Alfa 159 1.8 mpi
-
Ka
- Drug Član
Moja Milica u leru radi kao benzinjara sa ispravnim varijatorom,izuzetno je tiha 

- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Sto se tice ovoga lanac-kais.Meni licno bi lanac ostavljao grdne pare u dzep.Zasto?Zato sto sam za 5 god.koliko imam 145 presao 34000km,i sad sam opet radio veliki servis.Oko 300e sam dao.Za te pare mogao svasta drugo da odradim na njoj.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- sistem33
- Garaža: Alfa Romeo
Ma Milica radi ko elektro mobil.
Vozim dizela i pored benzinca, i uvek ga rado vozim, pogotovo od 2000 pa do 3500 obrataja
, sedeo sam i u 1.9jtd i 2.4jtd u Alfama 159...
Ali ipak treba biti realan, dizel Nikada ne moze da radi kao benzinac ( mirnoca rada i zvuk motora [*pogotovo u leru] ),kao sto benzinac nikada ne moze da trosi kao dizel, makar kada je rec o istoj zapremini motora. Sve ima svoje.
@darko qv
Za pet godina si presao 34000? Steta sto ne vozis nov auto, svako bi ga posle 5 godina rado kupio od tebe.

Vozim dizela i pored benzinca, i uvek ga rado vozim, pogotovo od 2000 pa do 3500 obrataja

Ali ipak treba biti realan, dizel Nikada ne moze da radi kao benzinac ( mirnoca rada i zvuk motora [*pogotovo u leru] ),kao sto benzinac nikada ne moze da trosi kao dizel, makar kada je rec o istoj zapremini motora. Sve ima svoje.

@darko qv
Za pet godina si presao 34000? Steta sto ne vozis nov auto, svako bi ga posle 5 godina rado kupio od tebe.

Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife
- darko qv
sistem33:
Pa,cg je mala,zato i toliko km.
2x radio veliki servis,6x mijenjao ulje.
i sve to u 34000km.
Pa,cg je mala,zato i toliko km.

2x radio veliki servis,6x mijenjao ulje.

- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
E Dare, nema ljutiš, moje ti je pleme isto odozdo, ja ovo kažem na svoj račun!
Re: 159 1.8 mpi
Eto šta bude kad svi hoće svoju državu, malo se protegneš ujutro i odmah zaradiš carinski prekršaj...darko qv napisao:Pa,cg je mala,zato i toliko km.![]()
![]()
![]()

E Dare, nema ljutiš, moje ti je pleme isto odozdo, ja ovo kažem na svoj račun!

- darko qv
Dje da se ljutim jesi blesav?Pa,cg je preemala.Ne daj Boze da ima autoput neki pored mora i neki prema Srbiji,pa trebalo bi nekih 2 sata normalne voznje da je covek svu predje.
Od kojih si?
Od kojih si?

- alfaholic
Ja sam ti Bojović, trebalo bi da je moj pra, pra iz okoline Pljevalja, a ima nas dosta i na Žabljaku... 
Nas i Rusa trista miliona...

Nas i Rusa trista miliona...

- darko qv
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
I ovako se ne moze zivjet od nas,a ne ne daj Boze da nas ima vise
Po meni je ipak lanac zakon
A oslanjajuci se na teoriju,ovaj 2.2 JTS mi djeluje sve primamljivije.Full aluminijum,motor na lanac,varijabilno otvaranje ventila,pristojna konjaza-kao da je unuk starog TS-a.
Not bad at all

Po meni je ipak lanac zakon

A oslanjajuci se na teoriju,ovaj 2.2 JTS mi djeluje sve primamljivije.Full aluminijum,motor na lanac,varijabilno otvaranje ventila,pristojna konjaza-kao da je unuk starog TS-a.
Not bad at all

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Kako ga ti to vozis bez teze noge na gasu ako ti trosi preko 14l ?sistem33 napisao: P.S. Nemoj ocekivati potrosnju manju od 14l/100km u gradskom rezimu voznje i to bez neke teze noge na gasu.

