Cestitke za Noleta!!!

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Re: Cestitke za Noleta!!!

Sre Jul 06, 2011 1:22 pm

alfaholic napisao:...Iako se slažem, ipak pređi sa retorike na realnost...
Ovo što pričam je realnost. Uz to, pojam "retorika" ne mora da ima pežorativno značenje...
Na žalost, retorika koja vidi samo jednu stranu (onu tzv. "bolju" tj. superiornu "manjinu") pravi atmosferu u kojoj će "većina" da se baš zainati.
alfaholic napisao:...Ko može dati sebi to pravo da u ime svih drugih odbije napredak uz izgovor da on tako hoće i da je tako zadovoljan?
Pa "većina" - o tome pričam od početka. Trebalo bi da se nešto uradi, pa da se "većina" prikloni konceptu (koji je sasvim legitiman) da bi elitna "manjina" trebalo da donosi odluke. Ali to se ne postiže izjavama koje "većina" možda i ne razume ili parolama koje mogu da iritiraju "većinu". Poza koja služi za ličnu promociju može da opseni nekoliko (uvek je to mali broj) istomišljenika, ali i da okrene "većinu" na veoma pogrešnu stranu.
Svako ko ima rigidan stav (iskren ili samo pozerski) u odnosu na tuđe mane, nedostatke ili inferiornost, neka se zapita kako bi se odnosio prema nekom svom (deca su odličan primer) ko baš nije najsjajniji. Ne mogu da verujem da bi bio toliko objektivan i krut.
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Sre Jul 06, 2011 3:01 pm

Stvari su jednostavnije od toga kako ih opisuješ, a u isto vreme hajde da pišemo da svi razumeju kako i sam kažeš.

Odgovornost je jednim delom na svakome od nas da pazimo na to kako se ponašamo i kako vaspitavamo decu. Ne moraju svi biti fakultetski obrazovani da bi znali šta je lepo onašanje, daleko od toga.
Drugi deo odgovornosti ide na državu, a pod državom podrazumevam trenutni vladajući establišment i one koji odlučuju o tome šta će se i na koji način prikaziati u medijima, bilo da su pisano, slušani, ili gledani.
Dakle, ako nijedan urednik bilo kog programa ne dozvoli sebi da mu se po televizijama ceo dan svađaju političari, prostitutke govore o tome kako i šta treba, kriminalci glume biznismene, a veliča se i podstiče kitch, šund i nasilje, svakako da nećemo imati državu u kojoj će ljudi misliti da je to normalno.
Neće se ni činiti normalnim da četvorica mladića vise iz automobila sa zastavama, sviraju u centru grada i voze se u alkoholisanom stanju, pa tako puta 200 000.

Manjina, ili većina, to je teško reći.
Siguran sam da oni koji vole političare koji se sa svima svađaju, nazivaju protivnike izdajnicima i izgovaraju već davno izlizane fraze o patriotizmu, ponosu, čojstvu i junaštvu, nisu većina, inače bi nam takvi bili vlast.
Svakako nisu većina i oni koji gledaju sve te emisije gde se pojavljuju nakaze i predstavljaju se kao dive, gde nam pevačice govore mudrosti, a pisaca i pesnika nema nigde.
Svi oni su samo najglasniji, siguran sam da nisu u većini. Ljudi koji su sve suprotno od njih, dakle civilizovani, umereni i lepih manira na ulici se sklanjaju, a u kući menjaju kanal, zato važi ona da pametniji popuštaju, zato budale vladaju svetom.

Ne bih takođe pravio podelu na način kako si već par puta napisao, elita ili superiorni i inferiorni, to je potpuno pogrešno. Moj kum je veoma dobar čovek, ali on je za to da Srbija pripada Srbima, ne mrzi nikoga, ali mu jedino to ima smisla. Dakle, nije poenta u podeli gde bi one destruktivne prozvali inferiornim, a one konstruktivne superiornim, već napraviti uticaj na društvo u kom pravcu da se razvija. ne može svako imati neki talenat pa znati šta mu je svrha u ovom društvu, ima mnogo ljudi koji rade od 7 do 3 i to im je ceo život. U nedostatku nečeg drugog da ih preciznije odredi, oni se priklanjaju grupama, nacionalnim i religioznim. Oni svakako nisu inferiorni, samo im trebamo ponuditi neke konstruktivnije grupacije u kojima se mogu identifikovati.

