LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
- sponja
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V 2006
Re: LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
Hvala najlepše,to me je samo bunilo. Znači kod mene ide d1s jer sam vadio pre neki dan sijalice i nemaju nikakve štitove.
- Vanja147
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD 8v
- Vanja147
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
- Vanja147
- miloradpapic
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD distinctive '02
Morimoto h1+Philips 85122 rebase - Lokacija: Beograd
svaka cast. ovo je ispalo savrseno i verovatno si prvi koji je uspesno ugradio d2s projektore kod nas. da li mislis da ces sada moci da zamenis sijalicu bez skidanja branika i fara. ovo je bio jedan od bitnih razloga za d2s.
ps. jos samo da se opravi alfa :-)
- Vanja147
Ne samo što će moći bez skidanja branika da se menja sijalica, nego će moći i da se otvori zadnji poklopac bez isključivanja balasta i sijalice, i potpuno nesmetano izvadi napolje. Inače, probao sam već proceduru zamene sijalice u simuliranim uslovima malog prostora iza farova, može se zameniti jednom rukom i zatvorenim očima
miloradpapic napisao:svaka cast. ovo je ispalo savrseno i verovatno si prvi koji je uspesno ugradio d2s projektore kod nas. da li mislis da ces sada moci da zamenis sijalicu bez skidanja branika i fara. ovo je bio jedan od bitnih razloga za d2s.
Ne samo što će moći bez skidanja branika da se menja sijalica, nego će moći i da se otvori zadnji poklopac bez isključivanja balasta i sijalice, i potpuno nesmetano izvadi napolje. Inače, probao sam već proceduru zamene sijalice u simuliranim uslovima malog prostora iza farova, može se zameniti jednom rukom i zatvorenim očima

- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Imas u kitkomercu, ali su meni pukle nakon 15 dana i pocele da javljaju gresku i pored toga sto i dalje svetle. 
Uzmi odavde, par ljudi nisu imali problema kao ja:
http://www.hidxenon.rs/
Druga, treca, cetvrta, ubodne te:
http://www.hidxenon.rs/default.asp?T=20 ... e=1&NIVO=1
E sada druga mi deluje kao moja, mogu trknuti do auta pa da vidim, da li ovi cipovi nagore ili sta nije mi jasno.
A ako hcoes klasicnu zutu njih imas na svakom koraku, imas je i u rezervnom setu i tu bi trebao da imas i za pokazivac isto.

Uzmi odavde, par ljudi nisu imali problema kao ja:
http://www.hidxenon.rs/
Druga, treca, cetvrta, ubodne te:
http://www.hidxenon.rs/default.asp?T=20 ... e=1&NIVO=1
E sada druga mi deluje kao moja, mogu trknuti do auta pa da vidim, da li ovi cipovi nagore ili sta nije mi jasno.

A ako hcoes klasicnu zutu njih imas na svakom koraku, imas je i u rezervnom setu i tu bi trebao da imas i za pokazivac isto.

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- bachika
- Garaža: HONDA VTR1000f Firestorm
Da li na 147 idu h7 sijalice? Nisam kod kuce i ne mogu da proverim, pa cisto da ne kupim pogresne... Pokvarila mi se sijalica levog oborenog svetla.
Poslato sa telenor 3,5" cigle
Poslato sa telenor 3,5" cigle
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
H7 u kratka i duga, H1 u maglenke i H6W u pozicije...
Alfa je stil... ostalo je status...
- iznogudovic
- Garaža: Rosso 147 1.6 105 ks 2002
Ljudi predpostavljam da je već sve u temi napisano, ja sam je čitao davno pa nemogu da se setim,a i da budemiskren malo ne mrzi da sve ispočetka čitam jer dobar deo svega ne razumem
Uglavnom ubacio bih led sijalice unutra one što jako sijaju belo, ako neko zna gde to ima da se kupi i po kojoj ceni, koje sijalice treba da se uzmu i ne mrzi ga neka napiše

