FORMULA 1 (nastavak)

Sve vezano za profesionalne sportske trke
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Re: FORMULA 1 (nastavak)

Uto Avg 30, 2011 9:06 am

Felipe izjavio da ce u Monzi jurisati na pobjedu jer je to jako bitna trka za Ferrari,a posebno ce biti vazna za njega.
Da li to Felipe osjeca pedalu pa bi da se pokaze,jer Ferrari tradicionalno u Monzi objavljuje vozacku postavu za narednu sezonu???
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Uto Avg 30, 2011 9:47 am

@ interceptor
Kolega, u pravu si i potpuno se slažem sa tobom. Ova sezona je Lewisu svakako najslabija, procentualno sa najviše grešaka i to se iz aviona vidi. Ruki sezona je bila nestvarno dobra, ne pamtim da je neko tako mlad toliko dobro vozio, a uostalom to i jeste razlog zbog čega sam ga toliko zgotivio.
Sa druge strane ne mislim da je sada problem sa viškom samouverenosti i čak bih rekao da je problem sa manjkom iste, odnosno frustriranošću što stvari ne idu onako kako bi on hteo. Iz te frustriranosti proizađe nestrpljenje, a odatle i greške. Mada opet, kada se sve sabere i oduzme i dalje broj tih grešaka nije drastičan da bi se sada pričalo kako je Lewis loš. On samo nije na nivou na kome smo navikli da bude.
A ključni problem krije se u trogodišnjoj nedovoljnoj konkurentnosti McLarena. Lewis je navikao da pobeđuje i da vodi igru, a već tri godine McLaren debelo kaska za neočekivanom konkurencijom. Bitke sa Ferrarijem su epske, višedecenijske i očekivane, ali Brawn, a pogotovo kasnije Red Bull zakomplikovali su stvari maksimalno i to je taj faktor na koji dečko sa šampionskim nervom nije računao. Ja ga potpuno razumem, postavio je sebi visoke ciljeve, mlad je, a stvari ne idu kako treba i već je dugačak taj sušni period bez titule. Ne bi bilo loše da u McLarenu neki dobar psiholog po zadatku priča sa Lewisom i priprema ga psihički za trke, da mu suzbije tu nervozu i frustraciju jer sve drugo on ima u izobilju. Ima još dovoljno vremena za njega da potvrdi svoj talenat, a svakako i McLaren mora da odradi svoj deo posla, te da obezbedi konkurentniji bolid. U toj prvoj Lewisovoj sezoni konkurencija se svodila samo na Ferrari, pri čemu je McLaren bio vrlo brz, pa je mlad i neopterećen vozač bez problema mogao da pokaže koliko vredi. Sada su stvari bitno drugačije, Vettel je tamo gde bi on voleo da bude, a psiha je jako bitan faktor u celoj priči.
BTW, sve izrečeno za McLaren odnosi se i na Ferrari gde su stvari prilično slične, samo nervoza (bar onako gledano spolja) ne dolazi toliko do izražaja.
Konačno, iako se moje želje i želje Lewisa i McLarena u najvećoj meri podudaraju, ipak postoji jedna bitna razlika. Ako je njima ultimativni cilj osvajanje bodova, pobeda i titula, meni kao TV gledaocu najvažnija je dobra zabava i uzbudljive trke. Iz tih razloga Lewisove bravure i lomove ne doživljavam tako tragično kao u taboru tima i drago mi je što u šampionatu postoji neko ko će uvek napasti i uneti živosti u trku :)
A što se tiče pisanija – volim F1 i dugo je pratim, pa je lepo razmeniti mišljenja tamo gde se tuđe mišljenje ceni i poštuje! Ne namećem svoje, ovo je samo moj lični (a nadam se i objektivan) pogled na dešavanja u i oko cirkusa, a kada god imam vremena i volje nije mi problem da kuckam malo po tastaturi, pa kome je do čitanja... :beerchug:

@ Schumacher
Spa je omiljena, ali Monza mi je ipak na mestu broj jedan omiljenih staza! Jedva čekam ;)
A što se tiče Massine izjave, ne verujem da je strah za poziciju u pitanju, vidiš da je zaštićen kao beli medved u Ferrariju :D
Pre će biti da je izjava data zato što je na neki način zadatak i imperativ Ferrarija oduvek bio da se na domaćem bunjištu pokaže i pobedi. Lično bih voleo da u Ferrariju daju sve od sebe i voze agresivno, pa neka leti perje kada se sukobe šest ljudi u najjačim bolidima! Tu onda mora biti vatre, grešaka i svega onoga što ja priželjkujem :thumbsup:
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 30, 2011 12:00 pm

Ako Ferrari produži ugovor sa ONIM onda su im stvarno svima izgorele licne u glavi!!
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Uto Avg 30, 2011 5:04 pm

U Ferariju se nešto pod hitno mora promeniti jer sve više padaju u senku,čak se i u medijima sve manje pominju.Neverujam da se Alonso može s tim miriti,voleo bi da se naoštre u Monci i da budu barem na postolju ako ne i prvi.Radovao sam se što je i Redbul tako dobar,da priča kao zadnju deceniju nebude svedena na dva tima koji se bore za titulu i vožnju ostalih ali sad me već pomalo iritira jer se desilo da imamo jedan tim i ostale...
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Sre Avg 31, 2011 8:38 am

nelle napisao:Ako Ferrari produži ugovor sa ONIM onda su im stvarno svima izgorele licne u glavi!!
Ko zna,mozda im donekle i odgovara neko ko se nece mijesati Alonsu u posao :)

Sto se dominacije RB-a tice,nije dobro za F1,pogotovo sto ih razbija bolid sa nazivom koji nema blage veze sa automobilizmom itd...
Ferrarijev odgovor za sledecu sezonu je ponovni angazman i povratak samoukog Rorry-ja Byrne-a u aerodinamicko odjeljenje,mada se o tome jako malo govori i zna...
Ferrari je vec uveliko poceo na razvoju bolida za 2012-u,vjerovatno pod palicom gore navedenog...
Ako budu tacne glasine o povratku Byrne-a koji je dizajniro Schumacherove sampionske bolide,bice to 2-gi put da ga Ferrari vraca iz penzije...
1-vi put je to bilo 96-e sa dolaskom Schumachera u Ferrari,kada mu je Ferrari poslao ponudu koja se ne odbija...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 31, 2011 10:13 am

Pa taj dotični nebi mogao da se meša Alonsu u posao i da mu život zavisi od toga!!!
Samo PEDALA iz Ferrarija pa nek dovedu Kubicu pa da vidiš veselja za nas!Bilo bi jako dobro za F1 da postoje bar 3 jednako konkurentna tima sa sjajnim vozačima i onda peglanje pa bi sezona bila ultra zanimljiva :drift Nadam se tome sledeće sezone :arflag
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Sre Avg 31, 2011 11:02 am

Zanimljiva razmišljanja jednog mladog vozača na temu F1:
http://www.b92.net/sport/saradnici/babi ... _id=537836
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Sre Avg 31, 2011 6:09 pm

Zanimljivo razmišljanje u kom pravcu bi trebalo razvijati F1 i potpuno se slažem sa njim samo neverujem da bi se čelnici F1 takodje složili.
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Čet Sep 01, 2011 9:03 am

Da, meni je takođe interesantan njegov stav po pitanju aerodinamike, ali i sam pristup "poslu"! Voleo bih da ga vidim u F1...
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Ned Sep 04, 2011 12:31 pm

Odgledao sam serijal o velikim sampionima F1 koji vodi Stirling Mos, a posvecen Dzejms Hantu. Poptuno sam zaboravio kakav je to zivopisan lik bio. Steta sto i danas nema takvih visprenih vozaca, brzih i hrabrih na stazi, ali i zanimljivih i duhovitih van nje. Danas su svi nesto isuvis ustogljeni, kao da se mnogo oslanjaju na sponzorske ugovore i tip ponasanja koje treba promovisati...

