E to bi bila avanturanelle napisao:Ja predlažem da svi grupno odemo u Moncu i tamo posle trke lepo sednemo i prodiskutujemo ko je No 1 i nek ide život!!!
Maštam o Monzi ceo život, ali nikako da se slože kockice! Nije to više ni tako daleko ni nedostižno, ali budžet uvek bude isplaniran bez takvih ekstravagantnih turneja! Jednog dana...
Moglo bi biti zanimljivo u Mađarskoj. Izgleda su razlike stvarno mizerne među vodećima, a onda bi faktor DRS+Pirelli mogao da doprinese neočekivanim napadima i preticanjima. Kvalifikacije će biti vrlo važne, ali ne i toliko presudne kao ranije. Za šampionat bi bilo sjajno da Red Bull malo više podbaci jer bi se možda i mogla javiti neka nada u zanimljivu završnicu, a u suprotnom biće definitivna overa postojećeg stanja.
Što se Mercedesa tiče, ima tu potencijala za podijum, ali fali taman tolika nijansa koja odvaja najbolje u konstruisanju bolida od ostalih. Pola sekunde do sekund zaostatka možda se ne učine kao nešto drastično, ali u praksi to ponekad znači zaostajanje za čitav krug za Lewisom koji vozi bolid sa istim agregatom! Baš kao što je primetna razlika između Renaulta i Red Bulla sa motorom iste firme. Neki ljudi dodaju taman toliko začina paketu da on dovoljno odskoči i postane nedostižan, a šta još fali Mercedesu pokazaće vreme.
A što se tiče Schumija i da li mu je trebao ovaj povratak ili ne - teško je to reći. Rastanak sa Ferrarijem definitivno nije bio tako idiličan kako se pokušalo predstaviti i verovatno se išlo logikom iznalaženja "najboljeg rešenja za sve" tako što bi Schumi obznanio povlačenje, a Ferrari uveo mlade snage! Sada je očigledno da je tada još uvek mogao da vozi jer vozi i danas, nekoliko godina kasnije, pa odlazak u Mercedes možda predstavlja i njegov mali revanš Ferrariju, mada ništa drastično i sa gorčinom imajući u vidu da su zajedno ispisali istoriju!
Tačno je da čovek i dalje traži zabavu i adrenalinsku injekciju kroz trke, nije za baciti ni faktor "novac", bez obzira koliko ga do sada ima jer bogati drugačije žive i brže troše, ali uprkos svemu, da sam na njegovom mestu, verujem da se ne bih vraćao. Stekao je ogroman ugled i ušao u legendu, a na ovaj način sve to ipak na neki način krcka i razgrađuje. Legende treba da ostanu legende, a ne da doživljavaju da ih klinci pretiču za ceo krug i da timski kolega kontinuirano vozi bolje. To je bar neko moje mišljenje, ali teško je zaista iz mojih cipela staviti se u poziciju vozača F1 da bi se znalo reći sa sigurnošću...