- EnricoAdams
- Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Imam 2 pitanja za znalce
1. Nabavio sam D2S Morimoto projektore i Philips D2S sijalice predlozene u ovoj temi i sada mi treba neko pouzdan od koga bih kupio balaste i sta mi jos treba i koji bi mogao to da mi ugradi. Znam da treba da se modifikuje far, pa zato ne bih to dao bilo kome da radi, a ja nema sanse da sam to ugradim
Imam za sada jednu radnju na dobrom glasu u vidu, ali bih hteo da cujem jos neka misljenja.
2. Imam ideju za neki uslovno receno angel eyes, koji bi pratio rubove u unustrasnjosti fara restyle 156 i koji bi koristio kao dnevno svetlo. Dakle ne da bude oko projektora kao sto je na bmw i sl, nego da prati rubove u faru, kao sto je npr na ovoj slici (samo da to kod mene stvarno sija a ne da bude photoshop
)
http://www.shrani.si/f/1X/142/44EoeUUV/0061.jpg
Raspitivao sam se koliko bi to bilo izvodljivo i ono sto sam saznao je da pravi problem to sto bi onda ti "angel-eyes" bili elipsastog oblika a to je teze izvodljivo, a ako je i izvodljivo onda su cene tipa 150e po faru sto mi je mnogo. E sada da li ima neko ideju kako bi to moglo da se premosti i da preporuci nekog finog majstora koji bi mogao to da izvede za razumne novce
1. Nabavio sam D2S Morimoto projektore i Philips D2S sijalice predlozene u ovoj temi i sada mi treba neko pouzdan od koga bih kupio balaste i sta mi jos treba i koji bi mogao to da mi ugradi. Znam da treba da se modifikuje far, pa zato ne bih to dao bilo kome da radi, a ja nema sanse da sam to ugradim

2. Imam ideju za neki uslovno receno angel eyes, koji bi pratio rubove u unustrasnjosti fara restyle 156 i koji bi koristio kao dnevno svetlo. Dakle ne da bude oko projektora kao sto je na bmw i sl, nego da prati rubove u faru, kao sto je npr na ovoj slici (samo da to kod mene stvarno sija a ne da bude photoshop

http://www.shrani.si/f/1X/142/44EoeUUV/0061.jpg
Raspitivao sam se koliko bi to bilo izvodljivo i ono sto sam saznao je da pravi problem to sto bi onda ti "angel-eyes" bili elipsastog oblika a to je teze izvodljivo, a ako je i izvodljivo onda su cene tipa 150e po faru sto mi je mnogo. E sada da li ima neko ideju kako bi to moglo da se premosti i da preporuci nekog finog majstora koji bi mogao to da izvede za razumne novce

- darkbgd
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
kad stavis projektore,umesto dugih staviš H1 LED sa nekoliko dioda i to ti je dnevno svetlo. Ja sam tako uradio i isplo je bas dobrohttps://picasaweb.google.com/1072354498 ... 3505415794
https://picasaweb.google.com/1072354498 ... 9661250978
https://picasaweb.google.com/1072354498 ... 9661250978
- miloradpapic
ugradnja d2s projektora je ozbiljna hirurgija. nije jednostavno kao kod h1 da se samo nasrafi, za sta ti ovdasnji "majstori" uzimaju 100 eur za ruke. koliko znam vanja147 je jedini koji je ugradjivao ovakve projektore. ima tu dosta caka oko podesavanja a on to zna. ja bi jedino njemu dao da radi, ako hoce da ti uradi, naravno uz prikladnu nadoknadu.
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Nikakva nauka nije potrebna za ugradnju bilo kojih projetora a kamoli hirurgija , 100e za takav posao je šišanje . Bez problema to svako može da uradi sam ako malo upotrebi klikere.

