Problemi sa sprintom

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
brera
Garaža: Alfa Romeo Sprint '86
Lancia Delta HPE 2.0 T '98
Saab 93 '2003
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:43 pm

Problemi sa sprintom

Ned Dec 10, 2006 12:56 am

Problem je kad hocu malo da stisnem papucicu gasa a auto te zeza :mad: :mad:

Auto pocinje da trokira kad god hocu malo da ga stisnem. Dogadja se da kad hocu nekog da obidjem i taman dodje do 4000 i :mad: to trokiranje se nastavlja neko vreme da bi posle toga auto isao normalno do sledeceg stiskanja papucice. Znaci da bi auto prestao da trokira moram da ga vozim na tim obrtajima na kojim ne trokira a to nekad moze da bude i 1500rpm ili da stanem i odmorim par minuta i posle lagano. Auto mi je elergican na stiskanje gasa :lool: a mene to izludjuje :mad:

Moj majstor mi je rekao da karburatori nisu dobro upareni i slao me kod nekog lika koji je strucnjak za te stvari ali nisam imao vremena da odem tako da je problem jos uvek prisutan.

Da li moze jos nesto da bude u pitanju osim karburatora i ko bi mogao da mi sredi ovaj problem ?

Drugo pitanje:
Da li kineticki od 33 mogu na sprinta ?
Korisnikov avatar
QV lale
Garaža: Alfe & Lancie
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:26 pm

Sre Dec 20, 2006 10:33 pm

Zavisi koje je godiste SPRINT. OD 82god do 89 pasu zglobovi od stare 33ke.Sto se tice trzanja samo kod maistora ali onog koji je to radio a ne neki levak koji treba da uci na tvom autu.
Slika
Korisnikov avatar
brera
Saab 93 '2003

Čet Dec 21, 2006 1:04 am

Znaci od stare 33-ke. Upravo mi takav i treba koji je radio sa time ? Ovaj majstor mi je rekao da je problem sa karburatorima i da on sve salje kod nekog Deshe kad su u pitanju takve stvari. I jos nesto sam zaboravio da napisem, kada se oduzme gas npr. nizbrdo a auto u brzini, cuje se neko puckanje kao neke detonacije i to verovatno u izduvnomm sistemu tj grani.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Dec 28, 2006 11:31 pm

Verovatno kombinacija paljenje - nebalansirani karburatori , ako mozes da se strpis mogu ja da ti to sredim , prethodno treba proveriti i kompresiju da neki ventil ne curka , da li ti na hladno u leru kada dodas gas nekad detonira na usisu ?
Na zalost alfa je krajem prosle godine izbacila iz programa delova delove i komplet 4X karburatore . Proveri da li su DELORTO ili Weber.
Korisnikov avatar
brera
Saab 93 '2003

Pet Dec 29, 2006 4:15 am

Upravo mi je majstor rekao da karbovi nisu .upareni. kako treba. Nema nikakvog pucanja kad se da gas na usisu ni kad je hladan a ni kad je vruc, bar ja nisam to primetio.Lepo radi na leru i dobro prima gas. Ja tek na prolece dolazim u Srbiju i voleo bi da dotle nadjem nekoga ko bi mogao to da mi sredi da ne gubim mnogo vremena kad dodjem, vise bi da se vozim nego da jurim od majstora do majstora :lool:

Ostavi mi br. telefona na pp pa cu te nazvati da se ispricamo.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jan 18, 2007 10:20 pm

vec si ga pokvario,a ishao je tako dobro...
toliko sam ga forsirao pre nego sam ga prodao,ishao je kao lud,
primao gas,cimao ga levo desno....od stiskanja mi je prosvirao
semering na poluosovini....kako je lepo isho uz frushku goru,i
dok sam ga ja vozio...a karburatori su bili ti njegovi,originalni... :red_car:
Korisnikov avatar
brera
Saab 93 '2003

Čet Jan 18, 2007 11:26 pm

Ona je kod mene isla dobro sve do prvog brda. Inace sprint stoji u garazi i niko ga ne dira do mog dolaska.. Nije to vazno, nego jos nisam dobio ono ovlascenje.

Pozdrav
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 24, 2007 10:15 pm

poslato je odmah,sutradan,nije problem poslati ga jos jednom,pozdrav.
samo mi baci adresu na pp.

Povratak na “Area Servizio”