FORMULA 1 (nastavak)
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Meni je Mercedes u Formuli 1 velika misterija. Tim koji je jedne godine bio sampionski (Brawn) se ojacao sa Schumacherom, mnogo vecim budzetom i rezultat daleko ispod svih ocekivanja, imaju najboljeg menadzera...pa cka i da vise nije najbolji, sigurno nije zaboravio znajnje preko noci. Ocekivao sam da budu malo bolji od McLarena i da budu najozbiljniji pretedenti za tituli...i sto je najgore ne nazire se napredak. Bas bih voleo da tu znam pozadinu cele price.
Acqua-Olio-Benzina
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
isto je očigledno očekivao i Šumaher ali se def. nešto dešava u pozadini svega...
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Prognoze za nedelju? Sad kad su vodeći timovi prilično izjednačeni u formi?
Hungaroring mi definitivno nije jedna od omiljenih staza, prespora je za moj ukus i često su trke dosadne, mada ume i da se omakne! Navijaću za kišu
Verujem da će u Red Bullu sve učiniti da povrate primat na stazi, a teško je za očekivati onako loš plasman kao prošle nedelje. Loš po njihovim kriterijumima, naravno!
Teško mi je da izdvojim favorita, ali onako instinktivno (što ne znači da bih stavio pare u kladionici!) mislim da bi Alonso mogao na vrh. Uslov je da Vettel opet ne odskoči po performansama, kao i da rad u boxu bude savršen kada je Ferrari u pitanju. Tu ne mislim samo na brzinu zamene pneumatika i odabir strategije, već i na dobro odmeravanje količine goriva, u čemu su takođe kiksnuli prošle nedelje. Uveren sam da bi Nando bio malo agresivniji pri kraju da nije skoro vozio na benzinskim isparenjima. Doduše, umeli su i u McLarenu ove sezone da omaše po tom pitanju.
Za McLaren ne znam šta da kažem, prošle nedelje su me prilično iznenadili napretkom i brzinom, ali svejedno trebalo je voziti sasvršeno da se uzme pobeda. Ne znam čime se raspolaže za Hungaroring i brinu problemi sa hidraulikom kod Buttona u Nemačkoj, ali nadam se još jednom dobrom izdanju "mojih"!
Verujem da će ponovo biti gusto i napeto, a zaista bih rekao da bi malo kišice doprinelo dešavanjima na stazi.
Neću dužiti i baviti se ostalim timovima, baš kao ni matorim penzionerima-povratnicima koji nikako da opravdaju deo svoje stare slave
Hungaroring mi definitivno nije jedna od omiljenih staza, prespora je za moj ukus i često su trke dosadne, mada ume i da se omakne! Navijaću za kišu

Verujem da će u Red Bullu sve učiniti da povrate primat na stazi, a teško je za očekivati onako loš plasman kao prošle nedelje. Loš po njihovim kriterijumima, naravno!
Teško mi je da izdvojim favorita, ali onako instinktivno (što ne znači da bih stavio pare u kladionici!) mislim da bi Alonso mogao na vrh. Uslov je da Vettel opet ne odskoči po performansama, kao i da rad u boxu bude savršen kada je Ferrari u pitanju. Tu ne mislim samo na brzinu zamene pneumatika i odabir strategije, već i na dobro odmeravanje količine goriva, u čemu su takođe kiksnuli prošle nedelje. Uveren sam da bi Nando bio malo agresivniji pri kraju da nije skoro vozio na benzinskim isparenjima. Doduše, umeli su i u McLarenu ove sezone da omaše po tom pitanju.
Za McLaren ne znam šta da kažem, prošle nedelje su me prilično iznenadili napretkom i brzinom, ali svejedno trebalo je voziti sasvršeno da se uzme pobeda. Ne znam čime se raspolaže za Hungaroring i brinu problemi sa hidraulikom kod Buttona u Nemačkoj, ali nadam se još jednom dobrom izdanju "mojih"!
Verujem da će ponovo biti gusto i napeto, a zaista bih rekao da bi malo kišice doprinelo dešavanjima na stazi.
Neću dužiti i baviti se ostalim timovima, baš kao ni matorim penzionerima-povratnicima koji nikako da opravdaju deo svoje stare slave

