Vozi MISKO

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Vozi MISKO

Ned Jul 30, 2006 11:04 am

Gas do daske i vozi ?

Slika
Zao mi je sto se nisam ranije setio , imao bih naj vecu kolekciju vozacke nemarnosti ljudi koji voze alfe a nisu alfisti . Od sada aparat stalno sa sobom . Ovo je sa dva auta , a gomilu sam bacio , Vlasnici su imali srece , levi pokrivljeni izd ventili , ( covek inace nije dosao na servis posle zamene dihtunga spanera kaiseva ventila i ako sam mu rekao da se obavezno vidimo za 500-800 km.
Desni je prosao sa samo jednim pokrivljenim , dok je jedna 146 TS , (taj spaner treba videti , a bacen je ) prosao sa svim iskkrivljenim pecurkama, Po principu ista prica culo se lupa pa prestalo a onda se ugasio posle par dana , a taman smo mislili da su simptomi prosli .Naravno kad je blokirao lezaj a kais klizao dok nije pukao .
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Jul 30, 2006 11:50 am

Jedan od razloga sto se to desava je zato sto masa ljudi cuje da se nesto cudno desava, ali ne zele da pitju sta je to i sta da rade, kako ne bi .ispali glupi., vec nastave da voze i da ne obracaju paznju na to. I onda se desi sta se desi, dodje do jos vece gluposti i bude .skuplja dara nego mera..
I ja spadam u one koji se ne razumeju bas mnogo u mehaniku, ali bar znam da cim cujem nesto sumnjivo, odmah pitam druge za savet.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 01, 2006 10:39 pm

Jedno pitanje - ima nekih motora kod kojih kad prezupci auto ne krive se ventili i samo treba da se uzupci ponovo to je npr yugo 1.3 i VW 1.8 stari kakva je situacija sa alfama?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 01, 2006 10:54 pm

Bokseri uglavnom do dva zuba nista , e sada u kom pravcu ... sa cetiri krivi ventile i to naj cesce u praksi izduvne , jos nisam video da je pukao klip i neku vecu havariju cak ni vodjice ostecene, od rednih i V zavisi koji je motor , kom prostor i osalo , svaki moze da stigne ventile pa i z 1.3 samo je pitanje i redji slucaj da ventili skroz budu otvoreni jer ih obicno bregasta vrati bar na pola naravno ako do havarije dodje pri velikom broju obrtaja sanse su da steta bude veca i kod alfi uglavnom samo sradaju ventili . ima dosta starijih modela sa lancem gde je takva mogucnost jos manja . 164 2.0 TS , 75 sem 3.0 V6 i sl.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 02, 2006 3:39 pm

Hvala na odgovoru.

Povratak na “Area Servizio”