Kolega kupio 145 1.4 TS ali ima plasticnu usisnu granu. Ima li neko info da li moze da baci tu a da na otpadu kupi aluminijumsku od 145/146 modela?
Koliko to moze da kosta i gde traziti?
BTW, kad je auto skroz hladan, jako tesko pali, a kad upali, digne broj obrtaja na 1200-1300, treba mu jedno 5 minuta grejanja da bi mogao da krene. Ako u medjuvremenu pritisne gas auto se ugusi, broj obrtaja padne na 400-500 ali se ne ugasi, vec opet digne obrtaje na 1200-1300...
U tih par minuta, broj obrtaja lagano pada, i kad padne na oko 1000 onda moze da krene da vozi...
Menjana je lambda (nova sonda na dijag. kompjuteru pokazuje jako visoku vrednost stalno, od 0.6 - 0.7v), nema gresaka nikakvih, protokomer pokazuje OK vrednosti...
Senzor temperature vazduha je ugradjen u protokomer (1.5.5 je ECU)...Svecice su prilicno dobre (male su originalne, velike su cetvorokrake od nekog nepoznatog proizvodjaca, stim sto su 2 kraka veca, a 2 manja)...
Ima li neko ideja...
Plasticna usisna grana
- imandic
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9JTDM 110kw
-
Go
- Drug Član
neka kupi champion svecice velike nisu skupe
i meni se to deshava na 156 1.8 (isto 1.5.5)
i uglavnom sam skontao da je problem u programu kompjutera koji je napravljen zeshce loshe da ne bi pao CO test kad je hladan auto ne obogacuje smeshu nego je osiromashuje(bolesno)
tako da je jedino reshenje REMAPING ili kod nas popularnije CHIPTUNING
osim ovoga moguce je da je problem u senzoru temperature motora,ili u kablovima do svecica
Znaci:
1.Kupi champion svecice nisu skupe kao NGK,a rade
2.Pcisti protokomer vazduha isopropylacoholom
3.Proveri kablove
4.Senzor temperature motora
...
a ako nista ne pomogne na remaping....ja cu uskoro
inace meni se mnogo bolje ponasa od kako sam sklonio katalizator i od kako sipa mb98,trosi manje i bolje ide
i meni se to deshava na 156 1.8 (isto 1.5.5)
i uglavnom sam skontao da je problem u programu kompjutera koji je napravljen zeshce loshe da ne bi pao CO test kad je hladan auto ne obogacuje smeshu nego je osiromashuje(bolesno)
tako da je jedino reshenje REMAPING ili kod nas popularnije CHIPTUNING
osim ovoga moguce je da je problem u senzoru temperature motora,ili u kablovima do svecica
Znaci:
1.Kupi champion svecice nisu skupe kao NGK,a rade
2.Pcisti protokomer vazduha isopropylacoholom
3.Proveri kablove
4.Senzor temperature motora
...
a ako nista ne pomogne na remaping....ja cu uskoro
inace meni se mnogo bolje ponasa od kako sam sklonio katalizator i od kako sipa mb98,trosi manje i bolje ide