Things I`ve learnt after owning my AR 2 years!
-
Sa
- Drug Član
Things I`ve learnt after owning my AR 2 years!
1. People over 30 can't find the rear door handles.
2. Whenever you tell someone you own an Alfa their first sentence is always "I've always liked Alfa's but . . ."
3. You will get sick of saying "Rust was only bad on the older models" and "No. No more unreliable than any other cars I've owned".
4. You WILL come to think that all the world's evils - whether car-related or not - is something to do with the "MAF"
5. You will come to realise that people who constantly go on about you "owning a Fiat" are sad knobs.
6. People will stop to let you pull out into traffic. If you'd bought a BMW you would have spent the equivalent of 2.3 days over the last year waiting to pull out (scientifically proven - honest)
7. Walk out of ANY bar, ANYWHERE with your mate who owns a 3-series BMW and I guarantee the totty you've just picked up will want to get in YOUR car - this works right down to M3 v 1.6 TSpark level.
8. The fuel gauge is just taking the piss. Don't be offended - and stop flicking if with your finger, it makes NO difference.
9. The dealers are also taking the piss. Feel free to flick them as much as you like - then f**k off to a good independent.
10. 98% of Alfa owners are terrific people who feel the Alfisti passion in their bones. The other 2% are f**kwits who couldn't afford a BMW.
11 Yes, they're good round corners but they DON'T have anti-gravity fitted as standard.
12. The missus will soon get used to walking the half-mile to the supermarket entrance cos you're worried about "dings".
13. You'll eventually stop denying you looked back at the car 6 times during that half-mile walk.
14. There's not a squeak or rattle that can't be covered up with the radio.
15. The answer to most problems is "don't worry, they all do that"
16. It's quite normal to have to press the boot release twice to open it.
17. When taking your children for a drive in the countryside, you will hear them shout things like "Faster daddy, faster!!" when they see open road.
18. Your mood will vary with the way the car is running. A smile at work in the morning means you have just been treated to a "spirited drive". A F**K OFF sign means you haven't!
19. Most of the parts that break on the 156 are made in Germany
Tekst preuzet sa sajta http://www.alfisti.hr
2. Whenever you tell someone you own an Alfa their first sentence is always "I've always liked Alfa's but . . ."
3. You will get sick of saying "Rust was only bad on the older models" and "No. No more unreliable than any other cars I've owned".
4. You WILL come to think that all the world's evils - whether car-related or not - is something to do with the "MAF"
5. You will come to realise that people who constantly go on about you "owning a Fiat" are sad knobs.
6. People will stop to let you pull out into traffic. If you'd bought a BMW you would have spent the equivalent of 2.3 days over the last year waiting to pull out (scientifically proven - honest)
7. Walk out of ANY bar, ANYWHERE with your mate who owns a 3-series BMW and I guarantee the totty you've just picked up will want to get in YOUR car - this works right down to M3 v 1.6 TSpark level.
8. The fuel gauge is just taking the piss. Don't be offended - and stop flicking if with your finger, it makes NO difference.
9. The dealers are also taking the piss. Feel free to flick them as much as you like - then f**k off to a good independent.
10. 98% of Alfa owners are terrific people who feel the Alfisti passion in their bones. The other 2% are f**kwits who couldn't afford a BMW.
11 Yes, they're good round corners but they DON'T have anti-gravity fitted as standard.
12. The missus will soon get used to walking the half-mile to the supermarket entrance cos you're worried about "dings".
13. You'll eventually stop denying you looked back at the car 6 times during that half-mile walk.
15. The answer to most problems is "don't worry, they all do that"
16. It's quite normal to have to press the boot release twice to open it.
17. When taking your children for a drive in the countryside, you will hear them shout things like "Faster daddy, faster!!" when they see open road.
18. Your mood will vary with the way the car is running. A smile at work in the morning means you have just been treated to a "spirited drive". A F**K OFF sign means you haven't!
19. Most of the parts that break on the 156 are made in Germany
Tekst preuzet sa sajta http://www.alfisti.hr
-
Go
- Drug Član
Vec posle prve recenice sam znao da se radi o 156ici tdi mafija navikla na kvake
obavezno prevesti i staviti na sajt ali mozemo da stavimo prevod i kod nas u opste diskusije
moj favorit 7. Walk out of ANY bar, ANYWHERE with your mate who owns a 3-series BMW and I guarantee the totty you've just picked up will want to get in YOUR car - this works right down to M3 v 1.6 TSpark level. ali i 13. You'll eventually stop denying you looked back at the car 6 times during that half-mile walk Svaki put se okrecem kad je parkiram i uvek mi je iznova lepa...
P.S>Necu da budem subjektivan
i Ferrari ima to nesto,veceras sam stao pored F430 i pomislio: piiiip SAVRSEN JE
a onda tisina...jednostavno to je Ferrari mozdak prestaje da radi a u glavi nastane neki tupi muk dok stojis i gledas ga...kao zalazak sunca na moru obuzme te onaj osecaj totalne ispunjenosti

