organizovano putovanje
- lux
- Garaža: 147 1.6 TS 77kw
Sinoc mi je palo na pamet kako bi moglo da se barem jedanput u toku godine organizuje turisticko putovanje u inostranstvo.Neka to za pocetak recimo bude poseta Modene za ljubitelje ARCS.Naravno samo predlog za sada mozda od toga nekad i bude nesto.
-
Sa
- Drug Član
Odlicna ideja
Imamo clana Zeku koji ima turisticku agenciju i daje popust clanovima. U dogovoru sa njim mozemo napraviti neki aranzman. Pun autobus Alfista

Imamo clana Zeku koji ima turisticku agenciju i daje popust clanovima. U dogovoru sa njim mozemo napraviti neki aranzman. Pun autobus Alfista

- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Dobra ideja da se ovako eventualno ide organizovano,2010.,na 100 godisnjicu Alfa Romea,recimo.
Verovatno bi bilo i prostije(grupna viza preko agencije,itd.) i jeftinije(ture/tur preko 2k km,itd.).
Verovatno bi bilo i prostije(grupna viza preko agencije,itd.) i jeftinije(ture/tur preko 2k km,itd.).
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
U vrh ideja!
A na 100 godina bi bilo super ici nasim makinama, mada verujem da bi tu bus bio realnija opcija...

A na 100 godina bi bilo super ici nasim makinama, mada verujem da bi tu bus bio realnija opcija...

- QV lale
- Garaža: Alfe & Lancie
Sjajno! Ma kako god! Samo da odemo! samo 1 je 100godina ALFI!A 200niko ovde nece ni doziveti..
Tako da...Od sutra pocinjem da skupljam kesh! Nista me nece spreciti!! 

- OMP
- Garaža: GP TJet
odlicna ideja, ja sam bio po Italiji ali ne u Modeni i san mi je alfin i ferarijev muzej da obidjem, moze i neka varijanta na 2-3 dana, dosta mi je 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Pročitali ste mi misli, baš sam za vikend gledao nešto na net-u vezano za muzej Alfe u Milanu:
Centro Direzionale Alfa Romeo, Viale Alfa Romeo - 20020 Arese (Milano)
The museum shows past and current models, prototypes, racing cars: the complete history of Alfa Romeo.
Opening Hours:
Open Monday to Friday (except holidays) 09.30-12.30 / 14.30-16.30
Closing days:
Closed in August
Web Site:
http://www.museoalfaromeo.com
Notes:
Free entrance. Groups: Please telephone in advance
1910 24 HP Torpedo (the first manufactured by Alfa Romeo); 1913 40/60HP Corsa ; 1914 40/60 Aerodinamica Ricotti; 1924 Targa Florio; 1931 1750 GS; 1936 Tipo C; 158 GP; Tipo B, 8c 2300, 2900, Giulietta, Giulia
i našao sam jedan zanimljiv putopis našeg pobratima:
http://alfagtv6.com/italyTrip.htm
Pa možda nije loša polazna tačka, za dalju organizaciju.
Takođe, i ovo je zanimljiv link:
http://www.italiantourism.com/auto.html
U svakom slučaju podržavam ideju i mislim da možemo da organizujemo nešto veoma kvalitetno.
Centro Direzionale Alfa Romeo, Viale Alfa Romeo - 20020 Arese (Milano)
The museum shows past and current models, prototypes, racing cars: the complete history of Alfa Romeo.
Opening Hours:
Open Monday to Friday (except holidays) 09.30-12.30 / 14.30-16.30
Closing days:
Closed in August
Web Site:
http://www.museoalfaromeo.com
Notes:
Free entrance. Groups: Please telephone in advance
1910 24 HP Torpedo (the first manufactured by Alfa Romeo); 1913 40/60HP Corsa ; 1914 40/60 Aerodinamica Ricotti; 1924 Targa Florio; 1931 1750 GS; 1936 Tipo C; 158 GP; Tipo B, 8c 2300, 2900, Giulietta, Giulia
i našao sam jedan zanimljiv putopis našeg pobratima:
http://alfagtv6.com/italyTrip.htm
Pa možda nije loša polazna tačka, za dalju organizaciju.
Takođe, i ovo je zanimljiv link:
http://www.italiantourism.com/auto.html
U svakom slučaju podržavam ideju i mislim da možemo da organizujemo nešto veoma kvalitetno.
AndRix
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
ja sve mislio prerano je, ali ajde kad vec pricate o tome. kolona za Italiju za stogodisnjicu vec ima (99% sigurno) dve Alfe u planu. prva je moja, druga je najdzijeva (jedna od
), prica iz garaze od pre nekoliko meseci...
*to za putovanje je odlicna stvar, trebalo bi napraviti turu koja bi spojila vise zanimljivih stvari vezano za Alfe i druge italijanske fabrike muzeje itd.

