Lambda sonda i examiner-strucno misljenje

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
sasa bg
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 TBi
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 8:29 am

Lambda sonda i examiner-strucno misljenje

Čet Jan 11, 2007 5:00 pm

Juce mi je Scudetto povezao Alfijanu na Examiner i pokazale su se dve greske.

Prva je bila greska vezano za senzor temperature, sto je ispalo na kraju da je u pitanju termostat, to je vec kupljeno novo, a druga je bila greska Lambda sonde. Juce je obrisana, auto je zagrejan, ali pokazivac Lambda kontrole na kompjuteru, nije reagovao prilikom dodavanja gasa, a trebalo bi. Nije ni prijavljivao gresku iste.

Danas smo ponovo povezali auto, nema greske Lamba sonde, ali i dalje ne reguje na racunaru, prilikom promene broja obrtaja (barem tako pokazuje Examiner).

Auto lepo radi, ne trosi puno, potrosnja je cak i daleko manja u odnosu na 156-icu.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jan 11, 2007 7:24 pm

Izmeri je seljacki sa voltmetrom(naravno kad se zagreje) i kako se ponasa kroz obrtaje(kolko zica ima i kog je sastava)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jan 11, 2007 7:28 pm

Mozda mu treba vremena da konstatuje gresku. Provozaj auto na otvorenom putu 10-ak km. Ne znam zasto, ali kod mene takvim nacinom voznje (otvoreni put) mnogo brze konstatuje gresku nego kod gradkse voznje.
Vozaj ga bez examinera i cekaj check engine lampicu
Korisnikov avatar
sasa bg
Drug Član
Drug Član

Čet Jan 11, 2007 8:06 pm

Vozio sam 30-ak kilometara, dosao sam dan kasnije i nije upalio gresku.

Ponekad mi upali lampicu za dizne, po startovanju motora, stvori se na tren .cep., ali to prolazi odmah. Ocisticu dizne, mislim da je to do njih. Ta pojava se retko desava.

Probacu i ono sa merenjem napona na sondi. Sutra idem u servis na zamenu termostata i ako nema greske i dalje, u redu je.

U sustini sam radio rutinsku proveru automobila, i nervira me da nesto nije kako treba. Zamenjene su plocice, ulje u kocnicama, antifriz...puno vozim i volim da mi je auto u redu.
Korisnikov avatar
scudetto
Garaža: Alfa Romeo 146 Ti
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:37 pm

Čet Jan 11, 2007 9:53 pm

nacicu ti ja jos koji gresku. odracemo te :lool:
Korisnikov avatar
sasa bg
Drug Član
Drug Član

Pet Jan 12, 2007 4:09 am

Scudetto pa ti si mi i pokvario Lamda sondu nestrucnim rukovanjem sa test racunarom...ne smem da zamislim sta je sa ABS-om posle provere...nisi trebao da stisnes DELETE, vec ENTER ;)
Korisnikov avatar
scudetto
Garaža: Alfa Romeo 146 Ti
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:37 pm

Sub Jan 13, 2007 12:42 am

:oops:

Povratak na “Area Servizio”