FORMULA 1 (nastavak)

Sve vezano za profesionalne sportske trke
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Re: FORMULA 1 (nastavak)

Pet Jul 29, 2011 7:00 pm

nelle napisao:Ja predlažem da svi grupno odemo u Moncu i tamo posle trke lepo sednemo i prodiskutujemo ko je No 1 i nek ide život!!!
E to bi bila avantura :thumbsup:
Maštam o Monzi ceo život, ali nikako da se slože kockice! Nije to više ni tako daleko ni nedostižno, ali budžet uvek bude isplaniran bez takvih ekstravagantnih turneja! Jednog dana...

Moglo bi biti zanimljivo u Mađarskoj. Izgleda su razlike stvarno mizerne među vodećima, a onda bi faktor DRS+Pirelli mogao da doprinese neočekivanim napadima i preticanjima. Kvalifikacije će biti vrlo važne, ali ne i toliko presudne kao ranije. Za šampionat bi bilo sjajno da Red Bull malo više podbaci jer bi se možda i mogla javiti neka nada u zanimljivu završnicu, a u suprotnom biće definitivna overa postojećeg stanja.
Što se Mercedesa tiče, ima tu potencijala za podijum, ali fali taman tolika nijansa koja odvaja najbolje u konstruisanju bolida od ostalih. Pola sekunde do sekund zaostatka možda se ne učine kao nešto drastično, ali u praksi to ponekad znači zaostajanje za čitav krug za Lewisom koji vozi bolid sa istim agregatom! Baš kao što je primetna razlika između Renaulta i Red Bulla sa motorom iste firme. Neki ljudi dodaju taman toliko začina paketu da on dovoljno odskoči i postane nedostižan, a šta još fali Mercedesu pokazaće vreme.
A što se tiče Schumija i da li mu je trebao ovaj povratak ili ne - teško je to reći. Rastanak sa Ferrarijem definitivno nije bio tako idiličan kako se pokušalo predstaviti i verovatno se išlo logikom iznalaženja "najboljeg rešenja za sve" tako što bi Schumi obznanio povlačenje, a Ferrari uveo mlade snage! Sada je očigledno da je tada još uvek mogao da vozi jer vozi i danas, nekoliko godina kasnije, pa odlazak u Mercedes možda predstavlja i njegov mali revanš Ferrariju, mada ništa drastično i sa gorčinom imajući u vidu da su zajedno ispisali istoriju!
Tačno je da čovek i dalje traži zabavu i adrenalinsku injekciju kroz trke, nije za baciti ni faktor "novac", bez obzira koliko ga do sada ima jer bogati drugačije žive i brže troše, ali uprkos svemu, da sam na njegovom mestu, verujem da se ne bih vraćao. Stekao je ogroman ugled i ušao u legendu, a na ovaj način sve to ipak na neki način krcka i razgrađuje. Legende treba da ostanu legende, a ne da doživljavaju da ih klinci pretiču za ceo krug i da timski kolega kontinuirano vozi bolje. To je bar neko moje mišljenje, ali teško je zaista iz mojih cipela staviti se u poziciju vozača F1 da bi se znalo reći sa sigurnošću...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pet Jul 29, 2011 7:44 pm

U svakom slučaju Schumi će i sa 50 godina da vozi bolje od Masse koji na moje iznenadjenje još uvek vozi za top tim,kakav god ugovor da ima ja bih ga isplatio i šut u but da ga više ne vidim,nek ide u Hispaniu pa nek tamo vozi,pa lepo dogodine dovedu Kimija(puste želje) ili Kubicu pa da vidiš kako će konjić opet da pali i žari stazama F1 :arflag :drink :djparty
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Sub Jul 30, 2011 8:24 am

Kakav kralj hahaha
Slika
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Sub Jul 30, 2011 9:43 am

hahaha hahaha hahaha hahaha
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Sub Jul 30, 2011 11:49 am

Sto se mene tice iako navijam za ferari otkako znam za sebe, jako bi voleo da je Mercedes u konkurenciji ova prva tri tima i da su svi negde tu. To bi bilo fantasticno za F1 a naravno i za nas pa bi imali sta da gledamo!
Ja sam mozda jedan od retkih koji prosto obozava i Senu ( plakao sam kao za bratom 4 dana) i Sumija...jednostavno obozavam obojcu i mislim da im u novijoj garnituri vozac (zadnjih 20 god) nema ravnih.
Nikada ih nisam poredio ko je bolji , ko je jaci itd.....To bi mi bilo potpuno isto kao da biram izmedju svoja dva deteta-nemoguce!
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Sub Jul 30, 2011 2:04 pm

