ARCS i "Delta M"

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Ned Okt 23, 2005 1:07 am

BTW, jesu li oni svesni naseg postojanja? Mislim, ono, ako jednog dana naprave neku promociju da nam posalju par pozivnica pa da se mlatimo oko njih ;) :lool:
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Ned Okt 23, 2005 2:16 am

Moj post o skupu u Bugarskoj je premesten na diskusiju o problemima u Nisu...ako moze da se vrati, jer je tamo totalno off topic, a ovde ima smisla.
Bice prezentacija 159 sigurno jer su ljudi u Delti vec isli u Italiju na seminar o 159.
Kakva ce biti prezentacija nemam pojma, ne ocekujem Bog zna sta jer im je Honda glavna preokupacija. Ljudi u Delti ne vole Fiat jer nemaju dobar (prema njihovim recima) back up od strane Italijana u smislu informisanja i treninga, a posto je Delta lihvarska firma narocito ih nervira ogroman broj reklamacija u garantnom roku koji moraju da resavaju. Mislim da ce Delta da otkaci Fiat cim im Honda zazivi. Sa Alfama nemaju toliko problema i oni poticu uglavnom zbog loseg odrzavanja od strane vlasnika.
Mislim da treba biti realan i svestan sebe kada se pitamo da li Delta zna da postoji Alfa club - pa ne zna sigurno i mislim da je na klubu da napravi prvi korak. I alfisti u Hrvatskoj su imali nikakav odnos sa Autocommercom koji isto kao Delta samo odradjuje posao i bila je masovna pljuvacina po zastupnku. Ali su se ljudi organizovali, napravili kontakt i pocelo je da funkcionise, stavljen je i baner na sajt, organizuju se susreti u auto salonima...
Mislim da nije tesko da Klub (koji je registrovano pravno lice) napravi dopis "mi smi ti i ti, postojimo od tad i tad, imamo toliko i toliko clanova i jos toliko simpatizera, voleli bi to i to (sponzorstvo, organizovanje susreta, popusti, bla, bla...), da li mozemo da se sastanemo, u obostranom interesu zbog...Mozda i ne bi proslo bezveze, sto kaze Del boy "He who dares - wins!!!". Isto bi trebalo napraviti i prema ljudima koji odrzavaju Alfe.
Acqua-Olio-Benzina
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 23, 2005 2:42 am

Zasto si tako siguran da Delta ne zna za klub?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 23, 2005 3:06 am

Pa i da zna.... koliko je od vas ljudi kupilo Alfe kod njih? I koliko njih to planira da ucini? Koja je njihova korist od svega ovoga? Ovde se kupuju polovna kola, budze se u domacoj radinosti ili u malim neovlascenim servisima. Koliko je novih Alfi prodato u Srbiji i da li je neko od tih ljudi clan kluba?
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 23, 2005 3:12 am

Da dopunim Alfacrazy-a; ARCS je kontaktirao Deltu, obaveshteni su i od strane Italijana, a chak smo imali i jedan sastanak sa marketing menadzerom (tachnije njegovim pomocnikom), par puta sam razgovarao i sa prvopomenutim. Na sastanku su dobili paketic sa vizit kartama flajerima, privescima i stickerima - mi smo od njih dobili vizit kartu sa rukom ispisanim brojem telefona i parche papira na kojoj je neka generalija o GT-u i 156-ici (crosswagon). :( :( :( bili su obaveshteni i za skup u NS-u, ali niko se nije pojavio (pored obecanja da hoce)...

Od dana kontaktiranja do danas nismo dobili ni jedan mail podrshke ni jedan predlog za bilo shta, a veruj bili smo krajnje reprezentativni u tom kontaktu... Jbga, Balkan.

Ja nadu ne gubim, samo ponekad splasne entuzijazam... Bugari su definitivno za primer! :D

p.s. Josh jedan dodatak, trazhili smo Delti da nam poshalju banner (josh na sastanku) - chisto radi kurtoazije da ga stavimo na site, odgovor je bio; ma znaju ljudi gde se mozhe kupiti Alfa... Bash losh trip.
Korisnikov avatar
starac vujadin

Ned Okt 23, 2005 10:51 am

Ovo je post koji sam napisao jos pre svih ovih prethodnih:

