pomoc
-
Go
- Drug Član
Poz
Problem je na Alfi 156 2002 god. 2.0 jts selespeed ( valjda se tako pise) koju sam kupio pre mesec dana ... sinoc nakon parkiranja tik pre gasenja motora primetio sam da umeste da stoji 1 brzina pise 4 a auto stoji u mestu ... ugasio sam i upalio auto bez problema ali nece u brzinu .. ni prva ni rikverc ama nista ... Zivim u Novom Pazaru i jedini majstor koji radi automatske menjace ( laicki ) ide veceras na odmor ... ostali pojma nemaju o alfama a kamoli o ovom menjacu ... ne znam sta da radim ... od 15 majstora koliko sam danas u toku dana dovodio svako daje svoju verziju ali ni jedan ne sme konkretno nesto da radi ... sto se tice neke greske ne prijavljuje ni na autu a ni na dijagnostici ( launch 431 neki kao komp ) .. mada na tom kompu ne postiji dijagnostika za 2.0 jts motor vec za 2.0 ts ali postoji gearbox ( menjac ) koji im je valjda isti ili bar slican da moze komp ocitati gresku ... ako neko zna PLS HELP !!!!
Problem je na Alfi 156 2002 god. 2.0 jts selespeed ( valjda se tako pise) koju sam kupio pre mesec dana ... sinoc nakon parkiranja tik pre gasenja motora primetio sam da umeste da stoji 1 brzina pise 4 a auto stoji u mestu ... ugasio sam i upalio auto bez problema ali nece u brzinu .. ni prva ni rikverc ama nista ... Zivim u Novom Pazaru i jedini majstor koji radi automatske menjace ( laicki ) ide veceras na odmor ... ostali pojma nemaju o alfama a kamoli o ovom menjacu ... ne znam sta da radim ... od 15 majstora koliko sam danas u toku dana dovodio svako daje svoju verziju ali ni jedan ne sme konkretno nesto da radi ... sto se tice neke greske ne prijavljuje ni na autu a ni na dijagnostici ( launch 431 neki kao komp ) .. mada na tom kompu ne postiji dijagnostika za 2.0 jts motor vec za 2.0 ts ali postoji gearbox ( menjac ) koji im je valjda isti ili bar slican da moze komp ocitati gresku ... ako neko zna PLS HELP !!!!
- ilija156
- Garaža: alfa GT
- ilija156
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
Pazi prva stvar koju svi kazu o 156 selespeed modelima da ima pumpa crkava... sa tim 90% ima problem... e sad moze biti i naslage u samom menjacu ili neki banalan problem koji se nece videti na dijagnostici...
trebalo bi da stavis auto na examiner i da vidis sve od pritiska pumpe do svih sitnih gluposti... ali ako je cisto mehanicki kvar nece se videti na dijagnostici...
ako si naleteo na neku jacu rupu to hoce da zezne selespeed isto... 156 ima gomilu problema sa njim... dosta je ispravljeno na 147... ali i dalje je dovolno nepouzdan da ga ljudi izbegavaju... svaki model menjaca koji ima veliki procenat reklamacija u prvih 5 god je nepouzdan realno...
potrazi po google-u .selespeed problems. ili .selespeed diagnostics. da vidis koliko ljudi ima slican i isti problem...
do lika koji je vec 12 meseci u ovlascenom alfinom servisu svakih mesec dana i jos uvek ne znaju sta mu je... menjali su mu svasta... menjac mu je prakticno nov... ali i dalje ne radi uvek...
i sve sto bi te ikada zanimalo o ovome sistemu....:
http://www.twthieme.nl/Alfa-Romeo-Selespeed-Index.html
trebalo bi da stavis auto na examiner i da vidis sve od pritiska pumpe do svih sitnih gluposti... ali ako je cisto mehanicki kvar nece se videti na dijagnostici...
ako si naleteo na neku jacu rupu to hoce da zezne selespeed isto... 156 ima gomilu problema sa njim... dosta je ispravljeno na 147... ali i dalje je dovolno nepouzdan da ga ljudi izbegavaju... svaki model menjaca koji ima veliki procenat reklamacija u prvih 5 god je nepouzdan realno...
potrazi po google-u .selespeed problems. ili .selespeed diagnostics. da vidis koliko ljudi ima slican i isti problem...
do lika koji je vec 12 meseci u ovlascenom alfinom servisu svakih mesec dana i jos uvek ne znaju sta mu je... menjali su mu svasta... menjac mu je prakticno nov... ali i dalje ne radi uvek...
i sve sto bi te ikada zanimalo o ovome sistemu....:
http://www.twthieme.nl/Alfa-Romeo-Selespeed-Index.html
- ilija156
- igorkrnic
- Drug Član
- Garaža: 2019 Stelvio Veloce 2.0AT 280ks
2020 Jeep Renegade 1.3AT 150ks
---------Ex---------
2020 Stelvio Quadrifoglio 510ks
2014 Giulietta 2.0D TCT 174ks - Lokacija: Kikinda
- igorkrnic
- Drug Član
---------Ex---------
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
*mala napomena - selespeed je klasican mauelni menjac (pravi pravcati automatski je sasvim drugaciji), sa dodatom robotskom rukom koja sama stiska kvacilo i menja brzine (ali bukvalno).
hocu da ti kazem da ti ne treba iskljucivo majstor za automatske menjace.
treba ti majstor koji radi servis i podesavanje selespeed menjaca, ako nema sanse da dodjes do takvog, madji bilo kojeg koji se razume u menjace sa hidraulikom. verovatno ti je problem oko nje (hidraulike).
Alfacrazy ima Selespeed i on je u KG, mislim da mozda i tamo moze da se nadje neko ko bi mogao da ti pomogne (ne garantujem).
Desha se najvise zgotivio sa Selespeed-om, najbolje ti je da dodjes do njega, ali... BGD *ebiga... daleko ti je.
hocu da ti kazem da ti ne treba iskljucivo majstor za automatske menjace.
treba ti majstor koji radi servis i podesavanje selespeed menjaca, ako nema sanse da dodjes do takvog, madji bilo kojeg koji se razume u menjace sa hidraulikom. verovatno ti je problem oko nje (hidraulike).
Alfacrazy ima Selespeed i on je u KG, mislim da mozda i tamo moze da se nadje neko ko bi mogao da ti pomogne (ne garantujem).
Desha se najvise zgotivio sa Selespeed-om, najbolje ti je da dodjes do njega, ali... BGD *ebiga... daleko ti je.
-
Go
- Drug Član
znam deki hvala na savetu ali kontas da ovde u N.P. za alfu nemaju ama bas nista niti znaju .. brate 15 majstora dolazilo i 2 elekticara sa komjuterima a kod 2 vukao auto .. jes da me nije kostalo ( kafe , sokovi no alkohol
) ali izgubih 2 dana bezveze ... pazi da je problem u mercedesu cls 2008 god ili vw tiguan ili audi a5 veruj mi do sada bi ga ovde rastavili i sastavili 5 puta .. samo se nemacka auta voze ovde to je prob.

