LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
- miloradpapic
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD distinctive '02
Morimoto h1+Philips 85122 rebase - Lokacija: Beograd
Re: LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
Dusane, Vlada mi rece da su morimoto prve generacije, odnosno svi koji su ugradjivali pre godinu i vise dana imali gresku odnosno cesto pregorevanje reflektujuce povrsine. Navodno u novijoj seriji morimota je taj problem resen. ovo je bas bedak jer je tada morimoto bio mnogo skuplji nego danas.
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
@dusan: Uporedi tvoj i moj komplet (došli su u istom paketu). Ja dnevno vozim oko pola sata i tako svaki mesec i naravno uvek sa uključenim svetlima...Kako smo uzeli u isto vreme projektore trebalo bi i da su moji oslabili ali nisu. E sad jedino ako ti voziš dosta više nego ja (pod uključenim svetlima, ne znam imaš li dnevna...). Koji ti je dnevni prosek pod projektorima?
Poslednja izmena od Sauriann u Pon Dec 05, 2011 8:26 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
@miloradpapic
Za to postoji naziv - "cena napretka"...
Slično - moje prve xenone (2008.) platio sam 250€. Sada je komplet sa balastima oko 70€.
@Sauriann
Imam "dnevna" svetla, a bi-xenone uključujem samo uveče, znači jedan sat dnevno najviše... Pojava koju sam opisao je od samog početka na levom faru.
Loše naleganje H1 sijalice u ležište mi je palo na pamet kao problem, jer je Vlada morao da ostruže plastični deo kojim H1 naleže , a i ležište u tom projektoru je deformisano pri zavrtanju za telo projektora...
Za to postoji naziv - "cena napretka"...
Slično - moje prve xenone (2008.) platio sam 250€. Sada je komplet sa balastima oko 70€.
@Sauriann
Imam "dnevna" svetla, a bi-xenone uključujem samo uveče, znači jedan sat dnevno najviše... Pojava koju sam opisao je od samog početka na levom faru.
Loše naleganje H1 sijalice u ležište mi je palo na pamet kao problem, jer je Vlada morao da ostruže plastični deo kojim H1 naleže , a i ležište u tom projektoru je deformisano pri zavrtanju za telo projektora...
Poslednja izmena od dusanGT u Pon Dec 05, 2011 8:34 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Alfa je stil... ostalo je status...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Hm i ja sam imao koreksciju jer je prestala da mi radi jedna klapna pa nije radilo desno dugo i izgoreo mi osigurač. Kaže Vlada da nije bio dobro slonio instalaciju oko projektora i da je valjda klapna uštinula neku žicu i napravila kratki spoj. E sad da li je bilo to ili ovaj problem vezan za prve serije ostaće tajna.
- dusanGT
Da sad uzimam "Morimoto" sam bih radio... Priča o prvoj i narednim generacijama "Morimota" je proverena?
Poslednja izmena od dusanGT u Pon Dec 05, 2011 8:37 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Uvek možeš da prodaš svoje komplet farove i odradiš sebi nove ako imaš projektore... 

- dusanGT
Ma još ranije sam obećao tu moju Alfu sinovima, a oni su vešti u elektrobudženju, pa nek budže...
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Dusane budi siguran da je prica proverena sto se tice generacija morimoto projektora , cak i sada postoje sa plasticnom reflektujocom povrsinom ima ih lik u oglasima prodaje za 90e , mozes da zamislis sta se tek njima desava na vecoj temp.
busso trsi Sline
- dusanGT
Pa koja je generacija sa plastikom, da prostiš?
- alfaskorpion
Ma ko to zna vise , kinezi kopiraju sami sebe mozes misliti na sta to lici ,haos .
busso trsi Sline
- dusanGT
I meni je palo na pamet da će priča da bude ovakva:
a) na nekom forumu se nahvali proizvod "A",
b) tom proizvodu "A" se cena formira na osnovu potražnje izazvane pohvalama sa foruma i
c) posle kvalitetnih prvih serija ubrzo počne distribucija robe sa istom oznakom (brand, tip...), ali lošijeg kvaliteta i manje cene proizvodnje, a prodajna cena ostaje ista, što povećava zaradu...
I na ovom forumu ima toga ("saveti" u temi "Planiram kupovinu", itd...), jer "ljudi smo - dogovorićemo se"...
a) na nekom forumu se nahvali proizvod "A",
b) tom proizvodu "A" se cena formira na osnovu potražnje izazvane pohvalama sa foruma i
c) posle kvalitetnih prvih serija ubrzo počne distribucija robe sa istom oznakom (brand, tip...), ali lošijeg kvaliteta i manje cene proizvodnje, a prodajna cena ostaje ista, što povećava zaradu...
I na ovom forumu ima toga ("saveti" u temi "Planiram kupovinu", itd...), jer "ljudi smo - dogovorićemo se"...

