alfa skup i los auto

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
jolollo
Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 10:08 pm

Re: alfa skup i los auto

Čet Feb 03, 2011 8:33 pm

Ako hoćeš da voziš sportski auto, kupiš AR ili nekog talijana (ćutiš, voziš i uživaš), a ako hoćeš da se hvališ da imaš sportski auto, onda kupiš VW i svima pričaš kako ide kao metak i troši kao upaljač. Znate kako pojedinci razmišljaju: dva - tri dobra pričanja je kao jedno onanisanje, dva - tri dobra onanisanja kao jedno dobro hebanje, što bi se umarao samo ću da pričam i da se hvalim.
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Čet Feb 03, 2011 8:35 pm

@ jolollo
hahaha hahaha hahaha
Korisnikov avatar
jolollo
Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 10:08 pm

Čet Feb 03, 2011 8:36 pm

Izvinjavam se na nepristojnosti, morao sam da kažem ili da puknem.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Čet Feb 03, 2011 8:54 pm

hahaha

@Sumi: :good: majstore!
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Čet Feb 03, 2011 9:50 pm

to je taj adekvatan komentar za te koji voze i na trafo ulje i idu 200 na litar tog goriva,cuju se daleko i to traje dok se ne vide

prave vecu buku nego mlaznjak kad polece imam par takvih u komsiluku

svaki komentar je suvisan,bas sam juce sa yugom jurio jednog A4 tdi-a i na 80km/h je poceo da mi odlazi,ali jugo ima samo 60ks i drzao sam ga na braniku dosta dugo,ha ha
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
delic
Garaža: 156 SS
Pridružio se: Sub Mar 27, 2010 10:28 pm

Čet Feb 03, 2011 10:10 pm

Ti prvi TDI su mi bili dusevna hrana 90-tih,imao sam speciala sa malo cacnutim motorom i to je tako lepo zavrsavalo posao cak i po neki BMW 316 je imao cast da se obruka
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Čet Feb 03, 2011 10:43 pm

Meni su sa Yugicem omiljene musterije bile u BMW 518i, a kasnije s drugim kolima Audi A6 1.9 TDI...svi oni sto imaju velika, a slaba kola, a misle da su baje i krenu da se kurce.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
delic

Čet Feb 03, 2011 10:58 pm

Sta zna selja sta je auto dodje do nekog kesha i onda brate,brate sta da kupi vidi drugi brat sa kajlama vozi VW ili AUDI ili BMW i onda brate kupi i on auto ko brat sa kajlom i brate brate parkiraju ih ispred kafica,pre toga ako uopste znaju sta su kupili poskidaju znakove motora da se ne obrukaju i brate uzivaju.
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Pet Feb 04, 2011 8:51 am

letos drugar krene od Zmaja prema Dobanovcima i malo po gasu,lik iza njega sa A5 i iz daleka blica,ajde mali sklanjaj se

a ovaj ne dokucan,inace je drag racer yugo 1.6 nitro tamno zelena prerla,prebaci sa plina na benzin digne prekidac nitra i taster na volanu,sa 120.......200....km/h,ovaj se primimo kao mlad majmun i za njim,ubrzo se iskljucuje i lik mu ablenduje i pali sva cetiri migavca,ovaj stane i dva lika u autu kroz prozor,brate sta je pod haubom kad moj audi 2.0 turbo ne moze da te stigne

ovaj lozac bez dlake na jeziku,1.1 nitro brate i ostavi ih u dimu

dok je drugi drugar na NS auto putu,takodje sa yugom obisao lika sa B klasom,lik je vozio preko 200km/h a ovaj mu blicne i stane pored njega,lik izbezumljen,stranac,pogleda u cajger pa u ovog i nije mu jasno,yugo ima skroman motor,opel 2.0 turbo i taster za nitro,mecku je ostavio i izbezumljenog lika kao da je isao u rikverc

ja sa yugom stajem ispred kit komerca i trazim dihtung glave za alfin motor a lik posto yugo ne izgleda bas obicno,onako zbunjeno pita jel taj motor u yugu,he samo sam se nasmejao,visinski ne moze da stane

e sad odosmo u off

toliko o autima od 50-ak kila evra kad ga skromna zastava otrese kao mace muskatlu
milance
Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 10:12 am

Pet Feb 04, 2011 10:34 am

I kakve veze sve ovo ima sa temom??????? :bluechin:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Pet Feb 04, 2011 6:12 pm

pa yugici imaju alfine kocnice i po neki detalj :) :) :grin: :D
Korisnikov avatar
delic

Pet Feb 04, 2011 9:08 pm

Ima veze,KORENI,nije sve jedno!
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Čet Feb 10, 2011 9:40 am

evo nešto u skladu sa temom, izvinjavam se ako je citat bio:

"Alfa Romeo – Senzibilitet i stil. Trijumf duha i strasti prema detaljima. Kada prgavi Luigi, radnik na pokretnoj traci fabrike u Torinu, prošije Alfino sedište šavom od crvenog konca, on obriše rukavom znojavo čelo, otpije gutljaj kratkog espresa iz šoljice veličine naprstka i kaže: “Ah! Bella!” Alfu voze sofisticirani ljudi, kreativci, neracionalni. Nepouzdanost njene elektronike čuvena je, gubici pri preprodaji uvredljivi, ali za njenim volanom čovek se oseća kao da sedi u bašti na Piazza Bra u Veroni u maju mesecu i stavlja rukolu na parče pice. Postoji mnogo bržih i boljih auta i motora, ali devojčica će osetiti leptiriće najpre u Alfi, a ne u Audiju A8. A to bezvrati buldozi sa vrelog beogradskog asfalta ne shvataju. Da je Alfa komad garderobe, bila bi salonska cipela. Da li bih kupio Alfu? Pa ne. Imam malo razuma nažalost (a možda sam i pomalo buldog). Jeste da Breri ne bih odoleo, ali teško bih prešao preko vešanja koje škripi i jeftinih plastičnih detalja u enterijeru na koje se žali većina vlasnika. Za te pare mnogi proizvođači jednostavno daju više muzike. Doduše, za 8C competizione bih dao bubreg, ali o njemu neću govoriti jer ga niko nikad neće ni imati, osim par kolekcionara i muzeja."
:arflag
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Čet Feb 10, 2011 10:44 am

Opet gomila predrasuda, poluistina i neistina.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
alaza
Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98.
Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 11:01 pm

Čet Feb 10, 2011 12:52 pm

Kakva budala.
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Čet Feb 10, 2011 1:19 pm

Ali on je pisao o Alfi, a ne o njegovom autu kojeg verovatno i nema. Još jedan u nizu ljubomornih magaraca bez imalo znanja o Alfama, ali da, on je čuo da plastika škripi i da elektronika umire.
Baš me interesuje o čemu razmišljaju ovakvi ljudi dok ovo kucaju. Verovatno:"Sad ću ja da kažem ovima koji voze Alfu kako njihov auto ne valja, a i drugi da je ne kupe"!!!
Kao da je bilo koga briga za govnetovo mišljenje.
:arflag :arflag :arflag
potpis
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Čet Feb 10, 2011 1:47 pm

jedan poznanik naleteo na 145 jeftinu a ocuvanu, ja pitam sto je ne uzme a on kaze: "pa rekli su mi svi majstori za nju nema delova a i ono sto ima kad crkne, za sta god da se uhvatis - 100e, jbg to je Alfa..." :fight_twak:

predlazem da se svi lepo vratimo na onu taktiku: kad nas pita neko da li da kupi Alfu a mi Alfisti odgovaramo: NE.
reakcija 0: brate, tako je, u pravu su znaci svi koji su mi rekli da ne kupujem!
*posle ove reakcije spasli ste se gubljenja vremena da mu objasnjavate da su skoro sve predrasude o Alfama pogresne, nek kupi sta mu njegovi ortaci preporucuju.
reakcija 1: pa zasto, ti si Alfista a kazes mi da ne kupim Alfu?
*posle ove reakcije shvatate da imate ispred sebe nekog ko misli svojom glavom i zeli da sazna informaciju od pravog poznavaoca. ne mora da bude Alfista, ali takvom pricati o Alfama nije gubljenje vremena vec lepo provedeno vreme.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Čet Feb 10, 2011 4:26 pm

Ja odavno ne zelim da se smaram i nikome ne preporucujem Alfu...mora covek da prodje "kvalifikacije" kod mene da bi uopste mogli da pricamo o kupovini Alfe. Ljudi kod nas najcesce samo traze potvrdu njihove odluke, a ne pitaju za savet...i sta onda ima da se smaram. Pre neki da drugar resio da kupi Aurisa sa 1.3 motorom...glup auto do bola...nakon njegove argumentacije zasto je to dobra odluka, upitno me pogleda..."pa, dobro, Auris je ok" rekoh i izbegoh raspravu zasto bi bilo pametnije kupiti bar 5 automobila pre njega. Nas narod mnogo voli da trosi energiju na praznu pricu.
Inace, mnogo me ljudi pitalo zasto ne preporucujem Alfu, a volim je i vozim je i uvek kazem "to je super auto, ali nije za svakoga". Izgleda da to ljudima zvuci vrlo ozbiljno, posto se svi onda povuku, niko cak ni iz inata da kaze "daj 5 karata" :D ...Svi ljudi koje sam uspeo da zainteresujem i da kupe Alfu, morali su da cuju malo siru pricu i da se provozaju sa mnom. Posle klatno ode u suprotnom smeru.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
bokac
Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:31 pm

Čet Feb 10, 2011 6:48 pm

starac vujadin napisao: "to je super auto, ali nije za svakoga"
:podrzava
Slika
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Čet Feb 10, 2011 6:54 pm

stara Starceva paralela sa devojkom iz kraja, najlepsoj i najzgodnijoj, koju niko ne sme da startuje jer svi misle da je previse zahtevna i nedostizna... a svi se s njom odusevljavaju.