Stvarno paklene kvalifikacije, sutra odlučuje strategija i najmanje sitnice! U igri su bar 4-5 vozača, a eventualna kiša bi do kraja zakomplikovala situaciju! Smeši nam se jedna od uzbudljivijih trka na Hungaroringu!
BTW, "matori" opet razočarao! Skoro je sekund sporiji od Rosberga...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sub Jul 30, 2011 7:16 pm

Kad je krenuo trening bio sam siguran da će Alonso super da prodje ali kad sam video Luisa kako vozi na žutim gumama isto kao ostali na crvenim znao sam da će biti teško za Ferrari,i onda RB izadje na stazu i kaže:ajde deco bežite sa prozora i lagano uzme pol!!1000 zašto 1000 zato,nije mi jasno ništa :shock:
GO FERRARI :arflag
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Sub Jul 30, 2011 7:21 pm

Deda sutra preskače bar dvojicu na startu... ;)
startuje sa čiste strane.
Korisnikov avatar
darko qv

Sub Jul 30, 2011 10:14 pm

Daj Boze da bude kisa!!!!!!!!!!!! :grin: :grin:
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Ned Jul 31, 2011 8:55 am

Prenosi li neka nasa televizija trku?
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Ned Jul 31, 2011 8:58 am

Ako imaš totaltv oni prenose kanal SKPrime koji je otkupio prava.
Problem su komentatori ali uvek možeš da utišaš pa pustiš sa neta bbc...
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Ned Jul 31, 2011 9:47 am

Bogdan156 napisao:Prenosi li neka nasa televizija trku?
Dočekasmo da nema interesovanja za prenose koje smo imali od kako znam za sebe :fight_twak:
Mislio sam da kalkulišu malo i tvrde pazar, te da će neko zagristi nakon 2-3 početne trke, ali ovo je stvarno katastrofa. Bitno da na svim kanalima ne može da se živi od pevaljki, "VIP" persona i političara!
Taj SK Prime ja ne znam ko uopšte ima i koliki je to segment gledališta, a u mom slučaju rešenje je RTL koga imam i preko kablovske (Radijus Vektor), a odnedavno i preko IPTV Telekom. RTL to fino obradi, ali mi je problem jezik jer ne znam nemački. Još je veći problem što ubacuju izuzetno mnogo reklama do mere da gledanje gubi smisao, tako da je dopunjavanje sa live streamovima (neki BBC link na VipStand) obavezno.
I tako malo odavde (TV), malo odande (računar) - nekako se odgleda, ali ovo je zaista tuga na čega smo spali.! Tri pretplate plaćam i opet...
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Ned Jul 31, 2011 9:56 am

Ja imam i digitalnu i pregledao sam vecinu kanala, tjs program i bio zaprepascen da nema nigde prenosa, pih. Nista, moram preko streama...
Korisnikov avatar
darko qv

Ned Jul 31, 2011 2:57 pm

Samo jedan komentar sto se tice danasnje trke.
Jedini,ali jedini vozac koji ima 00,i koji vozi kao da sjutra nema je L.Hamilton.Ja jesam navijac Ferarija,ali Hamilton je vozacina za sve.Jos jedna trka,jos jedna kazna??? :scratch:
Korisnikov avatar
mobtel
Garaža: 33+156=159
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 9:11 pm

Ned Jul 31, 2011 3:03 pm

katastrofa... :(

...a tata grli snajku :D
You bought the wrong car!!!
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Ned Jul 31, 2011 3:18 pm

Bravo za Dugmence, Hamilton je trebao da saceka da ga prodju bolidi pa da pravi piruete. Apsolutno zasluzena kazna koja ga je kostala plasmana kao i neocekivano glup izbor guma za kisu (ogradjujem se ako je greska meshanicara mada tesko da mogu pomesati boje)
Deda opet podbacaj...
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Ned Jul 31, 2011 3:20 pm

