Vakuum u rezervoaru

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Vakuum u rezervoaru

Uto Jun 21, 2005 7:33 pm

Jel postoji neki ventil koji kada se stvorti vakuum, izjedna
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jun 22, 2005 4:49 am

da jel to skodi nesto?
mislim taj vakum silni
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jun 22, 2005 9:00 am

Mislim da ote
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Sre Jun 22, 2005 11:35 am

Zans kako, svaki rezervoar bi trebao da ima odusak koji sluzi tome da se ne stvara vakuum. E sad mozda se neko pravio pametan pa je taj odusak zapusio :shock:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jun 22, 2005 11:59 am

Oduska se nalazi na samom cepu, ali zbog prasine i ostale prljavstine se vremenom zacepi, znaci one male rupice sa unutrasnje strane cepa koje provode vazduh do ivica cepa, znaci pored gumenog dihtunga.
Najlakse ces to da proveris oko odmah posle voznje otvoris rezervoar, i ako se cuje onaj zvuk kao kad otvaras vino, znaci da je oduska zacepljena ili sporo propusta. LJudima su automobili stajali na sred puta upravo zbog tog problema, ugase se, motor nece da vuce i sl. puma za gorivo se optereti zbog tog vakuma i ne moze da pumpa gorivo u dovoljnoj meri i samim tim je vise opterecena i krace traje.
Najjednostavnije resenje je samo promeniti cep ili ga par puta probusiti nekom tanjom burgijom i nema problema na dalje.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jun 22, 2005 6:28 pm

BUU
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jun 22, 2005 8:25 pm

I kod mene isto tako,kada god otvorim rezervoar izadje vazduha puno :roll:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 23, 2005 10:44 am

I ja imam isti problem i meni su rekli da izbusim rupicu. P.S. Mada se meni cini da fabricki na cepu nema nikakve rupice, gledao sam, a cep je original???
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 23, 2005 10:47 pm

Nema rupice na cepu to je kod zastave i sl . pri vrhu cevi za sipanje goriva sa unutrasnje strane krila ima odusak sa ventilom i on ti se verovatno napunio blatom tj parce cevi koje izlazi iz ventila , koji je plasticni i propusta vazduh u oba pravca ali samo pod povecanim pritiskom odnosno vakumom.Bar na 33 i 164 , Ne vidim zasto nebi i kod tebe. Znaci dizalica skini tocak i pogledaj.

Povratak na “Area Servizio”