alfa skup i los auto
Ako hoćeš da voziš sportski auto, kupiš AR ili nekog talijana (ćutiš, voziš i uživaš), a ako hoćeš da se hvališ da imaš sportski auto, onda kupiš VW i svima pričaš kako ide kao metak i troši kao upaljač. Znate kako pojedinci razmišljaju: dva - tri dobra pričanja je kao jedno onanisanje, dva - tri dobra onanisanja kao jedno dobro hebanje, što bi se umarao samo ću da pričam i da se hvalim.
- Diego
- Drug Član
- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
to je taj adekvatan komentar za te koji voze i na trafo ulje i idu 200 na litar tog goriva,cuju se daleko i to traje dok se ne vide
prave vecu buku nego mlaznjak kad polece imam par takvih u komsiluku
svaki komentar je suvisan,bas sam juce sa yugom jurio jednog A4 tdi-a i na 80km/h je poceo da mi odlazi,ali jugo ima samo 60ks i drzao sam ga na braniku dosta dugo,ha ha
prave vecu buku nego mlaznjak kad polece imam par takvih u komsiluku
svaki komentar je suvisan,bas sam juce sa yugom jurio jednog A4 tdi-a i na 80km/h je poceo da mi odlazi,ali jugo ima samo 60ks i drzao sam ga na braniku dosta dugo,ha ha
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- delic
- Garaža: 156 SS
Ti prvi TDI su mi bili dusevna hrana 90-tih,imao sam speciala sa malo cacnutim motorom i to je tako lepo zavrsavalo posao cak i po neki BMW 316 je imao cast da se obruka
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Meni su sa Yugicem omiljene musterije bile u BMW 518i, a kasnije s drugim kolima Audi A6 1.9 TDI...svi oni sto imaju velika, a slaba kola, a misle da su baje i krenu da se kurce.
Acqua-Olio-Benzina
- delic
Sta zna selja sta je auto dodje do nekog kesha i onda brate,brate sta da kupi vidi drugi brat sa kajlama vozi VW ili AUDI ili BMW i onda brate kupi i on auto ko brat sa kajlom i brate brate parkiraju ih ispred kafica,pre toga ako uopste znaju sta su kupili poskidaju znakove motora da se ne obrukaju i brate uzivaju.
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
letos drugar krene od Zmaja prema Dobanovcima i malo po gasu,lik iza njega sa A5 i iz daleka blica,ajde mali sklanjaj se
a ovaj ne dokucan,inace je drag racer yugo 1.6 nitro tamno zelena prerla,prebaci sa plina na benzin digne prekidac nitra i taster na volanu,sa 120.......200....km/h,ovaj se primimo kao mlad majmun i za njim,ubrzo se iskljucuje i lik mu ablenduje i pali sva cetiri migavca,ovaj stane i dva lika u autu kroz prozor,brate sta je pod haubom kad moj audi 2.0 turbo ne moze da te stigne
ovaj lozac bez dlake na jeziku,1.1 nitro brate i ostavi ih u dimu
dok je drugi drugar na NS auto putu,takodje sa yugom obisao lika sa B klasom,lik je vozio preko 200km/h a ovaj mu blicne i stane pored njega,lik izbezumljen,stranac,pogleda u cajger pa u ovog i nije mu jasno,yugo ima skroman motor,opel 2.0 turbo i taster za nitro,mecku je ostavio i izbezumljenog lika kao da je isao u rikverc
ja sa yugom stajem ispred kit komerca i trazim dihtung glave za alfin motor a lik posto yugo ne izgleda bas obicno,onako zbunjeno pita jel taj motor u yugu,he samo sam se nasmejao,visinski ne moze da stane
e sad odosmo u off
toliko o autima od 50-ak kila evra kad ga skromna zastava otrese kao mace muskatlu
a ovaj ne dokucan,inace je drag racer yugo 1.6 nitro tamno zelena prerla,prebaci sa plina na benzin digne prekidac nitra i taster na volanu,sa 120.......200....km/h,ovaj se primimo kao mlad majmun i za njim,ubrzo se iskljucuje i lik mu ablenduje i pali sva cetiri migavca,ovaj stane i dva lika u autu kroz prozor,brate sta je pod haubom kad moj audi 2.0 turbo ne moze da te stigne
ovaj lozac bez dlake na jeziku,1.1 nitro brate i ostavi ih u dimu
dok je drugi drugar na NS auto putu,takodje sa yugom obisao lika sa B klasom,lik je vozio preko 200km/h a ovaj mu blicne i stane pored njega,lik izbezumljen,stranac,pogleda u cajger pa u ovog i nije mu jasno,yugo ima skroman motor,opel 2.0 turbo i taster za nitro,mecku je ostavio i izbezumljenog lika kao da je isao u rikverc
ja sa yugom stajem ispred kit komerca i trazim dihtung glave za alfin motor a lik posto yugo ne izgleda bas obicno,onako zbunjeno pita jel taj motor u yugu,he samo sam se nasmejao,visinski ne moze da stane
e sad odosmo u off
toliko o autima od 50-ak kila evra kad ga skromna zastava otrese kao mace muskatlu
- milance
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
pa yugici imaju alfine kocnice i po neki detalj

