Da predjem na stvar, auto je kupljeno sa 160000km na satu, citavi servis je odradjen na 151000km, iznuta i spolja auto u perfektnom stanju, ali od kad sam je uzeo imam dva problema, jedan manji koji cu rjesiti ovih dana a to je termostat a drugi je crvena lapica sa brizgaljkom koja se pali na odredjenom broju obrtaja.
Pretpostavljam da i neispravan termostat moze da ima velikih posljedica po motor, tj perfpormanse jer ako temperatura ne raste preko 50-55c onda i motor radi kao kad je hladan i vise trosi i sl...ali opet kazem sam termostat nije problem koliko ova lampica, auto je bilo na dijagnostici i tamo je sve pokazalo da je ok, onda sam pretpostavio da su crijeva mozda ali majstor koji ih je gledao kaze da su sva ok, onda sam ugrijao auto do 90c jer kad radi u mjestu onda dize temperaturu i probao da vozim i opet ista stvar, lampica se pali...
E sad da malo bolje pojasnim neke stvari, citao sam na internetu da dijagnostika ne moze da pokaze da li je protokomjer ispravan ili ne, a moje auto ide prilicno fino, eto kad majstori koji ga voze kazu da je to ok, i onda pocnu pricu kako taj motor nije brz i kako su bolji VW 1.9 da to leti i sl...

E sad ono glavno, da li bi tu lampicu mogao da pali neispravan protokomjer?
Citao sam da moze da se cisti protokomjer ali iskreno mene je strah da ga diram, da ga ne bih ostetio u slucaju da je ispravan...E sad ukoliko taj zahvat ciscenja nije strasan bilo bi dobo da mi date neke upute kako da to radim, nasao sam nesto sitno o tome na alfa156.net ali bih da cujem i
utiske nekoga ko je to vec radio...