Naše kuce

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
pejo
Garaža: ALFA 156
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 7:13 pm

Re: Bull terijer odgajivacnica

Čet Okt 14, 2010 1:53 pm

pa ja neznam onda shta je ultimatfajt,boks ,kik box,da nepricham o borbama bikova petliva i ostalog.to je sport a ovo nije.pit bul je napravljen za borbe davnih dana e sad poshto pojedini imaju drugachija shvatanja tu ja nemogu nishta.pa i mastif je pravljen za borbe,tosa,i mnogi drugi psi.oni se nedresiraju za borbu to im je u krvi.i pogreshno je misliti da to ide na zivot i smrt.jako su retke povrede tipa slomio nogu ili tako neshto.imaju jako precizirana pravila kojih se svi striktno podrzavaju.

za ivdzu;po tebi radnik u kafiteriji netreba da ima prijatelje.
zna se dobro pudlica kucni pas
nemachki ovchar sluzbeni pas
pit bull pas za borbe
nebih da pravimo polemiku od ovoga 100ljudi 100cudi je uvek bilo. :wave:
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
Korisnikov avatar
vnov
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:27 pm

Čet Okt 14, 2010 2:35 pm

Nemojte da pustim sa lanca svoju ljutu aždaju hahaha da pocepa te vaše seoske avlijanere :D
Slika
Slika
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Čet Okt 14, 2010 3:34 pm

pejo napisao:pa ja neznam onda shta je ultimatfajt,boks ,kik box,da nepricham o borbama bikova petliva i ostalog.to je sport a ovo nije.
Ljudi svojom voljom treniraju borilačke veštine, a psi u ovom slučaju nemaju mogućnost da biraju. Svaka vrsta borbe životinja zbog zabave, koristi i ne znam kakvih suludih ciljeva je za svaku osudu. Korida je najgora ako već pričamo o "borbama", pošto jadni bikovi nemaju nikakve šanse. Sport za pse je npr. agiliti ili trke pasa. Borba koja je normalna je ona koja se odvija u prirodi, medju članovima čopora.

Zašto su u svakoj civilizovanoj zemlji borbe pasa zabranjene?
Korisnikov avatar
ivdzabg
Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Pridružio se: Sub Nov 21, 2009 11:05 am

Čet Okt 14, 2010 6:15 pm

Zna se takodje kako se treniraju psi za borbu, nemoj sada da nam pricas bajke kako je to sport. Protivnik sam bilo kakvog nasilja na zivotinjama, kako borbe sa bikovima tako i borbe sa petlovima. Trke pasa je sport, haski koji vuce sanke i to je sport, ti ces da kazes da je i to mucenje, mozda ali ti kerovi imaju specijalne tretmane dok pita izgladnjujes 7 dana i posle mu ubacis neko stene ili pudlu.
Lepota je u ocima posmatraca.
Korisnikov avatar
miQzma
Garaža: Alfa Romeo 156
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 5:29 pm

Čet Okt 14, 2010 8:58 pm

starac vujadin napisao:Nisam nikada sreo staforda koji valja, a da nije agresivan...ili bolje reci ostar - za to su stvarani, tako su pedigrirani decenijama, samo je pitanje da li vlasnik moze to da kanalise ili to raspiruje.
Imas priliku da ga sretnes. Kad god pozelis-javi se. Moj pas nikada ne izaziva konflikt, a uvek je spreman da u najmanjoj mogucoj meri odgovori na provokaciju. Pravilna socijalizacija i paznja. Resavaju problem i kod pasa koji su zapusteni u vaspitanju.
Raven Club Serbia
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Čet Okt 14, 2010 9:20 pm

Nisam siguran da mislimo razlicito...Video sam puno staforda...i onih koji nikada nisu napravili nesto nepredvidjeno, ali oni koji su bili vec zreli psi, igrali s decom, ljubimci komsiluka, bla-bla...a onda neki kvrc posle 7-8 godina i pokidaju nekog...i posle toga sve normalno maze se, ponasaju se nekonfliktno... Nema opustanja sa stafordima...mislim - ne treba biti napet i znojiti se zbog toga naravno, ali neki nivo opreza i respekta prema stafordu mora postojati. Ko se tako ne ponasa nije odgovoran vlasnik takvog psa.
Nadam se da sam sada jasniji. ;)
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
miQzma

Čet Okt 14, 2010 10:11 pm

Da. Naravno. Samo sto ja ne verujem u "kvrcove". To se desava zato sto neko stavi psa u bezizlaznu situaciju. Ispravno vaspitan pas ce se uvek pre povuci nego da bez potrebe povredi nekoga.
Raven Club Serbia
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Čet Okt 14, 2010 10:22 pm

Ceza Milan sredjuje sve probleme agresivnih pasa :grin:

