Juce mi je Scudetto povezao Alfijanu na Examiner i pokazale su se dve greske.
Prva je bila greska vezano za senzor temperature, sto je ispalo na kraju da je u pitanju termostat, to je vec kupljeno novo, a druga je bila greska Lambda sonde. Juce je obrisana, auto je zagrejan, ali pokazivac Lambda kontrole na kompjuteru, nije reagovao prilikom dodavanja gasa, a trebalo bi. Nije ni prijavljivao gresku iste.
Danas smo ponovo povezali auto, nema greske Lamba sonde, ali i dalje ne reguje na racunaru, prilikom promene broja obrtaja (barem tako pokazuje Examiner).
Auto lepo radi, ne trosi puno, potrosnja je cak i daleko manja u odnosu na 156-icu.
Lambda sonda i examiner-strucno misljenje
- sasa bg
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 TBi
- sasa bg
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 TBi
Vozio sam 30-ak kilometara, dosao sam dan kasnije i nije upalio gresku.
Ponekad mi upali lampicu za dizne, po startovanju motora, stvori se na tren .cep., ali to prolazi odmah. Ocisticu dizne, mislim da je to do njih. Ta pojava se retko desava.
Probacu i ono sa merenjem napona na sondi. Sutra idem u servis na zamenu termostata i ako nema greske i dalje, u redu je.
U sustini sam radio rutinsku proveru automobila, i nervira me da nesto nije kako treba. Zamenjene su plocice, ulje u kocnicama, antifriz...puno vozim i volim da mi je auto u redu.
Ponekad mi upali lampicu za dizne, po startovanju motora, stvori se na tren .cep., ali to prolazi odmah. Ocisticu dizne, mislim da je to do njih. Ta pojava se retko desava.
Probacu i ono sa merenjem napona na sondi. Sutra idem u servis na zamenu termostata i ako nema greske i dalje, u redu je.
U sustini sam radio rutinsku proveru automobila, i nervira me da nesto nije kako treba. Zamenjene su plocice, ulje u kocnicama, antifriz...puno vozim i volim da mi je auto u redu.