Lezaj predpostavljam ali ne znam gde?

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Lezaj predpostavljam ali ne znam gde?

Sub Jul 29, 2006 4:00 pm

Cudan zvuk se cuje ispod haube. MIslim da je u pitanju neki lezaj, krestav zvuk koji dolazi iz pravca servo pumpe ili alternatora... Da li zna nek neki fazon kako da otkrijem iz kod dela dolazi pistanje? I koliko je opasno voziti auto u takvom stanju? Jos samo da napomenem da se cuje samo kad se auto zagreje, i da nije u pitanju kompresor klime jer kada ukljucim klimu zvuk se ne menja!
Korisnikov avatar
brera
Garaža: Alfa Romeo Sprint '86
Lancia Delta HPE 2.0 T '98
Saab 93 '2003
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:43 pm

Sub Jul 29, 2006 4:16 pm

zlatno pravilo kad su u pitanju alfe, cujes nesto cudno da skripi struze cvrci cvili... pravo kod majstora. nemoj kao ja da prodjes... nemas para da to popravis parkiraj dok ne stigne kes...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Jul 29, 2006 10:59 pm

Da li se pojacava kada motas volan i kako se cuje kada ukljucis sto vise el potrosaca ?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Jul 29, 2006 11:35 pm

Iskreno nisam obratio paznju, ali sad sigurno hocu, znam samo da se necuje ni malo kada je auto hladan.
zlatno pravilo kad su u pitanju alfe, cujes nesto cudno da skripi struze cvrci cvili... pravo kod majstora. nemoj kao ja da prodjes... nemas para da to popravis parkiraj dok ne stigne kes...
znam ja sta su pravila, i ako ih se neko prdrzava onda sam to ja :D ali ne mislim da je ovaj kvar toliko alarmantan, naime zeleo bi da znam prvo koji deo je u pitanju i za to trazim pomoc, pare naravno jesu problem, ali ovih dana se spremam da promenim majstora, po nagovoru prijatelja tako da cu verovatno od nedelje otici da pogleda o cemu se radi...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Jul 30, 2006 11:13 am

Kod alfi 14X se desava nesto vrlo neobjasnjivo a to je da creva od serva padnu u rezonansu i prave neki zvuk , da li je u pitanju neka krivina ili spoj cev crevo ne znam , imao sam dva slucaja da remontujemo pumpu , - nista - letvu - sve na probnom stolu savrseno a kada se stavi na auto svira , sto topliji vise za nijabsu i kada se mota volan ( ne racuna se do kraja kad proradi preliv tada mora da se cuje ) cuje se pojacano.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Jul 30, 2006 1:12 pm

Evo, nije me mrzelo da snimim, pa ako je moguce da neko prepozna kvar neka javi...
Ovako se cuje kada je auto haladan
http://www.kaktus.co.yu/alfa/hladan.zip

A ovako kad pocinje da ispusta bolne zvuke :(
http://www.kaktus.co.yu/alfa/zagrejan.zip
Korisnikov avatar
brera
Garaža: Alfa Romeo Sprint '86
Lancia Delta HPE 2.0 T '98
Saab 93 '2003
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:43 pm

Ned Jul 30, 2006 3:15 pm

zee napisao:Iskreno nisam obratio paznju, ali sad sigurno hocu, znam samo da se necuje ni malo kada je auto hladan.
znam ja sta su pravila, i ako ih se neko prdrzava onda sam to ja :D ali ne mislim da je ovaj kvar toliko alarmantan, naime zeleo bi da znam prvo koji deo je u pitanju i za to trazim pomoc, pare naravno jesu problem, ali ovih dana se spremam da promenim majstora, po nagovoru prijatelja tako da cu verovatno od nedelje otici da pogleda o cemu se radi...
tako sam i ja mislio a kao nisam bas laik za automobile i kvarove. (ispostavilo se da jesam :lool: ) ja sam imao utisak da je spao neki sraf sa nekog limcica ili tako neceg pa to zvrnda a ispostavilo se da je spaner i na putu ka majstoru je doslo do cudnog rada boxer motora :mad:
:mad:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Avg 25, 2006 10:54 pm

Pa red je da zatvorim ovaj topic... jer je ovaj kvar resen prosle nedelje, u pitanju su spaneri, zamenio sam jos dva kajsa, tako da je masina sad ko nova...

Povratak na “Area Servizio”