Kad je sve pocelo?!

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Korisnikov avatar
brzi_pas
Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:14 pm

Pet Mar 16, 2007 4:20 am

Bio sam bash .mali. mozda nekih 10tak godina, moj stari je obozavao Citroene, tada je vozio CX (vozio je razne CX modele od 80te do 96te) otishli smo na more, i prvi komshija je imao crvenu GTV ku, nevjerovatno je koliko je covjek bio zaljubljen u taj auto, svako jutro je cistio .jelenskom. i prije nego se svi probude palio je i vozio sam sa sobom (kad nema nekog saobracaja) Tad sam prvi put sjeo u Alfu, par dana kasnije sam se i sam budio oko 6ujutru i vozio sa njim....
Ali bio sam suvishe mali da shvatim da je Alfa toliko posebna... sve do...
Bila je '98ma i bili smo na nekoj zurci van grada, rano ujutru se nadjemo mi klinci sa starijim momcima iz kraja i krecemo kuci (trebao nam je prevoz), i sad stoje potpuno novi Mercedes CLK 230komressor i crna Alfa 75 2.5 V6, Kako je Alfu vozio moj komshija (kog bolje poznajem) sjednem ja sa njim.....
Krenuli smo polako (krivudav put, 5sati ujutru + alkohol) sve dok .mangup. sa clk-om nije krenuo da nas pretice i mashe ono kao .vidimo se.!!!!
Moj prijatelj (komshija) shalta drugu, puni gas, pretice novog Merca i do semafora (par km-odatle) smo ga ostavili jedno 10tak min! Novi CLK bukvalno nije mogao da prati (tada vec .staru.) 75icu! Tek tada sam svatio sta je Alfa, kakav je osjecaj, kakav zvuk ispushta i kako lezi krivudavim putevima!!!!
Tad sam se zaljubio u Alfe! Promijenio sam ih par komada (nazalost nikad V6) i uvjek sam imao u glavi kako neko moze da vozi neshto drugo i da pri tom misli da je....(pojma nemam koji izraz da upotrijebim).faca.

I ako trenutno ne vozim Alfu nego Lanciu, mislim da nisam daleko otishao, i znam da ce moje iduce auto biti opet Alfa!

p.s. Moj komshija vlasnik ove 75ice vishe ne zivi odje, ali Alfa mu je i dalje u garazi, pokushao je da je proda, ali kad god dodje neko da je kupi on se predomisli i kaze da je prodata :lool: Trenutno mu je 75ica u garazi, a ja cekam opet da se vrati da pokusham ja da je kupim od njega, ako opet ne bude htio da je proda, onda bar da me opet provoza istim putem! :twisted:
Slika
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Moja prica

Pet Mar 16, 2007 9:09 am

Cini mi se da sam vec pisao, u temi gde je FlavioPo opisivao svoj pazar.....e pa imao sam neke parice, a od svog polozenog vozackog ispita zelim dobar auto, jer sam imao ficu u vlasnistvu i ponekad vozio tatinog keca....inace taj kec je dugo bio jedini auto u nasoj porodici, 75' godiste italijanski motor koji nije otvaran uopste, odrzavan i jako malo vozen...kad je doslo vreme za kupovinu auta imao sam razne opcije u glavi i gledao svasta....i onda je jedan covek cije misljenje cenim jer je i on zaljubljenik u atomobilizam rekao, druze sto ne pogledas neku alficu, 145 i 146, njih mozes da uzmes u dobrom stanju a nisu jako skupe, ima da se vozis ko car...na pitanje odrzavanje, potrosnja i bla, bla (tada sam mislio da je to presudno za kupovinu :) ) rekao mi je : alfa je nesto posebno, probaj pa ce ti sve biti jasno, trosi koliko je stisnes ali ti vrati svaku paru kroz uzivanje koje pruza......jeste da sam ja hteo nista manje nego 156, ali realno u to vreme nisam imao uslove (citaj love) za takav automobil.....i tako sam pogledao jednog boxera 146 kog sam za malo kupio ( i drago mi je sto nisam, jer je bio u losem stanju) dok nisam seo u moju Alfu.....145 1.8 TS, more plave boje, od momka koji je vlasnik ovlascenog servisa.....cim sam seo u auto znao sam da je skrojen za mene i da ce biti moj.....i tako je i bilo......od tog momenta presao sam najlepsih destak hiljada kolometara u zivotu, u svojoj vojenoj Alfi......iskreno, imao sam prilike da je menjam za neku vecu i jacu Alfu, ali nije mi se dalo.......nisam imao hrabrosti i srca da prodam ovu moju Alfu u super stanju, da bi kupio neku izgazenu 156 ili 166 jer je opet novac bio limitiran na odredjenoj sumi.....ali doci ce i vreme kada cu naleteti na neku lepu i ocuvanu 166 ; 2.0 turbo (ne kazem da ih sada nema ali su jos uvek dosta skupe), koja ce biti moja pa makar i na par meseci :-D...ali to kada steknem uslove da moju 145 ostavim u porodici............ne treba nista dalje da vam pricam, zagledam svaku Alfu pored koje prodjem, svaka je posebna, neki modeli mi se svidjaju vise neki manje, ali generalno Alfa je Alfa....
Puno pozdrava svim drugarima sa sportskim srcem..................
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”