Akumulatori....koji koristite?
- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
Daklem,koji akumulator koristite,kako se pokazao i koji biste preporucili?
Ja sam poslednji put koristio Black Horse ali nisam ni imao izbora,tako je moralo i lepo je radio nisam primetio da je gubio struju.....
Ja sam poslednji put koristio Black Horse ali nisam ni imao izbora,tako je moralo i lepo je radio nisam primetio da je gubio struju.....
-
Sa
- Drug Član
Po preporuci sam otisao da kupim neki (ne secam se koji) jeftin, a iz radnje izasao sa Vartom. Razlika u ceni je bila smesna i nisam hteo da se igram. Sa black horsom sam imao losa iskustva dok sam vozio sprinta, zamenjen je u garantnom roku.
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
za akumulator je bitno nekoliko stvari:
1. datum proizvodnje. sto sveziji to bolji. stariji od 6 meseci bi trebalo da se vrate u fabriku na reciklazu, bez obzira u kakvom su stanju.
2. jacina struje (ne kapacitet), vazna stavka pri startovanju.
3. kapacitet (ne uzimajte nedovoljan a ne bi trebalo ni mnogo da preterujete), fabricki preporucen je i vise nego dovoljan.
*mnogi uzmu metar i premere sirinu pa tako kupuju. greska. noviji akumulatori istih dimenzija su u vecini slucajeva 30-40% jaci i veceg kapaciteta od regularnih, s kojim je auto projektovan.
4. pri koriscenju proveravati nivo tecnosti u celijama. ako je pun, to je destilovana voda. dolije se do oznacenog maksimuma i nema brige. ako celije presuse, kapacitet pada i krive se. izolacija se osusi i probije, a kad se jedna celija kratkospoji iznutra, akumulator je zreo za reciklazu.
*ako idete u CG i naletite na Black Horse - kupite ga obavezno (ako vam treba, naravno). jeftiniji su oko 20% nego u SRB. licno iskustvo
evo ga radi dan danas izasao iz garancije, samo sam jednom dolio vodu. e, da. pri kupovini bio je star 21 dan...
**ako vam auto negde vuce struju i dok je na parkingu, ugasen, akumulator ce vas izdati. naravno. bilo da je varta ili munja ili sta god... ali, to je vec druga tema.
1. datum proizvodnje. sto sveziji to bolji. stariji od 6 meseci bi trebalo da se vrate u fabriku na reciklazu, bez obzira u kakvom su stanju.
2. jacina struje (ne kapacitet), vazna stavka pri startovanju.
3. kapacitet (ne uzimajte nedovoljan a ne bi trebalo ni mnogo da preterujete), fabricki preporucen je i vise nego dovoljan.
*mnogi uzmu metar i premere sirinu pa tako kupuju. greska. noviji akumulatori istih dimenzija su u vecini slucajeva 30-40% jaci i veceg kapaciteta od regularnih, s kojim je auto projektovan.
4. pri koriscenju proveravati nivo tecnosti u celijama. ako je pun, to je destilovana voda. dolije se do oznacenog maksimuma i nema brige. ako celije presuse, kapacitet pada i krive se. izolacija se osusi i probije, a kad se jedna celija kratkospoji iznutra, akumulator je zreo za reciklazu.
*ako idete u CG i naletite na Black Horse - kupite ga obavezno (ako vam treba, naravno). jeftiniji su oko 20% nego u SRB. licno iskustvo

**ako vam auto negde vuce struju i dok je na parkingu, ugasen, akumulator ce vas izdati. naravno. bilo da je varta ili munja ili sta god... ali, to je vec druga tema.
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Drugar prodaje izmedju ostalih i exide.Mnogo ih hvali.I brate na izgled deluju uverljivo.Ostali(varta,bosch,itd)deluju mi mnogo jeftinije.Ja prodajem tehnicku robu pa znam da kvalitetna stvar retko ruzno(jeftino)izgleda.Cesci je slucaj da losa stvar bolje izgleda,ali opet ima razlike.

- sasa km
- Garaža: AR 155 1.7 TS 8V /94
trenutno u kola je zelatinski bosch kod mene vec godinu ipo bez problema a koliko je bio kod proslog vlasnika neznam (malo zezancije sa radiom ali posle toga OK)
kuci na invertor koristim black horse evo treca zima - prosla je bio na osvezavanje pa ako izdrzi jos ovu puna kapa - rok na invertoru je dve god jer ga crpi maximalno pa ima kraci rok trajanja
postoje one sa okvirom za kontrolu pa kad promeni boju aku je gotov

kuci na invertor koristim black horse evo treca zima - prosla je bio na osvezavanje pa ako izdrzi jos ovu puna kapa - rok na invertoru je dve god jer ga crpi maximalno pa ima kraci rok trajanja
postoje one sa okvirom za kontrolu pa kad promeni boju aku je gotov

- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Kad sam kupio(uvezao) auto u njemu je bio fabrički alfin koji sam ubrzo zamenio sa Vartom posle 6 meseci i 8.000 km lepo se družimo videćemo dokle
.

- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Znaci Varta,Bosch ili u krajnjem slucaju Black Horse...da vidim sta jos drugi koriste,tada cu znati sta mi je ciniti. 

- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
VARTA BLUE dynamic, 12V, 74Ah, 680A u Alfi 147 1.9 JTD 8v.
Pozdrav. Dušan.
Pozdrav. Dušan.
Alfa je stil... ostalo je status...
- Coha_the_King
- Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex - Lokacija: Beograd
Moj cjale je kupio svez nov Bosch accu pre par meseci za 164 2.0 TS i trajao je par dana. Ode kod electricusa, proveri sve na kolima, reklamira i dobije NOV. Prodje oko 2 nedelje i accu muerto. Opet kontrola svega kod majstora, pa reklamacija i dadose mu opet NOVI sa obrazlozenjem da je mozda losa serija. Prodje oko 3 nedelje i opet muerto. Promeni electricusa, ovaj ga uveri da je sve oko struje u redu, reklamira ga i dobije cetvrti. Ovog puta mu daju neki plavi umesto crnog boscha i objasne mu da su ustanovili da je LOSA serija, naravno izvinjavaju se i svi u chudu do dan danas...Ovo je dodatak na staru verziju: i taj je crkao! Proverili su ga i opet ustanovili da jednostavno nemoze da se napuni.
Znachi- CETIRI komada. Sad je dobio PETI, opet crni...Crna mu akumulatorska majka... Pa cemo da vidimo dalji tok.
Znachi- CETIRI komada. Sad je dobio PETI, opet crni...Crna mu akumulatorska majka... Pa cemo da vidimo dalji tok.
Poslednja izmena od Coha_the_King u Sub Dec 06, 2008 6:36 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Samo da nekazu pad elektrolita da ga napune i vrate kao ispravan 

- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Haha
a ja sam mislio da je Bosch ozbiljan proizvodjac!
Sala... Najverovatnije je losa serija....
Ipak cu ja kupiti Vartu

Ipak cu ja kupiti Vartu

- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Od maja koristim Tesla-Brcko,od 55Ah.Dobio sam ga novog na poklon tako da se ne bunim
.Zasad je sve OK (pu.pu
).
Pre njega,na Alfi sam zatekao neki Ursus 60Ah.Marka nikad cuo
.Imao je na sebi etiketu iz zabarskog supermarketa sa cenom od 37€ i datumom iz marta 2005..Garancija "uno anno" a,eto,potrajao je cele 3.Samo je cvrcnuo,odjednom.
Inace,ranije (pre Alfe) sam koristio B.H. i relativno OK su me sluzili.

Pre njega,na Alfi sam zatekao neki Ursus 60Ah.Marka nikad cuo

Inace,ranije (pre Alfe) sam koristio B.H. i relativno OK su me sluzili.
- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Cuo sam za Teslu cak mislim da mi je bio u fikusu....posto ovde kod mene ima blizu radnje koje prodaju Varta aku koji bi trebalo da stavim u Giuliettu 2.0 TD `83?
- vule
- Garaža: AR 164 TS 2.0 Super
Cudi me ova prica za Bosch-a, ja sam ga imao na starom autu 6 godina, maltretiran do neverovatnih granica i sve je prezive i sluzio novog vlasnika kada sam prodao auto jos dugo. Ocigledno da su pali sa kvalitetom u medjuvremenu.
Na novom autu sam imao g. kojem se ni imena ne secam, koje je prve zime crklo ko 1-2. Umesto njega je dosla Varta-silver i i dan danas (4 godinice) ni najmanji problem
Cak sam imao peh da mi je crko alternator u sred noci, ja se prosetao do jos jedne kafane (na aku i ostatke struje iz crknutih dioda), onda razvezao drustvo i opalio 50km do kuce
dobro - poslednjih 10km jedva na poziciona svetla, sve ostalo pogaseno ali sam se dovukao
Mislio sam da cu akumulator u prvi kontejner, ali je posle punjenja proradio kao nov i evo i dan danas (2 god kasnije) lepo sluzi
......e sad ce verovatno da crkne za 5 minuta kad sam ga ovolko ishvalio, al neka - zasluzio je 
Na novom autu sam imao g. kojem se ni imena ne secam, koje je prve zime crklo ko 1-2. Umesto njega je dosla Varta-silver i i dan danas (4 godinice) ni najmanji problem

Pozdrav,
Vule

Vule

- Stex
- Garaža: 145 1.8TS
Jedno iskustvo sa onim XXX Horse akumulatorima. Svi koje sam ja ili moji prijatelji kupili su imali jednu celiju polupraznu
. Što pak znači da čim kupiš aku, šrafciger u ruke i destilovanu vodu i provera. U one priče da su akumulatori, klasični olovni, bez održavanja, ič ne verujem.