Da ne bi to bila samo retorika, biću pragmatičan, pa ću dati primere:
Potencirati na televiziji više umetnosti i tražitiu vrednosti u stvarima koje su planetarno opšte prihvaćene.
Izuzeti naglašavanje religioznog i nacionalnog, a potencirati građansko i neke bitnije vrednosti.
Nuditi povlastice onim televizijama koje žele da naprave kvalitetan program, a debelo oporezivati one koji se žele baviti freek show emisijama i kitch-om.
Na sportskim manifestacijama bez suđenja direktno sprovesti u zatvor sve koji samo pređu belu liniju koja deli gledalište i deo za igru, kao što je to engleska kraljica uradila.
Ne puštati političke stranke u program ako ne pokazuju maksimalnu suzdržanost, toleranciju i lepo ponašanje.
Kada moja deca budu rasla kao i ja uz Branka Kockicu, a ne uz divu tranzistora, biću srećan roditelj.
Korisnikov avatar
dusanGT

Sre Jul 06, 2011 4:00 pm

alfaholic napisao:...ako nijedan urednik bilo kog programa ne dozvoli sebi da mu se po televizijama ceo dan svađaju političari, prostitutke govore o tome kako i šta treba, kriminalci glume biznismene, a veliča se i podstiče kitch, šund i nasilje...
Slažem se!
alfaholic napisao: ...oni koji vole političare koji se sa svima svađaju, nazivaju protivnike izdajnicima i izgovaraju već davno izlizane fraze o patriotizmu, ponosu, čojstvu i junaštvu, nisu većina, inače bi nam takvi bili vlast...
Bogami, bilo je gusto! A i biće gusto...
alfaholic napisao: ...Ljudi koji su sve suprotno od njih, dakle civilizovani, umereni i lepih manira na ulici se sklanjaju, a u kući menjaju kanal, zato važi ona da pametniji popuštaju...
Slažem se!
alfaholic napisao: Da ne bi to bila samo retorika, biću pragmatičan ...potencirati na televiziji više umetnosti... izuzeti naglašavanje religioznog i nacionalnog, a potencirati građansko i neke bitnije vrednosti... nuditi povlastice onim televizijama koje žele da naprave kvalitetan program, a debelo oporezivati one koji se žele baviti freek show emisijama i kitch-om...
Slažem se! A uz to: kultura, nauka i obrazovanje...
alfaholic napisao: ...bez suđenja direktno sprovesti u zatvor sve koji samo pređu belu liniju koja deli gledalište i deo za igru...
Slažem se! Ali posle kraće posete istražnom sudiji, čisto da policija ne bude arbitar...
alfaholic napisao: Ne puštati političke stranke u program ako ne pokazuju maksimalnu suzdržanost, toleranciju i lepo ponašanje.
Slažem se! Ali da isto važi i za mitinge, okupljanja i raznorazne štrajkove sa blokadom, jer ne može jedna nečija sloboda da ograničava neku drugu nečiju slobodu...
alfaholic napisao: Kada moja deca budu rasla kao i ja uz Branka Kockicu, a ne uz divu tranzistora, biću srećan roditelj.
I uz "Politikin Zabavnik"...
Korisnikov avatar
alfaholic

Sre Jul 06, 2011 8:13 pm

@dusan147

Hehe, zanimljivo je kako smo naizgled na suprotnim stranama, a u suštini su tvoja izlaganja potpuno opravdano preispitivanje mojih relativno strogih stavova. :)

@alfanatic

Nekako mi je promakao tvoj poslednji post, mogao bih potpisati svaku reč, zapravo toliko mi se čini realnim sve što si napisao i lepo sročeno, da bih glasao za to da se taj tekst postavi na prvu stranu čitanke, tamo umesto titove slike. :)

@SCHUMACHER

Naravno da će Englezi, Francuzi i Nemci da nam govore [ta i kako da radimo, oni su u mnogo boljoj pozicijki i stepenu razvoja nego mi. Putovao sam po svetu, što svima želim, to mi je u mnogo čemu pomoglo da osetim realnost i da ne budem zarobljen u ovdašnjim pogledima na svet oko sebe.