Vidje li matorog pacenika jbt...
Prvo kad je Button presao u vodjstvo,a onda i kad je pobijedio :)
darko qv napisao: Jedini,ali jedini vozac koji ima 00,i koji vozi kao da sjutra nema je L.Hamilton.Ja jesam navijac Ferarija,ali Hamilton je vozacina za sve.
Vozi kao da nema sjutra jer nikad nije vozio za slabije timove,odmah je uletio u Mc,i arogntan je i misli da su ostali budale i ko ih jb i ako ih udari...
Ja jesam za preticanje,ali profesionalno,a ne po svaku cijenu i na seljacki nacin:Zaletis se,pa ako upali-upali (Sato,Kobajasi,Hamilton...)
darko qv napisao:Jos jedna trka,jos jedna kazna??? :scratch:
Odlicno je prosao,ja sam mislio da ce Di Restu zalijepiti za ogradu...
Opet isto kao sto sam gore napisao:Mora da se spusti na zemlju,nije mu tata kupio cijelu F1 i ne vrti se planeta oko njega...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
darko qv

Ned Jul 31, 2011 3:24 pm

Sve stoji,ali je najagresivniji ubjedljivo,kako je samo pretekao Webera.....
A,stari skocio na snajku ko mutav. hahaha hahaha
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Ned Jul 31, 2011 3:48 pm

Poželesmo kišu i dobismo više od toga :)
Svaka čast za Buttona, jubilarni 200-ti GP i pobeda! Još jednom je dokazao da u nenormalnim uslovima pliva kao riba u vodi! Možda i jedini vozač koji danas nije pravio veće greške, vozio je pametno i strpljivo i na kraju zasluženo trijumfovao. Verovatno se ne bi previše ljudi kladilo na njega, ali čim su zavladali onakvi uslovi akcije su mu naglo porasle.
Već rekoh da u nenormalnim uslovima gotovo nema vozača ili tima koji nije napravio neku grešku, a greške su (kako vozačke tako i timske) najviše koštale Lewisa koji je imao trku u džepu! Ono sa kišnim gumama je težak propust i oko strategije se ipak tim najviše pita. A što se tiče kazne - po meni malo diskutabilno i preoštro jer je bolid okrenuo gotovo u mestu, dok je Di Resta pomalo panično reagovao. Mogao je da naiđe i na ugašen bolid. Ali OK, pravila su takva i okretanje na stazi spada u rizičan potez, pa neću kritikovati ovu odluku sudija. Pogledaću još jednom u snimku tu situaciju jer je i režija imala par propusta kasneći na mesta dešavanja bitnih stvari dok sam se trudio da pohvatam sve sa seckajućeg streama i reklama na RTL-u. Bilo bi bolje da je Lewis bio strpljiviji i izgubio sekund-dva više dok se ne steknu uslovi za bezbedno okretanje, ali to onda više ne bi bio Lewis kakvog poznajemo i verovatno bi se zvao Jenson ;)
Inače u direktnim duelima je još jednom bio fantastičan i klasa za sebe, mada ovaj put to nije materijalizovao kako treba. Sa druge strane Vettel je još jednom pokazao da kada nema totalno superioran bolid i kada je stavljen pod pritisak, da je itekako sklon greškama. Toga smo se nagledali i prošle sezone. Pitanje je kako bi se stvari odvijale da ne vozi tako dominantnu formulu, a sada više ni ne mora nigde da srlja jer je stekao verovatno nedostižnu zalihu bodova i može mu se da taktizira i vozi relativno opušteno.
Što se Ferrarija tiče, imali su u vožnji i strategiji zvezdanih momenata, ali beše i grešaka, okretanja i propusta. Ako je Massa bio na nekom svom uobičajenom nivou, dotle se od Nanda možda očekivalo više, ali pod ovakvim uslovima nema garancije na dobar plasman, baš kao što ni rezultat ne zavisi isključivo od vozačkog umeća i snage bolida. Možda i može biti zadovoljan krajnjim plasmanom i podijumom.
Mislim da je prvo mesto sada zacementirano, ali zato između drugog (Webbera) i petog (Buttona) stoji samo 15 bodova razlike! Biće paklene borbe za drugo mesto u šampionatu i nezahvalno je prognozirati ko će na kraju odneti prevagu, dok bi plasman Vettela (pa i Red Bulla) samo čudom mogao biti ugrožen! Dok su se drugi sastavili, voz je prošao i sezona je prerano odlučena.

