Vozačima za dodatnu opremu treba 300 evra

Offtopic, kafenisanje, itd...
milance
Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 10:12 am

Re: Vozačima za dodatnu opremu treba 300 evra

Sre Sep 15, 2010 11:06 am

na prvo pitanje cu ti reci hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
drugo jesam vozio auto i sa zatamnjenim i sa toniranim staklima,po meni su tonirana isto resavaka problem dosta dobro.....
a trece pitanje ako ne znas zasto oni imaju zatmanjena i blindirana kola ne vredi da ti objasnjavam....
alfaskorpion
Garaža: AUDI A4 B8
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:53 pm

Sre Sep 15, 2010 11:23 am

Jasno je meni zasto to oni imaju ali te ja pitam po cemu su oni bolji od nas ?
Zar njih policija ne treba da vidi ?
Da li saobracajac sme da zasutavi obliznjeg krimosa sa zatamnjenim staklima , naravno da ne jos i okrene glavu da vidi kakvo je nebo .

Izvini ali Stvarno mi je smesno to kad kazes da policija treba da vidi :rotfl:

Druga stvar uopste nisi upravu da je to zabranjeno u 90% zemalja i ko kaze da niko nema cak sta vise tamo je to normalna stvar , koja je lepo propisana zakonom da ne moze bilo ko da radi zatamnjivanje stakala i naravno dozvoljeno je zatamnjivanje do odrecenog procenta vidljivosti .
busso trsi Sline
milance
Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 10:12 am

Sre Sep 15, 2010 11:26 am

naravno da ne treba da ih vidi,ni policija ni niko drugi u saobracaju.....
pa to su osnovne stvari u sigurnosti i cuvanju osoba.....
nisu oni blji ljudi od nas cak naprotiv :D ali im je funkcija takva da su ugrozeni vise nego ljudi na sa drugim zanimanjima.....
to za krimose si u pravu i na zalost je tako.....
Korisnikov avatar
vnov
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:27 pm

Sre Sep 15, 2010 11:30 am

Klima se mnogo manje muči tj. brže ohladi kabinu sa zatamnjenim staklima.
Slika
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Sre Sep 15, 2010 11:40 am

milance napisao:
Bogdan156 napisao:Sledeci auto koji budem uzeo bio to BMW, Alfa ili nesto trece zatamnicu 100 %, ne mogu da izdrzim vrucinu kada mi auto stoji na suncu 100 godina a i mnogo doprinosi izgledu.
koliko se secam ti si mlad momak,tako da razumem ovu izjavu :D
verovatno jos ni ne radis tako da ti otac odrzava auto(uzivaj dok mozes) a isto tako i placa kazne a kada pocnes ti to radis promenices se brzooooo......
veruj znam po sebi :D
:grin:
alfaskorpion
Garaža: AUDI A4 B8
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:53 pm

Sre Sep 15, 2010 11:43 am

Opet me teras da se :rotfl: hahaha :rotfl: hahaha

Oni ugrozeni od nas , svidja mi se ta fraza , nego reci mi sta je sa onim vladinim automobilima koji su svojom nepaznjom ubili , povredili , pregazili neduzne ljude ?
Recicu ti ja zasto oni to hoce da uvedu , ne zbog bezbednosti nego zbog toga da bi malo napunili kasicu koja se prazni voznjem tih blindiranih i zatamnjenih automobila .
Uveli su upaljena svetla po danu kad su ih svi ukinuli .... itd, itd
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sre Sep 15, 2010 2:41 pm

kako sam se samo nauzivao nekoliko dana u Grckoj kad sam vozio bez svetala po danu...
totalna glupost, samo povecava zagadjenje a nista ne povecava vidljivost odnosno smanjuje broj udesa...