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
-
ZE
- Drug Član
@starce
Mislim da nema pozadine..jednostavno mi se cini da Mercedesu nedostaje veoma malo da bi se ukljucili u trku sa vodecom trojkom..i mislim da ce to malo u jednom momentu pronaci!! To se ne dogadja samo njima..pogledajte Ducati u GP-ju...imaju budzet,Rossija,Bridzisa..jednom recju SVE..ali i dalje kubure..polako...bice i Mercedes i Ducati konkurentni itekako...siguran sam u to!!!
Mislim da nema pozadine..jednostavno mi se cini da Mercedesu nedostaje veoma malo da bi se ukljucili u trku sa vodecom trojkom..i mislim da ce to malo u jednom momentu pronaci!! To se ne dogadja samo njima..pogledajte Ducati u GP-ju...imaju budzet,Rossija,Bridzisa..jednom recju SVE..ali i dalje kubure..polako...bice i Mercedes i Ducati konkurentni itekako...siguran sam u to!!!
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Za uspeh Bron tima te sezone je najzahvalnija Honda koja je dovela R.Brona i razvila bolid preko zime pa se povukla zbog krize i Bron je u amanet dobio pobedničku formulu.Moram priznati da sam i ja očekivao od Mercedesa veći napredak ali obično to kada se oformi novi tim pravi rezultati dolaze tek treće sezone.Ipak pare nisu sve u F1 što dokazuje recimo Tojota koja je uvek imala najveći budžet a rezultati znamo kakvi su bili.Mislim da je trenutno najveća prednost nekog tima da angažuje A.Njuija (trenutno tu prednost ima R.B.) koji redovno konstruiše pobedničke bolide.
Što se iduće trke tiče kiša bi baš lepo začinila jer trenutno u vrhu ima tri vozača koji su se pokazali kao veoma dobri po mokrom pa bi to moglo biti zanimljivo.Trenutno nemam nekog ličnog favorita kojeg bi posebno "bodrio" (čekam da se vrati Kimi
) pa mi je sve jedno ko pobedi samo da trka ne bude dosadna...
Što se iduće trke tiče kiša bi baš lepo začinila jer trenutno u vrhu ima tri vozača koji su se pokazali kao veoma dobri po mokrom pa bi to moglo biti zanimljivo.Trenutno nemam nekog ličnog favorita kojeg bi posebno "bodrio" (čekam da se vrati Kimi

-
Ka
- Drug Član
Nisam dobar prognozer ali bih voleo da pobedi Ferrari,a voleo bih i kiša malo da začini trku da bude zanimljivije!
A kad će to pivo?

A kad će to pivo?
Mislim da ce se Alonso da osvoji 25 bodova po drugi put ove sezone, mada je zadnji put pobedio na Hungaroring-u daleke 2003 god. Inace najvise pobeda na Hungaroring-u ima bas Michael Schumacher koga ste cesto pominjali na proslim stranicama.
Bilo bi lepo da kisa padne negde na pola trke.
Bilo bi lepo da kisa padne negde na pola trke.

- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Da nije bio siguran da ima najbolji bolid, Schumi se ne bi ni vratio u F1, jer drugacije ni ne zna da pobjedjuje, sem ako nije u timu koji ima SVE top 

- starac vujadin
Benetton nije bio vrhunski tim - bio je vrlo dobar tim kada je vozio za njega i postao sampion, a Ferrari je bio daleko od top tima (sem budzeta) kada je Schumacher potpisao za njega.
Acqua-Olio-Benzina
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Zillgian, ti ko da pratis formulu zadnjih 5 godina.
Šumaher se sigurno nije vratio zbog novca jer ga ima otprilike dovoljno da isplati sve vozače po ugovoru a nije ni zbog titula kojih ima na pretek. Njegov povratak po stare dane se može protumačiti kao pomoć domaćem moto sportu (Mercedes) a prvenstveno jer ima potrebu da se oduži mercedesovim "bebama" koje su mu omogućile da postigne to što jeste a "nepravedno" im je otrgnut kad se probio. Ko zna, možda i postoji neki ugovor od pre sa njima. Drugo objašnjenje stvarno nemam.
Re: FORMULA 1 (nastavak)

Zillgian, ti ko da pratis formulu zadnjih 5 godina.