Moja bivsa je imala staforda i bio je potpuno nemoguc posto ga nisu socijalizovali na vreme. Plus je stalno bio na lancu. Nije bio problem hiperaktivnost vec iskljucivo agresivnost i zelja za dominacijom. E sad, ja trenutno u komsiluku imam dva staforda i mirni su kao zecevi. Deca ih vuku za usi, igraju se sa njima itd. Ne mora da znaci da je svaki agresivan. Ovi su od malena su prosli put upoznavanja sa "malim" i "velikim" ljudima pa nema nikakvih problema. Da treba izbaciti nagomilanu energiju-treba, posto veoma lako postane destruktivan (u smislu da nadje sam sebi zanimaciju, grize, juri nestoitd.). Drugi komsija ima labradora i zali se na ponasanje (lomi stvari, neposlusan, juri decu po komsiluku). Medjutim, ko ne bi poludeo u cetiri zida bez bilo kakve zanimacije? Zivotinja je uvek sa druge strane lanca. Vlasnik snosi najvecu odgovornost.

A "kvrc"? Pa ko ih nema...Ja pre neki dan umalo nisam pojeo ekipu na basketu...Ali sam se ispraznio na vreme. :D
Korisnikov avatar
Alex156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:22 pm

Pet Okt 15, 2010 1:33 pm

ivdzabg napisao:
pejo napisao:sve shto vas interesuje u vezi pitbull terijera pitajte.drzo sam ih za borbe.profesionalno treniro i lechio iste.mnogo ljudi upoznao za 10god aktivnog bavljenja sportom iliti borbama.imo sam u jedno vreme preko 30komada,odraslih. :thumbsup:
Nisi to trebao da napises, iskreno najvise na svetu mrzim borbe pasa. Za mene je pas moj ljubimac. Upravo mi se zeludac prevrce od same pomisli. E moj Pejo razocarao si me i ako te nisam upoznao sad ne zelim da te upoznam. Molim te da preskocis ovu temu.
Slika
alfaskorpion
Garaža: AUDI A4 B8
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:53 pm

Pet Okt 15, 2010 6:35 pm

miQzma napisao:Da. Naravno. Samo sto ja ne verujem u "kvrcove". To se desava zato sto neko stavi psa u bezizlaznu situaciju. Ispravno vaspitan pas ce se uvek pre povuci nego da bez potrebe povredi nekoga.
Ovo je totalna budalastina sa tim kvrc,potpuno se slazem da je to stvar vaspitanja psa, vise od 10god sam imao staforda i imacu ga opet naravno , par mojih dobrih drugara ih profesionalno drze , izlozbe , prodaja i to ... nikad se nije desio taj slucaj sa tim kvrc ,to je cisto glup mit u narodu koji ih prati .Znaci to su ljudi koji imaju godinama po cetiri , pet pa i vise pasa i nikad se nije desilo nista tog tipa.
Boljeg prijatelja i temperamentnijeg psa necete naci , strasno su privrzeni deci .
Moje misljenje sto se tice toga je da agresivan pas nastaje samo od pogresnog vaspitanja , sto znaci da sam pas nije ni malo kriv zbog svog ponasanja nego sam gazda koji ga je tako vaspitao.
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
starac vujadin

Pet Okt 15, 2010 9:22 pm

Vlasnici staforda, pogotovu mladji, imaju defanzivan stav jer ih javnost i mnogi ljudi gledaju popreko i sa nesimpatijama. Zbog toga cesto odu u drugu krajnost, i uvek da bi odbranili tu rasu od napada, pricaju kako je sve do vlasnika, a nista do psa. Nije sve do vlasnika, jer onda bi sve bilo isto - svak adzukela, pudlica, bokser, snaucer...sve bi bilo isto...i svi vlasnici bi bili za sve pse - sto isto nije tacno. To je degradacija ljudi koji su se ubijali decenijama da razviju razne pasmine.

Kvrcovi nisu glupost i znam puno primera toga, ali stvarno nemam nameru da ovde sirim polemiku oko sporedne teme na ovom forumu.

Covek je trazio informaciju za nekog odgajivaca za
Slika
...pa kad vec znate toliko pomognite mu i uputite ga nekog.
Acqua-Olio-Benzina
alfaskorpion

Pet Okt 15, 2010 11:48 pm

Normalno da svaka rasa nije mentalno ista , ko uopste prica o tome ali definitivno od svakog psa, bilo koje rase mozes da napravis agresivnog ili umiljatog psa . Normalno da neces svakom da pristupas na isti nacin ali definitivno je moguce, sto znaci da je vlasnik taj koji diktira ponasanje psa.
Sto se ASTa tice ponovicu opet da u narodu vlada glupi mit o tom nazovi kvrc , kao i mnogo drugih predrasuda . Eksterijer ASTa i sama njegova fizionomija je takva da izgleda kao ozbiljan pas zbog koje odmah od strane ne upucenih dobija ne opravdan epitet agresivnog psa. Druga stvar koja uopste nije tacna da svaki dobar AST (misli se na njegovu fizionomiju , jer to se kod njih ocenjuje ) mora da bude i agresivan pas.
busso trsi Sline
alfaskorpion