- dekideki
- Drug Član
citao sam malo strane sajtove u vezi s tvojim problemom.
proveri nivo ulja. (Tutela CS Speed) ako ne nadjes njega
. Originally Posted by mr marv
but where can i get TUTELA CS SPEED oil from???
Any Alfa or Fiat parts dept.
In an emergency, a top spec D3 ATF fluid will be ok.
Ferrari, Maserati, Aston, BMW, etc, etc.. must also use something similar in their paddle-shift manual gearbox systems (not to be confused with some of their paddle-shift automatic gearboxes)..
u prevodu, ako je frka, sto kvalitetnije D3 ATF ulje...
i ima jos nesto. kazu da ceo sistem hvata 6dcl tako da bilo koji manjak moze da napravi veliki problem slican tvom.
kazu da probas i pumpu da diskonektujes (nalazi se odmah ispod rezervoara) i probas direktno na 12V da vidis da li je ona mozda crkla. proveri i osigurac 50A od pumpe.
*probaj, cisto da eliminises te tri stvari...
proveri nivo ulja. (Tutela CS Speed) ako ne nadjes njega
. Originally Posted by mr marv
but where can i get TUTELA CS SPEED oil from???
Any Alfa or Fiat parts dept.
In an emergency, a top spec D3 ATF fluid will be ok.
Ferrari, Maserati, Aston, BMW, etc, etc.. must also use something similar in their paddle-shift manual gearbox systems (not to be confused with some of their paddle-shift automatic gearboxes)..
u prevodu, ako je frka, sto kvalitetnije D3 ATF ulje...
i ima jos nesto. kazu da ceo sistem hvata 6dcl tako da bilo koji manjak moze da napravi veliki problem slican tvom.
kazu da probas i pumpu da diskonektujes (nalazi se odmah ispod rezervoara) i probas direktno na 12V da vidis da li je ona mozda crkla. proveri i osigurac 50A od pumpe.
*probaj, cisto da eliminises te tri stvari...
-
Go
- Drug Član
Sve sam to proverio deki i ulje i pumpu i osigurace sve radi kako treba , majstori koji su proveravali ( elektricar i mehanicar ) sumnjaju u rucicu menjaca .. e sada vec 2 sata jutros sam sa drugim elektricarem ( 3 po redu ) trazio gresku u menjacu ali je nema .. ( neki najnoviji kts i neki bosh sistem za dijagnostiku ) sutra ujutru u 8 sati kod istog elekticara da ostavim auto da pregledava sve sklopove i svu elktriku vezanu za menjac i sire ... hvala deki
-
Go
- Drug Član
Krenem jutros da vucem auto do elektricara koji je bio spreman da mu proveri sve i nakon 5 minuta vuce ( pritom mi je bio upaljen motor zbog serva i kocnica ) spustajuci se putem 40-50 km/h primetim da je ubacio sam u 2 brzinu ... zastanem otkacim sajlu ugasim upalim auto radi sve normalno ... probao vozio auto cijeli dan ...1-2-3 brzina sve radi i city mod i steptronic sve je ok ...
no comment
no comment
- igorkrnic
- Drug Član
---------Ex---------
- ilija156
- dekideki
- Drug Član
secam se emisije Top Gear Cheap Alfa Romeo Challenge, kad je jednom od vozaca propalo kvacilo, zove Deremija preko radija a ovaj mu tiho prica nesto u stilu .cuti, nemoj da te neko cuje, kako to ne znas... vrati papucicu rukom i dobices kvacilo natrag. to je sasvim normalna pojava kod Alfinog hidraulicnog kvacila (gremlin
).
auto sa dushom...
uvredio si je ili si rekao da ces da je prodas, priznaj!

