Ali bio sam suvishe mali da shvatim da je Alfa toliko posebna... sve do...
Bila je '98ma i bili smo na nekoj zurci van grada, rano ujutru se nadjemo mi klinci sa starijim momcima iz kraja i krecemo kuci (trebao nam je prevoz), i sad stoje potpuno novi Mercedes CLK 230komressor i crna Alfa 75 2.5 V6, Kako je Alfu vozio moj komshija (kog bolje poznajem) sjednem ja sa njim.....
Krenuli smo polako (krivudav put, 5sati ujutru + alkohol) sve dok .mangup. sa clk-om nije krenuo da nas pretice i mashe ono kao .vidimo se.!!!!
Moj prijatelj (komshija) shalta drugu, puni gas, pretice novog Merca i do semafora (par km-odatle) smo ga ostavili jedno 10tak min! Novi CLK bukvalno nije mogao da prati (tada vec .staru.) 75icu! Tek tada sam svatio sta je Alfa, kakav je osjecaj, kakav zvuk ispushta i kako lezi krivudavim putevima!!!!
Tad sam se zaljubio u Alfe! Promijenio sam ih par komada (nazalost nikad V6) i uvjek sam imao u glavi kako neko moze da vozi neshto drugo i da pri tom misli da je....(pojma nemam koji izraz da upotrijebim).faca.
I ako trenutno ne vozim Alfu nego Lanciu, mislim da nisam daleko otishao, i znam da ce moje iduce auto biti opet Alfa!
p.s. Moj komshija vlasnik ove 75ice vishe ne zivi odje, ali Alfa mu je i dalje u garazi, pokushao je da je proda, ali kad god dodje neko da je kupi on se predomisli i kaze da je prodata