Ne verujem da su u Bugarskoj Alfe brojnije nego kod nas. Mi smo Alfe mogli da kupimo pre skoro 40 godina u Jugoslaviji (u Beogradu je prvo mesto bilo u Krunskoj ulici), a vise Alfi od Srbije u okruzenju je bilo jedino u Sloveniji...vaznije od toga je cinjenica sto je za to vreme stvorena odredjena tradicija Alfe kod nas, dok Bugari do pre 15 godina skoro da nisu znali za Alfu. No, sve se menja ("i mi smo jeli viljuskom kada su Englezi prstima..."), i ne sumnjam da su oni vise napredovali po tom pitanju, ali po broju kola nas sigurno nisu stigli. Odgovor zasto je u Bugarskoj napravljena uspesna promocija sigurno lezi u necem drugom, ali to je neka druga tema. Na toj promociji nisam video nijedan auto, sem 159, koji ne postoji kod nas...Ima i ovde GT juniora, Berlina, Guilia, Alfetta...novih Alfi, ima i 156 gta, ima i trkackih Alfi, mogla bi kod nas da se napravi 5 puta bolja promocija od ove. Stvar je u povezivanju...
A inace, taj Petko je pravi manijak za Alfe i prisutan na svim evropskim forumima vezanim za Alfe.
@kilazz
Super, drago mi je da ste pokusali (sto je i normalno), treba pokusati jos jedanput kada bude opet skup u Beogradu. Nisam optimista, ali k`o sto rekoh nikad se ne zna. Kada bi neko od nas znao Uskokovica (direktor Delta M, inace voli Alfe) ili Milku Forcan, onda bi se sigurno potrudili. Ja znam ljude po Delti, ali to nije takav kvalitet kontakta koji bi obezbedio njihov angazman, no ako mi se ukaze prilika normalno da cu pokusati. Ne znam da li ste pokusavali sa ovlascenim (i neovlascenim...) servisima i oni su bitni...Sve bi bilo drugacije da je sada `98,`99 kada su prodavali dosta 156-ica i kada su imali daleko vise entuzijazma. Nadam se da ce u bliskoj buducnosti postojati neki Fiat Srbija d.o.o ili tako nesto, pa ce bolje da se radi, a ne "preko one stvari"
@zen
Pa vrlo je bitno doci i do vlasnika novi(ji)h Alfi. Vecina njih gleda na Alfe kao na potrosnu robu, ali sigurno ima i entuzijasta...Eto, recimo lik koji ima 156 GTA, delovao mi je prilicno napaljen na Alfe kada sam pricao s njim na ulici. Jedino sto je to bilo pre vise od godinu dana kada nisam znao za klub, forum, itd...Vidis, ovde na cbc ljudi su vrlo cesto okupljeni oko tehnickih saveta kako sta popraviti,gde naci jeftin deo, a to je opet vezano uglavnom za starija kola. Ovi koji imaju novije Alfe, oni to uglavnom teraju kod Delte. Znaci, klub je proistekao iz takve sredine (ok, hvala Bogu, neka je samo proistekao iz necega...), ali sada tu pricu treba nadgraditi. Kao i da su se okupili neki bumbari sa sve novim Alfama i osnovali klub, morali bi da dodju do ljudi koji voze boksere, 75-ce itd...Jedno bez drugog ne moze, ali treba imati strpljenja. Ima tu puno ideja, ali sam i sa ovim malo razvukao.
Acqua-Olio-Benzina
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 23, 2005 2:07 pm

Starche, iskustvo govori iz tebe. :lool: Naravno da cemo ih kontaktirati ponovo (Deltu) - nemamo predrasude, znamo ko smo i gde se nalazimo.

Vezano za ovlashceni/neovlashceni servis - plan postoji i uskoro treba biti primenjen, vishe o tome ukoliko ga ostvarimo. :)

pozz
Korisnikov avatar
Viper
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:29 pm

Ned Okt 23, 2005 3:39 pm

Ja mislim da su vas oni ladno ispalili na onu nasu poznatu foru"ma ko su ovi dosli tu pa nam pricaju o nekom klubu" daj boze da nije ovako ali se bojim da je bas tako. :oops:
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 23, 2005 3:53 pm

Od Delte garantovano nema nista :mad: radi reda ce dobiti poziv za sledeci skup.Posle toga ARCS preduzima krupne korake....... :cool ;)
Korisnikov avatar
Viper
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:29 pm