Sub Okt 16, 2010 12:07 am

Zamisli psa sa takvim temeramentom o kojem ti pricas na svetskoj izlozbi u ringu sa psima drugih rasa koji se bore za BIS titulu ? Ili zamisli tog sudiju koji ce pogledati zubalo tom psu ...
Evo na primer na ovom klipu je sve sto sam hteo da ti kazem , upitanju je nas covek , pretpostavljam da znas o kome je rec ako se kreces po izlozbama . Sam klip govori o tome kakav temperament treba da ima pravi izlozbeni AST.

http://www.youtube.com/watch?v=5TpF2jUx ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=SVUrMHpd ... re=related
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
ivdzabg

Sub Okt 16, 2010 12:40 pm

http://www.youtube.com/watch?v=PIAl4REDXbQ -> Pit je upucan 3 puta, iskidao provalnika i preziveo.

http://www.youtube.com/watch?v=-__He-LADAs -> Bull je napao bika i oborio ga zato sto je gazda bio ugrozen.

http://www.youtube.com/watch?v=W-B3Wps0 ... re=related Bull i beba

http://www.youtube.com/watch?v=HO8Rn5XTK_0 PItt i beba

To je samo nekoliko od 1000 primera koliko su pitovi i bulovi privrzeni porodici. Secam se kad sam bio klinac keva se dere na mene i kritikujem me a moj Arci stane izmedju nas dvoje i laje na kevu :D Cale se zeza sa kevom kao biju se (luda familija :D ) Arci skace na caleta i krklja, naravno nikad nikog nije ujeo. U svojoj glavi sam pravi ko je ko u kuci i uvek brani slabijeg.
SHQ
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 3:36 am

Sub Okt 16, 2010 2:57 pm

Ja se svakako slazem da onaj ko zeli da ima pitove, bull terijere, staforde i slicne "opasne" rase, treba da ih ima, ali ta osoba treba da bude takva licnost, da te pse odgaja i dresira tako da oni ne budu opasni po okolinu...

Sinoc setam sa drugarom njegovog psa, mesanac labradora i pticara, ali malo nezgodnije naravi, muzijak i na ratnoj nozi je sa svim muzijacima iz kraja...

Kad smo bili u skolskom dvoristu izbio je sukob sa jednim pitom koga su setali stariji covek sa zenom. Dok je moj drugar svo vreme drzao na povodcu svog psa, koji je sve vreme pokazivao zube, rezao i pokusavao da se otrgne, vlasnici pita su ga samo dozivali u stilu "Don, dodji, prekini, dodji..." i za to vreme dozivanja on je drugarovog psa nekoliko puta ujeo, cak je capio i ovog mog drugara za nogu... to je sve trajalo nekoliko minuta i nije bila ni malo prijatna scena... dok ovaj moj drugar nije popi*deo i krenuo da sutira tog pita, na kraju ga je podigao rukom i zavrljacio...

E tad je reagovao vlasnik pita koji je bio u fazonu, sto mi maltretiras psa i slicno... pa jbt sta sto mi maltretiras psa, izujedao ga celog i sad kao sta...

Znaci ima pita, nezgodne naravi, video da je krenuo na drugog psa muzijaka, krenuli su da se ujedaju, a on ga dozivao dodji, dodj... i posle svega toga ga je jos i milovao, dok je ovaj moj drugar ostro postupio prema svom psu...

Ako si licnost koja moze da odgaja pita i da od njega napravis psa koji nije opasan po okolinu, onda ga trebas i imati, u suprotnom, ne...
Korisnikov avatar
982026
Garaža: Hornet 919
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 4:34 pm

Sub Okt 16, 2010 3:25 pm

Druze sve je ovo super sto se tice toga ko sme a ko ne sme da ih cuva, ali zaboravljas jedno ko je krenuo prvi na koga?????
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Sub Okt 16, 2010 3:47 pm

Starac Vujadin je objasnio. Ko zna Ivdži da preporuči odgajivača nek mu pošalje PP.

