Hladnoća i Alfe!!!

Offtopic, kafenisanje, itd...
testera
Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 170 CV berlina
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 8:37 pm

Re: Hladnoća i Alfe!!!

Uto Feb 14, 2012 12:25 pm

Miloše, meni je opet žao i izvini ako ti se učinilo da omalovažavam, nije mi bila namera i znam da nisi neiskusan. :)
ono za lično iskustvo sam rekao baš zbog toga da bih izbegao dalju polemiku, jer to je moje lično iskustvo, i kao takvo ne mora biti objektivno i ispravno i nije bilo upućeno konkretno tebi. :)

što se tiče all season guma, znam da postoji bolje(dva seta), ali je trenutno sitacija takva da meni bolje ne treba. set guma za taj auto košta oko 800+ evra pa puta 2. nekada sam prelazio mnogo, sada kada imam službeni auto, a supruga opet svoj, pređem sa Alfom možda do 10k godišnje, a i cromu imam parkiranu sa zimskim gumama.
cela priča oko zimskih guma je debelo prenaduvana. one jesu neuporedivo bolje od letnjih guma zimi, ali nije nemoguće bezbedno voziti kola zimi, sa letnjim gumama. Pričam o urbanim sredinama gde se čiste ulice. Vozim blizu 20 godina aktivno, svašta sam vozio, a prvu zimu sam dočekao sa zimskim gumama tek 2004, pre nisam razmišljao o tome. jednostavno se prilagodim uslovima, zimi se sporije vozi, nema zaletanja, zna se kako se koči, manje se kilometraže prelaze i ne bi trebalo da ima problema.
veći je problem što vozači bez ikakvog iskustva stave zimske gume i misle da mogu sve, a još veći što ti isti nemajući novca i za drugi set voze te zimske i leti na temperaturama od 40 stepeni, ili još veći kada kupe polovne zimske sa zakonski dozvoljenih 2-3mm šare.
sinoć sam ispred zgrade za pola sata slikao 4 automobila koji su se zaglavili. svi su imali zimske gume. oni koji su bili sa letnjim nisu ni izlazili, jer znaju da ne mogu.
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Uto Feb 14, 2012 3:14 pm

Dunav kod Vinče:

Slika

Slika

Slika

Probaj da pertrčiš do šume preko puta hahaha
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Bug
Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:41 pm

Uto Feb 14, 2012 5:10 pm

Ajd da i ja dodam koju. danas sam se zavlacio po nekim ulicicama gde ni asfalta neam a ciscenje snega je misaona imenica, a sirina ulice je da ne moze biciklo da prodje...Moja verzija je malo vise od obicne i nema sanse da tamo prodje jer sam i ja malo zuljao zastitu motora, al se pogon na svim tockovima lepo pokazao cak i sa letnjim gumama, nisam puno razmisljao dal cu zapet :D direkt kroz sneg i izvlaci sve :)

[youtube]9AfR43uBspo[/youtube]
Korisnikov avatar
Darkstar
BANOVAN
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 10:20 pm

Uto Feb 14, 2012 5:22 pm

ovo jos nisam video, pitanje je koliko kosta i gde moze da se nabavi, idelano za mene posto nemam prostora za lance

http://www.alta-capital.biz/mita.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Uto Feb 14, 2012 5:56 pm

Pa imaš i one "čarape" što su izmislili šveđani :)
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Feb 14, 2012 9:18 pm

Kolege koje mrze zimu konačno mogu da odahnu....ode sibirska zima u svoju postojbinu :arflag
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Uto Feb 14, 2012 11:05 pm

Konačno...
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Sre Feb 15, 2012 9:25 am

testera napisao:@milosh024
vidiš ja se ne bih zeznuo na tom pitanju da si me pitao i pre 15 godina. znam oznake na gumama i tačno šta one znače. to nije marketinški trik, jer niko, nigde i nikada(na proizvođače guma mislim) nije rekao da all season guma može da bude dobra kao dobra zimska, ali isto tako tvrdim da je all season guma mnogo bolja zimi od najbolje letnje i da je sasvim dovoljna za naše podneblje. na cromi koju vozim imam dva seta guma, letnje nokian i zimske continental i to je super. alfa leti sa ovim all season gumama bolje leži, koči, ubrzava i sve ostalo nego croma sa letnjim nokian. alfa cw sa all season gumama bolje ide, koči, leži,... po snegu na ovim niskim temperaturama nego croma(i 90% drugih automobila) sa zimskim gumama, i to ne malo. :)
sve su to stvari koje sam naučio iz iskustva, a ne pročitao i vdeo na youtube.

@ Erdeljan
da živim u švedskoj, zimske gume ne bih skidao uopšte. u beogradu zima sa snegom traje mesec ili dva, od toga je na neočišćenim ulicama vožnje do 10 dana. tih 10 dana mogu i busom ako baš procenim da sam opasnost po sebe i okolinu. utiče i niska temperatura na gume i ponašanje, ali čim je minus ja skinem malo nogu sa gasa, bez obzira na gume, i obožavam vozače koji pazare zimske gume i misle da se sneg topi pred njima. trenutno imam na raspolaganju 4 automobila. dva imaju dva seta, jedan samo zimske i alfa all season i ako procenim da je suviše veliki problem da vozim alfu, voziću onaj sa zimskim. do sada nisam bio u toj situaciji.
uostalom vozi šta želiš, stvar je tvojih ličnih potreba, ta priča oko zimskih guma je prožvakana već 100 puta. :)

inače Alfa Crosswagon fabrički je uvek izlazila sa gumama Pirelli Scorpion STR 225/55r17, koje su klasične 4x4 all season gume, po specifikacijama, sastavu i dezenu. Ukoliko je alfa kao proizvođač smatrala da je to dovoljno, mislim da ne treba tražiti dalje. :)

Ocigledno si klasican stereotip cim pises ovako ili puno gledas youtube :grin:

Kod mene je UVEK manje snega nego u Beogradu i SVE ulice se ciste a ne samo vece/vaznije. Takodje se moze uzeti u obzir da svako odgovara za sebe ali ako se ne daj boze nesto desi i osoba meni draga bude na koji nacin povredjena a uzrok su ne odgovarajuce gume onda bi rado odrobijao tog kretena koji vozi sa tim "ne treba mi bolje" gumama. Naravno ovo isto vazi i za aklohol i ostale uticaje...

Ako se iko nadje prozvan - njegova greska :drink
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Re: Re: Hladnoća i Alfe!!!

Sre Feb 15, 2012 9:51 am

nelle napisao:Kolege koje mrze zimu konačno mogu da odahnu....ode sibirska zima u svoju postojbinu :arflag
Joj brate Nele,bilo bi lepo da je tako,evo sad je ovde kod mene -22C, hladno u pm... :(

sent from Kenda digitron using Tapatalk
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Sre Feb 15, 2012 5:53 pm

^^^ Kako -22?!

Ovde danas bilo iznad nule!
Milorad
Garaža: ex145 2.0ts
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:38 pm

Sre Feb 15, 2012 5:56 pm

Bilo ali u 13h, jutros u Zemun Polju -12c u 5h.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Sre Feb 15, 2012 6:17 pm

Jutros u pola 9 je bilo -22C... zaledio sam se :( Preko dana je bilo -5C...
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član

Sre Feb 15, 2012 6:18 pm

Au , pa mi smo danas odlicno prosli...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sre Feb 15, 2012 6:20 pm

Ja bio u kratkim rukavima sa Diegom na kahfi :D
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član

Sre Feb 15, 2012 6:22 pm

Umalo se nisam zeznuo pa krenuo u japankama i sorcu hahaha
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Sre Feb 15, 2012 6:28 pm

Srećare jedne :grin: :wave:
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Čet Feb 16, 2012 6:42 pm

Evo ja stigao malo kuci svojoj, matorci ukoceni od lopatanja ali su drzali to u tajnosti od mene. :D

Kada sam pristigao prvo sam imao sta da vidim, prilaz kuci u zimskoj idili, morao sam uzeti lopatu tu od komsije koji se nasao da izlopatam malo nanosa od grtalice da bih mogao uci u sokak. Kasnije dok sam fotkao opet je prosla grtalica. :D

Prilaz kuci:

Slika

Slika

Slika

Dvoriste:

Slika

Slika

Slika

Za kraj, italijanski ljubavnici opet na okupu, Bravisa se malo smrzao i zavejao ga malo sneg za par sati. :D

Slika

Slika

Inace autoput je bez snega dok u levoj traci se topi sneg koji je uz bankinu pa stvara dosta barica dok se topi. Van autoputa je sve losije koliko sam se priblizavao gradu, utaban sneg u veoma tankom sloju, kamion sa prikolicom koji su izvlacili, zatim mali smetovi gde s emora stati ukoliko kamion dolazi u susret i za graj u gradu brazde, sneg/led. :D

Inace je sinoc na ulicama Beograda bilo zadovoljstvo voziti Alfu na temperaturi od 1 stepena, uzivanje. :love:
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
testera
Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 170 CV berlina
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 8:37 pm

Pon Feb 20, 2012 8:10 pm

erdeljan napisao: Ocigledno si klasican stereotip cim pises ovako ili puno gledas youtube :grin:

Kod mene je UVEK manje snega nego u Beogradu i SVE ulice se ciste a ne samo vece/vaznije. Takodje se moze uzeti u obzir da svako odgovara za sebe ali ako se ne daj boze nesto desi i osoba meni draga bude na koji nacin povredjena a uzrok su ne odgovarajuce gume onda bi rado odrobijao tog kretena koji vozi sa tim "ne treba mi bolje" gumama. Naravno ovo isto vazi i za aklohol i ostale uticaje...

Ako se iko nadje prozvan - njegova greska :drink
formuliši mi to "stereotip" ili da kucam u google, a youtube gledam po ceo dan
a ja živeo u zabludi, bio sam ubeđen da je švedska neka vukojebina na severu u kojoj stalno pada sneg. blago vama, kod nas u Beogradu čiste samo par ulica. onda ću i ja da kupim zimske gume kako bih izbegao da me neki kreten odrobija zato što ja kreten vozim "ne treba mi bolje" gume.

bez obzira što si mene citirao, ne osećam se prozvanim. uvek volim da čujem mišljenje naših ljudi iz razvijenog sveta, oči si mi otvorio.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Pon Feb 20, 2012 8:45 pm

Ocigledno si stereotip jer si se nasao proznavnim a sarkazam te vrste samo potvrdjuje neke stvari ali ajde, ti najbolje znas... :)
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sre Feb 22, 2012 1:31 pm

Slika
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Pet Feb 24, 2012 9:42 am

Ljudi, šta mislite kad je pravo vreme za povratak na letnju obuću. Ako neće biti više snega i ovih velikih minusa možda bih mogao da sačuvam ove zimske gume i zamenim ih sa letnjim :)
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Pet Feb 24, 2012 9:48 am

Navodno ne bi vise trebalo da bude snega i ja razmisljam da skinem zimske,odlicno su odradile posao.
A Man's Got to Know His Limitations...
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Pet Feb 24, 2012 10:03 am

Ja bih ipak sacekao da prodje baba Marta :yes:
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Pet Feb 24, 2012 10:10 am

Nemam dilemu zbog temperatura koliko me brinu koliko će ovi naši da pokrpe rupe. Ipak se vraćam na 17" sa novim letnjim gumama (a i felnma) pa ne bih da ih isakatim...
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Pet Feb 24, 2012 10:40 am

A i putevi jos nisu sprani pa ima i soli i rizle na nekim delovima sto moze da ti osteti paradne felne.........rupe se ni ne nadam da ce skoro krpiti :grin:
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon

Povratak na “Cafeteria da Romeo”