busso trsi Sline
- miloradpapic
dobro druze, ugradi coveku pa cemo posle da diskutujemo.
za d2s projektor najcesce mora da se sece plastika duboko jer zbog velicine konektora uvek negde udara i smeta. kad se isece tako duboko, izgubi se prvobitna pozicija pa je potrebno praviti nosace koji opet moraju biti tacno gde i prvobitna rupa. druga stvar, na svim projektorima, pa i od TRS, pomeren je fokus pa je i tu potrebno stelovati grlo projektora. covek je uzeo philips 85122 i treba da uradi kako treba..... ako nekom ovo deluje jednostavno neka pokusa.
meni je vlada sa mirijeva uzeo 100 eura za ruke za ugradnju h1 morimota a sve je islo na sraf i naravno izuzetno lose je odradio pa sam morao sam opet.
za d2s projektor najcesce mora da se sece plastika duboko jer zbog velicine konektora uvek negde udara i smeta. kad se isece tako duboko, izgubi se prvobitna pozicija pa je potrebno praviti nosace koji opet moraju biti tacno gde i prvobitna rupa. druga stvar, na svim projektorima, pa i od TRS, pomeren je fokus pa je i tu potrebno stelovati grlo projektora. covek je uzeo philips 85122 i treba da uradi kako treba..... ako nekom ovo deluje jednostavno neka pokusa.
meni je vlada sa mirijeva uzeo 100 eura za ruke za ugradnju h1 morimota a sve je islo na sraf i naravno izuzetno lose je odradio pa sam morao sam opet.
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Nemam nameru da mu ugradjujem jer može sam kao što si i ti sam prepravljao rad od 100e .
Čak šta više odlično si mu objasnio sve stvari na koje treba da vodi računa prilikom ugradnje d2s projektora .
Forum sluzi za to da se pomoću saveta neke stvari odrade samostalno , kao što je i vanja ugradio sam , moža bi bilo ok da postavi detaljnije smernice kako to uraditi .
Ko hoće neka plaća , svako ima svoj izbor
Čak šta više odlično si mu objasnio sve stvari na koje treba da vodi računa prilikom ugradnje d2s projektora .
Forum sluzi za to da se pomoću saveta neke stvari odrade samostalno , kao što je i vanja ugradio sam , moža bi bilo ok da postavi detaljnije smernice kako to uraditi .
Ko hoće neka plaća , svako ima svoj izbor

busso trsi Sline
- dusanGT
A sad o tehnici - nije nauka, al' je veština - mora da se razmišlja o detaljima. Ne poznajem majstora koji bi to mogao da napravi, a da sve bude u redu.
Vanja147 je od mene dobio sledeći savet: svoju veštinu ne može da naplati u odgovarajućem iznosu, pa neka napravi uputstvo kako se to radi - oni spretniji (i sa dosta slobodnog vremena) će sami besplatno da urade, a i majstori nešto neka nauče - isto besplatno
.
alfaskorpion napisao:... Bez problema to svako može da uradi sam ako malo upotrebi klikere.
Ovo gore je pomalo... kontradiktorno: ako bez problema to svako može da uradi sam, šta će detaljnije smernicealfaskorpion napisao:... moža bi bilo ok da postavi detaljnije smernice kako to uraditi .

A sad o tehnici - nije nauka, al' je veština - mora da se razmišlja o detaljima. Ne poznajem majstora koji bi to mogao da napravi, a da sve bude u redu.
Vanja147 je od mene dobio sledeći savet: svoju veštinu ne može da naplati u odgovarajućem iznosu, pa neka napravi uputstvo kako se to radi - oni spretniji (i sa dosta slobodnog vremena) će sami besplatno da urade, a i majstori nešto neka nauče - isto besplatno

- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Otisla bear sijalica h1 4300k posle dve god. Sutra branik dole pa zamena...
Desna(radi):

Leva(pozdravi babu):

Sent from my HTC One S using Tapatalk
Desna(radi):

Leva(pozdravi babu):

- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Skinuh branih i ispod levog fara nadjoh iskljucen dzek. Zna li neko od cega je(maglenke nisu)

