drugo jesam vozio auto i sa zatamnjenim i sa toniranim staklima,po meni su tonirana isto resavaka problem dosta dobro.....
a trece pitanje ako ne znas zasto oni imaju zatmanjena i blindirana kola ne vredi da ti objasnjavam....
milance napisao:koliko se secam ti si mlad momak,tako da razumem ovu izjavuBogdan156 napisao:Sledeci auto koji budem uzeo bio to BMW, Alfa ili nesto trece zatamnicu 100 %, ne mogu da izdrzim vrucinu kada mi auto stoji na suncu 100 godina a i mnogo doprinosi izgledu.![]()
verovatno jos ni ne radis tako da ti otac odrzava auto(uzivaj dok mozes) a isto tako i placa kazne a kada pocnes ti to radis promenices se brzooooo......
veruj znam po sebi
Čitaš mi misli Srđo!!!sErGiO napisao:Ima tu nekoliko problema:
1) Slažem se da bi svi trebalo da imamo sve 4 zimske gume ALI, isto tako piše i da nije obavezno leti voziti letnje gume što opet nije dobro jer svima iole upućenima je poznato koliko su zimske gume leti loše. Mnogi nemaju 2 seta felni jer nemaju pare za njih i/ili nemaju gde da ih drže pa će nastaviti da voze cele godine sa zimskim gumama. Mislim da je malo preterano na ovu bedu i sirotinju terati ljude da imaju baš sve 4 zimske ali ajde. Ja sam ionako planirao uskoro da uzmem 4 zimske gume na stare 15" alu felne pa mi to ne predstavlja nepredviđeni trošak ali mnogim ljudima će to biti veliki problem.
2) Imati lance u gepeku kao obaveznu zimsku opremu je čista glupost, sem ako se ne ide na put gde je saobraćajnim znakovima regulisano da se moraju imati lanci.
3) Za sijalice je takođe glupost jer mnogi iako imaju sijalice u gepeku nema šanse da ih zamene na licu mesta jer je auto tako konstruisan.
4) Svako bi trebalo da ima kompletnu prvu pomoć kod sebe za nedaj bože ali menjati svake godine sadržaj prve pomoći je samo još jedan dokaz ljudske gluposti u ovoj napaćenoj Srbiji. Pa još i toplo ćebe uz komplet prve pomoći?!?
5) Sajla za vuču kao deo obavezne opreme je još jedan od bisera novog pravilnika.
Sve u svemu, kao i obično, pravilnik su pisali nekakvi "profesori" koji žive u nekom paralelnom univerzumu koji nema mnogo veze sa stvarnošću. Kad se na ovih 300e doda još i trošak za nove tablice, novu saobraćajnu dozvolu, nenormalne cene za registraciju i gorivo, očajni putevi onda nam preostaje samo da se odselimo u neku bolje organizovanu i uređenu državu
A ja se svaki dan pitam, iznova i iznova, DOKLE?alfaskorpion napisao:Recicu ti ja zasto oni to hoce da uvedu , ne zbog bezbednosti nego zbog toga da bi malo napunili kasicu koja se prazni voznjem tih blindiranih i zatamnjenih automobila.
U Atini je zbog zagadjenja i ocuvanja spomenika zabranjeno voziti dizela. Dizeli u Grckoj ucestvuju sa samo 5% u ukupnom broju registracija a blagodeti toga sam osetio za vreme strajka autoprevoznika kad je na pumpama bilo dizela za razliku od benzina.dekideki napisao:kako sam se samo nauzivao nekoliko dana u Grckoj kad sam vozio bez svetala po danu...
totalna glupost, samo povecava zagadjenje a nista ne povecava vidljivost odnosno smanjuje broj udesa...
*samo da dodam da u Grkoj sva fizicka lica voze benzin, samo su dostavna vozila dizelasi. cak i nemci koje ovde nema sanse da nadjete u benzin verziji dole su sve benzinci. pasat FSI golf TSI audi A5 2.0 T i slicno. cuo sam da je zakon o ekoloskoj zastiti takav. za fiz. lica ako hoce dizel, imaju neku taksu da im se glava zavrti...