*to za putovanje je odlicna stvar, trebalo bi napraviti turu koja bi spojila vise zanimljivih stvari vezano za Alfe i druge italijanske fabrike muzeje itd.
-
ki
- Drug Član
Predlazem da prvo bacite na papir koliko mislite da platite put. Putovanje automobilom za it nije bas jeftino, osim ako ne ide vishe ljudi po automobilu.
Primer samo za putarine u jednom pravcu BGD-Milano je od prilike 75 EUR, najjeftiniji hotel u fazonu bed & breakfast je oko 35 eur po osobi za noc + viza + osiguranje + gorivo, nakupi se solidno. Ima onih krsh hostela oko Lido di Jesolo-a za neke dz pare itd, ali fora bi bila da se obidje Lago Di Garda, Sirmione pa da se zapuca do Modene.
Primer samo za putarine u jednom pravcu BGD-Milano je od prilike 75 EUR, najjeftiniji hotel u fazonu bed & breakfast je oko 35 eur po osobi za noc + viza + osiguranje + gorivo, nakupi se solidno. Ima onih krsh hostela oko Lido di Jesolo-a za neke dz pare itd, ali fora bi bila da se obidje Lago Di Garda, Sirmione pa da se zapuca do Modene.

- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Naravno da bi svako od nas rado bio u toj koloni,sa svojom Alfom,ali ipak se mora poslusati i glas realnosti
kilson napisao:Predlazem da prvo bacite na papir koliko mislite da platite put. Putovanje automobilom za it nije bas jeftino, osim ako ne ide vishe ljudi po automobilu.
-
Sa
- Drug Član
Zato sam i rekao da bi jedan autobus resio problem ali nista ne moze da se poredi sa putovanjem u Alfi na 100 godisnjicu fabrike.

- Nigy
- Garaža: .
Ok za one koji se plase da li ce im makina izdrzati put.
Al' price da se prvo preracunamo cu prokomentarisati ovako:
Ako odlazak svojom makinom nije vredan odvajanja 15e mesecno do samog odlaska, pa na skupljenu cifru dodati ono sto bi se potrosilo da se ide busom, onda nemam sta da kazem.
Da idem busom, kao turista, moze se desiti samo ako ni na koji nacin ne budem u mogucnosti da odem svojim kolima.
Al' price da se prvo preracunamo cu prokomentarisati ovako:
Ako odlazak svojom makinom nije vredan odvajanja 15e mesecno do samog odlaska, pa na skupljenu cifru dodati ono sto bi se potrosilo da se ide busom, onda nemam sta da kazem.

