Razbio sam karter!!!

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Razbio sam karter!!!

Čet Jun 01, 2006 2:58 am

Jevremova na Dorcolu, sva raskopana i stoji saht koji viri ne vise od 5-6 santimetara, naravno ja lagano da ga prodjem, ali ne vredi zakacim ga, pocepam karter, svo ulje izleti napolje, nije preslo ni 200 kilometara tek sto sam ga zamenio! :mad:

Dodje Milos i odslepa me do Deshe, eto da potvrdimo i to koliko su ga nahvalili ovde na forumu...
A Milos je najveci kralj, iscimao sam ga najstrasnije da mi nije bilo njega, gurnuo bih auto u Dunav i resio problem! Kralju imas veceru od mene! :plavi_voli:

Inace me utesio da nisam prvi, pa hajde svi sa slicnim iskustvom da mi kazu ponesto, kako se to posle ponasa kad se zavari, jel sve normalno ili je to neka krpacina?! :?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 7:27 am

Cao!

:shock:
gurnuo bih auto u Dunav i resio problem

Heh.. tvoj rezon nedvosmisleno pokazuje zasto ti ispod nick-a nestoji member :oops:

Inache, shto se kartera tiche, sve ce biti uredu.

PS: Volvo, Subaru itd. imaju dovoljnu visinu da predju iznad takvih ispupchenja ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 7:44 am

Ma to je bilo onako u izlivu gneva, vise figurativno... ;)

Pa mislim da je problem bio sto sam bas u tom momentu kad je karter nailazio na saht naisao na jedan deo gde se put jos vise spusta, pa je ona auto malo klecnuo i to je bilo dovoljno da ga zakacim, tacnije onaj deo sto spaja motor sa menjacem, njega sam otkinuo!
A brzina je bila 0.001! :?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 7:52 am

Preko onog sahta u Jevremovoj ne moze NISTA zivo da predje jer ima ne 5-6cm nego dooobrih 10cm i vise. Ja se ustrucavam sa X-om da ga zajasim i predjem i sve nesto okolo obilazim, a ti krenuo preko, hraaaabro nema sta :)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 7:56 am

Ma nije stvarno bilo vise od 6-7 santimetara, Milos i ja smo gledali! Dok sam ga cekao da dodje gledao sam kako jedan po jedan prolazi, Astra, Fabia, ma oni nemaju problema sa tim, a meni je sve stock...

Ma ustvari ja sam ga video i nisam ciljao na njega, ali u momentu drugar koji je bio sa mnom kaze:.E ne pravo, nego desno!. i ja pogledam nazad, drugi auto mi se zalepio za dupe pa ne mogu da se vratim i obidjem saht, pa onako stegnem zube i pokusam kao po jajima, ali... :?

Nezgodan momenat, ugao...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 8:06 am

Dobro, ajde, nadjemo se na 8cm, znam taj saht jer zivim u Jevremovoj, ali kako god, ubuduce nemoj da te mrzi nego najasi tockovima na saht pa polako gore i jos lakse dole i nema problema ;) Dobro si prosao, mogao si i pumpu da iskrivis...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 8:13 am

Meni otisao homokineticki zglob.... :(

Jel mogu i ja da probam da ga gurnem u dunav :P :P :P
Vo
Vocko
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 8:16 am

Ja sam uspeo da ga promasim, a jos sam nocu vozio u normalnom, a zatim i u blazenom :) stanju.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 8:17 am

Pa i ja sam bio sinoc i video sam ga, ali eto... Pogresna procena! :?

A moze li da se napravi nesto sto bi stajalo dole kao zastita?! Recimo kao neka limena oplata, eto da bar malo ublazi taj eventualni udarac, da ne bude direktan, opet to bi dosta pomoglo...

Nesto ovako...

http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/ ... :2910.html
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 8:31 am

moze da se napravi od aluminiuma, to je dobro resenje... samo tek ces sada vise da obracas paznju na neravnine na putu... kao sto kaze 206 najases tockom preko sahta i ides dalje...

ne brini nisi polupao pumpu jer su bar to lepo resili, pumpa se nalazi gore visocije, dole na dnu kartera je cevka sa mrezicom, ne mari, zavari i vozi...

i kupi 16-tice, podicices karter od patosa za par mm (u zavisnosti od gume) koji ce da znace, i auto ce izgledati lepse... :plavi_voli:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 8:40 am

Pa ako stavim 2054516 bice nizi za 5 mm, ali ako stavim 2055016 to je vise za 15 mm, ali opet baloni...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 8:44 am

ti vec nosis balone, tako da ti varijanta /50 potpuno zavrsava posao... i 15mm nije malo...
Korisnikov avatar
imandic
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9JTDM 110kw
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 11:56 am

Čet Jun 01, 2006 8:54 am

Pre neki dan sam gledao u SATu da stetu na automobilu nastalu losim uslovima na putu mora da pokrije preduzece za puteve (ili kako se vec zove)...Samo treba pozvati policiju na lice mesta i po mogucstvu slikati uzrok stete...

Jel to neko probao?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 9:00 am

Ma znas sta, ova zemlja nema ni zastavu, grb i himnu a ne jos tako nesto da ocekujes... :?

Ali slazem se sa tobom, to bi moralo da bude tako, sve se nadam da ce se takve stvari sve vise dovoditi u red kako se priblizavamo EU, ako se priblizavamo...