- delic
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
evo nešto u skladu sa temom, izvinjavam se ako je citat bio:
"Alfa Romeo – Senzibilitet i stil. Trijumf duha i strasti prema detaljima. Kada prgavi Luigi, radnik na pokretnoj traci fabrike u Torinu, prošije Alfino sedište šavom od crvenog konca, on obriše rukavom znojavo čelo, otpije gutljaj kratkog espresa iz šoljice veličine naprstka i kaže: “Ah! Bella!” Alfu voze sofisticirani ljudi, kreativci, neracionalni. Nepouzdanost njene elektronike čuvena je, gubici pri preprodaji uvredljivi, ali za njenim volanom čovek se oseća kao da sedi u bašti na Piazza Bra u Veroni u maju mesecu i stavlja rukolu na parče pice. Postoji mnogo bržih i boljih auta i motora, ali devojčica će osetiti leptiriće najpre u Alfi, a ne u Audiju A8. A to bezvrati buldozi sa vrelog beogradskog asfalta ne shvataju. Da je Alfa komad garderobe, bila bi salonska cipela. Da li bih kupio Alfu? Pa ne. Imam malo razuma nažalost (a možda sam i pomalo buldog). Jeste da Breri ne bih odoleo, ali teško bih prešao preko vešanja koje škripi i jeftinih plastičnih detalja u enterijeru na koje se žali većina vlasnika. Za te pare mnogi proizvođači jednostavno daju više muzike. Doduše, za 8C competizione bih dao bubreg, ali o njemu neću govoriti jer ga niko nikad neće ni imati, osim par kolekcionara i muzeja."

"Alfa Romeo – Senzibilitet i stil. Trijumf duha i strasti prema detaljima. Kada prgavi Luigi, radnik na pokretnoj traci fabrike u Torinu, prošije Alfino sedište šavom od crvenog konca, on obriše rukavom znojavo čelo, otpije gutljaj kratkog espresa iz šoljice veličine naprstka i kaže: “Ah! Bella!” Alfu voze sofisticirani ljudi, kreativci, neracionalni. Nepouzdanost njene elektronike čuvena je, gubici pri preprodaji uvredljivi, ali za njenim volanom čovek se oseća kao da sedi u bašti na Piazza Bra u Veroni u maju mesecu i stavlja rukolu na parče pice. Postoji mnogo bržih i boljih auta i motora, ali devojčica će osetiti leptiriće najpre u Alfi, a ne u Audiju A8. A to bezvrati buldozi sa vrelog beogradskog asfalta ne shvataju. Da je Alfa komad garderobe, bila bi salonska cipela. Da li bih kupio Alfu? Pa ne. Imam malo razuma nažalost (a možda sam i pomalo buldog). Jeste da Breri ne bih odoleo, ali teško bih prešao preko vešanja koje škripi i jeftinih plastičnih detalja u enterijeru na koje se žali većina vlasnika. Za te pare mnogi proizvođači jednostavno daju više muzike. Doduše, za 8C competizione bih dao bubreg, ali o njemu neću govoriti jer ga niko nikad neće ni imati, osim par kolekcionara i muzeja."