auto sa dushom...
uvredio si je ili si rekao da ces da je prodas, priznaj!

-
Go
- Drug Član
niste losi
sto se tice auta porucio sam ulje i filtere u strahu da se neki veci kvar ne desi kao i kompletan pregled auta elektrika-mehanika
u vezi sa alfom .. vozim je mesec dana i stvarno sam zadovoljan ali ima nekih stvari koje me nerviraju o cemu cu naknadno govoriti posto je slikam i pokazem vam jednu od najlepsih alfi 156 restaling model u srbiji
( crna sa belo-sivom kozom )
hvala svima nadam se da necu necu imati vise ovakvih gloopih problema sa alfom inace ode ona na neki site sa naslovom HITNO

sto se tice auta porucio sam ulje i filtere u strahu da se neki veci kvar ne desi kao i kompletan pregled auta elektrika-mehanika
u vezi sa alfom .. vozim je mesec dana i stvarno sam zadovoljan ali ima nekih stvari koje me nerviraju o cemu cu naknadno govoriti posto je slikam i pokazem vam jednu od najlepsih alfi 156 restaling model u srbiji

hvala svima nadam se da necu necu imati vise ovakvih gloopih problema sa alfom inace ode ona na neki site sa naslovom HITNO

- igorkrnic
- Drug Član
---------Ex---------