*samo da dodam da u Grkoj sva fizicka lica voze benzin, samo su dostavna vozila dizelasi. cak i nemci koje ovde nema sanse da nadjete u benzin verziji dole su sve benzinci. pasat FSI golf TSI audi A5 2.0 T i slicno. cuo sam da je zakon o ekoloskoj zastiti takav. za fiz. lica ako hoce dizel, imaju neku taksu da im se glava zavrti...
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Sre Sep 15, 2010 2:43 pm

Ahahahaha čitam i ne verujem, pa vi ste se svi uhvatili zatamnjenih stakala kao da je to najvažnija stvar na svetu hahaha hahaha
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Jurke
Drug Član
Drug Član
Garaža: ex 156 1.8 (2.0) TS
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 9:43 pm

Sre Sep 15, 2010 3:02 pm

sErGiO napisao:Ima tu nekoliko problema:

1) Slažem se da bi svi trebalo da imamo sve 4 zimske gume ALI, isto tako piše i da nije obavezno leti voziti letnje gume što opet nije dobro jer svima iole upućenima je poznato koliko su zimske gume leti loše. Mnogi nemaju 2 seta felni jer nemaju pare za njih i/ili nemaju gde da ih drže pa će nastaviti da voze cele godine sa zimskim gumama. Mislim da je malo preterano na ovu bedu i sirotinju terati ljude da imaju baš sve 4 zimske ali ajde. Ja sam ionako planirao uskoro da uzmem 4 zimske gume na stare 15" alu felne pa mi to ne predstavlja nepredviđeni trošak ali mnogim ljudima će to biti veliki problem.

2) Imati lance u gepeku kao obaveznu zimsku opremu je čista glupost, sem ako se ne ide na put gde je saobraćajnim znakovima regulisano da se moraju imati lanci.

3) Za sijalice je takođe glupost jer mnogi iako imaju sijalice u gepeku nema šanse da ih zamene na licu mesta jer je auto tako konstruisan.

4) Svako bi trebalo da ima kompletnu prvu pomoć kod sebe za nedaj bože ali menjati svake godine sadržaj prve pomoći je samo još jedan dokaz ljudske gluposti u ovoj napaćenoj Srbiji. Pa još i toplo ćebe uz komplet prve pomoći?!?

5) Sajla za vuču kao deo obavezne opreme je još jedan od bisera novog pravilnika.

Sve u svemu, kao i obično, pravilnik su pisali nekakvi "profesori" koji žive u nekom paralelnom univerzumu koji nema mnogo veze sa stvarnošću. Kad se na ovih 300e doda još i trošak za nove tablice, novu saobraćajnu dozvolu, nenormalne cene za registraciju i gorivo, očajni putevi onda nam preostaje samo da se odselimo u neku bolje organizovanu i uređenu državu :fight_twak:
Čitaš mi misli Srđo!!!
alfaskorpion napisao:Recicu ti ja zasto oni to hoce da uvedu , ne zbog bezbednosti nego zbog toga da bi malo napunili kasicu koja se prazni voznjem tih blindiranih i zatamnjenih automobila.
A ja se svaki dan pitam, iznova i iznova, DOKLE?
Алфа Ромеотик

"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
Korisnikov avatar
Woodoo
Garaža: Službeni
Pridružio se: Sre Dec 10, 2008 3:14 pm

Sre Sep 15, 2010 3:12 pm

dekideki napisao:kako sam se samo nauzivao nekoliko dana u Grckoj kad sam vozio bez svetala po danu...
totalna glupost, samo povecava zagadjenje a nista ne povecava vidljivost odnosno smanjuje broj udesa...

*samo da dodam da u Grkoj sva fizicka lica voze benzin, samo su dostavna vozila dizelasi. cak i nemci koje ovde nema sanse da nadjete u benzin verziji dole su sve benzinci. pasat FSI golf TSI audi A5 2.0 T i slicno. cuo sam da je zakon o ekoloskoj zastiti takav. za fiz. lica ako hoce dizel, imaju neku taksu da im se glava zavrti...
U Atini je zbog zagadjenja i ocuvanja spomenika zabranjeno voziti dizela. Dizeli u Grckoj ucestvuju sa samo 5% u ukupnom broju registracija a blagodeti toga sam osetio za vreme strajka autoprevoznika kad je na pumpama bilo dizela za razliku od benzina.

