Definicija Alfe i Alfiste!
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Mozda vec ponavljam receno ali hteo bih da podelim sa vama deo teksta iz jednih novina.Mene je impresionirao.Daklem,:
.Sama pomisao na bilo koji model Alfa Romeo budi sportske ambicije i seli mo
.Sama pomisao na bilo koji model Alfa Romeo budi sportske ambicije i seli mo
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
stari .Auto Svet. cini mi se?

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Lepo receno...jedino sto bi Rade Radulovic to rekao za svakoga prema potrebi...julovac stari 

Acqua-Olio-Benzina
-
Go
- Drug Član
Ja samo znam da ljudi koji nisu vlasnici, ili ljudi koji nikada nisu seli da provozaju alfu ne mogu da pricaju o bilo kakvoj strasti prema istoj. Mnogo je onih koji sa strane posmatraju i pokusavaju da donesu nekakve definicije o nama, ali samo pravi alfista moze iskreno da napise o tome sta oseca prema svom ljubimcu...
- Ljuba
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.0 TS
Yamaha XV535 Virago - Lokacija: Beograd
Ajde da probam da opisem alfu za one koji nikada nisu seli u nju...
Stvarno mi je zao ljudi koji ne znaju i nisu doziveli ''NESTO'' sto se moze opisati recima STRAST, POZUDA, EUFORIJA, LEPOTA; I nikada ih necu razumeti!!! To ''NESTO'', to je ALFA!!! Auto koji u Vama i posle nebrojano godina budi isti onaj osecaj EUFORIJE kao i prvog dana, LEPOTE koja pleni, POZUDE koja ubija, STRASTI koja dovodi do ludila...
ZIVETI A TO DOZIVETI, ZNACI VOZITI ALFA ROMEO - Cuore Sportivo
Stvarno mi je zao ljudi koji ne znaju i nisu doziveli ''NESTO'' sto se moze opisati recima STRAST, POZUDA, EUFORIJA, LEPOTA; I nikada ih necu razumeti!!! To ''NESTO'', to je ALFA!!! Auto koji u Vama i posle nebrojano godina budi isti onaj osecaj EUFORIJE kao i prvog dana, LEPOTE koja pleni, POZUDE koja ubija, STRASTI koja dovodi do ludila...
ZIVETI A TO DOZIVETI, ZNACI VOZITI ALFA ROMEO - Cuore Sportivo
ALFA ROMEO. No Comment, just respect!!!
-
Go
- Drug Član
postoji jos jedna stvar, recimo da je niste vozili 10-15 dana i nakon tog vremena sedate za volan onako zeljni, osecaj je cudnovat, krece odusevljenje, zadovoljstvo, napad smeha, kako je ustvari ovakav osecaj nedostajao svih tih dana, kako je sve na svom mestu, volan, menjac, papucice, palite auto, secate se tog brutalnog zvuka koji vam je nedostajao, dlake se dizu i jezi se koza, popustate lagano kvacilo, auto se krece dosta tvrdo, osecate sigurnost i direktnost pri upravljanju... pitate se da li cete u nekoj buducnosti moci da vozite drugi auto... ja ipak mislim da ne...
ovakva mi se situacija dogodila pre par dana kad sam se vratio s odmora...
ovakva mi se situacija dogodila pre par dana kad sam se vratio s odmora...
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Ja sam skoro imao tu nesrecu da sam bio rastavljen od Alfe na duze vreme... Osecaj kada sam ponovo seo za volan... Neopisivo...
:devil_shades:

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
@Milos
Isao si na odmor nekim drugim prevoznim sredstvom
?
Isao si na odmor nekim drugim prevoznim sredstvom