Free Your Mind...And Your Ass Will Follow
- Nigy
- Garaža: .
Sa crnim konjima imam lose iskustvo - i stara i nova serija.
Bosch silver, i ako je zelatin i kazu da ne moze da se puni, ja sam ga punio 4-5 puta kada je totalno ispraznjen, i jos uvek se dzilita, 4 godine kasnije.
Originalni Alfin, sa zelenom kuglicom koja indicira stanje, dobio sa makinom, punio 3-4 puta i jos uvek sljaka posle 3 godine.
Bosch silver, i ako je zelatin i kazu da ne moze da se puni, ja sam ga punio 4-5 puta kada je totalno ispraznjen, i jos uvek se dzilita, 4 godine kasnije.

Originalni Alfin, sa zelenom kuglicom koja indicira stanje, dobio sa makinom, punio 3-4 puta i jos uvek sljaka posle 3 godine.

- Coha_the_King
- Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex - Lokacija: Beograd
Eto, u petak je dobio PETI accu Bosch...Kazu- losha serija, jednostavno ne moze da se NAPUNI...
- B@ne J
- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 jtdm16v
Ja mislim da nesto debelo nije u redu sa tim autom ili je diler neki zesci prevarant...ja sam prosle godine uzeo bosch koji se ne odrzava...nikad u zivotu nisam video da accu moze da istrpi toliko maltretiranja...cak sam jednom ostavio muziku da radi blizu 14h(a muzika mi nije slaba) i posle je zaverglao kao da nista nije bilo,sve preporuke...naravno za original bosch sa svim deklaracijama lepo upakovan..
e da,pre nego sto sam ga uzeo imao sam fabricki sa Alfa Romeo nalepnicom,e to je pravi accu,sta je taj pretrpeo sve a radio je 7god
kad sam skinuo nalepnicu pisalo je EXIDE
da sam imao 17000 opet bih ga uzeo...
Black Horse je zesci sheet,radi dok mu traje garancija...
e da,pre nego sto sam ga uzeo imao sam fabricki sa Alfa Romeo nalepnicom,e to je pravi accu,sta je taj pretrpeo sve a radio je 7god

Black Horse je zesci sheet,radi dok mu traje garancija...
Sheta_Junior napisao: Tata izadje iz kola,pogleda pored puta jarak,katakombe, ali vidi da ce da prodje.Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak,digne ga na put,spusti citrica i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
- sasa km
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
- sasa km
covek od koga sam kupio drzi tezgu sa sitnurijama
na pumpu u Rasku je 170 din bometar a merac za antifriz 200-250 din kojeg imam 2 god
pumpa u Rasku je Jugopetrol i najverovatnije ih ima i po Srbiji na pumpama
na pumpu u Rasku je 170 din bometar a merac za antifriz 200-250 din kojeg imam 2 god
pumpa u Rasku je Jugopetrol i najverovatnije ih ima i po Srbiji na pumpama
- mishkom
Koristim delfhi ili delongi neki je*em li ga u jugu, zelatinski, evo 7ma godina, da je dobar pokazuje to sto kad pada kisa nece pali[svecice trebam da menjam] i verglao sam ga mnogo mnogo mnogo, 2-3dana po 3-4minuta, na kraju sam resio da skinem svecice i da ih osusim, kad ono nemam alat u gepeku
Kad je izaslo sunce upalio je kao mina...
U drugom jugu je Bosh silver, 6godina radi bez problema....
A varta je varta

U drugom jugu je Bosh silver, 6godina radi bez problema....
A varta je varta

- alfaromeo
- E_K_V
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4JTD
Alfa Romeo 159 1.9JTDm - Lokacija: Podgorica
ja sam u alfi koju sam kupio prije dvije godine zatekao i jos uvijek koristim isti akumulator...koja marka nemam pojma...ali djeluje kao fabricki...do sad radio kao sat...i sad fiunkcionise ali sobzirom da cesto idem na planinu i na -30c moracu da ga provjerim....jer ne bih volio da me izda kad se najmanje nadam....isto tako sa black horse akumulatoriam nikad nisam imao neka dobra iskustva...uvijek je reklamiran prije isteka garancije