- alfaholic
U glavnom gradu i to je ponekad mala potrošnja...
U poslednje vreme vozim penzionerski po Pančevu gde se gužve ne mogu porediti sa Beogradom, znači nema vožnje preko 3500 RPM, sve kratke relacije po ovoj nižoj temperaturi i potrošnja je oko 13 litara.
Na otvorenom je prosek 8-9 litara.
U poslednje vreme vozim penzionerski po Pančevu gde se gužve ne mogu porediti sa Beogradom, znači nema vožnje preko 3500 RPM, sve kratke relacije po ovoj nižoj temperaturi i potrošnja je oko 13 litara.
Na otvorenom je prosek 8-9 litara.
- sistem33
, kada ga stiskao onda potrosnja ide i do 18l , ali treba uzeti u obzir i vremenske uslove i hladno vreme...
bums85 napisao:Kako ga ti to vozis bez teze noge na gasu ako ti trosi preko 14l ?sistem33 napisao: P.S. Nemoj ocekivati potrosnju manju od 14l/100km u gradskom rezimu voznje i to bez neke teze noge na gasu.
Pazljivo

- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
ne znam, mnogo mi to deluje za 1.9, meni 2.2 retko kad predje 13 u gradu (normalna voznja naravno)

- sistem33
1.9 i 2.2 trose tu negde priblizno, bas zbog kilaze automobila, mozda 1.9jts trosi litar manje, max 2l. , ipak njih ne deli velika razlika, svega 20ks , tako da im je i potrosnja priblizna, ipak je kilaza presudna.
Sto se tice normalne voznje i 13l u gradu, pa ne znam , mogao bi da ga spustim na 13l , ali to za mene onda nebi bila normalna voznja, vec nesto slow-slow, ili tj menjanje brzina na 2.5k obrtaja ( al ako cu da ga menjam na 2.5k obrtaja daj da odmah precem u dizela
)...
Kod mene je normalna voznja menjanje na 5.5k obrtaja, dok je jaca noga na gasu teranje do 7.2k obrtaja.
Samim tim me i potrosnja prati....
bums85 napisao:ne znam, mnogo mi to deluje za 1.9, meni 2.2 retko kad predje 13 u gradu (normalna voznja naravno)
1.9 i 2.2 trose tu negde priblizno, bas zbog kilaze automobila, mozda 1.9jts trosi litar manje, max 2l. , ipak njih ne deli velika razlika, svega 20ks , tako da im je i potrosnja priblizna, ipak je kilaza presudna.
Sto se tice normalne voznje i 13l u gradu, pa ne znam , mogao bi da ga spustim na 13l , ali to za mene onda nebi bila normalna voznja, vec nesto slow-slow, ili tj menjanje brzina na 2.5k obrtaja ( al ako cu da ga menjam na 2.5k obrtaja daj da odmah precem u dizela

Kod mene je normalna voznja menjanje na 5.5k obrtaja, dok je jaca noga na gasu teranje do 7.2k obrtaja.

- alfaholic
Pomerio si skalu za jednu lestvicu na gore, tvoje normalno je u realnosti zapravo teza noga na gasu, a tvoja teza noga na gasu je više konstantno teranje u limit, što nije baš normalno. 

- sistem33
Ipak vozimo Alfe, ne mozemo ih tretirati kao radnicke automobile, ona mora da se vozi kao rasni sportista... Pa makar i u 1.9jts varijanti.
alfaholic napisao:Pomerio si skalu za jednu lestvicu na gore, tvoje normalno je u realnosti zapravo teza noga na gasu, a tvoja teza noga na gasu je više konstantno teranje u limit, što nije baš normalno.
Ipak vozimo Alfe, ne mozemo ih tretirati kao radnicke automobile, ona mora da se vozi kao rasni sportista... Pa makar i u 1.9jts varijanti.