Inace, generalno Grcka nije zemlja na koju trebali da se ugledamo u bilo cemu..
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Sre Sep 15, 2010 4:37 pm

nisam obratio paznju na odnose dizela i benzinaca u grckoj, definitivno je vise benzinaca koliko sam video ali sam siguran da sam video i dosta "civilnih" vozila na dizel gorivo :rolleyes: taksisti takodje voze dizelase
nebitno, sve u svemu po meni najveca stavka u ovim nabrojanim odredbama po novom su gume, treba ih imati ali sasvim je dovoljno na pogonskim tockovima, inace meni licno ne trebaju uopste jer kad je sneg alfu ne vozim imam drugi(ćaletov) auto koji uglavnom uvek ima zimske gume(a i 13ice, tigrice ili trajalke, u maloj dimenziji smeso jeftine pa mogu da se priuste :D dok 15ice tesko a ne ide na alfu da se valjaju 13ice :rotfl: )

za set sijalica se slazem, treba ih imati i to sam uvek imao u autu zbog sebe, e sad jel ce da traze u posebnom pakovanju pa toliko ovih, toliko onih i sl. ne nek se hebu za to, ja ih imam na gomili u jednoj kutiji i od svake po 2 komata

prva pomoc takodje, kupis jednom i traje, mada danas sam video na mol pumpi, valjda tu novu u "mekom" pakovanju i uopste nije jeftina, 2500din :rolleyes:

ovo za stakla mi nije jasno, na osnovu cega ce onaj debeljko sa masnim rukama na tehnickom pregledu da mi oceni koliko je procenata zatamnjenje, ja imam one najsvetlije svakako i ne bih stavljao tamnije, ove sasvim solidno vrse funkciju a i ne volim mnogo tamno jer mi smeta nocu ali kako ce da odredjuju???
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Sre Sep 15, 2010 6:48 pm

Sad je bilo na vestima da senzacionalisticko novinarstvo strikes again...

lanci samo na planinama...

zimske gume od novembra do aprila

pomoc standardna kao i do sada... nikakvo cebe nigde...

sijalice klasika...

i sajla za vucu... da sajla... ne mora kruta veza kao sto je bilo baronisanje prethodnih godina...

e sad ako televizija i novine lazu onda kuda ide ovaj svet :rotfl:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Pet Sep 17, 2010 12:30 am

e al kad sam pustio buvu za toplo cebence u autu i u prvoj pomoci vlazne maramice i kondome,jer ipak idu hladni dani pa kad se poveze neka stoperka da ne piri po ledjima ako je akcija u kolima ili ako je napolju da ne lezi na ladnom betonu ili haubi

za gume podrzavam,za siajlice ajde to je bilo i pre pola veka obavezno,prva pomoc je potrebna iz vise razloga ali ne u tim kolicinama kako su naveli,onda nam treba i medicinska sestra u kompletu jos ako je neka sitnija da ne zauzima mnogo mesta

par puta sam se posekao u vinogradu,previo gazom i zavojem ali posto mi bilo zao da trosim flaster ja sam izolir trakom zalepio

licno ne volim da vidim auto sa skroz crnim staklima ali sa blago zatamnjenim,malo vise nego fabricki,kao sto sam i ja uradio ali posto trenutno nije bilo 15% ja sam sve na 30% sem prednje soferke,folije su made in usa i radio ih covek poznat u drustvu,koji se i bavi tim poslom vec skoro 20 godina i tehnologiju doneo od amera,i to bi podrzao ali kad vidim onu ciganiju sto ima po pijacama,crveno ogledalo i te gluposti,to bi odma na brusenje

ima mnogo ne resenih stvari kao recimo putevi Srbije,jednu ulicu asfaltiraju svake godine a kod mene na raskrsnici gde svakih par meseci neko strada nece da stave semafor jer izlazak iz ulice je premija,iz ulice preko puta gde ide gradski bus je malo lakse jer je otvorena krivina pa se vidi na oko 1km a mi sa ove strane vidimo jedva 20m

pa recimo ovo sto se prica vec tri godine da rese registracije i motor kao potrosni materijal,da mozemo ko skoro ceo svet da se oslobodimo tog stresa dal je motor cist ili je kucan ili fabricki nije kucan broj i koliko ljudi robija zbog tog je.enog broja motora