Šumaher se sigurno nije vratio zbog novca jer ga ima otprilike dovoljno da isplati sve vozače po ugovoru a nije ni zbog titula kojih ima na pretek. Njegov povratak po stare dane se može protumačiti kao pomoć domaćem moto sportu (Mercedes) a prvenstveno jer ima potrebu da se oduži mercedesovim "bebama" koje su mu omogućile da postigne to što jeste a "nepravedno" im je otrgnut kad se probio. Ko zna, možda i postoji neki ugovor od pre sa njima. Drugo objašnjenje stvarno nemam.
- starac vujadin
Rekao bih da je covek ocigledno "adrenalin junkie" i da voli da se trka i da se silno dosadjivao u "civilnom zivotu"...gde god su ga zvali da vozi nesto on se odazivao, nije znao sta ce sa sobom. Pored toga, njegov rastanak sa Ferrarijem je delovao malo isilovano i on je delovao kao da je tiho oteran...to je nesto sto cemo tesko saznati u skorije vreme. Sve vreme je delovalo kao da nije rekao poslednju rec i zbog toga se vratio.
Acqua-Olio-Benzina
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
....kontam, dugo se nismo prepirali oko Sumahera i Sene pogotovo
Re: FORMULA 1 (nastavak)
Ma ne bolan, nego gledam ko ce da skoci da ga braniSauriann napisao:![]()
Zillgian, ti ko da pratis formulu zadnjih 5 godina.![]()

....kontam, dugo se nismo prepirali oko Sumahera i Sene pogotovo

- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Čili matori tamo za sada. Bilo bi dobro za f1 da ga vidimo u konkurentnom bolidu ponovo pre nego što se zauvek povuče. Navikao čovek da testira van sezone...
- mobtel
- Garaža: 33+156=159
ma opušteno, bronu je potrebno u proseku 3-4god. da "sastavi" šampionski bolid i to nema nikakve veze sa "šu-mejkerom"(videli na primeru honda/bgp).
što se vratio ne znam ali mislim da mu ovo blamiranje nije potrebno. ispade da je mercedes jedina ekipa bez timskih naredbi pa "maneken" konstantno pegla šampiona
@starac vujadin
mislim da taj beneton nije bio baš toliko nekonkurentan pogotovu '95. kada su dobili rešoov agregat i na kraju uzeli titulu u konkurenciji konstruktora.
što de tiče časova vožnje tu bih se složio sa tobom, sad da me pitaju 'oćeš kod leba ili hamiltona uvek bih izabrao leba
od hungaroringa ne očekujem ništa, verovatno ću zaspati tokom trke od silnog uzbuđenja
da bi sezona ostala neizvesna potebna su nam bar dva "crkavanja" infinitijevog agregata u fetelovom bolidu! 
što se vratio ne znam ali mislim da mu ovo blamiranje nije potrebno. ispade da je mercedes jedina ekipa bez timskih naredbi pa "maneken" konstantno pegla šampiona

@starac vujadin
mislim da taj beneton nije bio baš toliko nekonkurentan pogotovu '95. kada su dobili rešoov agregat i na kraju uzeli titulu u konkurenciji konstruktora.
što de tiče časova vožnje tu bih se složio sa tobom, sad da me pitaju 'oćeš kod leba ili hamiltona uvek bih izabrao leba
od hungaroringa ne očekujem ništa, verovatno ću zaspati tokom trke od silnog uzbuđenja

You bought the wrong car!!!
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
- starac vujadin
@Mobtel, nisam rekao da je bio nekonkurentan, vec da je bio vrlo dobar tim...onaj koji je uvek u igri za bodove, a sa dobrim vozacem cesto i kandidat za podijum...ali ne bas i za sampionsku titulu. Benetton-ov bolid je bio izvanredno konstruisan, tim odlicno vodjen, ali motor je bio inferioran po snazi, a budzet skromniji od nekoliko drugih timova. Takvih timova je uvek bilo i bice, ali retko ko uspe da dodje do titule sa takvim bolidom. Za te titule Schumacher je doneo prevagu, kako vozacki, tako i u pripremi taktike.
Acqua-Olio-Benzina
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Starac,sto se Merca tice,Button je sam izjavio da su u Hondi konstruisali bolid cije performanse nisu znali i koji je trebao da zavrsi ko zna dje,ali se pojavio Brawn koji je kupio Hondu,i u bolid "ugurao" (kako je Button rekao) Mercedesov motor i mjenjac,i tek kad su izveli bolid na zimska testiranja-vidjeli su da su brzi od ostalih za oko 1 sec po krugu.
Tome je u mnogome doprinio onaj specificni difuzor koji je bolid imao,tako da su Button i Rubens kasnije kocili,ranije dodavali gas i kroz krivine prolazili i po 7-8 km/h brze od ostalih.
Jedino RB je mogao da im parira donekle jer je legendarni Newey primijenio isti recept na svom bolidu...
Sto se Schumachera tice:
Sam je u jednom intervjuu izjavio da je izbacen iz Ferrarija,a mislim da je tikva pukla kad one godine nije htio da mijenja Massu i vozi katastrofalan bolid,vec je izmislio da ima probleme sa vratom...
To je inace drugi put da ga je Ferrari ispalio,s obzirom da su ga 2006-e prisilno penzionisali i doveli Kimmija...
I nakon svega toga,on na svakoj trci ruca u Ferrarijevoj menzi,nosi crvene rukavice i prepoznatljivu Ferrari crvenu kacigu,u intervjuima izjavljuje da bi volio da provoza Ferrarijev bolid za 2022-gu godinu,a svaka srebrna strijela koju on reklamira ili ucestvuje u njenom razvoju-mora biti crvene boje...
O njegovom vozackom talentu i sposobnostima je suvisno govoriti...

