stucanje
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Predpostavljam da mnoge od nas muci ova stvar,ali niko se nije dotakao ove teme.
Meni u stvari ne stuca nego seca i to najvise na nizim obrtajima po ravnomernom gasu.I to ne uvek.Samo ponekad.Nema nikakvog pravila kada i kako seca.
Promenio sam i kablove i svecice i cistio dizne i zamenio filter za gorivo i protokomer mi je cist.Pregledao sam creva da mozda negde ne vuce fals vazduh,ali sve je u redu.
Jedino mi pada na pamet da nije sito da pumpi za gorivo ili sama pumpa ili mozda bas protokomer.
Inace,pod gasom ide dobro.
Meni u stvari ne stuca nego seca i to najvise na nizim obrtajima po ravnomernom gasu.I to ne uvek.Samo ponekad.Nema nikakvog pravila kada i kako seca.
Promenio sam i kablove i svecice i cistio dizne i zamenio filter za gorivo i protokomer mi je cist.Pregledao sam creva da mozda negde ne vuce fals vazduh,ali sve je u redu.
Jedino mi pada na pamet da nije sito da pumpi za gorivo ili sama pumpa ili mozda bas protokomer.
Inace,pod gasom ide dobro.

- ilija156
- Garaža: alfa GT
- Stex
- Garaža: 145 1.8TS
VN kablovi, svećice, pimpa, filter za gorivo, voda u rezervoaru. Jel si proverio nešto od ovog?
Free Your Mind...And Your Ass Will Follow
- bokac
Nisam vodu u rezervoaru proveravao.Ali rekao bih da nije neki kvar posto se uvek drugacije ponasa.Nekad sasvim lepo ide i odjednom pocne da stuca.
Danas cu sve to da proverim pa javljam.
Danas cu sve to da proverim pa javljam.

- Damjan156
- Garaža: AR 156 2.0TS 155ks +chip tuning, +K&N filter
Chevrolet Captiva LT 2.0D AWD 150ks - Lokacija: Beograd
I meni se to desi ponekad...kada na pr. usporim pre semafora a ostanem u brzini i držim je na nekih 1500 obrtaja i onda krene da me cima...čim dodam malo gas ili oduzmem prestane.
Juče sam pitao majstora on kaže da to zeza lambda sonda.
Na dijagnostici verovatno nećeš ništa pronaći kao što nisam ni ja.
Ja razišljam da li bi to mogao biti nosač motora ili PK kaiš svojevremeno je Viper to imao isti problem na jednoj 156...
Mada mi je PK kaiš prešao 15000km
Juče sam pitao majstora on kaže da to zeza lambda sonda.
Na dijagnostici verovatno nećeš ništa pronaći kao što nisam ni ja.
Ja razišljam da li bi to mogao biti nosač motora ili PK kaiš svojevremeno je Viper to imao isti problem na jednoj 156...
Mada mi je PK kaiš prešao 15000km

- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Evo da napisem sta se meni desavalo, kod mene je bio drugi problem, ler oscilovao nekad vise nekad manje a nekad je radio ok, ja odem kod majstora da mi to sredi on napravi jos gore, posle toga mi je pri oduzimanju gasa kad usporavam na semaforu sama drzala jos gas na oko 1200 obrtaja jedno 5 sekundi, bilo je bas zeznuto zaustaviti se ako se ne pritisne kvacilo na vreme pocinje da trza jer ja naravno drzim kocnicu e onda sam ja uzeo stvar u svoje ruke i ocistio dobro klapnu od gasa i ocistio sam dizne u ultrazvucnoj kadici i ler vise nije oscilovao i taj problem sa zadrzavanjem gasa se skoro izgubio, uglavnom sve starije alfe 156 TS imaju problem sa celim sklopom ler motor, klapna gasa (lose je konstruisan u samoj fabrici) znaci ceo taj sklop pre usisa je kasnije popravljen na novijim alfama i taj problem je potpuno nestao, kasnije sam primetio da je poceo da zvizdi spaner od zupcastog kaisa, trebalo je da uradim veliki servis, ali naidje 156 selespeed i ja zamenem za silispeed sto bi rekao Gumetina. 

"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- Damjan156
- Garaža: AR 156 2.0TS 155ks +chip tuning, +K&N filter
Chevrolet Captiva LT 2.0D AWD 150ks - Lokacija: Beograd
Za sada od kada sam promenio termostat,još mi se nije ponovilo ovo štucanje (mada i pre je bilo retkoa,ali nadam se da će tako i ostati) ali zato imam pun k drugih bagova.
- bokac
Zasto termostat?Ja stvarno imam osecaj da mi je stalno otvoren.Kakve on ima veze sa stucanjem?