Kao što su Nemci, Englezi i Francuzi imali svoju ružnu istoriju, tako je imamo i mi, samo mnogo skoriju. Pa kako očekujemo da nam Srebrenicu stave pod "bilo pa prošlo", moramo i mi njima njihove greške, to je potpuno prirodno.
Ne smemo koristiti taj način komunikacije da su Englezi bili kolonisti, pa oni sada ne mogu da nam govore šta nam je loše, a šta dobro. To je loša pozicija za bilo kakvo realno sagledavanje situacije.

Niko ne mrzi Srbe i Srbiju, a niko je preterani i ne voli, nema ljubavi u svetskoj politici, samo interes i to moramo shvatiti.
Sa druge strane, način na koji smo ubili kralja Aleksandra je ostavio veliki trag na Engleze 1903. pa se i može očekivati ovakav stav prema Srbiji i Srbima, da ne ulazimo u druge detalje. Treba realno sagledati odnose sa svim narodima, pa će nam mnogo jasnije biti gde smo i zašto smo tu...
Korisnikov avatar
Presretach
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 9:38 am

Sre Jul 06, 2011 8:38 pm

[youtube]sld-RaedgdY[/youtube]
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sre Jul 06, 2011 9:43 pm

Ako moze autor teme da kaze nesto:SCHUMACHER-u prijatelju rekao si magicnu rec koja je kljucna za ovu temu:Branko Kockica!!!Posalji mi adresu da ti posaljem karton Amstela za ovo!
Postovane kolege sa setom se secam srede i Branka,nedeljom Minje Subote i tobogana,Kolaricu Panicu,a i one hrvatske emisije kojoj sam ime zaboravio a uvek se zavrsavala sa:Primite puno pozdrava od ej ti Pere i postara Duje sto voli vas i stuje cmok Zagreb!!Tu lezi odgovor i kljuc ove diskusije!Sve sto Branko Kockica kaze i savetuje na kraju svake epizode za mene je to bio kao DUSANOV ZAKONIK,cak i vise od roditelja!Rastao sam u teska vremena(mracne 90) ali sam i pored toga izrastao u relativno normalnog coveka,pocev od skole,vojske,malo pucanja na Kosovu,zaposlenje,Alfa Romeo,zenidba i meni ono najvaznije cerka!Sebe sam stavio u drugi plan i usmerio se na to da budem dobar uzor i otac i da lepo vaspitam i naucim svoje dete,jer po mom misljenju ovo sad su jos gora vremena nego 90!Moji odu na posao i mene i sestru ostave na cuvanje Branku Kockici i Donki Spicek,a kome ja sad da ostavim moju ceru?TV fleki i grandu?Bogami nema sanse!Trudim se da je lepo vaspitam i u isto vreme i sebe prevaspitavam shvatam neke stvari koje ranije nisam i znate sta?Bolji sam i tolerantniji covek jer nema lepseg osecaja na svetu bar za mene nego kad vidim da sam svoje dete naucio nesto(cak ni voznja Alfe ni sex sa nepoznatom crnkom se ne moze porediti sa tim)I zato mislim da bi ovo drustvo konacno krenulo pravim putem a drzava postala bolja MORAMO se okrenuti deci jer nas ona uce odgovornosti,a odgovornost nas uci da budemo tolerantni umereni i normalni!!! :drink
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sre Jul 06, 2011 9:52 pm

@Alfanatic
Nadam se kolega da nas jos ima na forumu,Kanzas mi je jako simpaticna ekipa i njihov stadion(Ironhead) je uz Oakland i njihovu crnu rupu najtezi za igranje jer su bucni za sve pare!Slazem se u potpunosti sa tobom da je to najiskreniji i najkolektivniji sport na svetu jer tu nema foliranja ili si NINDZA ili si MINDZA :D uz evropski ragbi naravno!Samo slabo su Chiefsi prosli na draftu ove godine,nisu izabrali kvalitetne igrace sa koledza pa je pitanje kako ce,moze da se desi da sezona i ne pocne jer su jos uvek u lockoutu valjda ne mogu da se dogovore oko podele kolaca!Daj boze da gresim i da pocnu jer i ja jedva cekam prvu nedelju septembra i kickoff!Bas si me Alfanatic obradovao!GO 49ers
Korisnikov avatar
dusanGT

Sre Jul 06, 2011 10:09 pm

alfaholic napisao:...kako smo naizgled na suprotnim stranama...
O, pa nikako nisam na suprotstavljenoj strani ni u odnosu na tebe, ni u odnosu na nelleta, alfanatica, SCHUMACHERA i ostale koji su učestvovali... Samo se zalažem za jedan izbalansirani pristup...
A u to ime - evo nešto za veselu "manjinu" i "većinu" (ako je ova umetnos' već bila, izvinjavam se)...

Znači:

[youtube]aZYadKx3gzw[/youtube]

ili na primer:

[youtube]H16l-lJG-sY[/youtube]

A evo i ovo:

[youtube]KDSjzw_BOfc[/youtube]
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Čet Jul 07, 2011 12:07 am

Eh ljudi, istinsko je zadovoljstvo debatovati sa nekim bez zle krvi i svađe, ukrštajući argumente umesto psovki :thumbsup:
Još jednom se pokazalo da se ovde ipak okupljaju ljudi koji znaju šta je tolerancija, bez obzira što postoje suprotstavljeni stavovi po nekim pitanjima. I dobro je što postoje, jer to je otrov za monoumlje.

@ alfaholic
Hvala za lepe reči, ovo mi nije prvi put da ukrštam stavove putem raznih foruma, ali jeste prvi put da sve ne ode na krv i nož! Tvoje postove je takođe veliko zadovoljstvo čitati, tim pre što se ne trudiš da (poput mene) reči uviješ u oblandu, već tresneš bez pardona i stvari zoveš pravim imenom i prezimenom. Zato i tebi svaka čast, a želim da ti budućnost donese malo više mira i osećanja ponosa, što bi van svake sumnje rezultovalo jednim opštim boljitkom za sve nas bez razlike :wave:

@ Schumacher
Prijatelju, uz svo dužno poštovanje i uvažavanje tvog mišljenja, u jednoj stvari nisi u pravu. Radi se o generalizovanju drugih ljudi i nacija. Veruj mi, koliko sam ja imao prilike da putujem i kontaktiram sa strancima, a jesam od rane mladosti do današnjih dana, stvari nisu takve kakve se obično u našim krajevima predstavljaju. Ljude ne treba sve stavljati u isti koš, i tamo i ovde ima ovakvih i onakvih, a pogrešno je uverenje da se tamo negde ljudi samo bave nama, našom istorijom i pokušajima da nam se napakosti! Veruj mi, tamo uglavnom obični ljudi žive svoj život, rade svoj posao i guraju svoje karijere da često ne znaju ni ko su njihovi političari, a kamoli da se bave tuđim ili nekim nacijama koje ne bi umeli da ubodu na globusu. Samo kod nas je sve obojeno politikom, a političari lansirani na estradu i među ˝VIP-ovce˝, dok u razvijenim društvima stvari ipak stoje malo drugačije. Ne bih da ponovo dužim, ali u životu nisam imao ružan kontakt sa strancem ili bilo kakvo negativno iskustvo. Bilo je onih čija je prva asocijacija rat i ludilo, pogotovo dok je sve bilo aktuelno i sveže, bilo je i onih koji su se začudili što uopšte imamo struju i TV (da, tamo takođe ima operisanih i vrlo usko obrazovanih ljudi!), ali kada uspostaviš kontakt i pokažeš da si samo ćovek od krvi i mesa, onda sve predrasude padaju u vodu i lako komuniciraš sa svima!
Jedno od najvećih zala koje je ovo ludilo proizvelo, a koje se tako bolno manifestuje pre svega na mlađe generacije, jeste ova hermetičnost i izolovanost, bez mogućnosti da se putuje, vidi svet i upoznaju drugi ljudi i druge kulture! To je neprocenjiva šteta i upravo zbog toga je tako lako mladima servirati određeno mišljenje i hraniti ih mržnjom. A to je velika kontradiktornost jer upravo naš narod decenijama unazad masovno odlazi da radi napolje, ima nas na svakom ćošku kugle i velika većina tih miliona ljudi se jako fino snašla i uspela u novoj sredini. Nostalgija je OK, ali niko ih tamo nije tukao i proterivao nazad.
A politika je nešto sasvim drugo i o tome ovde ne treba puno diskutovati. Kolega Alfaholic je već fino primetio kako je u pitanju samo INTERES i ništa drugo. Ko to shvati, tim bolje po njega, a istorija nas uči kako smo stalno isterivali neku svoju pravdu, pogrešno tražili prijatelje i prebrojavali imaginarne neprijatelje, politiku vodili srcem, a ne razumom! Otud tolike frustracije jer uopšte nismo veliki i moćni koliko sebe smatramo, a oslanjanje na ˝tradicionalne˝ prijatelje obično nas ostavi namagarčene. Treba da vidimo kako to rade drugi koji se trude da ušićare gde šta mogu, da budu mudri i dobri sa svima i stvore sebi saveznike, da zaborave na neka stara neprijateljstva i bojeve od Kosova do WW2 i da shvate da je jedini interes stvoriti slobodno, obrazovano i bogato društvo. Politika je prljav posao i nije za diletante, pa tako treba izabrati među najboljima, ali nama se obično učini da je najbolji onaj koji najglasnije viče i preti svima, živi u mitovima, pa na kraju reši da se (preko naših leđa) sukobi sa celim svetom. Srljamo iz greške u grešku i ne učimo se na sopstvenim bolnim lekcijama, a sada još trpimo posledice loših poteza koje smo sami povukli...
Uzgred, ja bih takođe voleo da je prva asocijacija na ovu zelju Kopaonik, Zlatibor i sve što ti kažeš, ali neki su se žestoko potrudili da neke druge stvari i pojave učine važnijim i prepoznatljivijim. Eto, Nole je svakako doprineo da se sada reč Srbija ponegde upotrebi u nekom pozitivnijem kontekstu, ali žalosno je što to sada urade Nole i neki sportisti, a ne oni čija je to glavna preokupacija i koji su plaćeni za to!