- dusanGT
Možda je u originalnoj opremi tvoja Alfa imala prskalice za fabričke xenon farove... Onda bi verovatno imala i autonivelaciju.
A ako imaš manuelno podešavanje visine snopa, onda prethodna "teorija" ne valja.
A ako imaš manuelno podešavanje visine snopa, onda prethodna "teorija" ne valja.
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Nasao sam jos jedan slican dzek kod posude za brisace. Izgleda ga je fabricki ostavljena priprema...
- dusanGT
Možda nije loše ako se stave "fake" prskalice za farove (iste kao za brisače), zbog prelaska granice - čuo sam da ponekad gnjave ove što nemaju fabričke xenone...
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Da ne krecimo previse temu, ali i sam razmisljam o ovome.
Naleteo sam na originalne prskalice koje "iskacu" iz branika, cena je oko 80 Eura, polovni naravno. Lutrija je terati nekoga da namesti i da poveze, plus farbanje i secenje branika i da se lepo iskroji, da ne bude dodatni trosak i branik sa otvorima za prskalice.
Dakle kao sto Dusan veli, ali ne mora biti cak ni fake. Na postojece crevo od prskalica postaviti jednu T racvu, gde ce glavni vod ulaziti u jednu a jedan izlaz na vec postojece prskalice a drugi na prskalice za farove.

Potrebno je samo ispitati da li ce biti dobar "pritisak" na prskalicama za farove. Sisice koje se mogu koristiti su standardne koje se i nalaze na haubi, sa zabicama su i sve sto je potrebno je ofarbati ih u boji branika i to je to, gotovo da su neprimetne, ima ih cak i sa grejacima koje su nesto skuplje.

Ovo je jeftinije resenje gde je samo potreban jedan T razvodnik, par metara creva i dve sisice, sve ukupno oko 20 Eura.
Druga varijanta je koriscenje ebay varijante gde se dobija i pumpa i posuda sa vodom (mada kod alfe je samo veca posuda ukoliko poseduje prskalice za farove), nesto creva, konektora i kockastih sisica koje se ne uklapaju bas u dizajn. Ova varijanta je 30 Eura + 15 ukoliko zelite Alfine prskalice.

Jos ko ima vestog elektricara koji ce drugarski da se zeza oko ovoga pa ga moze i zamoliti da ne pali prskalice stalno kada upotrebljava iste za soferku, vec recimo ukoliko podesi interval vremenskih brisaca na najbrze tek tada da se aktiviraju.
Imam jos par fazona, ima recimo i "pop up" univerzalnih, ne moraju biti alfine ali vec ne poznajem njihov princip funkcionisanja.

Dakle kao sto Dusan veli, ali ne mora biti cak ni fake. Na postojece crevo od prskalica postaviti jednu T racvu, gde ce glavni vod ulaziti u jednu a jedan izlaz na vec postojece prskalice a drugi na prskalice za farove.

Potrebno je samo ispitati da li ce biti dobar "pritisak" na prskalicama za farove. Sisice koje se mogu koristiti su standardne koje se i nalaze na haubi, sa zabicama su i sve sto je potrebno je ofarbati ih u boji branika i to je to, gotovo da su neprimetne, ima ih cak i sa grejacima koje su nesto skuplje.

Ovo je jeftinije resenje gde je samo potreban jedan T razvodnik, par metara creva i dve sisice, sve ukupno oko 20 Eura.
Druga varijanta je koriscenje ebay varijante gde se dobija i pumpa i posuda sa vodom (mada kod alfe je samo veca posuda ukoliko poseduje prskalice za farove), nesto creva, konektora i kockastih sisica koje se ne uklapaju bas u dizajn. Ova varijanta je 30 Eura + 15 ukoliko zelite Alfine prskalice.

Jos ko ima vestog elektricara koji ce drugarski da se zeza oko ovoga pa ga moze i zamoliti da ne pali prskalice stalno kada upotrebljava iste za soferku, vec recimo ukoliko podesi interval vremenskih brisaca na najbrze tek tada da se aktiviraju.

Imam jos par fazona, ima recimo i "pop up" univerzalnih, ne moraju biti alfine ali vec ne poznajem njihov princip funkcionisanja.

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Goxy je na bivsoj 155 stavljao prakalice farova i uzeo je izvod sa boce za prakalice sofersajbne,bio je dovoljan pritisak...
sent from Kenda digitron using Tapatalk
sent from Kenda digitron using Tapatalk