Unutrašnje ručke za vrata - 147ca
- podvarak
- Garaža: GT 2.0 JTS Collezione MY2006
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
I meni izgleda dobro - važno je samo da se cela kvaka i poklopac "tesno" obloži kožom...
Alfa je stil... ostalo je status...
- ilija156
- Garaža: alfa GT
Meni kad se ne vidi konac deluje kao jeftin rad.Ova treca je vrx.
- dusanGT
Ali bi onda sve moralo da bude u tom fazonu: volan, menjač, ručke... A odmah sledi i pitanje: da li Alfa kao brend zahteva dodatnu dekoraciju ili je tu već dovoljno estetike?
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Ovo je odlicno dok je novo, ali ubrzo crveni ili neki svetliji konac potamni i uprlja se na mestu gde se stalno hvata. Zato sam se ja odlucio da rucicu menjaca ne radim crvenim, nego crnim koncem, a tako cu i ove rucke.
Re: Unutrašnje ručke za vrata - 147ca
Ovo je odlicno dok je novo, ali ubrzo crveni ili neki svetliji konac potamni i uprlja se na mestu gde se stalno hvata. Zato sam se ja odlucio da rucicu menjaca ne radim crvenim, nego crnim koncem, a tako cu i ove rucke.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Pa da li se takav konac tako brzo prlja i na automobilima koji su fabricki tako sredjeni?
Valjda postoji neki konac sa visokim procentom PVCa koji se ne prlja lako i moze da se obrise..?
Valjda postoji neki konac sa visokim procentom PVCa koji se ne prlja lako i moze da se obrise..?
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Gledao sam neke rucke koje su radjene crvenim koncem na kojima se to desilo. Verovatno da ima i neki kvalitetniji konac.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Vec postoji Q2, Ducati Corse gde su volan, kozica menjaca i rucne siveni crvenim koncem. Veoma je bitno pogoditi pravu teksturu koze, ja se razmisljam da micem svoju sada. Ne znam sa volanom kako bi to izgledalo. :/
Re: Unutrašnje ručke za vrata - 147ca
Pa nije nista novo, recimo isto gledam da se oblozi kozom ali razmislicu, posot ipak imam 4 rucice.dusanGT napisao:Ali bi onda sve moralo da bude u tom fazonu: volan, menjač, ručke... A odmah sledi i pitanje: da li Alfa kao brend zahteva dodatnu dekoraciju ili je tu već dovoljno estetike?
Vec postoji Q2, Ducati Corse gde su volan, kozica menjaca i rucne siveni crvenim koncem. Veoma je bitno pogoditi pravu teksturu koze, ja se razmisljam da micem svoju sada. Ne znam sa volanom kako bi to izgledalo. :/
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- ilija156
Danas sam skidao tapacirung,pored ona dva sarafa i osiguraca u gornjem delu koja idu u sama vrata rucica je na jednom mesti istopljena tj zalemljena za tapacirung.Posto nisu stavljali zabice na sredisnjem delu tapacirunga (radi estetike) zalemili su da nebi dolazilo do zvakanja u tom delu...
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Uf, ja treba da skidam ovih dana, al` nkako da se nakanim.
- CoyoteKG
I ja bih trebao, al... vrucina 
ne bi bilo lose kad to radite da fotkate slajd po slajd da vidimo kako izgleda
.
Doduse ne bi bilo lose u bilo kakvoj temi sta god da cackamo da fotkamo i stavljamo ovde