- Player
- Garaža: Gtv V6 TB
Znam osecaj... Ove godine nas je ishlo osmoro na more u CG. Poshto je pola drushtva vec bilo u CG tachnije u Pljevljama, nas chetvoro zapalimo mojim kolima do Pljevlje i ja tamo ostavim auto (KRETEN), a do mora smo svi ishli busom.
Kao prvo nisam spavao ko chovek osam dana, jer sam auto ostavio praktichno na nekoj livadi... i nije proshlo deset minuta a da ne mislim na nju
Poslednji dan na moru sam zavijao kao motor od Alfe ceo dan
Izjutra kad smo se vracali plan je bio da ceo dan provedemo u Pljevljama, medjutim chim sam osetio blizinu Alfe rekoh ja palim odma' za NS ko hoce hoce, ko nece.......
Uglavnom, prvo su nas matorci smorili sa doruchkom, i tek onda sam video auto prvi put posle oko 10 dana!
Kakav je to osecaj! :cool Prvo sam ga zagledao jedno deset minuta i tek onda upalio
Taj zvuk, pa volan u ruci kao shto si rekao... brutalno. Drushtvu sam rekao da idem samo da je zagrejem u mestu minut dva i krecemo, ali...
Nisam izdrzhao i krenem da se vozam okolo, usput sam se smejao naglas kao kreten, ljudi u prolazu su me gledali belo
Vozao sam se skoro sat i po, drushtvo me zvalo jedno pet puta i spominju mi familiju zato shto stoje na ulici sa torbama i chekaju.... ma ludilo
Za takve trenutke vredi zhiveti.
Uf al sam se raspisao
, mogao bi o tom danu pisati do sutra, ali dosta vam je za sada.
Poz
Znam osecaj... Ove godine nas je ishlo osmoro na more u CG. Poshto je pola drushtva vec bilo u CG tachnije u Pljevljama, nas chetvoro zapalimo mojim kolima do Pljevlje i ja tamo ostavim auto (KRETEN), a do mora smo svi ishli busom.
Kao prvo nisam spavao ko chovek osam dana, jer sam auto ostavio praktichno na nekoj livadi... i nije proshlo deset minuta a da ne mislim na nju

Uglavnom, prvo su nas matorci smorili sa doruchkom, i tek onda sam video auto prvi put posle oko 10 dana!
Kakav je to osecaj! :cool Prvo sam ga zagledao jedno deset minuta i tek onda upalio

Uf al sam se raspisao

Poz

Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
TO BE LOSING !!!
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Da li ste nekad videli nekog pravog vlasnika Alfe da izadje iz auta, zakljuca i ode, a da ne pogleda auto za sobom...Ja nisam, a znam da kada parkiram i mrtav umoran u 4 ujutru, ja obidjem oko nje tri puta da je osmotrim iz svakog ugla...svaki put!
Da li vam se desi da umorni i pomalo nadrkani od svega sto moze da vam se desi u jednom danu u Srbiji sednete u auto i prodjete tako 20-50 km unaokolo, naslusate se motora i posle se osecate bolje i opustenije...Alfa mi dodje ko psihoterapeut ponekad...
Da li vam se desi da umorni i pomalo nadrkani od svega sto moze da vam se desi u jednom danu u Srbiji sednete u auto i prodjete tako 20-50 km unaokolo, naslusate se motora i posle se osecate bolje i opustenije...Alfa mi dodje ko psihoterapeut ponekad...
Acqua-Olio-Benzina
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
'ajde da se posle duzeg pracenja ove odlicne teme i ja nadovezem...
prvo, naravno da sam bio nadobudan do koske (i dalje sam
) da je Alfa najbolji auto na svetu, bar za mene. najbolji odnos cena/kvalitet/snaga/zvuk/potrosnja/cena odrzavanja/delovi. .ruke., ko .ruke.. isto kostaju i za keca i za ferari. sve sam ubedjivao da me ne gledaju ko ludaka, kazem ludaci su vlasnici BMW (lepo pisalo u prilogu na B92).
ALI
posle tone pogleda tipa c-c-c nekako me i dalje sramota da (i dalje) triput obilazim oko nje, sve se pravim da uzimam nesto iz prtljaznika, gledam nivo gasa na ventilu, ma jednom recju samo trazim razlog. da otvorim motor pa gledam kako je lep a gistro gledam nivoe tecnosti, pa na kvarno brisem prasinu tu i tamo gde se pojavila. u kom smislu sramota, pitate se vi? pa... ko da je fenomenalna riba prosla ulicom, svi se okrenuli za njom, a tebe blam da te ista provali kako piljis u nju. i opet trazis neki razlog da se okrenes, kao zaboravio si da klupis zvake, uplatis dopunu, ma bilo sta. samo da prodjes pored nje jos jednom.
najvise volim da rashomonishem u gluvo doba kad se inace vracam s posla. tada spucam ladno po tri cetiri minuta gledajuci je. pa cucnem spreda da je vidim iz novog ugla.
a sve me blam. ko da ce neko ga me vidi pa da pozove one iz Laze da me vezuju malo na ledjima...
a volim je, sta da vam kazem. nemam drugu!
poz.
P.S. e, da. a koliko sam puta posle tih seansi zaboravio da je zakljucam, ne pitajte!
prvo, naravno da sam bio nadobudan do koske (i dalje sam