Ned Okt 23, 2005 8:21 pm

Tako i treba nema niko nama da pomogne osim nas samih, samo napred i zaboravite ove shabane iz Delte. :mad:
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 23, 2005 8:54 pm

zen napisao:Pa i da zna.... koliko je od vas ljudi kupilo Alfe kod njih? I koliko njih to planira da ucini? Koja je njihova korist od svega ovoga? Ovde se kupuju polovna kola, budze se u domacoj radinosti ili u malim neovlascenim servisima. Koliko je novih Alfi prodato u Srbiji i da li je neko od tih ljudi clan kluba?
Potpuno se sla
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 24, 2005 12:11 am

Ja mislim da je Fiat glavni problem u ovoj prici.
Naime Fiatovi automobili su jako popularni u Evropi (Punto) i kod nas imaju realno trziste i popularnost, prati ih i tradicija sa Zastavom, itd. E sad ako hocete da prodajete Fiat-e i ogrebete se za deo tog uspesnog kolaca, dobijate Alfe i Lancia-e u paketu, koje upotpunjavaju sportski i luksuzni deo cele ponude. (Taj deo je nazalost u Srbiji mnogo vise rezervisan za nemacku auto industriju.) Slicna stvar je i sa cuvenim "Porsche SCG" koji je prodao koliko Porsche-a u SCG ?? I oni zive od Polo-a, Golfova i Audi-a. Dok francuzi to ne rade. Peugeot vam nudi 206 i 407, Citroen C2 i C5...
Da ne duzim vise preci cu na zakljucak:
Niko nije zainteresovan samo Alfe da prodaje! I dok se takav ne pojavi tesko ce se situacija sa promocijom promeniti...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 24, 2005 12:59 am

[quote="vlada"]
Najbolje bi bilo kada bi neko drugi, ozbiljniji preuzeo zastupni
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 24, 2005 1:04 am

Ma, Laki, pripreti im da ce onaj ludi Boost da ih ocrni kako nemaju pojma sta radi i da samo vidi glad za novcem kod svake firme u SCiG, ce se trgnu ;)

Jbg. Balkan zista i to zeshci :(
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 24, 2005 1:15 am

.Sve bi bilo drugacije da je sada `98,`99 kada su prodavali dosta 156-ica i kada su imali daleko vise entuzijazma. Nadam se da ce u bliskoj buducnosti postojati neki Fiat Srbija d.o.o ili tako nesto, pa ce bolje da se radi, a ne "preko one stvari"
Ma nemoj bre da se zavaravamo ..................... 98 i 99 su oni nesto i radili po pitanju marketinga .............. Koliko si tada vidjao reklama o 145 i 146 ????? Seti se malo svih kosarkaskih utakmica ................... u sred utakmice i na poluvremenima non stop se vrtele reklame , ono tipa sportsko srce itd ...................... kao 145 plava krece sa pumpe itd ...............

Koliko sada vidjas reklama ????? Znas li da je tada Radulovic prodavao slovima i brijem 2 auta godisnje , a da je cini mi se 98 delta prodala 242 automobila 145-146 !!!!!!! ali koliko si tada vidjao reklama za BMW ????? Ni jednu , a Alfinih stotine ....................... Onda se sve preokrenulo .......... Radulovic se edukovao , a ovi otosli u K .................... Ljudi bre moramo i mi na balkanu jednom da shvatimo da marketing prodaje robu ................ pa onda imidz se gradi ponudom ................ Sta Delta ima da ponudi ????? Stilo u dve verzije motora , Punto u dve verzije ............... 147 u jednoj ......... 156 cini mi se takodje ................. 166 vise i nema ( a seti se samo koliko ih je bilo i to novih 99 po gradu ) ................... GT imaju jednu 2.0 i jednu 3.2 ................... Od lance samo Ypsilon .................. ma ajde bre pogledajte cenovnike iz okolnih zemalja sta nude ................ a pogledajte i kod nas ostale .....................

Ovo su bre susteri , i daj boze da se FIAT njih otarasi ................. da vidim svi se zale na kvalitet Fiata .................... i slovenci , i hrvati i svi drugi , bas im lose ide ...................

A i miskovic prodaje samo Fiate , i to one za policiju , i teretni program ............. verovatno ulazi u tolike poslove da bi posle o svom trosku to popravljao :? :? :?