[youtube]oFThAEig088[/youtube]

P.S. Obratiti paznju na 2:29... Sta reci, Dzejm Hant... :hello:
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Ned Sep 04, 2011 1:54 pm

Sve je danas potpuno drugačije, nijedan sport nije ostao pošteđen promena. Danas je u svemu najveći imperativ postao novac i uspeh bez obzira na cenu, dok je nekada bilo daleko više obične ljubavi, posvećenosti i uživanja u poslu. Nije ni F1 ostala mimo tih tokova, mada još uvek nudi dosta gledaocu. Po meni su daleko veći problem pravila koja se jako brzo drastično menjaju, odnosno interesi sa vrha, ali šta da se radi. Naš jedini izbor je gledati ili ne gledati...
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Čet Sep 08, 2011 3:13 pm

Blizi nam se legendarna Monza.
Schumi za jubilej dobio poklon od Ferrarija:

Slika
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Čet Sep 08, 2011 8:10 pm

Uživaćemo :arflag

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Pet Sep 09, 2011 7:58 am

Kakvi kadrovi :love:
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pet Sep 09, 2011 6:48 pm

Na prvim treninzima održanim danas ništa novo:Hamilton i Fettel najbrži,sekundu brže od ostalih,jeste da je trening slobodan ali čini mi se da će njih dvojica voditi najveću borbu sutra za pol :arflag
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Ned Sep 11, 2011 2:44 pm

Steta za Ferrari,vidi se da su prestali sa razvojem ovog bolida...
Schumachera ne bih komentarisao,on je klasicno odrzavanje lekcije Hamiltonu i svim osalim vozacima...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Sep 11, 2011 3:10 pm

Deka još uvek zna znanje :arflag nema šta Red Bull je dominantan u svakom pogledu,iskreno se nadam da će sledeća godina biti mnogo bolja u slučaju Ferrarija :drift
Korisnikov avatar
mobtel
Garaža: 33+156=159
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 9:11 pm

Ned Sep 11, 2011 4:18 pm

dedi udarila pena na usta pa su morali iz box-a da ga smiruju :)
podsetilo me na onaj slučaj masa/alonso :D

fetelu svaka čast za ono obilaženje alonsa, on je poslednji koji treba toliko da rizikuje na stazi :hello:
You bought the wrong car!!!
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Ned Sep 11, 2011 4:22 pm

Deda je objasnio neke stvari...zamislite ga samo bar u meklarenu.
:). Obisao bi ga neko ali juce.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Pon Sep 12, 2011 6:06 pm

