Elektro(nska) problematika u 156

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
Coha_the_King
Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 9:27 am

Elektro(nska) problematika u 156

Pon Dec 15, 2008 9:54 pm

Dakle, vlasnici i poznavaoci 156 -desava mi se sledece:

1. Low engine oil- kad dam kontakt, na displeyu mi pokaze da nema ulja (prazne kockice na merachu), ulja naravno ima na shipci, a to se desi na svaki +- 50-i put? Kako sam se u**o prvi put kad sam video- :eek: ...Izvadim kljuc, ponovim i sve OK.

2. poziciono svetlo- vec 2 ili 3 puta mi se upali zuta lampica da neko svetlo neradi. Proverim i to bude pozicija tj ona najmanja u sredini jelte... Prosli put sam oma kupio i zamenio pre koji mesec, ali opet se desilo i ne stigoh do radnje- proradi ponovo. Nije kontakt u pitanju, sve stoji kako treba, al jednostavno nekad prestane da radi dan-dva i proradi... Negde sam citao da je uobicajena problematika sa naponom valjda u 156 ali Sta tacno? Mom drugaru crkavaju posle kratkog vremena potpuno, takodje na 156 *02...

Sta kazete Vi?
alfaromeo
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 7:10 pm

Re: Elektro(nska) problematika u 156

Čet Dec 18, 2008 7:26 pm

Coha_the_King napisao:Dakle, vlasnici i poznavaoci 156 -desava mi se sledece:

1. Low engine oil- kad dam kontakt, na displeyu mi pokaze da nema ulja (prazne kockice na merachu), ulja naravno ima na shipci, a to se desi na svaki +- 50-i put? Kako sam se u**o prvi put kad sam video- :eek: ...Izvadim kljuc, ponovim i sve OK.

2. poziciono svetlo- vec 2 ili 3 puta mi se upali zuta lampica da neko svetlo neradi. Proverim i to bude pozicija tj ona najmanja u sredini jelte... Prosli put sam oma kupio i zamenio pre koji mesec, ali opet se desilo i ne stigoh do radnje- proradi ponovo. Nije kontakt u pitanju, sve stoji kako treba, al jednostavno nekad prestane da radi dan-dva i proradi... Negde sam citao da je uobicajena problematika sa naponom valjda u 156 ali Sta tacno? Mom drugaru crkavaju posle kratkog vremena potpuno, takodje na 156 *02...

Sta kazete Vi?
ja imam isti problem na 156tici samo sto je u pitanju kratko svetlo u levom faru
testera
Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 170 CV berlina
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 8:37 pm

Sub Dec 20, 2008 3:28 pm

Ovo Low Engine level se i meni dešavalo dok mi nije Desha, kada je menjao gumicu merača ulja očistio i taj senzor na šipci ulja.
Od tada šljaka ko zmaj, uvek je puno. Nadam se da sam ti pomogao. :)
Korisnikov avatar
Coha_the_King
Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 9:27 am

Pon Dec 22, 2008 11:29 am

A-ha, nisam znao da ima i tih detalja, s gumicicom i meracem... Fala druze. :clapping:

Povratak na “Area Servizio”