ne bi bilo lose kad to radite da fotkate slajd po slajd da vidimo kako izgleda

Doduse ne bi bilo lose u bilo kakvoj temi sta god da cackamo da fotkamo i stavljamo ovde
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Post sa Alfa Ownera. Mozda moe da pomogne.
Try this. I didn't finish it but it is essentially the same in reverse once you have fiddled with the handle itself. I recommend protecting the paint because the handle is an awkward fit and it is easy to scratch the door.
Tools required:
1 10mm Socket/Spanner or small adjustable spanner
2 Philips head screwdriver
3 Torx 30 key or driver bit
4 Small/fine bladed screwdriver/knife.
5 Masking or insulation tape
Alfa Romeo Part Numbers:
The part fitted was number 50501304 which is suitable for a 2001/2 model car.
Difficult points:
1) Manoeuvring the handle within the external opening to re-attach the wires which open the door and release the lock.
2) Re-fitting the window controls panel so it sits flush.
DOOR PANEL REMOVAL SEQUENCE
1) Remove screws from lower edge of the door panel (1-4 on pic x).
2) Remove thumb pad from internal door handle.
3) Remove electric window control panel
4) Remove the retaining screw from below the armrest pad.
5) Pull Window opening control box out of its slot in the door armrest and disconnect the two electrical block connectors from the underside.
6) Remove both of the fixing bolts which secure the handle to the door panel using the T30 Torx bit.
7) Apply masking or insulation tape to the painted surfaces of the door around the external door handle and around the edge of the internal panel.
8) Working around the edge of the door panel prise the panel away from the door ensuring that you level as close to the retaining clips as possible in order to ensure they do not break. They will pop out cleanly if perpendicular to the hole they are clipped into but have a habit breaking if stressed.
9) When the clips are released (gently pull the panel away from door so that you can check if any clips are still attached) lift the panel upwards to detach the rubber window seal from inside the top edge of the door. Note: at this stage the internal electrical connectors for the speakers and the ‘door puddle’ light will still be attached so it will be necessary to remove these before the door panel can come away completely.
Try this. I didn't finish it but it is essentially the same in reverse once you have fiddled with the handle itself. I recommend protecting the paint because the handle is an awkward fit and it is easy to scratch the door.
Tools required:
1 10mm Socket/Spanner or small adjustable spanner
2 Philips head screwdriver
3 Torx 30 key or driver bit
4 Small/fine bladed screwdriver/knife.
5 Masking or insulation tape
Alfa Romeo Part Numbers:
The part fitted was number 50501304 which is suitable for a 2001/2 model car.
Difficult points:
1) Manoeuvring the handle within the external opening to re-attach the wires which open the door and release the lock.
2) Re-fitting the window controls panel so it sits flush.
DOOR PANEL REMOVAL SEQUENCE
1) Remove screws from lower edge of the door panel (1-4 on pic x).
2) Remove thumb pad from internal door handle.
3) Remove electric window control panel
4) Remove the retaining screw from below the armrest pad.
5) Pull Window opening control box out of its slot in the door armrest and disconnect the two electrical block connectors from the underside.
6) Remove both of the fixing bolts which secure the handle to the door panel using the T30 Torx bit.
7) Apply masking or insulation tape to the painted surfaces of the door around the external door handle and around the edge of the internal panel.
8) Working around the edge of the door panel prise the panel away from the door ensuring that you level as close to the retaining clips as possible in order to ensure they do not break. They will pop out cleanly if perpendicular to the hole they are clipped into but have a habit breaking if stressed.
9) When the clips are released (gently pull the panel away from door so that you can check if any clips are still attached) lift the panel upwards to detach the rubber window seal from inside the top edge of the door. Note: at this stage the internal electrical connectors for the speakers and the ‘door puddle’ light will still be attached so it will be necessary to remove these before the door panel can come away completely.
- ilija156
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Nije lose, ajd` objasni postupak.
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Kolega nemoj da se ljutis ali meni se ne svidja...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Pa kako izgledaju moje izgrebane rucke, ovo je odlicno.
- ilija156
Moze i bez tih savova samo glatko da bude pa kako ko voli....Nema ljutnje ako se kome ne svidja ....Postupak je da se kupi koza a naj bolje kao u mom slucaju navlaka za volan (biras dezen)gde dobijes jak konac i veliku iglu.Navlaka vec ima rupice pa je donekle olaksan posao.Pre stavljanja koze na rucke sam zalepio obostranu samolepljivu traku radi boljeg prijanjanja ali nema potrebe ako je kvalitetna koza ili skaj kad se dobro zategne ne prave se nabori.Krenes od sredine da sijes i kad dodjes do gornjeg dela kozu ubacis pod rucku pa jos obmotas koncem koji ti je jos ostao da dobro jos usece i zategne pod rucku.Mozda bi bolje ispalo na crnom tapacirungu radi kontrasa...
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Hvala.
- Villy
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD 2004.
- CoyoteKG
Verovatno za obe ručke.
Kako sam ukapirao za te sitnice tipa ručke, ručica menjača, podizači stakla naplaćuje 15-20E u zavisnosti koliko toga mu odjednom odneseš.
A u svakom slučaju
ovo

