Koliko cajger laže
-
Go
- Drug Član
Da nebi pokrenuo neku veliku polemiku kako ja brzo vozim dizele, unapred navodim da nisam vozač koji brzo vozi. Alfa 156 1.9JTD 115 ks, radio sam joj pre par dana dosta toga, između ostalog i menjao diskove. Tresao je trap pri kočenju na veliki brzinama. Krenuo sam da probam kočnice na auto putu na deonici od nekih 10 km i vozio sam je dok cajger nije pokazao 200km/h pri 4600 obrtaja i trenutnu potrošnju 12.3lit. E sad to mi je malo mnogo (max brzina) pa me interesuje kakva su vaša iskustva sa sličnim vozilima. Dali može cajger toliko da laže. I nisam jako kočio 

-
Go
- Drug Član
Trebao si tako da nastavis da vozis dok ne vidis da te zaustavlja policija. A onda pitas gospodu koliko si vozio. Ali da ti posteno kazu. Reci da radis na naucnom projektu .koliko cajgeri lazu. i oni ce ti sigurno posteno reci off the record ako im platis.
A salu na stranu.
JEDINI TACAN nacin je da uzmes neki GPS uredjaj i da proveris brzinu. Mozes cak i na laptopu to da imas ako imas software (npr. MS Route ili neki drugi) i bluetooth GPS receiver.
A salu na stranu.
JEDINI TACAN nacin je da uzmes neki GPS uredjaj i da proveris brzinu. Mozes cak i na laptopu to da imas ako imas software (npr. MS Route ili neki drugi) i bluetooth GPS receiver.
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Ja proverio danas na mojoj 156 sa GPS-om, cajger laze vise za 2km/h
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- igorkrnic
- Drug Član
- Garaža: 2019 Stelvio Veloce 2.0AT 280ks
2020 Jeep Renegade 1.3AT 150ks
---------Ex---------
2020 Stelvio Quadrifoglio 510ks
2014 Giulietta 2.0D TCT 174ks - Lokacija: Kikinda
I meni isto cajger laze, ali i preko 5km, sad mi jasno zasto uvek kad vidim pandure i usporim na 60 i nekako mi sporo a ono ja idem 50-55 po gps-u, na vecim brzinama laze manje
- mitrowsky
- Garaža: Honda Accord Type-S 2007. год.
Fiat Brava 1.6 2000. год.
ex-Alfa 147 2.0 TS 2002. год. - Lokacija: Блок 38
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Sa porastom brzine i greska je veca, na 100 km/h brzinomeri lazu (pokazuju vise) u proseku 4-5 km/h, na 200 je to oko 10 km/h... Opet ovo varira od proizvodjaca do proizvodjaca...
- Damjan156
- Garaža: AR 156 2.0TS 155ks +chip tuning, +K&N filter
Chevrolet Captiva LT 2.0D AWD 150ks - Lokacija: Beograd
Ljudi ne može obični GPS da pokazuje tačnu brzinu.Za to je potrebno 8 SATELITA.Zato postoji .race logic. sistem koji se instalira na GPS,takve koriste ovi iz Auto bilda i ostali što testiraju performanse automobila.
-
Go
- Drug Član
A zbog čega mora 8 satelita i zašto je race logic potreban radi čitanja brzine kretanja?Damjan156 napisao:Ljudi ne može obični GPS da pokazuje tačnu brzinu.Za to je potrebno 8 SATELITA.Zato postoji .race logic. sistem koji se instalira na GPS,takve koriste ovi iz Auto bilda i ostali što testiraju performanse automobila.
- Damjan156
Pa verovatno je potrebno 8 satelita i race logic softver zato što je potrebna i velika tačnost merenja brzine.Naime potrebno je znati da li auto ide 408 ili 408.34km/h?A auto pri brzini od 400km/h prelazi 144 metra u sekundi.Ako ti misliš da je tvoj GPS precizan u kilometar onda OK.Bane® napisao:A zbog čega mora 8 satelita i zašto je race logic potreban radi čitanja brzine kretanja?Damjan156 napisao:Ljudi ne može obični GPS da pokazuje tačnu brzinu.Za to je potrebno 8 SATELITA.Zato postoji .race logic. sistem koji se instalira na GPS,takve koriste ovi iz Auto bilda i ostali što testiraju performanse automobila.
-
Go
- Drug Član
Šta si ti sad rekao da mi je znati. Zašto je uopšte nekome bitno da li auto pri 400 ide 400 ili 400,38. Konvencionalni GPS uređaji su jako, jako dobri za merenje brzine kretanja. Problem je što rade osvežavanje podataka na svaki sekund i to nema veze sa satelitom niti sa brojem satelita, nego isljučivo sa uređajem, odnosno njegovim čipom i hardverom koji obrađuje podatke. To što autobild koristi neku drugu tehnologiju, čipove i algoritme, nije uopšte zbog trenutno brzine kretanja, već zbog drugih stvari.
I auto pri 400 na sat ne ide 144, nego 111 metara u sekundi...
- Damjan156
Kreteni ovi iz Auto bilda su tako napisali a ja nisam proveravao,a da bi prelazili 144m/s trebalo bi da idu 518.4km/h
Pa poenta ovoga što sam ja napisao je da ako sigurno i tačno želiš znati koliko ti auto ide,nećeš saznati sa svojim GPS-om,već za to postoje drugi,posebni uređaji.
A auto bild ih koristi iz razloga što njihovi uređaji imaju mnogo veću brzini ažuriranja podataka o brzini,samim tim da bih mogli da izmere tačno ubrzanje i druge bitne karakteristike.
A brzinu od 400 sam naveo jer se radilo o testu najbržih automobila na svetu gde ta razlika od pola km/h znači razliku između prvog i drugog.
Takođe posedujem GPS Galeb GND002 i čak i kada održavam konstantnu brzinu konkretno 120 on nekada pokazuje od 2 do 8km razlike u odnosu na onu na brzinomeru i to što ažurira poziciju svaki sec i nije neka tačnost.
.Pri 400km/h auto prelazi 144m/s.Bane® napisao:Šta si ti sad rekao da mi je znati. Zašto je uopšte nekome bitno da li auto pri 400 ide 400 ili 400,38. Konvencionalni GPS uređaji su jako, jako dobri za merenje brzine kretanja. Problem je što rade osvežavanje podataka na svaki sekund i to nema veze sa satelitom niti sa brojem satelita, nego isljučivo sa uređajem, odnosno njegovim čipom i hardverom koji obrađuje podatke. To što autobild koristi neku drugu tehnologiju, čipove i algoritme, nije uopšte zbog trenutno brzine kretanja, već zbog drugih stvari.
Kreteni ovi iz Auto bilda su tako napisali a ja nisam proveravao,a da bi prelazili 144m/s trebalo bi da idu 518.4km/h