Vec posle prve recenice sam znao da se radi o 156ici tdi mafija navikla na kvake

obavezno prevesti i staviti na sajt ali mozemo da stavimo prevod i kod nas u opste diskusije

moj favorit 7. Walk out of ANY bar, ANYWHERE with your mate who owns a 3-series BMW and I guarantee the totty you've just picked up will want to get in YOUR car - this works right down to M3 v 1.6 TSpark level. ali i 13. You'll eventually stop denying you looked back at the car 6 times during that half-mile walk Svaki put se okrecem kad je parkiram i uvek mi je iznova lepa...
P.S>Necu da budem subjektivan

-
Go
- Drug Član
Sve se sada bazira na tenderskoj ponudi, tako da nije cudo... nisu to vise lepe 70's - godine industrije - i mene su zacudili neke stvari kao npr elektronika -bosch- sto nije marelli, ocigledno da su svabe dale bolju cifru i posao je otisao njima jbg... sve je sada komercijala, nije vise nista kao nekada... i da... neverujem da su najbolji u pitanju je samo lova...ARistic napisao:19. Most of the parts that break on the 156 are made in Germany
Ovo mi se narocito dopada, mada namece se pitanje zbog cega su bas Nemacki delovi odabrani za prvu ugradnju. Bili su ipak najbolji?
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
definitivno pod 19!!! protokomer, step motor... koliko puta?????

If everything seems under control, you're just not going fast enough.

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
... izvinjavam se... inace sve stavke su sjajne i treba ih prevesti na nas jezik... ne mogu da se setim gde sam to prvi put procitao ali sam se smejao do bola... sve do stavke br. 19... negde u to vreme mi je po prvi put (ali naravno ne i poslednji) ciknuo protokomer... mislim da novije alfe vise nemaju 100% nemacku elektroniku? u svakom slucaju nemaju protokomer u to sam SIGURAN!!!!

- Nigy
- Garaža: .
Re: Things I`ve learnt after owning my AR 2 years!
Nisam mogao odoleti a da ne skinem prasinu staru 3.5 godine sa ovog posta. 

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
I neka si! 