Mada je ovo bila moja krivica, ali opet sta trazi predmet od 6-7-8 santimetara na putu?! :evil:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 9:41 am

Po opisanom nije ni tvoja greska, vec KONJA koji ti se nabio u zadnjicu i onemogucio normalan manover. Zna se zasto postoji rastojanje izmedju auta, trebao si da zakochis da se ukopash na licu mesta i pustish ga da ti se majmun nabije u dupe , njegova greshka!!!!

Tu si napravio greshku ;) , naseo si na provokaciju okoline :(
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 9:50 am

Pa isao sam linijom manjeg otpora, ionako je guzva u gradu, svaki seljak legne na sirenu zbog najmanjeg zastoja a nisam hteo da se peglam sa njima i tako ja nastavim dalje...

Ali sta je tu je, evo karter je skinut nosi se na varenje, pa videcemo valjda necu morati da trazim polovni...

A sto se tice vozaca u BG, sinoc dok me Milos slepao na drugi kraj grada par njih je htelo da prodje izmedju nas, znaci mislio sam da ce da pokidaju i mene i njega, legao sam na sirenu kao blesav da bi nekako stali!

A ima i nase greske, nismo stavili nikakvu maramu ili nesto tako mada... Ne verujem da bi videli u onoj guzvi i jurnjavi... :evil:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Čet Jun 01, 2006 10:04 am

Zivim u tom kraju, ne vozim Jevremovom vec nedeljama. Nezgodno je sto uopste nije jasno da li sme ili ne sme da se ide tom ulicom. Negde pregrade, negde ne. Ko ne zna taj kraj moze na par mesta da naleti na nekoliko .minskih polja....najgora su duboka ulegnuca u asfaltu koja izgledaju kao da su u ravni sa ostalim delom kolovoza u Siminoj i Kapetan Misinoj, pa ako se naleti brze moze i branik da se odvali.
Zastita za karter je dobra stvar, jedino sto ce malo cesce grebati tu i tamo, ali ces zato znati da je .situacija kriticna..
Acqua-Olio-Benzina
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 10:22 am

Na 156 bi trebala biti plastika dole, ali mnogi to skidaju jer im grebe... Na Hrvatskom forumu je jedan cak rekao da mu se rasteglila pa se vuce po putu... ;)

Pogledacu ako danas uzmem auto gde moze da se zakaci ta zastita, sto sire po mogucstvu, na dve najudaljenije tacke levo i desno, da moze da radi, bar jedan santimetar tu u sredini gde je najopasnije...

Ma ta ulica je otvorena, u susednoj su zatvorili jer snimaju film, mada i ova bi trebala biti zatvorena, eventualno za one koji zive tu, a oni i znaju o cemu se radi!

Pa to je, saht nije bio visok koliko je teren oko njega bio neravan i malo naginjanje auta, ili upad u tu neravninu i desava se isto sto i meni!
A plus sto ja nisam bas jos uvek navikao na .visinu. auta, pa jos uvek ponegde zakacim i prodjem brze nego sto bi trebalo!
E ne vise posle ovoga, sigurno!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 10:41 am

Ta plastika na 156-ici po mojoj proceni sluzi samo da zastiti motor od vode, i da ti zna kada si preterao sa voznjom. Ali sto se tice mehanicke zastite mislim da ta plastika ne sluzi nicemu. I ja se vodim idejom da kupim onu alu oplata, pa nek se ona grebe ali cu zastiti auto od ovakvih situacija.

Ipak mislim da bi trebao pokusati podeti zahtev za ostetu Beograd putu, ne kosta te nista a samo mozes da dobijes.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 10:48 am

Pa to sam trebao odmah, a sada ko to moze da dokaze...

Ma dobro, svaka skola se placa...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 10:55 am

Pa imas Milosa i Deshu kao svedoke?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 11:10 am

Milosa sam vec dovoljno iscimao, a Deshu cak nisam ni video ni upoznao, ostavio sam mu auto ispred kuce jer nije bio tu, tako da... ;)
Veruj mi da mi je lakse da platim to nego da se sa njima peglam! Tako sam isao da se zalim za kaznu za parkiranje u zoni II jer nisam stigao da preparkiram auto, cekao sam dokumenta u spanskoj ambasadi, a ne mogu da izadjem odande kad ja hocu, cak sam i platio dve karte jednu za zonu II i jos plus za zonu I i nista, samo me odbili... ;)

Ma opusteno, ja da sam hteo da gledam na svaki dinar ne bih uzeo Alfu... :mrgreen:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 11:25 am

Razumem te u potpunosti, ali ja poludim zbog idiota koji ma je tesko da obeleze rupe, kratere, izbocine nakon radova na putevima. A jos kada pomislim na to kako je bilo tebi to vece, ma pobio bi sve te ne odgovorne putare :mad: :evil: :twoguns: :ak: :AR15:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 11:45 am

Hahaha, bas tako! :mrgreen:

Sta da ti kazem nego da uvek moze gore! Eto jedne godine idem na za Crnu Goru i krenem da obilazim dole u kanjonu Morace kad odjednom nailazim na most a leve trake nema! :shock: Mozda je i bio znak, ali gde?! Oni stave onako negde gde se jedva vidi pa ti ako ga ne trazis neces ga ni naci! ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 01, 2006 12:04 pm

Ajde mogu da ih razumem sto rade asfaltiranje ulice godinu dana i slicno, ali nikako mi ne ide u glavu kako mogu da ostave takve stvari ne obelezene. Nije problem ako razbijes auto, jer se ono popravi ali ne daj Boze da se zbog toga neko povredi ili pogine. Ali jos jednom da se podsetimo da zivimo u Srbiji, zemlji .nebeskog. naroda :mad:

Povratak na “Area Servizio”