Tome je u mnogome doprinio onaj specificni difuzor koji je bolid imao,tako da su Button i Rubens kasnije kocili,ranije dodavali gas i kroz krivine prolazili i po 7-8 km/h brze od ostalih.
Jedino RB je mogao da im parira donekle jer je legendarni Newey primijenio isti recept na svom bolidu...
Sto se Schumachera tice:
Sam je u jednom intervjuu izjavio da je izbacen iz Ferrarija,a mislim da je tikva pukla kad one godine nije htio da mijenja Massu i vozi katastrofalan bolid,vec je izmislio da ima probleme sa vratom...
To je inace drugi put da ga je Ferrari ispalio,s obzirom da su ga 2006-e prisilno penzionisali i doveli Kimmija...
I nakon svega toga,on na svakoj trci ruca u Ferrarijevoj menzi,nosi crvene rukavice i prepoznatljivu Ferrari crvenu kacigu,u intervjuima izjavljuje da bi volio da provoza Ferrarijev bolid za 2022-gu godinu,a svaka srebrna strijela koju on reklamira ili ucestvuje u njenom razvoju-mora biti crvene boje...
O njegovom vozackom talentu i sposobnostima je suvisno govoriti...

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Alonso lepo tera izgleda da ce biti nesto!
evo linka za uzivo http://www.sport89.com/live/moresports.php
evo linka za uzivo http://www.sport89.com/live/moresports.php
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
naoštrili su se ovi vodeći, sad treba izvršiti pritisak na malenog da ne osvoji pol i biće dobra trka...
- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_ ... t_id=44332
Mozda zato hoce da kupe alfu da vide kako se prave trkacki automobili!
Mozda zato hoce da kupe alfu da vide kako se prave trkacki automobili!

- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Mozda ne zbog toga,ali su mozda htjeli da ubace Alfa Romeo u F1...Ko zna...
Mada sumnjam,prije bi valjda ubacili Auto Union nego Alfu...
Nazalost ovi FP-i nista ne znace...
I do sad su nerijetko Mc i Ferrari bili brzi od RB-a u petak i subotu ujutro,pa ih ovi oduvaju u subotu popodne,i u nedelju,ali evo vidjecemo...
Sve zavisi kakav set-up bolida ko izabere itd,itd...
Vidjecemo.
Uzdam se u Ferrari i Nanda da ce im pokazati koji trik:
http://sportski.net.hr/na-rubu/page/201 ... 46006.html
Mada sumnjam,prije bi valjda ubacili Auto Union nego Alfu...
Nazalost ovi FP-i nista ne znace...
I do sad su nerijetko Mc i Ferrari bili brzi od RB-a u petak i subotu ujutro,pa ih ovi oduvaju u subotu popodne,i u nedelju,ali evo vidjecemo...
Sve zavisi kakav set-up bolida ko izabere itd,itd...
Vidjecemo.
Uzdam se u Ferrari i Nanda da ce im pokazati koji trik:
http://sportski.net.hr/na-rubu/page/201 ... 46006.html
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Hungaroring ce biti zanimljiv i mislim da ce na toj trci da se pokazu neki timovi koji pripremaju bolide za sledecu godinu. Uzgred tvrdim da ce na ovoj trci Schumejker da bude bolji za par mesta nego inace zato sto je on -
najbolji vozac formule1.

najbolji vozac formule1.

-
Ka
- Drug Član
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Konacno cu moci da pogledam trku.Ima bolovanje i svojih dobrih strana.
Trka pocinje u 14h u nedelju?

Trka pocinje u 14h u nedelju?
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF