Da li na fabričke čelične felne (15.x6J) mogu da idu gume 205/60/15.. Prema raznim .tyre calculatorima. raspon .dozvoljenih. širina je od 5.5J do 7J za gume 205/60/15..
Da li bi u tom slučaju preporučili:
a) Michelin Energy Saver
b) GoodYear Excellence
c) Continental ContiPremiumContact 2
c) Barum Bravuris (kao jevtinije rešenje)?
Drugo, mogu da nabavim polovne 17. (ET 49) alufelne... Da li bi te felne sa gumama 215/45/17. bile veliko opterećenje za sisteme upravljanja i vešanja, odnosno šta su realne prednosti i mane guma 215/45/17. u odnosu na gume 205/60/15., sa odgovarajućim felnama?
Pozdrav. Dušan.
Koje gume za 147JTD 1.9?
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
-
Go
- Drug Član
mogu da idu, ali nema svrhe da stavljas 205/60, visoka guma, 205/55 bi bilo sasvim dovoljno, razmisli o TOYO 205/55X15 88V PXT1S fenomenalne su za svoju cenu!!! A imaju i sexy saru 

Nikako da zakljucim post... ako ti je felna 6Jx15 tebi fabricki ide 185/65 tako da ti je jedna varijanta 195/60 ili ako bas hoces 205/55, uklapas se u onih cuvenih 3% promene a dobices malo i na stabilnosti, a neces izgubiti na udobnosti...

Nikako da zakljucim post... ako ti je felna 6Jx15 tebi fabricki ide 185/65 tako da ti je jedna varijanta 195/60 ili ako bas hoces 205/55, uklapas se u onih cuvenih 3% promene a dobices malo i na stabilnosti, a neces izgubiti na udobnosti...

-
ZE
- Drug Član
slažem se sa Mad-Maxom...205/55 r15..a i razmisli o TOYO..odnos cena kvalitet je odličan!! Inače meni su na kolima Good Year exellence i to u V indexu i fenomenalne su..iako su malo skuplje!! a čuo sam i dosta dobra iskustva sa Goodrich profiler,a čini mi se da im je cena sasvim korektna...pozdrav
- dusanGT
Na slikama dole je rezultat računanja u jednom tyre calculatoru (http://www.alloywheels.com), gde se vidi da je manja razlika između fabričkih 185/65/15. i novih 205/60/15. (+0.89%) nego razlika između fabričkih i novih 205/55/15. (-2.41%)... Inače, Toyo sa .V. šarom su mi lepše nego Excellence sa asimetričnom šarom...
Pozdrav. Dušan.

Pozdrav. Dušan.

Alfa je stil... ostalo je status...
- mitrowsky
- Garaža: Honda Accord Type-S 2007. год.
Fiat Brava 1.6 2000. год.
ex-Alfa 147 2.0 TS 2002. год. - Lokacija: Блок 38
Stavi Tigar Prima. Ja ne osećam nikakvu razliku između njih i Excellence osim što Prima ima lepšu šaru.
Ako ti se ne žuri, sačekaj par dana, možda ću imati na prodaju original 16. felne za 147. Pogledaj moju garažu.
Ako ti se ne žuri, sačekaj par dana, možda ću imati na prodaju original 16. felne za 147. Pogledaj moju garažu.
Голф? Никад!
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Dusane, dobro si sracunao oko dimenzija i dobro odabrao - kupi Excellence...od svih tih koje se tu spominju jedino je Continental tu blizu po celokupnom kvalitetu. Ima jos dobrih guma koje se ne spominju, ali necu da te skrecem s teme, posto si odabrao najbolje ili skoro najbolje...svejedno.
17. bi bila preterana guma za tvoj auto...nista s njom ne bi dobio, a izgubio bi mnogo toga, pogotovu u Srbiji.
17. bi bila preterana guma za tvoj auto...nista s njom ne bi dobio, a izgubio bi mnogo toga, pogotovu u Srbiji.
Acqua-Olio-Benzina
- dusanGT
Sada sam u potrazi za 15. alufelnama - bilo bi najbolje da su Alfine fabričke...
@starac vujadin
Zahvaljujem na savetima... Gume su već jedno vreme na Alfi i čini se da su OK. Odlučio sam se za Goodyear Excellence 205/60/15 zbog toga što su ih hvalili i oni koji imaju Pirelli, a i ostali...
Pozdrav. Dušan.
Sada sam u potrazi za 15. alufelnama - bilo bi najbolje da su Alfine fabričke...
@starac vujadin
Zahvaljujem na savetima... Gume su već jedno vreme na Alfi i čini se da su OK. Odlučio sam se za Goodyear Excellence 205/60/15 zbog toga što su ih hvalili i oni koji imaju Pirelli, a i ostali...
Pozdrav. Dušan.
- dusanGT
E pa hteo sam da rešim pitanje guma što pre, a imao sam i ponudu za zimske gume na 15. alufelnama (Alfine fabričke čiji je vlasnik drugar sa ovog Foruma)... Zimske gume bih stavio na moje čelične felne, a Excellence na alufelne i to je to. Na realizaciju te ponude još uvek čekam...
Pozdrav. Dušan.
Pozdrav. Dušan.