mooda. jedino potrebno. u oba slucaja! :grin:
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Čet Feb 10, 2011 8:02 pm

Toliko sam već vremena i energije utrošio, što uživo, što po raznim forumima (zbog čega mi nikada neće biti žao!), samo iz jednog razloga, a to je da vidim da se svest ljudi i predrasude makar za promil pomere, bez obzira na koju stranu - ali ne!! Čvrsto smo ukopani na svojim pozicijama i "mi" i "oni" i ništa se tu ne menja godinama. Jednostavno, kao da većini bode oči činjenica da neko nešto voli i da ume da nabroji X razloga zbog čega je to tako, pa se svojski trude da nam OBJASNE kako mi zapravo nemamo pojma kako nam je u našim Alfama! Čak se neki iz petnih žila trude da nas uteše, pa nas pride i sažaljevaju, kao da nam je neko držao pištolj na temenu dok smo birali auto i kao da za te iste pare nismo mogli kupiti kakvog Golfa (hm...), par godina starijeg BMW-a ili šta već!
Neverovatne stvari čovek može čuti i pročitati, a što je najgore, većinu njih izreknu "profesionalni" provokatori koji nemaju druga posla u životu, ljudi koji ništa normalno u životu nisu vozili a čuli su od nekog "pouzdanog" da Alfa ne valja, neki koji će da sroče onakvo "ljubavno" pismo o Alfi, a da zapravo tu lubav nisu ni primirisali, pa čak i pojedinci koji su za sitne pare uvezli neki olešen primerak i na pamet im ne bi palo da makar promene ulje u autu!?
Ne znam, često mi dođe smešno, a nekad mi bude i žao zbog svega. Naravno, na mene (nas) takve stvari ne mogu uticati ma koliko se neki upinjali, ali dođe ponekad čoveku da sa nekim ponešto normalno prozbori (čak i ako Alfa nije glavna tema), pa bi zaista bilo tužno da nema ovakvih mesta u virtuelnom svetu :D :arflag
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Čet Feb 10, 2011 8:21 pm

Kad sam kupio 156icu odvezem je posle par dana na pranje i jedan lik koji drži perionicu me pita: "A bre, ti samo Alfe voziš", a ja njemu: "Pa, jbg. Ja ne znam za bolje". A i skoro sam vozio u njoj dečka koji drži delove za golfa, pasata i audi i on će: "Uh, al je utegnuta ova Alfa, sviđa mi se. Dobar auto, nema šta". Ne moramo nikom ništa da dokazujemo, videće kad tad sami hteli da priznaju ili ne. Ja pokušavam da, bez razloga, ne pljujem druge marke jer je malo glupo kao što ovakve seronje pljuju po Alfama, a nemaju ništa od toga. :wave:
potpis
Korisnikov avatar
s3kan
Garaža: Giulia 2.2 180 AT8 2016, ex 159 2.0 JTDm 2011, ex 147 Selespeed 2001
Pridružio se: Pet Maj 14, 2010 3:12 am

Čet Feb 10, 2011 8:58 pm

Stara narodna:"Nije svačije kroz selo pjevati."

Ja bih posjedovanje alfe opisao kao ljubav sa supermodelom, zna da bude zahtjevna i da pizdi oko sitnica. Ali kad uđeš u nju i kad vrišti u krivinama... priceless

Ako ti auto služi za A-B varijantu, zajebi alfu.
Ako si derpe zajebi druženje sa supermodelima.

As simple as that.
The difference between men and boys is the price of their toys.
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Pet Feb 11, 2011 12:51 pm

Sinoc sam u ovoj temi napisao najduzi text ikada,i da posaljem,nesto strecne curin lap-top i ne ubaci mi se komentar.Kad ga nisam bacio kroz prozor hahaha hahaha
Ja ove GtiJevce i GeSijevce ubijam tehnologijom.Objasnm sta TS,4 bobine po cilindru.Quick-rack,sta radi varijator(da Alfa to radi unazad 30 god.i ne fali se s tim kao Honda...Vtec,Vtec...tra-la-la,znam da je princip rada Vtec-a,i Alfinog varijatora razlicit,jedan je el.,a drugi mehanicki,ali u principu rade istu radnju),kad je rijec o dizelim objasnim ko je prvi ima jtd motor,kako to danas Alfa radi i td.Nemaju argumenata nikakvih,samo neko pitanje i to je to.
I da,kad god prodjem pored njih,tu 10-oro kola min.sve nabudzeno spusteno i td,svaka prica staje,isprati se QV pogledom,pa nastavljaju pricu(ako se sjete gdje su stali) hahaha hahaha hahaha hahaha
:arflag
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
brzi_pas
Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:14 pm

Pet Feb 11, 2011 1:00 pm

Uuuu

malo offf

Ima jedan zajeban lik kod tebe sa dvojkom GTI crvenom, co'ek odgovorno tvrdi da je najbrzi u cijeli grad, sa bilo kojim autom oce da se proba u pare.... a josh koji dan, bice brzi u cijelu drzavu :D
Slika

Povratak na “Cafeteria da Romeo”