ALI
posle tone pogleda tipa c-c-c nekako me i dalje sramota da (i dalje) triput obilazim oko nje, sve se pravim da uzimam nesto iz prtljaznika, gledam nivo gasa na ventilu, ma jednom recju samo trazim razlog. da otvorim motor pa gledam kako je lep a gistro gledam nivoe tecnosti, pa na kvarno brisem prasinu tu i tamo gde se pojavila. u kom smislu sramota, pitate se vi? pa... ko da je fenomenalna riba prosla ulicom, svi se okrenuli za njom, a tebe blam da te ista provali kako piljis u nju. i opet trazis neki razlog da se okrenes, kao zaboravio si da klupis zvake, uplatis dopunu, ma bilo sta. samo da prodjes pored nje jos jednom.
najvise volim da rashomonishem u gluvo doba kad se inace vracam s posla. tada spucam ladno po tri cetiri minuta gledajuci je. pa cucnem spreda da je vidim iz novog ugla.
a sve me blam. ko da ce neko ga me vidi pa da pozove one iz Laze da me vezuju malo na ledjima...

a volim je, sta da vam kazem. nemam drugu!

poz.
P.S. e, da. a koliko sam puta posle tih seansi zaboravio da je zakljucam, ne pitajte!

- Player
- Garaža: Gtv V6 TB
tako da se skoro svako veche .malo. provozam. To je moj ventil u zhivotu. Od kada imam ovu Alfu (4 meseca) preshao sam malo preko 10.000 km... od te kilometrazhe oko 80% je bila psihoterapija

A shto se tiche zagledanja, chak mi je i alarm takav. Kada ga aktiviram, moram da chekam oko 5 sec pored auta pa da potvrdim zakljuchavanje
... jedino ume da bude nezgodno kad je napolju pljusak
Poshto se preko dana svega naslusham, vecinom sam nadrkanDa li ste nekad videli nekog pravog vlasnika Alfe da izadje iz auta, zakljuca i ode, a da ne pogleda auto za sobom...Ja nisam, a znam da kada parkiram i mrtav umoran u 4 ujutru, ja obidjem oko nje tri puta da je osmotrim iz svakog ugla...svaki put!

A shto se tiche zagledanja, chak mi je i alarm takav. Kada ga aktiviram, moram da chekam oko 5 sec pored auta pa da potvrdim zakljuchavanje

Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
TO BE LOSING !!!
Tema je odlicna! Pa aj i ja da dodam nesto.
Tesko je sve to opisati recima, jako tesko, jel ima tu svega, istorije, kulture, dizajna, tehnike, sporta a najvise ljubavi i srca.
Meni se ponekad i smeju, komentarisu :'ti si bre stvarno odlepio, Alfa i samo Alfa...' al ne marim, jel je meni lepo :cool
Cesto me mozete videti:
1. kako je perem i sredjujem satima, jer me to opusta od svakodnevnih idiotluka i stresa, a posle pranja sledi divljenje savrsentsvu elegancije i gracioznosti jednog od najlepsih automobila koga je auto industrija plasirala u poslednjih 10 godina....
Tesko ovo svi mogu da shvate, jel Alfa se voli i vozi !
Tesko je sve to opisati recima, jako tesko, jel ima tu svega, istorije, kulture, dizajna, tehnike, sporta a najvise ljubavi i srca.
Meni se ponekad i smeju, komentarisu :'ti si bre stvarno odlepio, Alfa i samo Alfa...' al ne marim, jel je meni lepo :cool
Cesto me mozete videti:
1. kako je perem i sredjujem satima, jer me to opusta od svakodnevnih idiotluka i stresa, a posle pranja sledi divljenje savrsentsvu elegancije i gracioznosti jednog od najlepsih automobila koga je auto industrija plasirala u poslednjih 10 godina....

Tesko ovo svi mogu da shvate, jel Alfa se voli i vozi !