Ma oni bre rade samo one poslove gde moze da se drmne lova .............. to je razlog ................... posle svega sta njih boli kao uvo za popravke u garantnom roku , kad troskove tih popravki snosi proizvodjac ................. Mogu oni da lupaju sta hoce ................. ali krivci za sve su oni , i SAMO ONI ................ SHUSTERI
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 24, 2005 1:19 am

Ajde Deki,usmeri tu energiju na jedno fino pisamce na italijanskom...;) ;) ;)
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Pon Okt 24, 2005 1:27 am

uhhh.... nisam video da je moj post prebacen ovde pasam pisao na starom thread-u... cut&paste:

Ma to su bre smradine jedne najobicnije... Samo kinta bato... Brukaju brand totalno...Prvo zaposlili su neke cupi u dopichnjacima, OK lepo za oko ali ima drugih mesta za to (Silikonska dolina- Strahinjica Bana u Bgd-u prim.aut.), koje poj'ma nemaju sta ih pitam... npr - "Alfa 159???? Izvinite samo da pozovem kolegu..." koji se pojavio pola sata kasnije koji je takodje poceo da lupeta gomilu gluposti... Drugo, sve do ovog poslednjeg sajma najslepackiji stand, nikakve hostese, fotokopiran press i pop materijal, nijedan ljudski prospekt, nista - ali nista od ziberzonglica tipa makete-modeli, kape, majice... promo materijal???? A jel' se to maze na'leba? uzas & sramota... Kupio sam skoro delove tamo u vrednosti od skoro 40.000 dinara i dobio sam na poklon privezak (supacki) za kljuceve... Ma hvala, bas ste zlatni... J*be se njima... Alfu obozavam, Deltu - bljak!!!!!
Slika
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 24, 2005 1:31 am

Sve sto je Deki rekao do najmanjeg zareza je tachno,marketing za Alfu kod Delte prakticno i ne postoji,ponuda modela mizerija,usluga losa i preskupa,nemarni su i nezainteresovani jer Miskovic ima pametnije posla nego da se bavi sa Alfama a zasto? Pa zato sto je to sitna lova za njega mnogo je veci kolach sa Fiatom u segnemtu malih vozila,tu sad i mutljavina sa Hondama,pa teretna vozila...sedi se na 5 stolica

iskreno ne znam da li bi nam ovakva Delta bila kompliment ili bruka da se pojavi na bilo kom nasem skupu u bilo kom svojstvu osim kao posmatrach.

Nadam se i voleo bih da Italijani sami raskinu saradnju i nadju novog zastupnika za Alfu a Delta nek radi Fiata i Hondu posto im je tu rachunica najunosnija.
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Pon Okt 24, 2005 1:38 am

starac vujadin napisao: ima i 156 gta, ima i trkackih Alfi, mogla bi kod nas da se napravi 5 puta bolja promocija od ove. Stvar je u povezivanju...
A inace, taj Petko je pravi manijak za Alfe i prisutan na svim evropskim forumima vezanim za Alfe.
Stvarno ima prava 156 GTA u Srbiji??? Ko, gde?????? Zovi na prvi sledeci skup OBAVEZNO... Ili nek' svrati do mene u perionicu... imace EXTRA uslove ;)

Petka znam sa britanskog AlfaOwner board-a... Vec par godina... Relativno skoro sam ovde pisao da imamo poziv od Bugara da dodjemo na skup tamo (bas ovaj skup zbog koga je sve ovo poteklo)... Moram da kazem da sam bio prilicno izignorisan... Ne sluzi nam na cast...
Slika
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 24, 2005 1:42 am

Momci, SAAB ima iste probleme kao i Vi sa Alfom, Srbija :(
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 24, 2005 1:49 am

Pa ne samo ovde BOOST nego to ide i preko granica veliki igrachi veliki kapital placeni testovi i sl...ali da 159ka bude osma a SAAB poslednji 11 na onom testu i da smrdljivi Mondeo bude treci mislim dno dna :roll:
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Pon Okt 24, 2005 1:49 am

@AlfaPerSempre
Upravo tako... Gama im je je ocajna... 156, 147 jedan benzinski, jedan dizel motor GT samo 2.0, 166 3.2 i a u ku*ac, ... Pa onda, gde su GTV i Spider????????????????? Pogledajte samo ponudu gorepomenutog hrvatskog zastupnika... Ma da skupimo kintu i krenemo mi u biz... Garantovano bi smo prodali vise Alfi nego ovi mufljuzi... Bole njih ku*ac za promociju brand-a... Mafija...
Slika
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 24, 2005 2:04 am

156V6 >> O kakvom je testu rech? :?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 24, 2005 2:13 am