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Opet gomila predrasuda, poluistina i neistina.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- alaza
- Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98. - Lokacija: Pecinci
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Ali on je pisao o Alfi, a ne o njegovom autu kojeg verovatno i nema. Još jedan u nizu ljubomornih magaraca bez imalo znanja o Alfama, ali da, on je čuo da plastika škripi i da elektronika umire.
Baš me interesuje o čemu razmišljaju ovakvi ljudi dok ovo kucaju. Verovatno:"Sad ću ja da kažem ovima koji voze Alfu kako njihov auto ne valja, a i drugi da je ne kupe"!!!
Kao da je bilo koga briga za govnetovo mišljenje.

Baš me interesuje o čemu razmišljaju ovakvi ljudi dok ovo kucaju. Verovatno:"Sad ću ja da kažem ovima koji voze Alfu kako njihov auto ne valja, a i drugi da je ne kupe"!!!
Kao da je bilo koga briga za govnetovo mišljenje.

potpis
- dekideki
- Drug Član
jedan poznanik naleteo na 145 jeftinu a ocuvanu, ja pitam sto je ne uzme a on kaze: "pa rekli su mi svi majstori za nju nema delova a i ono sto ima kad crkne, za sta god da se uhvatis - 100e, jbg to je Alfa..."
predlazem da se svi lepo vratimo na onu taktiku: kad nas pita neko da li da kupi Alfu a mi Alfisti odgovaramo: NE.
reakcija 0: brate, tako je, u pravu su znaci svi koji su mi rekli da ne kupujem!
*posle ove reakcije spasli ste se gubljenja vremena da mu objasnjavate da su skoro sve predrasude o Alfama pogresne, nek kupi sta mu njegovi ortaci preporucuju.
reakcija 1: pa zasto, ti si Alfista a kazes mi da ne kupim Alfu?
*posle ove reakcije shvatate da imate ispred sebe nekog ko misli svojom glavom i zeli da sazna informaciju od pravog poznavaoca. ne mora da bude Alfista, ali takvom pricati o Alfama nije gubljenje vremena vec lepo provedeno vreme.

predlazem da se svi lepo vratimo na onu taktiku: kad nas pita neko da li da kupi Alfu a mi Alfisti odgovaramo: NE.
reakcija 0: brate, tako je, u pravu su znaci svi koji su mi rekli da ne kupujem!
*posle ove reakcije spasli ste se gubljenja vremena da mu objasnjavate da su skoro sve predrasude o Alfama pogresne, nek kupi sta mu njegovi ortaci preporucuju.
reakcija 1: pa zasto, ti si Alfista a kazes mi da ne kupim Alfu?
*posle ove reakcije shvatate da imate ispred sebe nekog ko misli svojom glavom i zeli da sazna informaciju od pravog poznavaoca. ne mora da bude Alfista, ali takvom pricati o Alfama nije gubljenje vremena vec lepo provedeno vreme.
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Ja odavno ne zelim da se smaram i nikome ne preporucujem Alfu...mora covek da prodje "kvalifikacije" kod mene da bi uopste mogli da pricamo o kupovini Alfe. Ljudi kod nas najcesce samo traze potvrdu njihove odluke, a ne pitaju za savet...i sta onda ima da se smaram. Pre neki da drugar resio da kupi Aurisa sa 1.3 motorom...glup auto do bola...nakon njegove argumentacije zasto je to dobra odluka, upitno me pogleda..."pa, dobro, Auris je ok" rekoh i izbegoh raspravu zasto bi bilo pametnije kupiti bar 5 automobila pre njega. Nas narod mnogo voli da trosi energiju na praznu pricu.
Inace, mnogo me ljudi pitalo zasto ne preporucujem Alfu, a volim je i vozim je i uvek kazem "to je super auto, ali nije za svakoga". Izgleda da to ljudima zvuci vrlo ozbiljno, posto se svi onda povuku, niko cak ni iz inata da kaze "daj 5 karata"
...Svi ljudi koje sam uspeo da zainteresujem i da kupe Alfu, morali su da cuju malo siru pricu i da se provozaju sa mnom. Posle klatno ode u suprotnom smeru.
Inace, mnogo me ljudi pitalo zasto ne preporucujem Alfu, a volim je i vozim je i uvek kazem "to je super auto, ali nije za svakoga". Izgleda da to ljudima zvuci vrlo ozbiljno, posto se svi onda povuku, niko cak ni iz inata da kaze "daj 5 karata"

