Zamena kaiseva
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Trebao bih uraditi servis kaiseva (Alfa 147 2.0 T. Spark) uskoro pa me zanima nesto. Da li je moguce da je cena svih delova (zupcasti, duplo nazubljeni, klinasti, 2 spanera i roler) u Delti oko 32000 dinara, a u ABmotors-u u D. Tucovica ukupno 16650 dinara (naglasio sam da zelim originalne delove)????? Dakle razlika je DUPLA
. Pozdrav

- Markoni147
- Markoni147
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
hmm... ja bih radije ishao na originalne delove... better safe than sorry... jedna zaista sjajna Alfa je stradala zestoko zbog .good year. kaisa... od tada uopshte ne razmishljam o .jeftinijim. varijantama kada su u pitanju vitalne stvari... Neko je lepo rekao - .nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.... naravno, izbor je na tebi...
A shto se trapa tiche, na 100 i neshto hiljadarki km bilo bi logichno ochekivati neke intervencije... Zelim ti od sveg srca da ne budu bolne... Ako je Alfa vozena preko, mozda to i ne bude neki veci problem... javi kako si proshao...
A shto se trapa tiche, na 100 i neshto hiljadarki km bilo bi logichno ochekivati neke intervencije... Zelim ti od sveg srca da ne budu bolne... Ako je Alfa vozena preko, mozda to i ne bude neki veci problem... javi kako si proshao...

If everything seems under control, you're just not going fast enough.
- Markoni147
-
Go
- Drug Član
Najbolje pred nabavku delova kontaktiraj M-powera,mislim da neces pogresiti i da ce te covek lepo posavetovati sta da kupis...
Neverovatno,svi kajsevi za koje znam da su pukli pre predvidjenog intervala zamene su bili good year...speedfreak968 napisao: jedna zaista sjajna Alfa je stradala zestoko zbog .good year. kaisa...
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
*ja na onu moju prvu 2.0 16V bio ugradio sva tri kaisa .Goodyear., kupio u Ricambi-ju u Zemunu. kleli mi se ljudi da su original, oni ih direktno uzimaju od uvoznika. sad - ziv nisam... neko mi je tada rekao da su .Gates. najkvalitetniji, ali nemam kontakt da ti dam, a i nisu imali onaj za balansiranje motora, dvostruko nazubljeni. nasli smo tada samo .Goodyear. i to komada jedan, i tako je moralo biti. interval za zamenu kaiseva (onaj deklarisan) je 75.000, mada svi majstori preporucuju zamenu posle 50.000, verovatno iz razloga navedenih u gornjem citatu...
mora da je bio bad year kad su pravljeniVlada_nbgd napisao:Neverovatno,svi kajsevi za koje znam da su pukli pre predvidjenog intervala zamene su bili good year...

*ja na onu moju prvu 2.0 16V bio ugradio sva tri kaisa .Goodyear., kupio u Ricambi-ju u Zemunu. kleli mi se ljudi da su original, oni ih direktno uzimaju od uvoznika. sad - ziv nisam... neko mi je tada rekao da su .Gates. najkvalitetniji, ali nemam kontakt da ti dam, a i nisu imali onaj za balansiranje motora, dvostruko nazubljeni. nasli smo tada samo .Goodyear. i to komada jedan, i tako je moralo biti. interval za zamenu kaiseva (onaj deklarisan) je 75.000, mada svi majstori preporucuju zamenu posle 50.000, verovatno iz razloga navedenih u gornjem citatu...
-
Go
- Drug Član
E vidis ja sam bas u ricambiju dobio goodyear(kao neku nadoknadu) i breda spaner,kad sam otisao u servis na zamenu gazda mi je rekao ako ugradimo to sto si doneo vozi max 20000km i naravno nemas garanciju,ako ugradimo gates i skf spaner vozi 50000km i toliko ti je garancija,btw u tom servisu su i imali nekoliko slucajeva sa good year kajsevima koji su pucali izmedju 20-30000km,neki valjda kupljeni i u ricambiju.Btw ricambi uglavnom valja lose delove,makar ja imam takvo iskustvo...
E vidis ja sam bas u ricambiju dobio goodyear(kao neku nadoknadu) i breda spaner,kad sam otisao u servis na zamenu gazda mi je rekao ako ugradimo to sto si doneo vozi max 20000km i naravno nemas garanciju,ako ugradimo gates i skf spaner vozi 50000km i toliko ti je garancija,btw u tom servisu su i imali nekoliko slucajeva sa good year kajsevima koji su pucali izmedju 20-30000km,neki valjda kupljeni i u ricambiju.Btw ricambi uglavnom valja lose delove,makar ja imam takvo iskustvo...
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
hebiga, ima smisla prica, sve vise se potvrdjuje los glas...
*a da ih mi malo uklonimo iz spiska preporucenih prodavnica?
mislim, malo je kontradiktorno postalo da ih korisnici toliko kritikuju a mi ih jos uvek preporucujemo... 
*a da ih mi malo uklonimo iz spiska preporucenih prodavnica?

-
Go
- Drug Član
ja sam to vec negde rekao, siguran sam da u svakoj od beogradskih radnji postoje plagijati.. i to ubedjivanje prodavca ne treba da vam bude garant da je deo originalan... sto se tice recabija, nikad nisam kupovao nista od njih... a i koliko znam niko ih ne preporucuje
vec ih samo pominje u spisku servisa i prodavnica...

- sasa bg
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 TBi
Majstor Vlada mi je pricao da je najgore prosao sa delovima iz Euro Auta, bukvalno je dolazilo do rastezanja kaiseva
i glavljena spanera tokom prva dva dana voznje. Desilo se to 2 puta i odustao je od njih.
Gates kaisevi su odlicni. Dok sam vozio Audija, kleli su se VW majstori u njih. GoodYear ima ponekad sporan zbog plagijata. Dobra radnja ne prodaje plagijate, barem danas ima uvoznika delova i organizovane veleprodaje.

Gates kaisevi su odlicni. Dok sam vozio Audija, kleli su se VW majstori u njih. GoodYear ima ponekad sporan zbog plagijata. Dobra radnja ne prodaje plagijate, barem danas ima uvoznika delova i organizovane veleprodaje.
-
Go
- Drug Član
nikada nikakav problem sa zupcastim.
100.000km ili 5 godina minimum izdrze.
original.
te firme rade inace za prvu ugradnju.
osim samog kaisa izuzetno vazna ja pravilna ugradnja, najstrozije moguce prema fabrickom uputstvu. uvek sa merenjem zategnutosti na skali onog malog instrumenta.
na sluh se ne moze precizno odrediti zategnutost.
a to posebno vazi za dupli zupcasti, koga obicno pretegnu misleci da treba da bude nategnut. a treba da bude labav, prilicno labav.
kais+ merni instrument, siguran posao.
nevezano za marku vozila.
nikada nikakav problem sa zupcastim.
100.000km ili 5 godina minimum izdrze.
original.
te firme rade inace za prvu ugradnju.
osim samog kaisa izuzetno vazna ja pravilna ugradnja, najstrozije moguce prema fabrickom uputstvu. uvek sa merenjem zategnutosti na skali onog malog instrumenta.
na sluh se ne moze precizno odrediti zategnutost.
a to posebno vazi za dupli zupcasti, koga obicno pretegnu misleci da treba da bude nategnut. a treba da bude labav, prilicno labav.
kais+ merni instrument, siguran posao.
nevezano za marku vozila.
- Ljuba
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.0 TS
Yamaha XV535 Virago - Lokacija: Beograd
Set sa Zupcastim kaisem i spanerom u Delti kosta 8900 dinara, nisam se raspitao za duplo nazubljeni, spaner duplo nazubljeno i roler. Navedene delove bih uzeo originalne u Delti naravno, PK (klinasti) kais aftermarket ...
ALFA ROMEO. No Comment, just respect!!!
-
Go
- Drug Član
eni vej danas sam kod Deše i sam to konstatovao..
Ma da vidiš moje posle 10!!! Pod hitno menjam od 1. kad legne plata... baš u bile dve 2.0 TS na generalnoj zbog pucanja kaiševa.. pokrivljeno sve što je moglo....Darth Nihilus napisao:Ja imao sreću što je Deša primetio u kakvom je bednom stanju PK kaiš, Good Year, pa sam zamenio i njega i zupčasti. Kad sam video u kakvom je stanju posle manje od 30k,naježio sam se!

eni vej danas sam kod Deše i sam to konstatovao..