- alfaskorpion
To je sve stvar dobrog ili loseg marketinga
Zato je za kranjeg kupca najbolje da se sto vise informise sam na sto vise razlicitih mesta i da posle iz toga sam izvuce zakljucajk sta je dobro a sta ne , ja tako radim i do sada nisam imao problema .
U principu niko nikog ne moze da natera da kupi ono sto nece , drugo ako postoji garancija za ono sto si kupio treba je iskoristiti pa makar i 100puta .

Zato je za kranjeg kupca najbolje da se sto vise informise sam na sto vise razlicitih mesta i da posle iz toga sam izvuce zakljucajk sta je dobro a sta ne , ja tako radim i do sada nisam imao problema .
U principu niko nikog ne moze da natera da kupi ono sto nece , drugo ako postoji garancija za ono sto si kupio treba je iskoristiti pa makar i 100puta .
busso trsi Sline
- miloradpapic
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Ajmo znalci, jel znate koji je prekidac vezan za maglenke na 147 FL? Juce sam u putu primetio da mi nijedna ne radi, pre puta sam oprao auto i zaledio je cim sam ga isterao, dan pre je fino radio. 

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Crni
- Drug Član
Nisam mislio na prekidac vec na osigurac.... Ili da vadim sve i probam. 

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- miloradpapic
citaj na poklopcu od kutije osiguraca, trebalo bi sve da pise.
- Crni
- Drug Član
Kakav danak neiskustvu, pogledacu ujutru bas. 

- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
maglenke bi trebalo da ide na jedan osigurac,nego proveri dzek,iskopcaj i naspricaj wd-om i malo prodrmaj da ocisti oksidaciju,desava se
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- Crni
- Drug Član
Osiguraci OK, dzekovi OK, saga se nastavlja. Proverio i kutiju sa relejima ispred akumulatora, sve ok. Sta mi ostaje sledece, prekid da trazim? 

- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
na samoj sijalici,desava se da od temperature i grrejanja popuste buksne,evo ja sam pre neko vece isao na intervenciju,h4 telescopic ide kroz ulicu i trepcu svetla,odjednom se ugase i tu je kraj
posto su one sa posebnom instalacijom i imaju osigurac koji je ovde konkretno na akumulatoru i kako sam ga drmnuo upali se svetlo,zategnem kabal ono radi kako pustim tako trepne,otvorim kuciste osiguraca i malko ga izvucem a on nece dalje,kad sam izvadio a ono tamo gde je lezao osigurac u lezistu tu je napravio udubljenje i oksidiralo i tu je brljavio
na drugom auto mi se desilo sa istim xenonima da na stopici koja ide na akumulator da je pukla zica od vibracija i zaustavi me pandur i opomene za svetla,hm,otvorim haubu i drmnem ono se upali,evo popravljeno...
to su neke nepredvidive stvari,skoro sam sa plus kleme skidao gomilu kablova koji su isle za razne dodate releje i stavljao ih na razdelnik kablova sa strane a na plusu je sad nova klema sa jednim debljum kablom,sa tog razdelnika je i kabal na alnaser a i premostio sam kabal direktno sa alternatora na razdelnik i gle cuda,na upaljacu je bilo ispod 12v na upaljen auto nikad preko 12.5v a sad koliko je na akumulatoru 14.3v tako je i na upaljacu,sto znaci da je negde na postojecim stopicama bio los kontakt i gubio na naponu
posto su one sa posebnom instalacijom i imaju osigurac koji je ovde konkretno na akumulatoru i kako sam ga drmnuo upali se svetlo,zategnem kabal ono radi kako pustim tako trepne,otvorim kuciste osiguraca i malko ga izvucem a on nece dalje,kad sam izvadio a ono tamo gde je lezao osigurac u lezistu tu je napravio udubljenje i oksidiralo i tu je brljavio
na drugom auto mi se desilo sa istim xenonima da na stopici koja ide na akumulator da je pukla zica od vibracija i zaustavi me pandur i opomene za svetla,hm,otvorim haubu i drmnem ono se upali,evo popravljeno...
to su neke nepredvidive stvari,skoro sam sa plus kleme skidao gomilu kablova koji su isle za razne dodate releje i stavljao ih na razdelnik kablova sa strane a na plusu je sad nova klema sa jednim debljum kablom,sa tog razdelnika je i kabal na alnaser a i premostio sam kabal direktno sa alternatora na razdelnik i gle cuda,na upaljacu je bilo ispod 12v na upaljen auto nikad preko 12.5v a sad koliko je na akumulatoru 14.3v tako je i na upaljacu,sto znaci da je negde na postojecim stopicama bio los kontakt i gubio na naponu
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- Crni
- Drug Član
Pogledacu bas i oko sijalica sada, mislim da mi se ovo desilo posle pranja automobila, nakon pranja je parkiran pored i zaledio je vec malo, od tada nema malgenki.
Hvala ljube na savetima, probacu tvoje metode.
Hvala ljube na savetima, probacu tvoje metode.

- dusanGT
Molim vas - nije glasanje nego argumenti, tj. lična iskustva: 4300°K ili 5000°K ili 6000°K - koje xenon sijalice daju najbolju vidljivost...
Isto tako da preskočimo teorija koja je manje-više poznata: ljudsko oko se mileniumima prilagođavalo sunčevoj svetlosti koja je malo manje od 4000°K, pa je bla, bla, bla...
Pitam zbog toga što, po mraku, ovi moji 6000°K "Morimoto" projektori daju odličnu osvetljenost bočno, a unutra (u sredini, ispred vozila) kao da je slabija... Danju smo naravno uočljiviji ako smo na 6000°K.
Evo primera sa 4300°K... " onclick="window.open(this.href);return false;
Isto tako da preskočimo teorija koja je manje-više poznata: ljudsko oko se mileniumima prilagođavalo sunčevoj svetlosti koja je malo manje od 4000°K, pa je bla, bla, bla...
Pitam zbog toga što, po mraku, ovi moji 6000°K "Morimoto" projektori daju odličnu osvetljenost bočno, a unutra (u sredini, ispred vozila) kao da je slabija... Danju smo naravno uočljiviji ako smo na 6000°K.
Evo primera sa 4300°K... " onclick="window.open(this.href);return false;
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Morimoto mini h1 4300k negde u brdima Zlatibora... 
[youtube]_evZqmHtLAs[/youtube]
Doduše, sa veoma prljavim farovima oborenim jedan podeok na dole jer je stigao full natovarnem iz Bg (na snimku je dvoje u autu).

[youtube]_evZqmHtLAs[/youtube]
Doduše, sa veoma prljavim farovima oborenim jedan podeok na dole jer je stigao full natovarnem iz Bg (na snimku je dvoje u autu).
- dusanGT
Verovatno bi "domet" bio veći ako se digne na "0"? Jel' ti imaš utisak da je u sredini malo tamnije?
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Nemam inače, mada se možda čini na snimku jer svetle sprudovi gde je nanošen sneg dok se gazeći sloj puta "zaprljao". Videću da uporedim sa jednim kolegom kad on namontira svoje jer je uzeo mislim 5000k...