Acqua-Olio-Benzina
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
- dekideki
- Drug Član
stara Starceva paralela sa devojkom iz kraja, najlepsoj i najzgodnijoj, koju niko ne sme da startuje jer svi misle da je previse zahtevna i nedostizna... a svi se s njom odusevljavaju.
mooda. jedino potrebno. u oba slucaja!
mooda. jedino potrebno. u oba slucaja!

- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Toliko sam već vremena i energije utrošio, što uživo, što po raznim forumima (zbog čega mi nikada neće biti žao!), samo iz jednog razloga, a to je da vidim da se svest ljudi i predrasude makar za promil pomere, bez obzira na koju stranu - ali ne!! Čvrsto smo ukopani na svojim pozicijama i "mi" i "oni" i ništa se tu ne menja godinama. Jednostavno, kao da većini bode oči činjenica da neko nešto voli i da ume da nabroji X razloga zbog čega je to tako, pa se svojski trude da nam OBJASNE kako mi zapravo nemamo pojma kako nam je u našim Alfama! Čak se neki iz petnih žila trude da nas uteše, pa nas pride i sažaljevaju, kao da nam je neko držao pištolj na temenu dok smo birali auto i kao da za te iste pare nismo mogli kupiti kakvog Golfa (hm...), par godina starijeg BMW-a ili šta već!
Neverovatne stvari čovek može čuti i pročitati, a što je najgore, većinu njih izreknu "profesionalni" provokatori koji nemaju druga posla u životu, ljudi koji ništa normalno u životu nisu vozili a čuli su od nekog "pouzdanog" da Alfa ne valja, neki koji će da sroče onakvo "ljubavno" pismo o Alfi, a da zapravo tu lubav nisu ni primirisali, pa čak i pojedinci koji su za sitne pare uvezli neki olešen primerak i na pamet im ne bi palo da makar promene ulje u autu!?
Ne znam, često mi dođe smešno, a nekad mi bude i žao zbog svega. Naravno, na mene (nas) takve stvari ne mogu uticati ma koliko se neki upinjali, ali dođe ponekad čoveku da sa nekim ponešto normalno prozbori (čak i ako Alfa nije glavna tema), pa bi zaista bilo tužno da nema ovakvih mesta u virtuelnom svetu

Neverovatne stvari čovek može čuti i pročitati, a što je najgore, većinu njih izreknu "profesionalni" provokatori koji nemaju druga posla u životu, ljudi koji ništa normalno u životu nisu vozili a čuli su od nekog "pouzdanog" da Alfa ne valja, neki koji će da sroče onakvo "ljubavno" pismo o Alfi, a da zapravo tu lubav nisu ni primirisali, pa čak i pojedinci koji su za sitne pare uvezli neki olešen primerak i na pamet im ne bi palo da makar promene ulje u autu!?
Ne znam, često mi dođe smešno, a nekad mi bude i žao zbog svega. Naravno, na mene (nas) takve stvari ne mogu uticati ma koliko se neki upinjali, ali dođe ponekad čoveku da sa nekim ponešto normalno prozbori (čak i ako Alfa nije glavna tema), pa bi zaista bilo tužno da nema ovakvih mesta u virtuelnom svetu