- sasa bg
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 TBi
Kada me pogode neki .zuljevi., voznja me opusta. Volim tako kasno uvece da sednem u opranu masinu i krenem negde bez cilja, tako je bilo i veceras, kao puno puta pre toga, godinama unazad sa raznim automobilima. Kako ide vreme, ili kako sam poceo da vozim Alfe, sve vise volim, pogotovo u takvim intimnim trenucima, da se vozim sam, slusam reski zvuk, muziku, a na nekim lepim deonicama i situacijama je izgazim, i onda opet uzivanje-solo voznja. Bas sam to uradio i veceras.
Alfa je definitivno za ljude koji vole i znaju automobile.
Nekako mi je najdraze kada odvezem cicu kuci, ili recimo zavrsim blejku u gradu, da se sam vracam kuci, e tada uparkiram Alfu u dvoriste, stavim stolicu u blizini, pijuckam nesto i uzivam u miru. E sada zamislite, kada u kuci do moje, komsije imaju 2 Alfe (otac i sin), 33-ka i 156-ica i jedan komsija parkira koda nas svoju 166-icu. Sve 4 su uglavnom uparkirane, na ulici, na gomili. Pa kada se uvece nadjemo, dodjemo svi od negde, sednemo, blejimo, a masine ponosno stoje. Prolaze ljudi zastajkuju, gledaju i cude se
. Interesantno, po malo nadrealno.
Nekako mi je najdraze kada odvezem cicu kuci, ili recimo zavrsim blejku u gradu, da se sam vracam kuci, e tada uparkiram Alfu u dvoriste, stavim stolicu u blizini, pijuckam nesto i uzivam u miru. E sada zamislite, kada u kuci do moje, komsije imaju 2 Alfe (otac i sin), 33-ka i 156-ica i jedan komsija parkira koda nas svoju 166-icu. Sve 4 su uglavnom uparkirane, na ulici, na gomili. Pa kada se uvece nadjemo, dodjemo svi od negde, sednemo, blejimo, a masine ponosno stoje. Prolaze ljudi zastajkuju, gledaju i cude se

- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Uf, mogu se sloziti prakticno sa svime recenim...
mada jako je tesko naci reci da se to opise...
Znam samo da od kako sam kupio moju cicu razvuce mi se osmeh svaki put kad pridjem prozoru, pogledam dole i vidim tu ... ma ne mogu ni da je opisem...
Mada moram priznati da bas i ne volim kad moram da vozim iole duzu turu na kojoj ne mogu da je nagazim i cujem taj zlokobni reski zvuk kombinovan lepljenjem u sediste.. a onda kad isporucim putnike i ostanem sam zna se, pravac limitator, za sve pare!!!
mada jako je tesko naci reci da se to opise...
Znam samo da od kako sam kupio moju cicu razvuce mi se osmeh svaki put kad pridjem prozoru, pogledam dole i vidim tu ... ma ne mogu ni da je opisem...

Mada moram priznati da bas i ne volim kad moram da vozim iole duzu turu na kojoj ne mogu da je nagazim i cujem taj zlokobni reski zvuk kombinovan lepljenjem u sediste.. a onda kad isporucim putnike i ostanem sam zna se, pravac limitator, za sve pare!!!

- Ljuba
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.0 TS
Yamaha XV535 Virago - Lokacija: Beograd
Nisam bio siguran, ali sada sam se uverio... Mi smo komsije. Tvoja je crvena GTV preko puta solane!!!sasa bg napisao:Kada me pogode neki .zuljevi., voznja me opusta. Volim tako kasno uvece da sednem u opranu masinu i krenem negde bez cilja, tako je bilo i veceras, kao puno puta pre toga, godinama unazad sa raznim automobilima. Kako ide vreme, ili kako sam poceo da vozim Alfe, sve vise volim, pogotovo u takvim intimnim trenucima, da se vozim sam, slusam reski zvuk, muziku, a na nekim lepim deonicama i situacijama je izgazim, i onda opet uzivanje-solo voznja. Bas sam to uradio i veceras.
Nekako mi je najdraze kada odvezem cicu kuci, ili recimo zavrsim blejku u gradu, da se sam vracam kuci, e tada uparkiram Alfu u dvoriste, stavim stolicu u blizini, pijuckam nesto i uzivam u miru. E sada zamislite, kada u kuci do moje, komsije imaju 2 Alfe (otac i sin), 33-ka i 156-ica i jedan komsija parkira koda nas svoju 166-icu. Sve 4 su uglavnom uparkirane, na ulici, na gomili. Pa kada se uvece nadjemo, dodjemo svi od negde, sednemo, blejimo, a masine ponosno stoje. Prolaze ljudi zastajkuju, gledaju i cude se. Interesantno, po malo nadrealno.
ALFA ROMEO. No Comment, just respect!!!
Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”