@ dusan147
Čoveče, ubi me sa ovim klipovima :doh: :)

@ nelle
Eh, Branko Kockica i stara vremena kada se sve činilo mirnije, nevinije, sporije,... Upravo sam sina upisao u srednju školu i po njemu najbolje vidim koliko je vremena iscurelo, a svet definitivno nije ni blizu isti kao tada. Ali pogrešno je prizivati prošlost! Ostaju neke lepe uspomene, ali svako vreme ima svoje breme i heroje, pa tako treba pokušati razumeti mlađe naraštaje i vrli novi svet, pronaći sebe u svemu i pokušati doprineti koliko se može da omladina što bezbolnije prođe kroz ova teška i turobna vremena. Jako težak i nazahvalan zadatak, ali najgore ako se čovek prepusti i ne uradi ništa koliko je u njegovoj moći. A ono što je definitivno tako jeste da sve potiče prvo i najviše iz porodice! OK, škola, društvo, TV, ulica,..., sve to ima neki svoj uticaj, ali ako roditelj ne omane i udari dobar temelj kod svog deteta, onda su daleko manje šanse da stvari odu po zlu. Koliko god da su loša vremena, ako se porodica okruži zidom ljubavi i iskrenosti, život zaista može biti lep.

Uzgred, divno je naći ˝sapatnika˝ po NFL-u :wave: 49-ersi su mi oduvek bili simpatični, a najviše u ona vremena kada je legendarni T.O. žario i palio uz aut liniju. Nažalost, propustili smo osamdesete i dominaciju "ninersa", te njihovog legendardnog napada kratkim pasevima, ali nakon čitave decenije pomnog praćenja mogu reći kako sam video sve što vredi videti u tom divnom sportu. Chiefsi nikada (ili makar odavno) nisu bili u najužoj konkurenciji za vrh, a zavoleo sam ih pre nekih 5-6 sezona kada su igrali ludački ofanzivno, sa zvezdama poput Priest Holmesa, Tony Gonzalesa, Dante Halla (i njegova četiri vraćanja za TD nakon ispucavanja u prvih 4-5 mečeva). Odbrana je bila šuplja i uvek je nešto falilo, pa tako ne očekujem da se stvari drastično poprave ni ove godine. Ali nema veze, uživanje je gledati i sve ostale majstore igre na delu. A o lockoutu ne bih ni da razmišljam – to bi bilo previše i siguran sam da se neće dozvoliti da sezona ne krene :beg:
Eh, sada smo već ozbiljno zatrovali temu! Da mi sačekamo septembar i razmenimo mailove, pa da na miru komentarišemo bez da gnjavimo druge ljude sa foruma :grin: :beerchug:
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
dusanGT

