206 napisao:Prvo, na cepu pise dizel jer cela civilizovana Evropa odavno pod dizelom smatra i podrazumeva ono sto mi zovemo eurodizel. Ono sto se kod nas i dalje toci i prodaje kao D2 u Evropi se u automobilima pa cak ni u kamionima odavno vise ne koristi jer vozila koja bi to eventualno sipala ne ispunjavaju vazece minimalne Euro standarde o emisiji izduvnih gasova te ne bi ni mogla da se krecu putevima jer ne bi mogli da se registruju posto tehnicki ne bi mogli proci.
Dakle, u CR motore ide eurodizel. D2 u traktore i Golf 2.
Nevid napisao:...ali ako na chepu pishe dizel bez iakakve dalje oznake zahto bi sipao eko dizel?
206 napisao:...cela civilizovana Evropa odavno pod dizelom smatra i podrazumeva ono sto mi zovemo eurodizel.
206 napisao:Ekodizel pojma nemam sta je niti zasto ga tako zovu, ali je najverovatnije rec takodje o eurodizelu.
Shta ja da vam kazem prochito i rekao, imaju tri ista pitanja u tri teme... Samo sam prenio shto sam prochitao vecj sam rekao da nemam pojma zashto je suv, a shto se tiche Evrope i ostaloga, taj dizel zvao se eko ili euro opet je dikutabilnog kvaliteta tako da...Laki 55 napisao:posto je auto 1998god. onda sigurno ide obicna nafta ili ti D2 ,to sto su ti rekli za bosch pumpu 100% je tako zato sto sa eko-dieselom nemas dovoljno podmazivanja ,a tvoj motor to trazi!
Ulje ,uglavnom za italijanska vozila ide selenia e sad imas vise varijanti polusiuntetike ,sintetike ,mineralnog .... Najbolje je da sam odlucis i koristis jedno te isto dokle god je auto kod tebe ,ali mislim da bi trebala polusintetika. Verovatno ce neko od ovih zarazenih da ti to malo bolje objasni!