Mnogo lep auto (malo mnogo su pokrali od Jaguara XF, ali nema veze) sa interesantnim rešenjima, ali i dalje nisu rešili problem dometa. Trebalo bi nam dva dana do mora s Teslom.
Baš sam pre neki dan gledao detaljan i dobro urađen prikaz Tesle od jednog od najcenjenijih auto novinara današnjice.
A neko ne prati temu i sta je ko rekao, pa odvaljuje za medalju...
@ starac vujadin
Odlican prikaz.
Ono sto bi veoma pomoglo elektricnim automobilima je usavrsavanje prikupljanja sunceve energije na samom vozilu. Cilji bi bio da se danju vozi iskljucivo na solarnu energiju, uz punjenje baterija, koje bi se koristile kada je mrak. Tehnologija vec funkcionise, samo je treba usavrsiti.
Ono sto me zbunjuje na videu je da vozilo gori u prednjem delu, gde prakticno nema nicega... Da je neki kratak spoj na baterijama, goreo bi u sredisnjem delu, pozadi od motora, ali sta ga je zapalilo spreda?
Nigy, ne znam da li si mislio na mene da "odvaljujem za medalju" ali si me sigurno pogresno shvatio... Mislio sam na to da je neko odradio diverziju koliko mi se cini i razglasio na sva zvona kako su Tesla automobili opasni i nikakvi