Čet Jul 07, 2011 6:39 am

Problemi o kojima razgovaramo rešavaju se veoma jednostavno, jedino što to košta (poreske obveznike) i potrebno je da prođe neko vreme. Dakle...

Ključna stvar je obrazovanje (suštinsko, a ne formalno), tj. sticanje znanja i priliv informacija i njihovo kritičko vrednovanje u cilju unapređenja i sopstvene ličnosti i okoline... Porodica i škola su okruženja čiji je zadatak da to obezbede. Sredstva - sankcija i nagrada ("štap i šargarepa").

Kao što se zalažem za masovni sport (vrhunski će da se snađe sam, Đokovići su dobar primer) tako se zalažem i za masovno obrazovanje. Korist je višestruka i nemerljiva, a ulaganja su nesrazmerno manja od dobiti. Jednostavno... obrazovanje (kultura, nauka i umetnost idu uz njega) bi moralo da postane dostupno svima, koliko god je to moguće.

Šansa mora da postoji za sve. Ko zna koliko kreativnih, talentovanih i pametnih ljudi, ali neambicioznih i nemotivisanih ili nedovoljno upornih, zauvek ostane na margini sistema, samo zbog porodične situacije (status u društvu, finansijski problemi, nedovoljno svesti...) ili zbog "nerazvijene" okoline.

Suštinski obrazovana (i zbog toga emancipovana) ličnost ima razvijenu svet o merilima vrednosti, ne podleže "niskim strastima", nalazi ravnotežu između duhovnog i materijalnog, nije podložna manipulaciji (verskoj, nacionalnoj, političkoj), ima pozitivne stavove u odnosu na progres, u dobrim je odnosima sa istim takvim obrazovanim (i emancipovanim) koji pripadaju drugoj naciji, manjinskoj grupi ili političkoj opciji...

Naravno, mora da postoji i vrhunski sport (to je bila tema, jel'), ali ako uz njega ne idu i vrhunska politika, zakonodavstvo, privreda, školstvo, nauka, zdravstvo, socijalna zaštita... vrhunski sport je, sa aspekta njegove uloge u razvoju, uglavnom samo estradna delatnost, predstava za mase i cirkus.

Veoma je neobično da nijedna politička organizacija/partija ili NVO nema "obrazovanje za sve" kao ozbiljnu opciju za koju se zapravo i suštinski (a ne samo deklarativno) zalaže u svom programu...
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Čet Jul 07, 2011 12:51 pm

@ dusan147

Potpisujem sve do poslednjeg slova :thumbsup:
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
alfaholic

Čet Jul 07, 2011 1:46 pm

Ne znam postoji li igde u ovoj zemlji tri lista papira kao ova tri ovde, gde je napisano pametnijih, korisnijih i više konkretnih reči.

Samo bih pomenuo liniju manjeg otpora, ona može biti dvojako shvaćena.
U jednom smislu, može se izbeći ratovanje i sukob, dakle odabrati nešto defanzivniji pristup u iskomplikovanim odnosima, gde liniju manjeg otpora smatram pozitivnom.

A u drugom smislu, kada je putpuna prevlast kitch-a i šunda, linija manjeg otpora bi značila priklanjanje tom i takvom načinu poslovanja na radiju, televiziji, štampi, pa čak i internetu. Mnogo teži i u isto vreme ispravniji put bi bio ovakav vid komunikacije i ova tema svakako, ali ko ima hrabrosti, a pre svega i sredstva da ovako nešto zagovara?

Novac i prosperitet u tom smislu leži upravo u tim niskim strastima koja se najlakše potpale, tako da je ekonomski neopravdano pričati suprotno od onoga što govore sve televizije i njihove sramotne emisije. Ova diskusija ne bi donela ni ćorav dinar, već bi odnela i stvorila mnogo namrštenih lica, što borbu protiv ovog stanja čini mnogo težom.

