul 5.1 kupljeno u CBC Shop-u, 500din.
ruke - jos uvek cekam da mi jave (sad se radi)
*radio bih sam, ali me *ebe instalacija koja stoji odozgo, mora da se debelo razgrne, kao i usis koji treba da se skine da bi se prislo. plasio sam se - zafalice mi neki alat pa sam "ugasio", a treba mi auto, svaki dan bez njega mi je ko... znate vec kako je bez kola.
eto mog priloga - da ne bude da jedino ja nista ne popravljam...
javljam epilog
Cilindar kvacila
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- nik2yu
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
- Stex
- Garaža: 145 1.8TS
Meni se to desilo na staroj 145, odma posle kupovine. Kupio sam samo gumice i ulje, drugar sve to zamenio i više nisam imao nikakvih zahebancija. Reče mi da ako kupim nov cilindar, neće dugo jer su kršine. E sad...
Free Your Mind...And Your Ass Will Follow
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Uh, gde bas sad da se pokvari kad su ovakvi mrazevi napolju, sad je najgore biti bez auta, nadam se da je to jedini kvar koji ce ti se desiti i da urade to kako treba i naravno da popravka nebude preskupa.
Uglavnom kad urade dobro proveri dali su sve sarafe dobro zavrnuli da ne bude kao kod mene, ajd da ne bakcuziram vise.
Uglavnom kad urade dobro proveri dali su sve sarafe dobro zavrnuli da ne bude kao kod mene, ajd da ne bakcuziram vise.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- dekideki
- Drug Član
sve odradjeno veoma brzo, i, ovaj put imao sam srece, bar sto se placanja tice. naime, majstor koji mi je radio na kolima je moja musterija kome sam ja odradio neki drugi servis a nisam mu naplatio... eto. payback
svaka cast. kvacilo je duplo mekse i trebalo mu je par stotina km da se vrati od jako niskog u normalnu visinu na kojoj "hvata", sad je - novo!
*nov cilindar je Metelli (klikni na boldovano) original i trebalo bi da je najbolji nov koji moze da se kupi. stari sam sacuvao i remontovacu ga sam, znam to da radim, neka ga u rezervi.
veoma vazna napomena:
kada je sve zamenjeno i vazduh ispusten iz tog "slave" cilindra za kvacilo, kocnice (!) su mnogo jace, osetljivije i sveopste gledano utisak je bar sto se kocenja tice neuporedivo bolji. dakle, tek sad mi Alfa koci - ubija! ko zna koliko dugo mene ovo vec zeza...

*nov cilindar je Metelli (klikni na boldovano) original i trebalo bi da je najbolji nov koji moze da se kupi. stari sam sacuvao i remontovacu ga sam, znam to da radim, neka ga u rezervi.
veoma vazna napomena:
kada je sve zamenjeno i vazduh ispusten iz tog "slave" cilindra za kvacilo, kocnice (!) su mnogo jace, osetljivije i sveopste gledano utisak je bar sto se kocenja tice neuporedivo bolji. dakle, tek sad mi Alfa koci - ubija! ko zna koliko dugo mene ovo vec zeza...

- dekideki
- Drug Član
jeste. za tebe (8V) je 1350din. manji je i potpuno drugaciji...
da te podsetim dana kad si me pitao "da li treba tako tvrdo kvacilo da bude" a ja ti rekao "koliko znam da, evo probaj moje"...
da te podsetim dana kad si me pitao "da li treba tako tvrdo kvacilo da bude" a ja ti rekao "koliko znam da, evo probaj moje"...

-
gi
- Drug Član
Pa baš zato i pitam
OK, hvala na info, taman da kupim ovih dana, i da menjam posle nove godine

OK, hvala na info, taman da kupim ovih dana, i da menjam posle nove godine

- dekideki
- Drug Član
e, da. jos nesto!
*ako radite sami, najlaksi prilaz do tog cilindra se napravi tako sto se skine akumulator, nosac za isti, i malo se razgrne instalacija. dakle ne skida se usis, imao sam losu ideju...
*ako radite sami, najlaksi prilaz do tog cilindra se napravi tako sto se skine akumulator, nosac za isti, i malo se razgrne instalacija. dakle ne skida se usis, imao sam losu ideju...

- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- dekideki
- Drug Član
noup 
striktan uslov da me uopste ubaci preko reda (subota) je bio:
"e, uradicu ti Alfu, ali ostavi je u servisu i bice gotova do kraja radnog vremena. (citaj: "ne znam kad cu je raditi - ne visi mi nad glavom - molim te")
bila je gotova oko 15.30, vec pocelo da se smrkava kad sam dosao po nju...

striktan uslov da me uopste ubaci preko reda (subota) je bio:
"e, uradicu ti Alfu, ali ostavi je u servisu i bice gotova do kraja radnog vremena. (citaj: "ne znam kad cu je raditi - ne visi mi nad glavom - molim te")
bila je gotova oko 15.30, vec pocelo da se smrkava kad sam dosao po nju...
- Tihomirce
mogu samo da zamislim kako bi to izgledalo da si bio prisutan
al bi se gurkao sa maistorom i gledao preko njegovog ramena šta radi ,
dok mu nebi puko film
Re: Cilindar kvacila

- dekideki
- Drug Član
upravo tako
*jos jednom sam doziveo da mi pogresno identifikuju motor. u skoro svim knjigama i sifrarnicima za delove, moja Alfa se vodi kao 1.7 16V 103kW... samo na kolima pise 1.8
(1747ccm, btw...)

*jos jednom sam doziveo da mi pogresno identifikuju motor. u skoro svim knjigama i sifrarnicima za delove, moja Alfa se vodi kao 1.7 16V 103kW... samo na kolima pise 1.8

- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
neka mutljavina je upitanju sa tim motorom , proveri ti to
Reci mi sada ti je kvacilo mekse nego sto je bilo ?

Reci mi sada ti je kvacilo mekse nego sto je bilo ?
busso trsi Sline
- Tihomirce
- OMP
- Garaža: GP TJet
i kod mene je kvacilo malo tvrde nego kod ostalih automobila ali nista strasno mada mozda i kod mene zeza taj cilindar
, dobro nije skup a meteli je ok firma koliko znam iz iskustva drugih 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- dekideki
- Drug Član
@skorpion: jeste, mekse je. lakse se pritiska, nema veliki otpor kao ranije.
@tihomir revolucionar: jeste, taj.
@omp: ni sad nije ko u puter, da me ne shvatis ni ti ni ostali pogresno. jeste tvrdo ali normalno tvrdo. a ne da me posle sat vremena kreni stani voznje toliko boli leva prednja loza na nozi da hocu da crknem. a imam jake noge.
ne tripujte se sad svi u vezi sa kvacilom, verovatno je u 95% slucajeva sve O.K. samo sam potegao temu da se ne plasite toga i nije neki ni kvar ni trosak, kad se desi (daleko bilo pu pu)
@tihomir revolucionar: jeste, taj.
@omp: ni sad nije ko u puter, da me ne shvatis ni ti ni ostali pogresno. jeste tvrdo ali normalno tvrdo. a ne da me posle sat vremena kreni stani voznje toliko boli leva prednja loza na nozi da hocu da crknem. a imam jake noge.
ne tripujte se sad svi u vezi sa kvacilom, verovatno je u 95% slucajeva sve O.K. samo sam potegao temu da se ne plasite toga i nije neki ni kvar ni trosak, kad se desi (daleko bilo pu pu)
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
... ja sam se to malo salio , koga bole sta su ovi nasi glupaci na carini pisali i prepisivaliTihomirce napisao:Jel kod tebe motor AR67106 ili neki drugi
busso trsi Sline