Na zahtev MiQzme ova tema se otključava kao esencijalna za opstanak foruma.
alfaskorpion

Ned Okt 17, 2010 11:56 pm

Nema potrebe da poredite ASTa ( american stafford terrier ) sa pitbulom jer to nisu isti psi , selekciom su odvojene te dve rase AST kao eksterierno lep pas za izlozbe i Pitbul kao srcan pas kome je to vrlina .
Moje misljenje o ASTu ce naravno ostati ne promenjeno jer je to jedina ispravna stvar sto se tice tog psa , naravno postujem i tudje misljenje ali cu naravno bar pokusati da nametnem svoje ;)

Druga stvar definitivno smo sa ovom pricom otisli u debeli off , mislim da je gile ovog puta bio u pravu kada je sasekao dok smo svi bili upaljeni :grin:
Covek ima strasno lose zaduzenje da kontrolise stvari i normalno je da to ne moze uvek da izvede na popularan nacin , zato smirimo svi strasti :drink
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
DogoArgentino
Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 9:43 am

Pon Okt 18, 2010 2:27 am

Svako voli rasu za koju smatra da je najbolja i ne treba nikoga ubedjivati da li je ova bolja, lepsa itd... ukusi su razlicicti...
Ja volim uglavnom sve pse ali za mene postoji samo DogoArgentino u smislu rase koju bih drzao i nikada ni jednu drugu... to svakako ne znaci da neka druga rasa nekome nije lepsa, bolja...
ZNAM MILION PRIMERA GDE SU LJUDI PRODALI NJIVU I KUPILI AUDI, PASAT, BMW ILI MERCEDES... ALI NIKADA NISAM CUO DA JE NEKO PRODAO NJIVU I KUPIO ALFU...
Slika
Korisnikov avatar
ivdzabg

Pon Okt 18, 2010 10:22 am

DogoArgentino napisao:Svako voli rasu za koju smatra da je najbolja i ne treba nikoga ubedjivati da li je ova bolja, lepsa itd... ukusi su razlicicti...
Ja volim uglavnom sve pse ali za mene postoji samo DogoArgentino u smislu rase koju bih drzao i nikada ni jednu drugu... to svakako ne znaci da neka druga rasa nekome nije lepsa, bolja...
Razmisljao sam se i o DogoArgentinu, komsija moj nas poznati striptizer Bili Piton ima dva prelepa primerka, zenka je glumila u spotu nekog od Polumente, ali mislim da je on veliki pas za stan.
Ima izlozba pasa 31.10 u Debeljaci, ja idem sigurno.
Korisnikov avatar
DogoArgentino
Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 9:43 am

Pon Okt 18, 2010 12:17 pm

Pa i nije... moj uziva u 55 kvadrata, i ima potpuni komfor...
U stanu neces primetiti da imam psa, ako ga ne vidis...
Nikada ni jednu stetu nije napravila, a imam 1000 dziza bidza, debele tepehihe, zavese do zemlje, cvece, vaze itd...

Ima svoju korpu sa igrackama i kad hoce uzme sama nesto iz nje i to je sve sto dira po stanu... a moze da dohvati hleb, hranu sa stola itd...
Pri tome svaki dan osim vikendom ostaje sama kuci po 7-8 sati...

Ozbiljan pas, koji ne trci po stanu, ne kida namestaj, ne dira nista sto mu vlasnik nije dao iz njegove ruke itd...

To svakako ne znaci da se ne igra, uz kafu sledi redovno valjanje po patosu, cimanje kanapa, jurnjava za lopticom itd... ali 90% vremena provodi spavajuci, na terasi, lezanju na ledjima sa sve 4 u vis hahaha

Kad god imas vremena, mozes se javiti da navratis, vidis kako se ponasa u stanu, napolju... ;)
ZNAM MILION PRIMERA GDE SU LJUDI PRODALI NJIVU I KUPILI AUDI, PASAT, BMW ILI MERCEDES... ALI NIKADA NISAM CUO DA JE NEKO PRODAO NJIVU I KUPIO ALFU...
Slika
Korisnikov avatar
miQzma

Pon Okt 18, 2010 8:18 pm

gile napisao:Starac Vujadin je objasnio. Ko zna Ivdži da preporuči odgajivača nek mu pošalje PP.

Na zahtev MiQzme ova tema se otključava kao esencijalna za opstanak foruma.
Hvala. Jako si ljubazan.
Raven Club Serbia
Korisnikov avatar
starac vujadin

Uto Okt 26, 2010 6:31 pm

Evo Ivdza pas taman za tebe...nesto izmedju bul terijera i dogo argentino

Slika
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
ivdzabg

Pon Nov 22, 2010 7:26 pm

Posle duze potrage i razgovora sa mnogim odgajivacima konacno sam nasao svoje ljubimce. Da vam predstavim novog clana porodice, Kastro:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
982026
Garaža: Hornet 919
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 4:34 pm

Pon Nov 22, 2010 8:13 pm

Kao i svako stene, toliko su lepi da covek ponekad pozeli da nikada ne porastu!!
Sve najbolje sa malisanom. ;)
:arflag

Povratak na “Cafeteria da Romeo”