Quattroruote gde je odradjen veliki uporedni test od 11 automobila

bilo je vec dosta rechi o ovome u topicu za 159ku test je izazvao brojne polemike(ne sam test nego rezultati koji su krajnje diskutabilni najblaze recheno)
Korisnikov avatar
starac vujadin

Pon Okt 24, 2005 2:51 am

Delta,Delta...sta da se radi, nikome nije mila, ali ona prodaje Fiate i Alfe...i to je nemilosrdna cinjenica. Kao sto neko ne voli i nema poverenja u policiju, sud, ili neku drugu instituciju ali na kraju mora njima da se obrati ako dodje do necega.
Manje vise svi zastupnici iz starijeg esalona su se umorili i smenjuju ih novi, pa ce verovatno da Fiat da nadje nekog novog ili sto bi bilo najbolje - da napravi svoje preduzece ovde kao Mercedes, jer koliko sam informisan njih ce Delta verovatno da sutne cim im krene sa Hondom. Oni su se totalno bacili na Hondu, a Fiat rade tek reda radi, ali jos Miskovic nije odlucio da li ce nastaviti s Fiatom. Ako nastave onda ce vise uloziti u marketing.
Inace, on na pandurskim Punticima nista nije zaradio, to je skoro poklonio posle 5. oktobra, ali dere na odrzavanju istih...kao i Radulovic i Verano. Ima i mnogo gorih firmi od Delte, zamislite kako bi bilo kada bi zastupstvo uzeo recimo Autokomerc komision...dno od firme! (inace jurcaju unaokolo da prezumu neko zastupstvo jer ne zele da budu samo dileri VW).
Alfe se ne mogu prodavati odvojeno od Fiata (jer se to nikome ne bi isplatilo), ali moraju da imaju odvojene salone i servise. To je korporativno pravilo koga se Delta ne drzi.
Sto se tice lagera i asortimana, morate da znate da se na pojedine verzije daju popusti i onda se to narucuje, a ostalo ide po narudzbini. Nije bitno da ti lager bude lep, nego da mozes da poslujes od toga...inace propadas brzo.
Kritikuje se servis i marketing Delte, ali najgora stvar je Prodaja. Majko mila...Ovde sam jedanput pisao kako je moj drugar hteo da kupi Alfu GT, nisu ga zarezivali 2% u salonu, pa je kupio SLK...Kad sam sebi gledao 156, odem da vidim njihov lager polovnih, a oni krenuli nesto "nema...rezervisano...ne znamo cene..." Znam jos sto primera koji mi pricaju ljudi iz Delte (tamo niko nije zadovoljan)...
Neko je pitao za prodaju Porschea - prodali su vise Cayenna, nego Delta Lancia-e, potpisujem!
Ovde je neko pitao ko odrzava auto kod Delte - eto ja, ali mislim da cu preci u Amag jer ce krace da mi stoji auto u servisu, sto mi mnogo smeta kod Delte. Inace, nisam bio nezadovoljan kvalitetom servisa, pa cak ni cenama u Delti i izgleda da sam tu izuzetak na forumu...a ko zna, mozda sam i imao srece sto mi se na autu nista jos ozbiljno nije desilo (kuc, kuc).
Medjutim, iz ovoga se vidi i jedna stvar na kojoj treba poraditi - na forumu i klubu nema puno novijih Alfi (tek pre neki dan se pojavila prva 147), i bilo bi dobro da imamo vise ljudi koji kola odrzavaju u Delti, ne zbog Delte, vec bi to bio znak da se krug ljubitelja "podmladio".
I na kraju nesto lepse za speedfreaka968 (video sam ti auto u garazi kod Pionirskog parka - lep je ;) ) - da, ima 156 GTA, crvena, uvezena iz Makedonije (ovi iz Delte ga nesto zajebavali :( , on otisao i kupio novu u Makedoniji), felne telefonke, rucni menjac (otvorio mi vrata, a ja ozaren: "jao super imate rucni menjac, a ne selespeed", on me gleda zacudjeno "stvarno...ja se nerviram jer nemam selespeed, morao sam dugo da ga cekam, a jel to ne valja...?"..."ma ne, nije da ne valja, nego ovakav auto je bolje voziti sa rucnim, bolji je osecaj"..."a, pa dobro, ja to bas ne vozim brzo...". Video ga dvaput, ali odavno nisam, ima vise od godinu dana. Nadam se da ce to biti moj sledeci auto...ili GT 3.2
Acqua-Olio-Benzina

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”