drugarov cale zivi i radi u INdiji i tera neki nisanov dzip koji je registrovao kad ga je kupio novog i to je to,trajno registrovan i tehnicki radi po potrebi kad vec nesto hoce da otpadne,kao sto mu se io desilo,otpao mu tocak,zaribao lezaj i cvikovao rukavac
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
Gorstak33
Garaža: Fiat bravo 1.6 mjet, 2008.
Ex Alfa Romeo 156 sw jtd 8v, 2003.
Ex Alfa romeo 33 1.7 ie 8v,1993.
Pridružio se: Pon Jun 14, 2010 7:39 pm

Pet Sep 17, 2010 9:00 am

Sve mi je ovo jasno i mogu da svarim,pa cak i lance koje u zivotu nisam stavio,a zimi bar 10 dana svaki dan idem na relaciji Brus-Kopaonik,ali ovo sa gumama mi je ludnica.Moraju zimske,ali mogu m+s,a mozda mogu i all season.Ko je sad lud,kamen,Sizif ili pisac?
Korisnikov avatar
alfasud-82
Garaža: alfasud 1977
alfa 147 1.6 2001.88kw120ks
Pridružio se: Uto Mar 17, 2009 9:16 pm

Sub Sep 18, 2010 12:02 pm

ocigledno je da je neko napravio dil sa fabrikom guma.neko ce u ovoj celoj prici dobro da profitira samo znam ko nece mi smrtnici kojima se ovo sve namece.da podjem od samog sebe a i jos puno njih ce se prepoznati u ovome da prvu pomoc nisam upotrebio a ni otvorio zadnjih 10 godina.prodavci ce da nas oderu,vulkanizeri ce da propevaju od radosti,a mi mozemo da sedimo i placemo.Ovi idioti sto su krojili ovaj zakon pravili su ga tako kao da nikad nisu seli u auto.Iove letnje gume kad se skinu pa kad odstoje 6 meseci negde dali ce to biti to kad se ponovo vrate.zato je ovo srbija u njoj je sve moguce pa i sprovoditi zakone kao u EU a da u nju nikada necemo ni uci a i neznam sta cemo tamo.
Korisnikov avatar
Viper
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:29 pm

Sub Sep 18, 2010 1:05 pm

Nemoj tako ucemo mi u EU i odmah ima da povuku vodu za nama, jer zna se gde smo ovih zadnih 10 godina bili, of ali sam morao.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Stex
Garaža: 145 1.8TS
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:05 pm

Ned Sep 19, 2010 10:15 am

Dok narod ćuti, u ovom slučaju vozači, piiiip ga.
Inače, svima je bolje jel da? Najgore je što te zajebavaju oni trutovi koji žive od doprinosa i taksi koje plaćaš i umesto da ti ljube pedu, oni te sexuju! Uostalom, ona:"narod ima vlast, kakvu je zaslužuje." nije bez veze napisana.
Free Your Mind...And Your Ass Will Follow
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Ned Sep 19, 2010 10:35 am

Ima tu ok stvari koje treba primeniti, ali generalno saobracajem se bave ljudi koji su izgleda polozili iz 17. puta i vise se plase saobracaja nego sto ga poznaju...Kao sto su KK Zvezda vodili ljudi operisani od sporta...

Kako mi je smesan onaj moron iz G17 koji je gradski sekretar za saobracaj..,covek je svaki dan visio na Studio B zbog rekonstrukcije Misarske ulice (dugacka 300m, uska jedva kola da prodju) i ubi se objasnjavajuci sta znaci zona "umirenog saobracaja". Stucali su pare na tu glupost zato sto neko hoce da od Beograda napravi gradic podno Svarcvalda, a ulice vriste "popravite me"...Tako isto sa parking mestima, usporenjima na raskrsnicama, zutim trakama...U gradu koji nema metro, oni umesto da se trude de ubrzaju saobracaj, oni ga dodatno usporavaju...Od Slavije do Albanije brze stignem trceci nego kolima jer su budale nacrtale zutu traku u glavnoj ulici u gradu koja ima samo 4 trake...i svako ko malo misli treba da pretpostavi da u takvoj ulici ce samo napraviti zagusenje...Ima par budala u gradu i republici koji prepisuju odredbe iz zemalja gde je noc 6 meseci u godini i mozes `ladno da zivis od socijalne pomoci, gde je sve uredjeno i sredjeno i lako im je da pickaju svet oko sebe...Naravno niko od njih ne zna mnogo bitnije stvari.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Ned Sep 19, 2010 2:16 pm

