Zamenio sam protokomer na mojoj Alfi, za trenutak se ugasila ona lampica u vidu brizgaljke, ali prilikom probne voznje sa novim protokomerom, ponovo se upalila. Posle provere na dijagnostici, pojavila se greska za senzor termostata ( palio se hladnjak pre vremena i vise se nije gasio) - zamenio sam senzor i neverovatno ali se stabilizovao rad motora, ali u voznji se ponovo na trenutak zatreperi ona famozna lampica (brizgaljka) i povremeno kada naglo dodam gas #trzne# na 3500 ili 4500 obrt. a najvise se manifestuje u II-oj brzini. Na ponovnoj dijagnostici pokazuje grsku za LAMBDA SONDU, ali majstor kaze da to nije toliko kriticno. Da li je neko imao slicnih iskustava jer citam na forumu da mora malo auto vise da se izvozi da bi se to sve #aklimatizovalo#
Hvala, POZZ, Srdjan - Vranje
Zamenjen protokomer - svetluca lampica
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Ja sam isto zamenuo protokomer ali mi se nikad lampica za brizgaljke nije palila pre zamene i posle, ipak nesto nije ispravno cim se lampica pali.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- ilija156
- Garaža: alfa GT
ako ti stoje mirno obrtaji u leru onda je ok protokomer a brizgaljka se meni palila kad sam sipao lose gorivo i kad su mi dizne bile zacepljene...ocisti dizne ja bi to prvo uradio krenuo bi od najlakseg...sam ih mozes skinuti i odneti na ciscenje
-
Go
- Drug Član
Nekad ler gas je dobar, a nekad varira od 400-500 obrtaja do 1300 - kako kad mu #dodje# i neverovatno kakvu nervozu to unosi - pogotovu kada na semaforu treba da podjem, a on nece da primi gas u prvu brzinu ( to nije uvek slucaj), a za jace stiskanje papucice za gas da i ne pricam jer cu glavu polomiti od cimanja i trzanja. Da napomenem da sam kupio neki kineski protokomer (ulozak) po ceni od 5000din, ali ga sutra definitivno reklamiram, posto su rekli ovi iz ELEKON - IMPORTA da na njemu imam 6 meseci garancije. Moj majstor kaze da nisu dizne i da je 100% ptotokomer.
Hvalaza odgovor
POZZ Srdjan
Hvalaza odgovor
POZZ Srdjan
- ilija156
-
Go
- Drug Član
Ma i step motor smo ocistili i klapnu, zamenjene svecice (stavljene NGK od 12000din) na dijagnostici je pokazalo lambda sondu i da temperatura nije u redu, pa je zamenjen senzor temperature jer se palio ventilator hladnjaka kad je hteo i misllili smo da zbog ucestalog paljenja signalne lampice da je ventilator razlog, jer brate moj stavili smo novi protokomer, - kada ono stara prica, staro odstojanje - ne ide pa ne ide (majstor se bas zalozio iako nema nekog iskustva sa ALFAMA, pa cak 2-3 puta proveravao uzupcenje) , a u Vranju ima samo 3-4 ovakve ALFE i neznamo se medjusobno. Dizne je cistio prethodni vlasnik pre 9000km ( u servisu u Skoplju), a protokomer nije promenjen od kupovine auta, jer je on prvi vlasnik bio.
Usvakom slucaju - hvla za odgovor POZZ
Usvakom slucaju - hvla za odgovor POZZ
-
ZE
- Drug Član
- ilija156
-
Go
- Drug Član
eh to sam hteo da ti kazem,ali si me preduhitrio,batali da u alfu ugradjujes kineske delove,pogotovu te vitalne...jednostavno tako mora...
drago mi je sto si uspeo da resis problem,inace bosch-ov ulozak ima da se nadje za 8000din negde u BG-u salju city-jem,ako iskopam gde bese to postavicu...u pitanju je covek koji se samo time bavi...

drago mi je sto si uspeo da resis problem,inace bosch-ov ulozak ima da se nadje za 8000din negde u BG-u salju city-jem,ako iskopam gde bese to postavicu...u pitanju je covek koji se samo time bavi...