- OMP
- Garaža: GP TJet
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
to je sve vezano za senzor rashlkadne tecnosti , koji daje informaciju racunaru o temperaturi motora, na osnovu cega se koriguje smesa. Mene je on zezao i stvarao mi slicne probleme kao vama. Zamenio njega , resetovao komp i nema stucanja vise 

busso trsi Sline
- OMP
gde se nalazi taj senzor???
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
na termostatu za rashladnu tecnost , zavien odozgo plave boje
Ovo se odnosi na 8v/ts motore

Ovo se odnosi na 8v/ts motore
busso trsi Sline
- OMP
- bokac
Zamenjen termostat,sad hoce i da greje
,dva kabla stara 5-6 meseci probila,nastelovan zazor na svecicama,po drugi put ciscene dizne prvi put onaj winnys sistem sad ultrazvucna kada,i auto ide ko sumanut.Kao nikad do sad.
Sad, OMP mi je skrenuo paznju da je malo bucan ja malo zagledam pusta malo na izduvoj grani na jednom mestu na glavi i na onom sastavu na kraju izduvne grane,i crko je jedan lonac koji sam stavio pre 6 meseci.Imam garanciju pa ce to biti danas sredjeno.Inace onda sam zamenio komplet auspuh od izduvne grane.
Stucanju nema traga.

Sad, OMP mi je skrenuo paznju da je malo bucan ja malo zagledam pusta malo na izduvoj grani na jednom mestu na glavi i na onom sastavu na kraju izduvne grane,i crko je jedan lonac koji sam stavio pre 6 meseci.Imam garanciju pa ce to biti danas sredjeno.Inace onda sam zamenio komplet auspuh od izduvne grane.
Stucanju nema traga.

- OMP
znaci definitivno te zezale one ploce od plina, a verovatno i termostat takodje, to sto pusta na grani samo nove dihtunge da stavis sumnjao sam odmah na to nego onaj drugi zvuk me malo buni, jos razmisljam sta bi moglo biti
inace sad fino ide ali ipak slabije od moje

inace sad fino ide ali ipak slabije od moje

- bokac
Posle one voznje sam stelovao svecice i menjao kablove.
Treba sad da ga probas.I pali mnogo lakse.Sad pali cim pocne da vergla.Ranije je trebalo da zavergla malo vise.
Treba sad da ga probas.I pali mnogo lakse.Sad pali cim pocne da vergla.Ranije je trebalo da zavergla malo vise.

- OMP
znaci sad je jos bolje
, a pa da tebi su svecice sa jednim pipkom pa se verovatno zazor poremetio, sta si uradio sa kablovima?
- bokac
Zamenio sam ih i zamisli kretena sta sam uradio.Kad sam menjao svecice nisam ih bas dobro pritegao i bile su malo labave.

- OMP
jesi kupio nove kablove ili ???
- bokac
- bokac
Ljudi,u rebusu sam.
Bi sam juce u bosch prodavnici i pitam za kablove za svecice da ih ipak ponavo zamenim kad mi lik kaze da jedan komplet kosta oko 15000 din.
A trebaju mi dva naravno.
Kaze po katalogu su to ti kablovi i verovatno su zicani.Kaze,ovi obicni su grafitni pa zato stradaju.I treba da budu silikonski.
Ima li neko iskustva sa kablovima?Kakvi su kod vas?
Kod mene je pocelo ponovo da stuca.Vidim u mraku da svetli oko kapice na kraju kabla neizmenicno.Kablovi su losi sigurno.A stari su 6 meseci.jbg.

Bi sam juce u bosch prodavnici i pitam za kablove za svecice da ih ipak ponavo zamenim kad mi lik kaze da jedan komplet kosta oko 15000 din.

Kaze po katalogu su to ti kablovi i verovatno su zicani.Kaze,ovi obicni su grafitni pa zato stradaju.I treba da budu silikonski.
Ima li neko iskustva sa kablovima?Kakvi su kod vas?
Kod mene je pocelo ponovo da stuca.Vidim u mraku da svetli oko kapice na kraju kabla neizmenicno.Kablovi su losi sigurno.A stari su 6 meseci.jbg.

- OMP
ma daj bre kakvih 15000 jel oni normalni, pa i za oba seta je to mnoooogo para
, mislim da su oko 100e komplet, bilo je price o tome po forumu, Lika Sistem su ok, mislim da ih deki ima i da se ne zali na njih
http://www.likasistem.rs/delatnosti.php?sadrzaj=kablovi

http://www.likasistem.rs/delatnosti.php?sadrzaj=kablovi
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Pa jel zlatna zica provodnik
!?!
Lika ili Flash http://www.flash-ignitioncables.com/fla ... D=2704.htm .
Ne kazem da je Bosch los izbor ... najpre mi je mnogo sumnjiva ta cena,30k din za garnituru.
Re: stucanje

Pa jel zlatna zica provodnik

Lika ili Flash http://www.flash-ignitioncables.com/fla ... D=2704.htm .
Ne kazem da je Bosch los izbor ... najpre mi je mnogo sumnjiva ta cena,30k din za garnituru.
- OMP
ma to je jedina radnja u KS koja drzi samo bosch delove pa izuvaju sa cenama