@ Schumacher
Kolega, koliko je Lewis danas arogantan za volanom i nabijen adrenalinom, barem toliko je bio i tvoj Schumacher ;) Priseti se malo svih detalja prethodnih godina i decenija! Ako nisi takav, teško ćeš sakupiti tolike titule. To što mi matori nikada nije bio omiljen nema veze sa njegovim vozačkim stilom i agresijom, već sa nekim drugim stvarima. Jasno mi je da nisi fan Lewisa i McLarena, ali sada stavljaš zamerku baš na neke stvari koje su bile u velikoj meri tipične za tvog miljenika, a i još uvek su ako sabereš broj polomljenih spojlera ove sezone, okretanja, pa i poneku kaznu! (Pre)veliku glad za pobedom ja ne mogu smatrati kao greh - kamo sreće da u F1 uvek ima dovoljno "gladnih" da nam začine svaku trku :wave:
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Ned Jul 31, 2011 4:01 pm

alfanatic napisao:@ Schumacher
Kolega, koliko je Lewis danas arogantan za volanom i nabijen adrenalinom, barem toliko je bio i tvoj Schumacher ;) Priseti se malo svih detalja prethodnih godina i decenija! Ako nisi takav, teško ćeš sakupiti tolike titule. To što mi matori nikada nije bio omiljen nema veze sa njegovim vozačkim stilom i agresijom, već sa nekim drugim stvarima. Jasno mi je da nisi fan Lewisa i McLarena, ali sada stavljaš zamerku baš na neke stvari koje su bile u velikoj meri tipične za tvog miljenika, a i još uvek su ako sabereš broj polomljenih spojlera ove sezone, okretanja, pa i poneku kaznu! (Pre)veliku glad za pobedom ja ne mogu smatrati kao greh - kamo sreće da u F1 uvek ima dovoljno "gladnih" da nam začine svaku trku :wave:
Taman sam htio nesto slicno da iskomentarisem... pogotovo glede arogancije vozaca.
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Ned Jul 31, 2011 5:40 pm

Aj da odgovorim...
U doba kad je Schumacher agresivno vozio-svi su vozili.
Sad je F1 na malo visocijem nivou profesionalizma,sigurnosti i svega ostalog,pa se vise takve voznje ne cijene ako ste pravi F1 fan,ako niste a mislite da jeste gledajte nascar dje je pobjegao jedan takav vozac (montoya) koji je isto kao Hamvi bio u tripu da je najbolji itd,itd pa je od "tate" pio cuske redovno...
Ali da ne pretvaramo svaku temu u "Schumacher vs ostali",jer je glupo.
Covjek ima vise titula nego citav grid zajedno
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Jul 31, 2011 7:39 pm

Što više gledam Massu sve mi je simpatičniji i bolji hahaha
Korisnikov avatar
mobtel
Garaža: 33+156=159
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 9:11 pm

Ned Jul 31, 2011 8:04 pm

@SCHUMACHER
auuuuu...pa zato ti je prezimenjak tako "dobar", ne sme da vozi agresivno :D
ili bi ti hamilton bio simpatičniji da ih "razgrće" sa staze kao tvoj miljenik!
mislim da bi i "šu-mejker" mogao u nascar, možda bi i pobedio na nekoj trci...koliko je prepotentan i u tripu pokazuje i ovaj njegov povratak i priče o pobedama i tituli, kao sad će on ovim neznalicama da objasni neke stvari...

hamilton i meklaren spašavaju jednu od očajnih sezona u F1 i reći da neko nije "pravi fan F1" ako navija za (ili pohvali) hamiltona je u najmanju ruku...suludo, smešno..kako god... :hello:

a i na kraju, kao ne bi da pretvaraš temu u "Schumacher vs ostali" al' si se dosetio da spomeneš titule pošto mi pratimo F1 od današnje trke pa da budemo informisani...

imaš dobar muzički ukus(bezobrazno zeleno) al' za formulu baš i ne :D
stvarno bi trebali da se organizujemo i da prodiskutujemo o F1 al' uz crno nikšićko! :beerchug:

@vojaalfa
tebi ću objasniti ko je najbolji vozač kada se vratiš u "vaterland" :club: :)
You bought the wrong car!!!
Korisnikov avatar
darko qv

Ned Jul 31, 2011 8:11 pm

alfanatic
Imas pravo i potpis ti dajem na svaku rijec.Steta sto nema vise agresivnijih vozaca,mozda je za trenutno stanje u kom je F1,bolje biti kao Dugmence,ali opet ono sto Hamilton radi od bolida to je cudo.Kako ga je brat gledao popisano kad je prolazio kroz box,za kaznu..momak je rodjeni sampion i ne treba mu sporiti.Fetel kao sto si i rekao cim ga neko stisne,kao da je novajlija,izgleda da je bolid dosta bolji u odnosu na konkurenciju,inace.... thinkof:
Kome se ono zapalio bolid danas bas je bilo rizicno,ne pamtim kad sam vidio da je zadnji put explodirao nekom bolid. :beerchug:
Ima tu jos dobrih i agresivnih vozaca,Kobajasi,Kubica koji pauzira i nije tu,ali i za njega veliki respect. :hello:
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Ned Jul 31, 2011 10:34 pm

@ Schumacher
Kolega, nema potrebe za podizanjem tenzije, niko ovde ne osporava statistiku niti činjenično stanje, a ponajmanje ti pokušava nametnuti neke druge navijačke boje. Pogotovo niko ne priziva neki novi "Schumi vs. ostali"! Ali nemoj dozvoliti da ti navijačka strast pomuti neke druge činjenice. Lewis može nekome biti simpatičan ili ne, ali iza njega stoje dela i rezultati. Bio je vrhunski vozač i pre F1, kada su ga i primetili (sponzorisali) u McLarenu, a vrhunske stvari pokazuje i u F1!
Meni je bilo dovoljno gledati ga na svega 4 trke u njegovoj ruki sezoni, pa da me "kupi" u meri koliko do sada niko nije uspeo još od Senne! Priseti se kako je dečko vozio te sezone, a priseti se i kako je poklonio na tacni Kimiju titulu koju je već imao u rukama svojim neiskustvom i brzopletošću, tako što je u Kini izleteo sa staze dok je išao u box (i odustao), a na poslednjoj trci "resetovao" volan i prokockao 12 bodova prednosti dve trke pre kraja! Kompenzovao je to već sledeće sezone i dokazao da je svakako u najužem krugu najboljih i najtalentovanijih vozača F1 danas! Stavljati ga u isti koš sa Satoom, Kobayashijem,...,ipak je malo neozbiljno.
Treba pogledati statistiku o broju duela na stazi, koliko puta je izašao kao pobednik sa svim aktuelnim zvezdama, pa onda reći kako stoje stvari.
Naravno, ne paše svakome njegov stil, stoji da u prevelikoj želji ume da pogreši, da je zaradio povelik broj kazni u karijeri (po meni ne uvek i opravdanih), ali kvalitet mu se ne može osporiti.
Ja navijam za njega, ali ću uvek gledati da hvalim i da kritikujem - svaki put prema zasluzi! Da ne bude moja prethodna izjava razlog za polemiku - za ono danas ne bih kaznio, kako Lewisa, tako ni Schumija, Alonsa, ili bilo kog trećeg vozača! Po meni je prestrogo kako god bilo i za to sam da sudije ipak malo smanje doživljaj i puste trke, ali OK - ako je takav stav i ako će se primenjivati po babu i stričevima jednako, onda neka bude. Kontam i da ima fanova koji su uvek za što više bezbednosti, pa se ograđujem i iznosim neko moje viđenje stvari.
Ipak, da je tvoj Schumi vozio onako kako danas priželjkuješ Lewisu i za čega ga kritikuješ, teško da bi danas tvoj miljenik imao dobro poznatu statistiku, pa me zaista čudi zašto ga stalno uzimaš na zub :scratch:

@ darko qv
Heidfeld je danas pretvoren u buktinju i odavno nisam video takav vatromet. Nisam još kopao po sajtovima da prikupm dodatne informacije i ne znam šta je pošlo po zlu, ali nije bilo prijatno ni za gledati, a pogotovo doživeti...

Povratak na “Automobilizam i motociklizam”