Pa poenta ovoga što sam ja napisao je da ako sigurno i tačno želiš znati koliko ti auto ide,nećeš saznati sa svojim GPS-om,već za to postoje drugi,posebni uređaji.
A auto bild ih koristi iz razloga što njihovi uređaji imaju mnogo veću brzini ažuriranja podataka o brzini,samim tim da bih mogli da izmere tačno ubrzanje i druge bitne karakteristike.
A brzinu od 400 sam naveo jer se radilo o testu najbržih automobila na svetu gde ta razlika od pola km/h znači razliku između prvog i drugog.
Takođe posedujem GPS Galeb GND002 i čak i kada održavam konstantnu brzinu konkretno 120 on nekada pokazuje od 2 do 8km razlike u odnosu na onu na brzinomeru i to što ažurira poziciju svaki sec i nije neka tačnost.
-
Go
- Drug Član
Ako se neko razume u GPS, to je BaneRBane® napisao:A zbog čega mora 8 satelita i zašto je race logic potreban radi čitanja brzine kretanja?Damjan156 napisao:Ljudi ne može obični GPS da pokazuje tačnu brzinu.Za to je potrebno 8 SATELITA.Zato postoji .race logic. sistem koji se instalira na GPS,takve koriste ovi iz Auto bilda i ostali što testiraju performanse automobila.

-
Go
- Drug Član
Veruj mi da ti GPS-ovi poput Galeba, Vivaxa i sl. su potpuni krševi. Meni su x puta (tokom .testiranja., inače imam Mio Moov 330) prijavljivali da imam 150 metara do skretanja, a ja skrećem za bukvalno 20-ak metara i to na NBG. Sutradan, na tom istom mestu ne pogreši uopšte. Što je najgore, nije do mapa, jer te iste mape imam i u Mio-u koji ne greši... Ne znam tačno do čega je, jer bi oba trebalo da imaju SirSTAR III čipset...Damjan156 napisao:.Pri 400km/h auto prelazi 144m/s.Bane® napisao:Šta si ti sad rekao da mi je znati. Zašto je uopšte nekome bitno da li auto pri 400 ide 400 ili 400,38. Konvencionalni GPS uređaji su jako, jako dobri za merenje brzine kretanja. Problem je što rade osvežavanje podataka na svaki sekund i to nema veze sa satelitom niti sa brojem satelita, nego isljučivo sa uređajem, odnosno njegovim čipom i hardverom koji obrađuje podatke. To što autobild koristi neku drugu tehnologiju, čipove i algoritme, nije uopšte zbog trenutno brzine kretanja, već zbog drugih stvari.
Kreteni ovi iz Auto bilda su tako napisali a ja nisam proveravao,a da bi prelazili 144m/s trebalo bi da idu 518.4km/h![]()
- raw
- Garaža: AR 156 1.9 JTD 2003
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8