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Kad sam kupio 156icu odvezem je posle par dana na pranje i jedan lik koji drži perionicu me pita: "A bre, ti samo Alfe voziš", a ja njemu: "Pa, jbg. Ja ne znam za bolje". A i skoro sam vozio u njoj dečka koji drži delove za golfa, pasata i audi i on će: "Uh, al je utegnuta ova Alfa, sviđa mi se. Dobar auto, nema šta". Ne moramo nikom ništa da dokazujemo, videće kad tad sami hteli da priznaju ili ne. Ja pokušavam da, bez razloga, ne pljujem druge marke jer je malo glupo kao što ovakve seronje pljuju po Alfama, a nemaju ništa od toga. 

potpis
- s3kan
- Garaža: Giulia 2.2 180 AT8 2016, ex 159 2.0 JTDm 2011, ex 147 Selespeed 2001
Stara narodna:"Nije svačije kroz selo pjevati."
Ja bih posjedovanje alfe opisao kao ljubav sa supermodelom, zna da bude zahtjevna i da pizdi oko sitnica. Ali kad uđeš u nju i kad vrišti u krivinama... priceless
Ako ti auto služi za A-B varijantu, zajebi alfu.
Ako si derpe zajebi druženje sa supermodelima.
As simple as that.
Ja bih posjedovanje alfe opisao kao ljubav sa supermodelom, zna da bude zahtjevna i da pizdi oko sitnica. Ali kad uđeš u nju i kad vrišti u krivinama... priceless
Ako ti auto služi za A-B varijantu, zajebi alfu.
Ako si derpe zajebi druženje sa supermodelima.
As simple as that.
The difference between men and boys is the price of their toys.
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Sinoc sam u ovoj temi napisao najduzi text ikada,i da posaljem,nesto strecne curin lap-top i ne ubaci mi se komentar.Kad ga nisam bacio kroz prozor
Ja ove GtiJevce i GeSijevce ubijam tehnologijom.Objasnm sta TS,4 bobine po cilindru.Quick-rack,sta radi varijator(da Alfa to radi unazad 30 god.i ne fali se s tim kao Honda...Vtec,Vtec...tra-la-la,znam da je princip rada Vtec-a,i Alfinog varijatora razlicit,jedan je el.,a drugi mehanicki,ali u principu rade istu radnju),kad je rijec o dizelim objasnim ko je prvi ima jtd motor,kako to danas Alfa radi i td.Nemaju argumenata nikakvih,samo neko pitanje i to je to.
I da,kad god prodjem pored njih,tu 10-oro kola min.sve nabudzeno spusteno i td,svaka prica staje,isprati se QV pogledom,pa nastavljaju pricu(ako se sjete gdje su stali)

Ja ove GtiJevce i GeSijevce ubijam tehnologijom.Objasnm sta TS,4 bobine po cilindru.Quick-rack,sta radi varijator(da Alfa to radi unazad 30 god.i ne fali se s tim kao Honda...Vtec,Vtec...tra-la-la,znam da je princip rada Vtec-a,i Alfinog varijatora razlicit,jedan je el.,a drugi mehanicki,ali u principu rade istu radnju),kad je rijec o dizelim objasnim ko je prvi ima jtd motor,kako to danas Alfa radi i td.Nemaju argumenata nikakvih,samo neko pitanje i to je to.
I da,kad god prodjem pored njih,tu 10-oro kola min.sve nabudzeno spusteno i td,svaka prica staje,isprati se QV pogledom,pa nastavljaju pricu(ako se sjete gdje su stali)

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- brzi_pas
- Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
Uuuu
malo offf
Ima jedan zajeban lik kod tebe sa dvojkom GTI crvenom, co'ek odgovorno tvrdi da je najbrzi u cijeli grad, sa bilo kojim autom oce da se proba u pare.... a josh koji dan, bice brzi u cijelu drzavu
malo offf
Ima jedan zajeban lik kod tebe sa dvojkom GTI crvenom, co'ek odgovorno tvrdi da je najbrzi u cijeli grad, sa bilo kojim autom oce da se proba u pare.... a josh koji dan, bice brzi u cijelu drzavu