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Eh, ovo sam procitao davno na nekom engleskom sajtu...super je.
Acqua-Olio-Benzina
- Damjan156
- Garaža: AR 156 2.0TS 155ks +chip tuning, +K&N filter
Chevrolet Captiva LT 2.0D AWD 150ks - Lokacija: Beograd
- ana156
- Garaža: 147 1.6 TS plava metalik
Re: moj skromni doprinos Alfistima koji ne govore Engleski :)
1. Ljudi preko 30te, ne mogu da pronađu kvaku na zadnjim vratima.
2. Kad god nekome kažete da posedujete Alfu, prvi komentar je:”Uvek su mi se dopadale Alfe, ali…”
3. Smučiće ti se izgovaranje sledeće rečenice:
“Rđa je bila problem samo na starijim modelima,” kao i „Ne. Nije manje pouzdana od bilo kog drugog automobila koji sam posedovao.”
4. Doćićeš do zaključka da sva svetska zla- imala ona veze sa automobilima ili ne – sigurno imaju nekakve veze sa “MAF.”
5. Vremenom ćeš uvideti da ljudi koji te stalno smaraju time da “poseduješ Fiat” su u stvari tužne glave.
6. Ljudi će se zaustavljati da bi te pustili da se uključiš u saobraćaj. Da si kupimo BMW, provodio bi u proseku 2.3 dana godišnje čekajući da se uključiš u saobraćaj (naučno dokazano – majke mi!)
7. Kada iz BILO KOG kafića, BILO GDE izšetate sa vašim cimerom koji poseduje BMV 3. serije, garantujem vam da će ženska koju ste upravo pokupili, hteti da uđe baš u VAŠ auto – to se svodi na M3 v 1.6 TSpark odnos.
8. Kada vam se čini da se merač goriva iživljava. Ne treba da se osećate pogođeno – i prestanite da ga čvrkate prstom, NE menja stvar.
9. Ovlašćeni serviseri se takođe iživljavaju. Slobodno ih čvrknite koliko god želite – onda ih od*ebite i idite kod nekog majstora.
10. 98% Alfa vlasnika su sjajni ljudi koji osećaju Alfističku strast u srži. Ostala 2% su *ebeni kreteni koji nisu imali love za BMW.
11. Da, dobre su u krivinama, ali NEMAJU anti-gravitaciju u standardnom paketu.
13. U jednom trenutku ćeš konačno prestati da poričeš da si se 6 puta okrenuo da pogledaš u svoj auto tokom 500m šetnje.
14. Nema te škripe ili zveketanja koje se ne mogu pokriti muzikom.
15. Najčešći odgovor na većinu problema je “ ne brini, sve Alfe to rade.”
16. Sasvim je normalno da 2 puta povučeš ručicu da bi otvorio gepek.
17. Kada svoju decu povedeš da ih provozaš, čućeš ih kako uzvikuju stvari kao što je “Brže tata, brže!” čim ugledaju otovren put.
18.Vaše raspoloženje variraće spram načina na koji vaša kola rade. Osmehivaće te se ujutru na poslu ako ste se počastili “duhovnom vožnjom”. Od*ebi izraz lica značio bi da niste!
19. Većina delova koji se kvare na 156. napravaljeni su u Nemačkoj.
2. Kad god nekome kažete da posedujete Alfu, prvi komentar je:”Uvek su mi se dopadale Alfe, ali…”
3. Smučiće ti se izgovaranje sledeće rečenice:
“Rđa je bila problem samo na starijim modelima,” kao i „Ne. Nije manje pouzdana od bilo kog drugog automobila koji sam posedovao.”
4. Doćićeš do zaključka da sva svetska zla- imala ona veze sa automobilima ili ne – sigurno imaju nekakve veze sa “MAF.”
5. Vremenom ćeš uvideti da ljudi koji te stalno smaraju time da “poseduješ Fiat” su u stvari tužne glave.
6. Ljudi će se zaustavljati da bi te pustili da se uključiš u saobraćaj. Da si kupimo BMW, provodio bi u proseku 2.3 dana godišnje čekajući da se uključiš u saobraćaj (naučno dokazano – majke mi!)
7. Kada iz BILO KOG kafića, BILO GDE izšetate sa vašim cimerom koji poseduje BMV 3. serije, garantujem vam da će ženska koju ste upravo pokupili, hteti da uđe baš u VAŠ auto – to se svodi na M3 v 1.6 TSpark odnos.
8. Kada vam se čini da se merač goriva iživljava. Ne treba da se osećate pogođeno – i prestanite da ga čvrkate prstom, NE menja stvar.
9. Ovlašćeni serviseri se takođe iživljavaju. Slobodno ih čvrknite koliko god želite – onda ih od*ebite i idite kod nekog majstora.
10. 98% Alfa vlasnika su sjajni ljudi koji osećaju Alfističku strast u srži. Ostala 2% su *ebeni kreteni koji nisu imali love za BMW.
11. Da, dobre su u krivinama, ali NEMAJU anti-gravitaciju u standardnom paketu.
13. U jednom trenutku ćeš konačno prestati da poričeš da si se 6 puta okrenuo da pogledaš u svoj auto tokom 500m šetnje.
14. Nema te škripe ili zveketanja koje se ne mogu pokriti muzikom.
15. Najčešći odgovor na većinu problema je “ ne brini, sve Alfe to rade.”
16. Sasvim je normalno da 2 puta povučeš ručicu da bi otvorio gepek.
17. Kada svoju decu povedeš da ih provozaš, čućeš ih kako uzvikuju stvari kao što je “Brže tata, brže!” čim ugledaju otovren put.
18.Vaše raspoloženje variraće spram načina na koji vaša kola rade. Osmehivaće te se ujutru na poslu ako ste se počastili “duhovnom vožnjom”. Od*ebi izraz lica značio bi da niste!
19. Većina delova koji se kvare na 156. napravaljeni su u Nemačkoj.
TRUE to YOU TS
- Damjan156
- Garaža: AR 156 2.0TS 155ks +chip tuning, +K&N filter
Chevrolet Captiva LT 2.0D AWD 150ks - Lokacija: Beograd
- ana156
- Garaža: 147 1.6 TS plava metalik
nema na čemu, nije to meni problem 

TRUE to YOU TS
- Coha_the_King
- Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex - Lokacija: Beograd
Sta reci? Absolutno se slazem. Svaka cast originalnom autoru! Da li bi i sta mogao da doda, dan-danas, ako jos uvek vozi Alfu (nadam se)? 

- Hijacker NS
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6 TS 2001.
Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V 140 ks 2003.
Nuova Fiat Bravo 1.9 multijet 16V Emotion 2008. - Lokacija: Novi Sad
U protekla 3 dana sam prešao oko 1300 km i baš je na početku "turneje" počela gornja viljuška da škripi. Ne da se čuje, nego ni Bose ozvučenje ne može da prekrije. Ali Alfa je to... oprostio sam joj...

U protekla 3 dana sam prešao oko 1300 km i baš je na početku "turneje" počela gornja viljuška da škripi. Ne da se čuje, nego ni Bose ozvučenje ne može da prekrije. Ali Alfa je to... oprostio sam joj...

- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Odlican tekst

Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
-
ki
- Drug Član
Ja bih prepravio stavku pod br. 14
14. There's not a squeak or rattle that can't be covered up with the V6.

14. There's not a squeak or rattle that can't be covered up with the V6.

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”