cilindar kvacila, pomoc!
- OMP
- Garaža: GP TJet
jel si imao iste probleme?
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
nekako sam imao trip da mi kvacilo uvek drugacije hvata , od kad sam ga zamenio toga vise nema 

busso trsi Sline
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
problem se desava kod starih cilindara da ne curi ali oslabe gumice pa se desava da sam od sebe povuce vazduh i vlagu i onda zardja u delu gde ne ide gumica i kad se desi da prvi put tu dodje,povuce vazdug i osteti gumicu
e onda pocenje ono,jednom je nisko kvacilo pa neko vreme radi normalno,pa opet pocne i nema pravila,ja probao sa poliranjem i remontom sa drugim gumicama i na kraju 1850din i stavim nov,ali iskusno kupim i gornji da me ne iznenzadi u nedelju popodne kad ne radi ni trafika a kamo li veleprodaja i maloprodaja auto delova,cuveni euro 07 u zemunu,sad rade nedeljom ali do 12h ili cak do 14h,i uvek imaju na stanju bar jedan
e onda pocenje ono,jednom je nisko kvacilo pa neko vreme radi normalno,pa opet pocne i nema pravila,ja probao sa poliranjem i remontom sa drugim gumicama i na kraju 1850din i stavim nov,ali iskusno kupim i gornji da me ne iznenzadi u nedelju popodne kad ne radi ni trafika a kamo li veleprodaja i maloprodaja auto delova,cuveni euro 07 u zemunu,sad rade nedeljom ali do 12h ili cak do 14h,i uvek imaju na stanju bar jedan
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- OMP
naravno, prvo na suvo krpom, pa oprao benzinom, pa malo smirglom 800 na suvo opet krpa i to je to 

- OMP
kupih danas nov cilindar, montaza ovih dana, nema vajde od starog opet lose kvacilo, nadam se da ce sa novim biti sve u redu samo me brine sad gornji cilindar da nesto on ne zeza

- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pa ako je do sada bio OK gornji ne verujem da ce praviti probleme...
FANTAZ'JA
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
- OMP
ne smem nista da pricam
za sada je ok, jeste malo nize nego pre ali nema problema sem sto ponekad malo teze udje u 1.
, mozda mu je ipak trebalo(treba) malo vremena tj kilometara 

Dobro je da je sada sve ok pošto gornji cilindar košta oko 50E, bar je tako bilo kada sam kupovao prošle godine.
- OMP
nije bas toliko, i u stilautu i u kit komercu je 2500din 

- sasa km
- Garaža: AR 155 1.7 TS 8V /94
ova tema je upala ko kec na 10
procureo cilindar na pedalu zvao AP sport i tamo je 2490 din + postarina narucujem u ponedeljak + NGK 160 din po komadu
stavite brojeve tel od stilauto i kit komerc

procureo cilindar na pedalu zvao AP sport i tamo je 2490 din + postarina narucujem u ponedeljak + NGK 160 din po komadu
stavite brojeve tel od stilauto i kit komerc

- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Autostil Cvijićeva 93 011/276 63 43
Kit komerc Ruzveltova 34 011/30 88 645
Kit komerc Ruzveltova 34 011/30 88 645

- sasa km
- OMP
auto stil je skup, kod njih je oko 3500din a u Kit-u je isto tako kao u AP-u
proveri u AP ciji je, u Kit-u je metelijev, oni su dobri, bar je marka poznata ako nista drugo, a AP ne znam koji su, bolje uzmi ove ako su tamo neki no name 

- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- OMP
tu su bile do 200din i ja kad sam pitao, trebalo bi da su orig. 

- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Izgleda da je neko opste pojeftinjenje ... Videh danas da u MASSu ima neka akcija.Svece BCP6ES V-Line po 168 din..
- sasa km
pored jurnjave za cilindar stigao ali pogresan (narucen onaj kod pedale i taj stigao )ali treba onaj kod menjaca
sta je bilo - izraze koliko hoces za isti deo :glavni, prednji, gornji, duzi, kraci, ........
ja narucio i stigao svaka radnja ima svoje krstenice kao zovu delove
sad narucujem i zadnji, kraci, donji,..... pa da zaustavim curkanje ulja a dobijam rezervni cilindar
stigle svecice NGK - BCP 6 E S - ok
Re: cilindar kvacila, pomoc!

