sijalice za tablu

kao W5W

C5W

Da od pleksi stapica samo me zeznuse za diode dali mi crvene umesto narandzastih za migavce.dusan147 napisao:Bravo Nešo - pozicije i migavci su od pleksi-šipke sa dve diode?
a)imas sliku gore gde su iznad upaljene 2 vel. neonke,a nocudusan147 napisao:Pitanja:
a) kako se to vidi danju, u sumrak i uveče?
b) da li je pleksi-šipka sa dve LED dovoljno jako svetlo za migavce i stop?
c) koliko gusto i koliko velike "zareze" treba napraviti na savijenoj pleksi-šipki, da bi rasipanje svetla bilo što bolje/ravnomernije?
To pitam jer hoću da za treće (gornje) stop svetlo (na 147ci) umesto sijaličica stavim pleksi šipku sa dve crvene LED ili (ako nije dovoljno jako) više blisko raspoređenih crvenih LED bez šipke. Pored toga hoću da napravim da to treće stop svetlo ima "treptanje" pri kočenju - uočljivije je.
Hvala DewillexDewillex napisao:Konačno jos neki zaluđenik. Svaka čast. Jel to ovako neki prototip ili ide na neki auto?
Mislim da si trebao zadnju stranu šipki oblepiti reflektujućom folijom. Dobio bi na jačini svetla. Na zmigavcu moraš još da poradiš. Žmigavac mora makar tri puta jače da sija od pozicije. Neznam da si probao te šipkice da praviš iz više manjih komada i onda imaš i više krajeva za ledove. Onda nebi bila linija nego isprekidana linija kao na audiju ali tamo ubija.
Jel to zadnji levi štop?
Sve u svemu super. Samo napred.
dusan147 napisao:Znaš ti mene vnove - ja bih da Alfa bude lepa na osnovu originalnog/fabričkog dizajna... Na Fiatu 500 možda, ali kod nas...