Ipak, nije slučajno što je ovo jedino mesto gde komentarišem o ovim stvarima, Alfisti su posebna sorta i svakako ih smatram inteligentnim i sposobnim za samokritičnost, uostalom oni su u jednoj meri neshvaćena manjina kojoj većina paušalno daje ocene, iako je niko ništa nije pitao. Uzimajući u obzir sve to, na neki način i ovim klubom i njegovim delovanjem se na neki mikro način vrši mali pritisak od 0,024 nm po kvadratnom milimetru ljudske svesti, kako bi stvari krenule u pravom smeru.
Nažalost, glavna je odgovornost na državi, mi kao građani trebamo samo prepoznati pozitivne napore i podržati ih, ali sami ne možemo ništa...
Korisnikov avatar
Boost
honorable
honorable
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 11:24 pm

Čet Jul 07, 2011 8:25 pm

Po pitanju Noleta i promocije ARSC, potrudio sam se malo da upadnete Noletu u oko da zna da postojite :)

Slika

Setajuci Halmstadom u ARCS majci potpisanom od Noleta.

Izasao je na zadnji izlaz za jednu grupu nas iz dijaspore da se ispozdravljamo, slikamo itd.. jer kad DC pocne, nece se imati vremena.

[youtube]esn8CjB00gQ[/youtube]

[youtube][/youtube]

Pozz / Boost
Korisnikov avatar
dusanGT

Čet Jul 07, 2011 9:30 pm

Aj' Novaka sam viđao i pre, al' sad znam i boosta... Pa di si booste? :beerchug:
Korisnikov avatar
Boost
honorable
honorable
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 11:24 pm

Čet Jul 07, 2011 10:23 pm

:beerchug:
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pet Jul 08, 2011 8:05 am

Bravo matori, moramo ti doturiti još koju majicu ova se već isprala :) :wave:
Korisnikov avatar
dusanGT

Pet Jul 08, 2011 4:47 pm

Ako boost uživo u hali prati meč Riderštad-Trojicki, neka mahne nekim Alfa znakom :arflag - možda ga vidimo u TV prenosu... :)
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Sep 11, 2011 9:58 am

Bravo Nole majstore :arflag kakav meč,mogao si da me koštaš srčanog udara ali nema veze vredelo je!!Svaka čast i srećno u finalu sa Nadalom :arflag
Korisnikov avatar
dusanGT

Ned Sep 11, 2011 5:37 pm

Još jedan prilog tezi da se autentična kultura meri odnosom prema drugim ljudima (pa i rivalima), a ne količinom manira ili nečijom hladnoćom i arogancijom. Iako, teško je biti lepih manira posle Federerovih izjava (slučajnost, sreća, itd...)... I zbog toga - bravo Nole!

A bravo i nelle - što oživljavaš temu... :beerchug:
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Ned Sep 11, 2011 10:37 pm

Bravo Nelle,bravo Dule i naravno bravo Nole!!!! :drink :drink :drink
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
dusanGT

Pon Sep 12, 2011 6:26 am

A prema starom narodnom algoritmu "... ja tebi vojvodo, a ti meni serdare...", bravo i tebi darko qv... :beerchug:
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pon Sep 12, 2011 6:39 pm

Mislio sam da je Federer veći frajer ali kad sam pročitao šta je izjavio posle meča,ispao je prava jajara :scratch: kao da je igrao protiv mene a ne protiv broja 1,baš me neprijatno iznenadio,mislio sam da je pravi džentlmen kad ono.....banana!!
Nole srećno večeras sa Nadalom :arflag :arflag
Korisnikov avatar
dusanGT

Uto Sep 13, 2011 1:46 am

3:1
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Uto Sep 13, 2011 7:56 am

Kakav tenis!!! Obojicu, ne na doping test, nego da se provere da li su uopste ljudi ili vanzemaljci.

Ovo je stvarno bio mec za anale. Nole je najbolji sportista na planeti.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
dusanGT

Uto Sep 13, 2011 12:27 pm

A i šire!

Povratak na “Cafeteria da Romeo”