pored jurnjave za cilindar stigao ali pogresan (narucen onaj kod pedale i taj stigao )ali treba onaj kod menjaca

sta je bilo - izraze koliko hoces za isti deo :glavni, prednji, gornji, duzi, kraci, ........

sad narucujem i zadnji, kraci, donji,..... pa da zaustavim curkanje ulja a dobijam rezervni cilindar
stigle svecice NGK - BCP 6 E S - ok
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
sale nemoj da se ljutis ali i ja sam razumeo da ti taj treba
evo sta si napisao

evo sta si napisao
*istina jeste da postoji totalna konfuzija koji je koji, nazivi su zaista potpuno ukrsteni. ja ih zovem "onaj kod pedale u kabini" i "onaj na samom menjacu". to gornji donji master slave prvi drugi je potpuno zbunjujuce...sasa km napisao:procureo cilindar na pedalu
- OMP
i ja sam razumeo da ti treba onaj na pedali, verovatno si ti pogresio u kucanju
, a jos si i cenu od 2500din pomenuo i to je to, on kosta svuda, sem u stil autu, oko 2500din a onaj na menjacu je jeftiniji i kosta 1500din, metelijev u kit-u 

- sasa km
najvise se ljutim na samog sebe jer necu da skinem deo i da cekam par dana a kola da stoji tako u nevoznom stanju ( dalje ga bilo nezna se kad ce zatrebati )
covek je poslao koji sam trazio - ok -ali kod nekoga onaj gornji je glavni a nekome donji znaj ga sad na sta misli preko telefona - jel to taj jeste -
ovako cu naruciti i onaj drugi pa kad menjam da zamenim bas koji treba - prednji zadnji, gornji, donji, a drugi ce biti u rezervi -jedno vreme dok sam se raspitivao gde i posto stekao sam dojam da ih ima 5 vrste
P.S. - oce da bude dobro -
ovaj je metelijev (slikacu kad se od nervozim)
covek je poslao koji sam trazio - ok -ali kod nekoga onaj gornji je glavni a nekome donji znaj ga sad na sta misli preko telefona - jel to taj jeste -
ovako cu naruciti i onaj drugi pa kad menjam da zamenim bas koji treba - prednji zadnji, gornji, donji, a drugi ce biti u rezervi -jedno vreme dok sam se raspitivao gde i posto stekao sam dojam da ih ima 5 vrste

P.S. - oce da bude dobro -

- OMP
jel menjas oba ili samo jedan???
- sasa km
za zamenu je samo jedan - glavni,donji, gornji, na menjacu
narucio i taj drugi " na menjacu" stize sutra post expresom i on je za zamenu -(ako ne dodje opet isti valjda smo se razumeli sada)- a drugi dali ce da se menja videcemo stanje kad se dodje do njega ( aku, kutija aku-a, bobine, neki osiguraci, creva od klime, creva od plina,....sve je to preko cilindra ) ovako ne moze ni da se vidi a ni ruka da dodje do njega pa kad se sve poskida videcemo bez skidanja creva
- postoje dve varijante cilindra na pedalu-sa duzom i kracom polugom
-postoje dve varijante cilindra na menjacu - koji se kaci na ceger osigurac i koji je na dva srafa
- valjda nece biti "da je onaj drugi"
narucio i taj drugi " na menjacu" stize sutra post expresom i on je za zamenu -(ako ne dodje opet isti valjda smo se razumeli sada)- a drugi dali ce da se menja videcemo stanje kad se dodje do njega ( aku, kutija aku-a, bobine, neki osiguraci, creva od klime, creva od plina,....sve je to preko cilindra ) ovako ne moze ni da se vidi a ni ruka da dodje do njega pa kad se sve poskida videcemo bez skidanja creva
- postoje dve varijante cilindra na pedalu-sa duzom i kracom polugom
-postoje dve varijante cilindra na menjacu - koji se kaci na ceger osigurac i koji je na dva srafa
- valjda nece biti "da je onaj drugi"
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
UUuu al je zapetljano ovo pisanje
.
Sve to sto treba da se skine,skida se zbog cilindra na menjacu
.Cilindar u kabini je u kabini
,iznad pedala a ispod volana.Kad sam odvijao sa njega cevku "mecku sam rodio"
.Levi prednji deo auta na dizalicu,skinut tocak,kljuc OK13 pa polako,po 1/4 kruga.Jako nepristupacno
.

Sve to sto treba da se skine,skida se zbog cilindra na menjacu