Da idem busom, kao turista, moze se desiti samo ako ni na koji nacin ne budem u mogucnosti da odem svojim kolima.
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
a ako se lepo dogovorimo i usinhronizujemo sa komsijama imamo podrsku celim putem! koliko god da kosta, ne zelim to da propustim. kako kazu, neprocenjivo!
(Mensele nadam se da se ne ljutis sto te pomenuh ali - sama ideja je potekla od tebe i mene, istovremeno!)
dogovorili smo se (u principu) za sekund 
edit: u tom slucaju ides sa mnom u mojoj
(Mensele nadam se da se ne ljutis sto te pomenuh ali - sama ideja je potekla od tebe i mene, istovremeno!)

edit: u tom slucaju ides sa mnom u mojoj

Poslednja izmena od dekideki u Pon Dec 01, 2008 6:13 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
- Nigy
- Garaža: .
To 'ako nije vredno' je zamenilo ono sto prvo htedoh napisati 'ako neko ne moze'. 
I to je realnost, jer ako hocete svojim kolima, za sledecih 19 meseci se moze skupiti ta razlika.
@ dekideki

I to je realnost, jer ako hocete svojim kolima, za sledecih 19 meseci se moze skupiti ta razlika.
@ dekideki
- Masinac
- Drug Član
- Garaža: AR 166 dizlo
Fenomenalna ideja!
Evo i ja se Boze zdravlja pridruzujem ideji da bude kolima.
Malo mi bezveze doci tamo busom.
Jes malo trosak ali vredi bez daljnjeg.
Ono za auto puteve je skocilo posto su slovenci uveli fixnu vinjetu koja je skupaaaaaaaaaaaaaaa
(kao vazi 3 ili 6 meseci....izem im foru)
Mislim da nebi bilo vise od 150 eura preko Madjarske po pravcu.
Da ne duzim sa ciframa.
Puna podrska ideji.

Evo i ja se Boze zdravlja pridruzujem ideji da bude kolima.
Malo mi bezveze doci tamo busom.
Jes malo trosak ali vredi bez daljnjeg.
Ono za auto puteve je skocilo posto su slovenci uveli fixnu vinjetu koja je skupaaaaaaaaaaaaaaa

Mislim da nebi bilo vise od 150 eura preko Madjarske po pravcu.
Da ne duzim sa ciframa.
Puna podrska ideji.
- Coha_the_King
- Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex - Lokacija: Beograd
Drugovi, mislim da bi bilo pametno da Ja idem prvi u koloni...Taktika zbunjivanja neprijatelja, kad vide kolegijalnu pandurku na chelu kolone -niko nas nece zaustaviti...
Ocu reci-zelim i ja da putujem!

Ocu reci-zelim i ja da putujem!
-
ki
- Drug Član
Nigy: Nisam napisao post da bih pitao da li ima razloga ici svojim automobilom ili ne, vec poveden iskustvom vezanim za prijavljivanje i odlazak na udaljenija mesta a kroz perspektivu foruma. Ranije je bilo prijava za posete inostranim manifestacijama, a posle nigde nikoga...
Druga stvar koja je u okviru moje priche je da se iskoristi ta prilika shto je vishe moguce, tachnije da se ne ide samo na dva dana jer su ta dva dana u proseku mnogo skuplja nego li cetiri-pet.
Re: organizovano putovanje
Vinjeta je prakticno ista cena putarine ako prolazis celu Sloveniju u oba pravca, a uskoro ce uvesti i mesecnu vinjetu - mislim vec od Januara...Masinac napisao:Ono za auto puteve je skocilo posto su slovenci uveli fixnu vinjetu koja je skupaaaaaaaaaaaaaaa![]()
(kao vazi 3 ili 6 meseci....izem im foru)
Nigy: Nisam napisao post da bih pitao da li ima razloga ici svojim automobilom ili ne, vec poveden iskustvom vezanim za prijavljivanje i odlazak na udaljenija mesta a kroz perspektivu foruma. Ranije je bilo prijava za posete inostranim manifestacijama, a posle nigde nikoga...
Druga stvar koja je u okviru moje priche je da se iskoristi ta prilika shto je vishe moguce, tachnije da se ne ide samo na dva dana jer su ta dva dana u proseku mnogo skuplja nego li cetiri-pet.