- bocko85
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.8 twin phaser
Da li se neko susreo sa 1.8 mpi masinom u alfi 159?Koliko su tacne price da je preslab za njenu karoseriju,da li moze poredjenje kako vuce u odnosu na neki drugi auto?Kolika je realna potrosnja ,posto sam cuo da je jako zedan za tu kubikazu ?Interesuje me i koja je tezina vozila posle restajlinga posto se podaci dosta razlikuju po internetu,tipa smanjena je kilaza od 2008 a performanse su ostale iste sto je neverovatno?
- Darko_NS
- Garaža: Skoda Superb 1.4
Lancia Lybra 1.8 - Lokacija: Novi Sad
i mene je jako zanimala alfa 159 sa tim motorom. ono sto sam mogao da zakljucim, to je opelov motor, verovatno isti koji ide u novu insigniju. e sad ono sto je najbitnijije da li moze plin u nju, nisam nikad definitivno saznao, valjda je redak motor, mala je serija proizvedena u toj verziji. trebalo bi nazvali opelov servis pa pitati da li moze sekvent plin..
inace koliko sam video po stranim forumima, 159 je prilicno lagana sa tim motorom, oko 1300+ kila, i lepo nosi karoseriju..
evo tog malisana

inace koliko sam video po stranim forumima, 159 je prilicno lagana sa tim motorom, oko 1300+ kila, i lepo nosi karoseriju..
evo tog malisana

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Nema tu sta previse da se teoretise ("prica se", forumi...) - vidi se koliko kila ima auto, kakve su perfomanse, potrosnja...sve je to egzaktno i vidi se da li je auto slab ili nije za tu karoseriju.
159 nema 1300kg ni bez tog motora.
159 nema 1300kg ni bez tog motora.
Acqua-Olio-Benzina
- Darko_NS
Тип двигателя: L4
Марка топлива: АИ-95
Объем двигателя, куб. см.: 1796
Клапанов на цилиндр: 4
Мощность, л.с.: 140
Достигается при об. в мин.: 6500
Крутящий момент, Нм/об. в мин.: 175 / 3800
Максимальная скорость, км/ч: 208
Время разгона до 100 км/ч, сек.: 10.2
Размер шин: 205/55R16
Снаряженная масса, кг: 1360
Допустимая масса, кг: 1935
Объем багажника, л: 405
Объем топливного бака, л: 70
Достигается при об. в мин.: 6500
Крутящий момент, Нм/об. в мин.: 175 / 3800
Максимальная скорость, км/ч: 208
Время разгона до 100 км/ч, сек.: 10.2
Размер шин: 205/55R16
Снаряженная масса, кг: 1360
Допустимая масса, кг: 1935
Объем багажника, л: 405
Объем топливного бака, л: 70
- bocko85
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.8 twin phaser
Dobra stvar je ,bar sam se ja tako raspitao sto se veliki servis radi na 140000-150000km ,a mali servis stranci rade na 28000km (sto je malo neverovatno).
Zanimljivo je i da ima makismalni obrtni moment vec na 3800 obrtaja (kao sto ima vecina benzinskih motora na bmw automobilima) tako da ne mora da se vrti bas u zoni crvenog polja kao naprimer honda.Mislim da bi i mali remap tu fino legao.
Zanimljivo je i da ima makismalni obrtni moment vec na 3800 obrtaja (kao sto ima vecina benzinskih motora na bmw automobilima) tako da ne mora da se vrti bas u zoni crvenog polja kao naprimer honda.Mislim da bi i mali remap tu fino legao.

- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Te podatke o servisnim intervalima sa zapada slobodno zaboravi kada su u pitanju naši uslovi ekslpoatacije, putevi, gorivo, klima,..., barem ako želiš da ti auto potraje 

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Darko_NS
sad bas uporedjujem, ovo je motor definitivno motor iz insignije, astre, zafire, dakle rasprostranjen je, sto znaci da barem za delove ne moze biti problema kod nas
insignia
Тип двигателя: 4
Достигается при об. в мин.: 6300
Крутящий момент, Нм/об. в мин.: 175/3800
insignia
Тип двигателя: 4