i ovo

ne može nikako da se poredi.
Osim toga ne znam koliko dugo imaš ovakve ručke, ali konac ti se već "naćebao". Mogu da zamislim kako će to tek izgledati.
Jedino što ova jeftinija varijanta je u svakom slučaju lepša nego onako izlizana ručica
Kako sam ukapirao za te sitnice tipa ručke, ručica menjača, podizači stakla naplaćuje 15-20E u zavisnosti koliko toga mu odjednom odneseš.
A u svakom slučaju
ovo

i ovo

ne može nikako da se poredi.
Osim toga ne znam koliko dugo imaš ovakve ručke, ali konac ti se već "naćebao". Mogu da zamislim kako će to tek izgledati.
Jedino što ova jeftinija varijanta je u svakom slučaju lepša nego onako izlizana ručica
- djn125
- Garaža: Alfa romeo 147 TS 120KS
Evo i ja da postavim mojih ruku delo. Ja sam skinuo taj gumirani povrsinski sloj sa svih plasticnih delova u autu tamo gde je bio jer je izgledalo uzasno i prljavo. Video sam da to nije problem samo sa alfom nego i sa drugim automobilima.
Ja sam koristio samo magicnu krpu,alkohol i mnogo energicnog trljanja,napominjem da necete nista moci da uradite sa nekim pamucnim glatkim krpama ili majcama jer krpena povrsina treba da bude kao peskir da bi mogla malo i da zagrebe.
Nemam svaki deo pojedinacno pre i posle ali su svi bili slicni,i slike nemaju bas dobre detalje ali je plastika sada bukvalno kao nova.

Ja sam koristio samo magicnu krpu,alkohol i mnogo energicnog trljanja,napominjem da necete nista moci da uradite sa nekim pamucnim glatkim krpama ili majcama jer krpena povrsina treba da bude kao peskir da bi mogla malo i da zagrebe.
Nemam svaki deo pojedinacno pre i posle ali su svi bili slicni,i slike nemaju bas dobre detalje ali je plastika sada bukvalno kao nova.

- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Odlicno je ispalo, to i mene ceka, ali treba bas mnogo da se trlja.
- dusanGT
Bravo djn125 - kao novo...
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Proces može da se ubrza nekim grubljim sretstvom za trljanje. Može da se koristi Vileda zeleni sunđer sa gumenim strugačem

Ili jeftinije rešenje mrežasti džak za papriku
Ja sam jedan podizač koji je bio katastrofa ostrugao žicom za sudove ali sam na plastici ostavio tragove tako da to nemojte da radite.

Ili jeftinije rešenje mrežasti džak za papriku

Ja sam jedan podizač koji je bio katastrofa ostrugao žicom za sudove ali sam na plastici ostavio tragove tako da to nemojte da radite.
- milan-marko
- Garaža: 156 mjet 2005
ja sam ovo uradio samo na ruckama,magicnom krpom i alkoholom..i dobio sam migrenu od trljanja
...mogu da zamislim kako je sve ovo ocistiti