Rasklimana rucica menjaca
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Alfa 147 je u pitanju, rucica je rasklimana (kada je auto u brzini moze se pomerati kao da je na leru
). U Delti mi rekose da promenim neke 2 sajle ali to zadovoljstvo kosta preko 150 EUR (???). Zanima me da li je neko imao slicnih problema i da li ga je moguce resiti na drugi nacin? Hvala
- srdjan_p
- Garaža: Alfa Romeo
Evo ovako, niko ne moze napamet reci menjaj sajle...
Kod mene je imala isto tako lufta i ja sam mislio da je to sto su tebi rekli i manuo sam to tako dok jednog dana nisam mogao da ubacim u rikverc od silnog lufta i onda sam skinuo rucicu, onu kozu, ispod ima jedna gumena manzetna i kad sam skinuo i to video sam da su srafovi koji drze ceo mehanizam popusteni skroz i da je jedna matica cak spala i da sve to landara. Zategao i luft nestao tako da prvo to proveri...
E sad to je tako kod 145ice neznam kako je kod 147...
Kod mene je imala isto tako lufta i ja sam mislio da je to sto su tebi rekli i manuo sam to tako dok jednog dana nisam mogao da ubacim u rikverc od silnog lufta i onda sam skinuo rucicu, onu kozu, ispod ima jedna gumena manzetna i kad sam skinuo i to video sam da su srafovi koji drze ceo mehanizam popusteni skroz i da je jedna matica cak spala i da sve to landara. Zategao i luft nestao tako da prvo to proveri...
E sad to je tako kod 145ice neznam kako je kod 147...
- Markoni147
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
... ja sam menjao komplet shaltalicu na 155 ici , moja se bila rasklimala kod kugle a imao sam drugu polovnu ... bas gadan posao
... moze samo da se skine odozdo , skidao sam katalizator , pa neki zastitni lim koji je ispod katalizatora , na kome je inace i montirana i saltalica i rucna ... ima puno srafova za odviti , bas smor posao
Dosta je bolje ali opet nisam zadovoljan
...
mozda je neko imao istih problema pa zna resenje ?
Dosta je bolje ali opet nisam zadovoljan
mozda je neko imao istih problema pa zna resenje ?
busso trsi Sline
- Markoni147
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
... ja sam na 155ici zamenio saltalicu , bolje je ali i dalje nisam zadovoljan ... 
busso trsi Sline