Polako ljudi sa dedom, hajde malo objektivnosti! A i nešto ste utanjili sa komentarima Monze, pa da malo zakuvamo ;)
Odvezao je deda jednu odličnu defanzivnu trku na stazi koju poznaje kao svoj džep, u bolidu koji je sada brz i prilično konkurentan – i to je to, najmanje što se od sedmostrukog šampiona može očekivati! Pri tome se povremeno služio i sredstvima za koje neki drugi budu opomenuti ili kažnjeni, ali i dalje ima dovoljno autoriteta da prođe bez intervencije sudija. Da ne bude da sam pristrasan, lično njegov šef se latio mikrofona i opominjao ga zbog promena putanja, tako da nije baš sve med i mleko. Opet kažem, nisam za kažnjavanje, ali jesam za jednak tretman.
Lewis nije uspevao da ga pretekne jer nije adekvatno podesio setup bolida. Barem ne u toj meri koliko je to učinio Button, koji se uopšte nije mučio sa preticanjem Michaela. Simptomatično je da su tokom treninga i kvalifikacija upravo Vettel i Lewis imali najmanju maksimalnu brzinu na pravcu, što ukazuje da je akcenat bio na ponašanju bolida u krivinama – tamo gde caruju Red Bull bolidi. Zato je Mercedes imao visoke maksimalne brzine na pravcu, odnosno zato je Lewis mogao stići, ali teško i prestići za razliku od nekih pređašnjih trka.
Što se trke tiče – praznik za oči, jedna prava trkačka staza gde se 83% vremena vozi "pedal to the metal" i to prosto ne može biti loše :thumbsup:
Pojedinačno, Vettel u Red Bullu je liga za sebe i tu je svaka priča izlišna. Žao mi je jedino što je toliko rano ovaj šampionat učinio rezultatski nezanimljivim.
Button je odvezao sjajnu trku i izvukao najviše što je moguće. Bio je mudar, strpljiv, odično je pogodio setup i rezultat je stigao. Nando je takođe uradio najviše koliko je mogao u datim okolnostima, sa onim bolidom Ferrarija i tu nema šta da se doda. Ako je Ferrari digao ruke od usavršavanja ovogodišnjeg bolida, to svakako ima smisla jer je ovaj šampionat odavno rešen.
Moram i Lewisu čestitati. Pokazao je da ume odvesti trku strpljivo i bez incidenta, čak i u situaciji kada bi mnogi drugi izgubili živce i napravili glupost. Ostaje žal što sa svojim mehaničarima nije bolje podesio bolid jer mislim da je imao uslova za podijum. Na kraju trke se konačno sve složilo i bio je vrlo brz (gume su takođe dobro radile), a nedostajao mu je samo još jedan krug da napadne i verovatno pretekne Nanda čiji Ferrari teško da je imao brzinu da se odupre napadu.
Za kraj samo još osvrt na Webberovu vožnju. Po ko zna koji put se pokazalo da je zapravo on jedan od najopasnijih po okolinu u F1, a ovaj put je ceh platio Massa, na isti način kao i Lewis par puta prošle godine. Još je sebi dozvolio da se zaleće po stazi bez prednjeg krila i ugrozi sebe i druge!?? Da li će konačno neko ukazati na njegove bezobzirne vožnje (ako već ne i izreći neku kaznu) ili će po defaultu svi prozivati Lewisa, počevši od komentatora (Laude), preko stručne do manje stručne javnosti!? A čovek pride sedi u jednom Red Bullu kao i Vettel!? Katastrofa, za dve klase je iza timskog kolege.
Uglavnom prođoše one najlepše staze i ostaje još da se odradi sezona do kraja. Preostaje nam samo uzbudljiva borba za vicešampionsku titulu u konkurenciji vozača, a sve ostalo je manje-više poznato...
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Pon Sep 12, 2011 6:58 pm

Al boli Deda :)
p.s sad odjednom ima dobar bolid, kako da ne. Ocitao je camugi lekciju i to je to. Mislim da je icami priznso slicno nesto...nema potrebe za objasnjenjem.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pon Sep 12, 2011 7:05 pm

Eto, jednog neobjektivnog komentara pod maskom objektivnog tek da bi se "zakuvalo"...pa ko se upeca, upeca. ;)
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Pon Sep 12, 2011 7:20 pm

Jos mu Deda vraca udarac posle 500m obilazenjem sa spoljne strane...Ja sam danas procitao tonu komentara na f1 i planet f1 i skoro svi skidaju kapu za njegovu voznju. Kad vozi lose ili ga neko odere stvarno nemam problem sa tim ali juce je vozio odlicno.
P.s oni smradovi sa tv-a (sk prime) otvoteno navijaju za Hamiltona. Koji je tajac nastao u studiju kad se videlo kako Dekara sa spoljne strane krece da udara packu. Bilo je smesno.

Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Uto Sep 13, 2011 9:27 am

Da zakuvamo :) :

-Ako je Hamilton imao set-up za nizu Vmax,to znaci da je mogao ranije da koci,ranije da dodaje gas,i da brze prolazi kroz krivinu.
On u duelu sa Schumacherom nije mogao nista od toga.
U svemu ga je nadmasio Schumi sa inferiornijim bolidom.
-Dalje,na set-up mogu da se zale Riciardo i kompanija,a svjetski sampion i jedan od najboljih vozaca danasnjece ne,on bi to trebalo da je naucio do sad.
Btw,Vettel je pobijedio sa takvim set-up-om.
-Schumacher nije branio poziciju protiv Buttona jer je Buttonu vec par puta ocitavao lekciju tako da nije bio zanimljiv u tom trenutku.
Schumacheru je bio interesantan Hamilton u kog se kunu svi i koji vazi za ludog vozaca koji ne poznaje prepreke.
Nije se Hamilton opametio pa ne pravi karambole vec jednostavno nije dolazio u poziciju da isti napravi kad je ovaj bio brzi od njega i u krivine,i na pravcu i bolje od njega kocio.
Ako je Schumacher imao veliku Vmax,onda znaci da mu bolid nije mogao biti stabilan i u krivine i na kocenju-zar ne?
Tu se vidi ko je tata i u voznji i u poznavanju bolida.
-Hamilton od nadalje pod nazivom seka-persa kad je vidio kako ga legenda mrcvari zakukao je da FIA opomene Schumachera-fuj,fuj,fuj.
Napomenucu da Schumacher nije branio sat vremena poziciju u Montecarlu vec u Monzi gdje ima mjesta za preticanje na pretek (u odnosu na pojedine staze).
Da li je njegova vozna bila za kaznjvanje???
Presudite sami na osnovu ovoga:

Seka nije bila kaznjena zbog ovoga.
Najjaci mi je bio kad mu je u toku voznje inzinjer rekao:seka-perso,nisi ti spor,nego je on brz :rotfl:
Zamisli jbt,ka*as najjacu ribu (Nicole),vozis SLR 722 po M.Carlu,snimas reklame,Britanija i svijet lude za tobom,porede te sa Sennom,osjecas da si na krovu svijeta,i odjednom se iz sela kraj zenevskog jezera pojavi neki ludak koji je svijet F1 zavio u crno,koji ti moze biti tata,koji vozi raspad od bolida,koji prkosi anatomiji,prkosi Mercedesu jer nosi rukavice i kacigu iz Ferrarija,navikao je da vozi bolide od 900 konja bez ikakvih pomagala,i tako te tresne o zemlju da se zapitas da li si ti ustvari dobar vozac...
Nije lako Hamiltonu...
Mislim da mu je sad jasno zasto Vettel,Webber,Baricello,Alonso i ostali smatraju cudoviste iz jezera za najboljeg vozaca F1...
Zasto je Alonso wanna bee Schumacher,i zasto je Loeb kad je postao rekorder u reliju,svom timu preko radija uzviknuo:Zovite me Schumi!!!

Mislim da vise stvarno nema dileme ko je najbolji vozac u F1,i svaka dalja prica na tu temu bila bi najblaze receno neobjektivna...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Uto Sep 13, 2011 10:33 am

Što se tiče navodnog zatvaranja Hamiltona čak je i Coulthard (koji inače ne može da svari Dedu) izjavio:
"'My view, based on the images we saw, was that his behaviour was right on the limit but arguably not over it,' Coulthard wrote in his Telegraph Sport column.

'It was classic Michael; he knew exactly what he was doing and took it as far as he could

Najbolji voze do limita ali ne i preko njega. Naravno da Deda tačno zna kako se vozi koja staza i gde se šta može a šta ne. Iskustvo je ono po čemu se vozači ralikuju između ostalog...

Povratak na “Automobilizam i motociklizam”