Nisam čak ni siguran da će neko da profitira -
kad se sve sabere ne verujem da armija policije može svakome
da naplati kazne u vrednost delića potrebnih izdataka

De pomenu Mišarsku, samo da se bez veze nerviram -
taj projekat je nešto najgluplje na šta su mogle pare da se potroše
ali kapiram da su kafići izlobirali ono proširenje trotoara u širini 2 auta za baštu
a tek ćemo videti na šta će to da liči kad roditelji dođu kolim po decu,
a tuda treba da prođe i onaj nesrećni autobus 24 (čak mi se čini i da je
podloga klizava, asfalt nije sigurno)
Stavili su one trake, kao neki mali pred ležeći da se brzina smanji + ležeći
a u suštini najveće usporenje je rupetina između te 2 "prepreke".
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Ned Sep 19, 2010 6:34 pm

danas pricali na SAT-u da ce mozda ove odredbe zakona o kojima pricamo, pre svega vezano za gume, odloziti na neko vreme, svi se slazu da je kratak rok od mesec dana da svi nabave zimske gume pa ce se verovatno odloziti neko vreme a mozda cak i godinu dana, i ovi iz policije poslali dopis ministarstvu ili kome vec da se malo prolongira to stupanje zakona na snagu, uskoro ce se znati sta je i kako
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
vnov
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:27 pm

Ned Sep 19, 2010 6:55 pm

Gledao i ja Mirko Alvirko i onaj pogubljeni pandur, jesi ga video hahaha
Slika
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Ned Sep 19, 2010 8:21 pm

a sta je za zatamnjene folije

juce me na izlazu sa bubanj potoka startuju,pred sam izlazak na auto put,i posto sam im delovao sumnjivo,aj otvori gepek aj ti kod kolege da duvas,nesto mi delujes sumnjivo a i imas zatamnjene folije,sta ce ti to

pa reko zbog sunca,i po propisu je 25%,a ne to je zabranjeno

posto sam u 9:30 naduvao 0.00% uz opomenu da skinem folije pusten jer mu je kolega iz auta bio normalan
Korisnikov avatar
Alex156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:22 pm

Ned Sep 19, 2010 8:26 pm

Hehehehe.... Hteli su da ti istresu koju crvenu iz džepa na pivo ili ste već piju.... ;) Jedva cekam da mene navataju takvi pametnjakovići da im oćitam oče naš :fight_twak:
Slika
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Ned Sep 19, 2010 8:35 pm

samo fino sa policijom, moj savet!

pre svega, ne izlazite iz kola nikako, pogotovo ne bez prsluka. mnoge su tako navukli, pa im naplatili kaznu na foru "mali dodji ovamo"...

prvo, ispostujte ih da ispricaju komplet svoju pricu, mnogo im je vazno da ih ne prekidate.
drugo, kad vam dozvole da govorite, a procenite da se nisu bas bas nameracili na vas, sto krace im objasnite sve sto ih zanima u vezi s vama i vasim kolima.

sve ostalo je stvar dogovora :)

*posto zivimo u banana drzavi gde mogu da vas upucaju apsolutno bez ikakvog razloga i da za to ne odgovaraju, budite fini sa njima i - bez ikakve svadje i pozivanja na poznavanje zakona vasih prava itd...
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Ned Sep 19, 2010 8:48 pm

evo danasnje emisije SAT
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/R ... 4/SAT.html

da,da,sa organima reda samo fino i bez mnogo pametovanja i sve je stvar dogovora

Povratak na “Cafeteria da Romeo”