- zeka
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 boxer 1996
Kawasaki Zephyr 550 zr
Honda cbr 125 r
yugo - Lokacija: beograd
Stvarno bi bilo extra da se skupi sto vise nas i da zapali u italiju...Meni naravno ne bi bio nikakav problem da to organizujem...bilo bi mi drago...
A jel imate neke predloge gde bi hteli da ideta ovog leta...razmisljam se za gde da pravim ture...tako da dajte neke destinacije za koje mislite da su vama zanimljive...
Mogli bi da organizujemo putovanje po vasoj meri
Jbt kakva bi havarija bila da odemo na 100god alfe... ni bih skidao osmeh sa lica god. dana posle toga

A jel imate neke predloge gde bi hteli da ideta ovog leta...razmisljam se za gde da pravim ture...tako da dajte neke destinacije za koje mislite da su vama zanimljive...
Mogli bi da organizujemo putovanje po vasoj meri

Jbt kakva bi havarija bila da odemo na 100god alfe... ni bih skidao osmeh sa lica god. dana posle toga

- ana156
- Garaža: 147 1.6 TS plava metalik
aaa, da idemo autovozom? tako sve Alfe budu na broju i nema rasturanja kolone
idem i jaaa, idem i jaaa, idem i jaaa
(to je za 100 godina!, posto 200 nema za nas
)
a ova običnija putovanja, što da ne autobus, jedna ekskurzija ---- ako bus ima mikrofon- heheheh.... neću da delim dalje
Re: organizovano putovanje

aaa, da idemo autovozom? tako sve Alfe budu na broju i nema rasturanja kolone

idem i jaaa, idem i jaaa, idem i jaaa

a ova običnija putovanja, što da ne autobus, jedna ekskurzija ---- ako bus ima mikrofon- heheheh.... neću da delim dalje

TRUE to YOU TS
- AlfistaNS
- Garaža: Alfa Romeo
Sto se tice predloga za letovanje,u mojoj glavi je samo jedna lokacija-Bugarska
Ne samo sto je sve jeftinije nego kod nas,od hrane,smestaja,provoda,nego ste u prilici da vidite neverovatnu kolekciju retkih sportskih automobila,kao i noviteta koji su tek izasli...Dacu vam mali primer sta sam video ove godine:Porsche Carrera GT,Ferrari 599,Aston Martin DBS,Rolls Drophead,Shelbu Mustang GT500,redizajnirani SL,Jaguar XF,a ostalih Porschea,Ferrarija,Lamboa,Bentley-a ima toliko da ce vam dosaditi
Ne znam za vas,ali ja opet idem tamo sledece godine
Ovako izgleda prosecan bugraski parking

Ne samo sto je sve jeftinije nego kod nas,od hrane,smestaja,provoda,nego ste u prilici da vidite neverovatnu kolekciju retkih sportskih automobila,kao i noviteta koji su tek izasli...Dacu vam mali primer sta sam video ove godine:Porsche Carrera GT,Ferrari 599,Aston Martin DBS,Rolls Drophead,Shelbu Mustang GT500,redizajnirani SL,Jaguar XF,a ostalih Porschea,Ferrarija,Lamboa,Bentley-a ima toliko da ce vam dosaditi

Ne znam za vas,ali ja opet idem tamo sledece godine

Ovako izgleda prosecan bugraski parking

Cuore Sportivo
- scudetto
- Garaža: Alfa Romeo 146 Ti
Ako vam treba neki info i pomoc oko Modene i Maranela tu sam slucajno mi tamo zivi pola familije a neki i rade u Ferariju. Mogu da vam budem turisticki vodic ne postoji deo Maranela gde se nisam prosunjao. 

- lux
- Garaža: 147 1.6 TS 77kw
Scudetto
Koliko je dovoljno novca za jednog posetioca da obidje naj vaznije i naj bitnije objekte u Maranelu pocev od Ferarijevog muzeja i ostalog...orjentaciono 100eura gore dole?
Hvala.
Koliko je dovoljno novca za jednog posetioca da obidje naj vaznije i naj bitnije objekte u Maranelu pocev od Ferarijevog muzeja i ostalog...orjentaciono 100eura gore dole?
Hvala.
Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”